2012 Şubat Anneleri

Sonunda oldu, kızım yeni yılı dişiyle karşılıyor Bu sabah yemek yedirirken kaşık dişine çarpınca gelen sesle ilk dişini çıkardığını anladık. Halbuki günlerdir elimle diş etlerini kontrol ediyordum, hiç anlamadım. Bir elimde kızım bir elimde metal kaşık önüme gelene bu güzel sesi dinlettim (delimiyim ne) Bir diş çıkarınca gözlerim doluyorsa ilerde naparım bilmem, herkesin dişi var, üstün başarı değil ya, annelik böyleymiş demek ki

Herkesin yeni yılı kutlu, mutlu olsun. Bebişlerimizle birlikte nice yeni yıllar görelim inşallah :118:

Aynen bizde yapışık yaşıyoruz kızımla. Ben işteyken annemler bakıyor, beni görmediği sürece sorun yok, ağlamıyormuş. Ama etrafında ben varsam bütün düzeni değişiyor, doğru dürüst uyumuyor bile, hep bana sarılarak durmak istiyor. Bunun bu dönem özelliği olduğunu, geçici birşey olduğunu okumuştum bir yerde. Bir yandan da hoşuma gitmiyor değil bu durum Ben oyalama yöntemi bulamadım, oyuncaklarını geçtim babasıyla bile oyalanmaz oldu artık. Tadına varmaya çalışalım bence, bir süre sonra çağırsak da gelmeyecekler kucağımıza.

gunaydın anneler

bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim

devam sütü alanlar ya da anne sütü içen bebekleriniz günde kaç cc içiyor.

Benim kızım emiyor (emdiğini sanıyor), sağınca doğru dürüst sütüm çıkmasa da yatarken ve gece mutlaka emiyor. Bu da tahminimce 50-60 ml'i geçmiyordur. Onun dışında gün içinde de 250 ml filan içiyor 2 parça halinde. Yani şu tvdeki günde yarım litre süt işini tutturamıyoruz biz.

Hayırlı olsun canım yeni eviniz. Sağlıkla, huzurla oturun inşallah.

ohh demişsindir ne zaman çıkacak diye diye insan stres oluyo

500 ml mama içer sağdığım sütü içer
hergün yoğurt yer varsa en az 100 ml kefir içer
sonrada kudururda kudurur
dünden beri devamlı ellerini bırakıp ayakta duruyo
eşimde düşecek diye tutuyo çok kızıyo vuruyo epeyce duruyo öyle pek gururlu duruyorum diye suratını görmeniz lazım istanbulu fethetmiş padişah havasında kasılıyoda kasılıyo

canım mehmet çok müzik dinliyo oynuyo o esnada ne versen yer farkında olmuyo çünkü
sende böyle bişeyler yapsan klip açsan filan denedinmi hiç

öyle yapıyorum valla ilgisini ne çekiyorsa açıyorum tv de tıkıyorum ağzına gerçi tv den çok kaşıkta ne olduğuyla daha ilgili oluyor ama bazende iyi yiyor bu sayede :)

sağol canım aminn inşallah :)

İyi seneler arkadaşlar

En sonunda kızamık aşısını olduk bu sabah :)
Çok şükür iyileşti oğlum artık, çok az öksürüyo ama buna da şükür :)
Haftasonu kayınvalideciğimle kayınpederciğim vardı misafir, yatılı hemdeee
Neyseki onu da atlattık çook şükürrr
Biz hastalıktan dolayı pek gidememiştik onlara ( en son bayramda görüştük yani )
Onlarda gelmemişti,ctesi eşim gitti getirdi işte.
Ayaz dedesini görünce bi ağlama kopardı bakıp bakıp ağlıyo benim omuzumda
Neyseki sonradan alıştı.
Tabi bu sırada gelmiyosunuz tabi tanımıyo bizi gibi lafları da yedik kayınvalideciğimden

tabisi o laflar olmadan olurmu hiç

tabisi o laflar olmadan olurmu hiç

ama çok düşüncesizler yaa deli oluyorum
Bizim arabamız yok,gitmek için 2 vesaite binmemiz gerek.
Çocuk hastaydı ne zamandır,e havalar buz gibi .
Nasıl çıkarıyım ki dışarı
İnsan düşünür bunları dimi ? Yok ama nerdeeee
Onlarda yaşlılar ama isteseler binip gelebilirler yani,illa gidip taksiyle getiricez ,götürücez.
E herzaman da olmuyor yanii bu hizmet .
Bi de hanfendi sürekli kızının oğlunu anlatıyo ( Ayaz'dan 2 ay küçük )
Yağız şöyle ,Yağız böyle ,Yağız çok canlıı ( Ayaz yerinde durmayan bi çocuk olmasına rağmen bunu söylüyo ) deli oldum deliiii
Gitsinler artık diye dua ettim yaa yok böyle bişey

