- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #77.681
sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl olsun inşallah hepimize....
dün çok hastaydım, bütün kemiklerim ağrıyor, başıma sanki iğneler saplanıyordu. kuruyemiş falan aldık, film seyredecektik, yalan oldu tabi. o ses türkiye ile yeniyılı karşıladık :))
ömercik de dokuzda uyumuştu, 10 da bir uyandı, 12ye kadar oturdu, uyutacaktım 12'ye doğru babası, 12'yi bekle yeniyıla birlikte girelim dedi.
ele avuca gelecek birşey yoktu yani bizde de
Yılbaşı kutlaması kursağımda kaldı. Bebeğim dün öğleden sonra ateşlendi. Hiçbir şey yemedi, keyifsiz ağladı hep. Arkadaşları davet etmiştik aradım iptal ettirdim.
Kendi ellerimle keçeden yılbaşı kıyafeti hazırlamıştım onu bile giydiremedim oğluma. İlk yılbaşısı hasta geçti, çok üzüldüm. O kadar mami hazırlamıştık hepsi mutfakta kaldı. 12'ye girerken, kanepede oğluma sarılmış uyutmaya çalışıyordum, babamız da ps oynadı tvnin sesi kısık şekilde.
Bugün ateşi yok çok şükür ama huysuz, uyku halinde devamlı. Üst dişleri çıkıyor, emziği sürtüp duruyor kuzum. Ona bağlıyorum ama yarın yeniden ateş olursa doktora götüreceğim.
Biraz moral bulayım diye geldim hemen hemen herkesin canı sıkkınmış dün akşamda...beni hiç sormayın zaten.resmen cinnet geçirdim akşam esad 3 e kadar uyumadı defalarca gittim yatırdım yatağına geri uyandı hadi alışkın değldir dedim bende onla yattım ama sonra bi türlü dalamadı oynadı durdu sinirimden ağladım artık...eşimdesen ayrı telden çalıyo sallayalım dedi onuda yaptık ama nafile.....12 ye esadı emzirmekle girdim.:97:...en kötü yılbaşımdı bu sene..ne hayaller kurmuştum oysa..çerezler almıştım yemek bile nasip olmadı..şimdi papatya çayı aldım uyumazsa yine 12 ye kadar içircem artık.aktara sordum bişey olmaz fazla verme ama dedi.bu çocuk çok yıpratıyor bu ara beni..şimdiki aklım olsa asla çocuk yapmazdım bütün hayatım sanki onun ellerinde.ona göre hareket ediyorum hep buda beni bunaltıyor.eşimde sağ olsn herşeyi ben yapayım istediği için hepten zıvanadan çıkıyorum sürekli bağıran çağıran bi kadın oldum bi anda..zaten sinirli bi yapım vardı ama böyle sıkıntılar olunca hepten asabi biri oldum.hugo aynı benmkide öyle.zaten bana biraz yardımcı olan biri olsaydı bu kadar isyan etmezdim.ama iş işten geçti evlendik çocukta yaptık bir kere..artık büyüyünce bari ilgilenir diyorum şimdi ufak diyip avunuyorum.yaza gezmeye götürecekmiş.oğluyla piknik yapıp top oynayacakmış.umutlarım boşa gitmez umarım..sürekli evde söylenen bi kadın oldm hiç sevmezdim oysa bunu..yıprandım bu ara....inş düzeleceğim..2013 cinnetle geçirmem inş...
Yılbaşı kutlaması kursağımda kaldı. Bebeğim dün öğleden sonra ateşlendi. Hiçbir şey yemedi, keyifsiz ağladı hep. Arkadaşları davet etmiştik aradım iptal ettirdim.
Kendi ellerimle keçeden yılbaşı kıyafeti hazırlamıştım onu bile giydiremedim oğluma. İlk yılbaşısı hasta geçti, çok üzüldüm. O kadar mami hazırlamıştık hepsi mutfakta kaldı. 12'ye girerken, kanepede oğluma sarılmış uyutmaya çalışıyordum, babamız da ps oynadı tvnin sesi kısık şekilde.