Merhabalar, uzun süredir takip edemiyordum burayı, damdan düşer gibi katıldım muhabbete ama birşey sormak istiyorum.
Benim ikiz bebeklerim var, erkek, 10,5 aylık oldular. Her sabah kahvaltı yapıyorlar yumurta pekmez,tahin,ceviz ve cicibebe karışımlı. Sonra yoğurt, sonra çorba, meyve, akşam gene yoğurt bazen köfte ya da bizim masada yediklerimizden veriyoruz ve mama.
Normalde bu aylarda en az 300 ml deniyor ama bizim oğlanlar 600-700 ml falan içiyor. Sanki yedikleri bir işe yaramıyormuş gibi hissediyorum. Mamadan vazgeçmeyecek gibiler. Katı gıdaya geçiş süreci istediğim gibi gitmiyor.
Bunlar dışında ne önerirsiniz? Sizin bebeğinizin yediği porsiyonlar ne kadar? Ben az mı veriyorum acaba? Hoş yedikleri kadar veriyorum ama az mı yiyorlar emin olamadım.

selam kızlar
mutlu umutlu sağlıklı bi sene olsun inş 2013
kayınvalidemle yeniyılınızı kutluyoruz
burda olduğu için pek takılamıyorum umarım hepiniz iyisinizdir
tüm bebişlere 2013 öpücüğü konduruyorum
onlarla yeni bi yıl ne anlatılmaz bi duygu

en az 500 ml içmeli diyorlar fazlası olabilir sizinkiler gayet güzel içiyorlar yemeleride güzel
1 yaşına kadar ihtiyacı olan besinlerin çoğunu anne sütü veya mamadan alıyorlar
1 yaşından sonra mama yerine normal süt veya devam sütüne geçersin

annemle konuştum onların yakınında ormanlık yerler var çamlık ordada keçicilik yapan birisi var otlatıyo yani
daha önce mehmete alıp içirmiştik ama şimdi kışya sütleri olmazmış mart gibi başlarmış süt vermeye
annem bize 1 saat uzaklıkta ilçede oturuyo
artık alıcak kaynatacak otobüse verecek biz burdan alıcaz çoğu zaman

arkadaşlar bebişkosuna kefir içiren yapan varmıı benden başka
kesinlikle tavsiye ederim ne zaman içirsem inanın 2-3 gün çok rahatlıyo
gelişimine katkısıda büyükmüş
doktor hergün içir dedi ama ben hergün içirmiyorum çoğu kez bitmiş oluyo ama varsa evde muhakkak içiriyorum
bazen ekşi yapıyorum biraz o zamanda meyve ekliyorum öyle içiriyorum

kefir yapmak için mayaya ihtiyaç var sanırım nereden bulabilirim nasıl yapacağım

Selam...

Kısaca 2012 yi özetlersem arkadaşlar ilk 6 7 ayını sağlık sorunlarımla geçirdim.esada alışmak onu kucağıma almak çok çok güzeldi.sağlıklı doğması beni en çok bu yıl mutlu eden olay.onun dışında lohusalık sendromu dikişlerin geçmesi başka sorunlarım derken elhamdülillah çokta kötü bi yıl olmadı benm için..zor ama bir çok mutluluğuda bu yıl taddım.anne olmak gibi......Allahım ailemizle sağlıklı arzularımızın gerçekleşeceği...mutluluğumuzun devam edeceği..huzurumuzun bozulmayacağı bunlardan mahrum olanlar için hasretlerinin biteceği güzel bir yıl nasip etsin bizlere inş...
en önemliside burda kkda hep yazışacağmız aramızın bozulmayacağı burdan kopmayacağımız bir sene olsn yine inş...2013 güzelliklerle gelir umarım...

Ben kasikla verdim sevmedi pek, bir kac kez denedim , ihih bardaktan da icmedi , sen nasıl içiriyorsun ?
Bir de mayasını nerden aldın?

slm kızlar..

herkesiin yeni yılını kutluyorum..2012 de evlatlarımıza kavuşurak anne olduk..sağğlıklı sıhatli,mutlu ve güzel br yıl oldu benim için..inşallah 2013 te aynı şekilde geçiririz..

kızlar bişey sorucam:
ağrıyan boğazımız için pastil alabilirmiyiz?arada hafifde olsa boğazlarımın acıdığını hissediyorum,ilaç alamadığım için sıcak şeyler içerek hafifletiyorum ,geçiyor ama arada yine oluyor.bugün eczaneden pastil aldım,eczacı süte geçmez dedi!kullananınız oldumu hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…