Bugün ateşi yok çok şükür ama huysuz, uyku halinde devamlı. Üst dişleri çıkıyor, emziği sürtüp duruyor kuzum. Ona bağlıyorum ama yarın yeniden ateş olursa doktora götüreceğim.
Biraz moral bulayım diye geldim hemen hemen herkesin canı sıkkınmış dün akşamda...beni hiç sormayın zaten.resmen cinnet geçirdim akşam esad 3 e kadar uyumadı defalarca gittim yatırdım yatağına geri uyandı hadi alışkın değldir dedim bende onla yattım ama sonra bi türlü dalamadı oynadı durdu sinirimden ağladım artık...eşimdesen ayrı telden çalıyo sallayalım dedi onuda yaptık ama nafile.....12 ye esadı emzirmekle girdim.:97:...en kötü yılbaşımdı bu sene..ne hayaller kurmuştum oysa..çerezler almıştım yemek bile nasip olmadı..şimdi papatya çayı aldım uyumazsa yine 12 ye kadar içircem artık.aktara sordum bişey olmaz fazla verme ama dedi.bu çocuk çok yıpratıyor bu ara beni..şimdiki aklım olsa asla çocuk yapmazdım bütün hayatım sanki onun ellerinde.ona göre hareket ediyorum hep buda beni bunaltıyor.eşimde sağ olsn herşeyi ben yapayım istediği için hepten zıvanadan çıkıyorum sürekli bağıran çağıran bi kadın oldum bi anda..zaten sinirli bi yapım vardı ama böyle sıkıntılar olunca hepten asabi biri oldum.hugo aynı benmkide öyle.zaten bana biraz yardımcı olan biri olsaydı bu kadar isyan etmezdim.ama iş işten geçti evlendik çocukta yaptık bir kere..artık büyüyünce bari ilgilenir diyorum şimdi ufak diyip avunuyorum.yaza gezmeye götürecekmiş.oğluyla piknik yapıp top oynayacakmış.umutlarım boşa gitmez umarım..sürekli evde söylenen bi kadın oldm hiç sevmezdim oysa bunu..yıprandım bu ara....inş düzeleceğim..2013 cinnetle geçirmem inş...
selamlar herkese, oğlumda bende hala hastayız akşama doktora gidecez
çok geçmiş olsun canım,Rabbim şifa versin
canım bu kadar üzme kendini, olan sana olur, ne oğlun annem sinirlenmiş diyip susar nede eşinin umrunda olur, erkekler böyle çünkü bize göre daha umursamazlar
esad içinde sinirlenme lütfen o da yerine alışmaya çalışıyo bu süreç biraz zor geçebilir ama sen sinirlendikçe esad daha çok ağlar
bende çok sinirleniyordum oğluma önceden ama artık daha sakin yaklaşıyorum oda daha çabuk susuyo
uykusuzluk konusuna gelince siz yine evdesiniz çocuk uyudukça sende yatıp uyuyabilirsin biz çalışanlar için durum çok daha zor ben kaç gecedir birkaç saatlik uykuyla duruyorum birde bu halde çalışıyorum
herşey düzelecek inşallah dua et sakın isyan etme canım
geçmiş olsun canım
kayranın burun tıkanıklığı olmuyo artık değilmi
canım bu kadar üzme kendini, olan sana olur, ne oğlun annem sinirlenmiş diyip susar nede eşinin umrunda olur, erkekler böyle çünkü bize göre daha umursamazlar
esad içinde sinirlenme lütfen o da yerine alışmaya çalışıyo bu süreç biraz zor geçebilir ama sen sinirlendikçe esad daha çok ağlar
bende çok sinirleniyordum oğluma önceden ama artık daha sakin yaklaşıyorum oda daha çabuk susuyo
uykusuzluk konusuna gelince siz yine evdesiniz çocuk uyudukça sende yatıp uyuyabilirsin biz çalışanlar için durum çok daha zor ben kaç gecedir birkaç saatlik uykuyla duruyorum birde bu halde çalışıyorum
sağol canım teşekkür ederim, burnu tıkanmıyo ama sürekli akıyo
Masallah darisi kizimin basina :)
çok geçmiş olsun canım..doğum günüüne şunun şurasında az bi zaman kaldı,inişallah ozaman giydirirsin inşallah..güzel bir doğum günü geçirirsiniz..
gunaydın anneler
bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim
devam sütü alanlar ya da anne sütü içen bebekleriniz günde kaç cc içiyor.
Tospiğim bugün iyi, ateşi de yok. Kahvaltısını falan güzelce yaptı, şimdi Tatliş ile oynuyorlar. Hasta olmasın onlar, deli oluyoruz yav. 2 gündür doğru dürüst yemek yemedim, oğlum yemiyor diye boğazımdan geçmedi. Annelik ne benzersiz bir duygu, ne kadar güçlü bir bağ ve de ne büyük bir aşk, iyi ki anne olmuşuz. Tanrı kimseyi evladıyla sınamasın.
Üzerinde ilk yılbaşım yazıyordu :/ Ne yapalım dediğin gibi umarım güzel bir doğum günü geçiririz.
Size de geçmiş olsun, umarım çarçabuk atlatırsınız.
Yaklaşık 800 cc anne sütü içiyor.
Tospiğim bugün iyi, ateşi de yok. Kahvaltısını falan güzelce yaptı, şimdi Tatliş ile oynuyorlar. Hasta olmasın onlar, deli oluyoruz yav. 2 gündür doğru dürüst yemek yemedim, oğlum yemiyor diye boğazımdan geçmedi. Annelik ne benzersiz bir duygu, ne kadar güçlü bir bağ ve de ne büyük bir aşk, iyi ki anne olmuşuz. Tanrı kimseyi evladıyla sınamasın.
tam 11 aylık olduğu gün 22 aralık günü baktık bizim oğlan tüm evi geziyor rahat rahat. zatem 3-5 adım atıp düşüyordu ama o gün tüm evi rahat rahat gezer hale geldiçok tatlı oluyrlar. sabah uyanır uyanmaz ilk işi tüm odaları gezmek, kontrol etmek. niye yapıyorsa???
tıkanıklık olmaması iyi
neyseki annen varda oğluna bakıyo
benim annem gelince mehmetin tüm düzeni bozuluyo
herşeyden önce annemin inatla ısrarı bazen çileden çıkarıyo düşünsene hala beraber yatın diyo
fıtıktan ötürü ayağımda sallayamıyorum diye on kere dedim hala ayağında sallayarak uyutmaya çalışır
bu sefer uzun kaldı çok zorlandım annem gittikten sonra
kucağında uyutmuş yatağına yatırır yatırmaz kalkıp oturuyodu 4-5 gün alıştırana kadar canım çıktı
mesela sebze çorbası yapıyorum annem yediriyo mehmet mama sandalyesinde iyi yer salondaysa oyundan gezinmekten yemez veya çok yavaş yer
annem hemen beyenmedi bunu git cicibebe al gel verelim derr
sen ne dersen de o kendi bildiğini der seni hep yanlış bulur
mehmetle aylardır ilgilenen bakan ne istediğini bilen anlayan benim ama o inatla yok öyle değil bunu istiyo derr
uykudan uyanır uyanmaz ben muhakkak soyarım komple değiştiririm o değiştirmez çok terlemediyse sebep mehmet sevmezmiş giyinmeyi sıkılıyomuş
bazen çileden çıkıyorum
sana şiddetle katılıyorum arkadaşım, oğluşum yeni yılın ilk sabahı ateşler içinde ağlayarak ve kusarak uyandı, dün tüm gün kucağımızda gezdi. tüm gün ateş ölçer ile gezdik evin içinde. ve dün gece... sabaha kadar ağladı, uyudu uyandı ve sabah 8 de iş yerinde masa başındaydım. kimse de anlamaz ki halinden, yani çalışınca sorumluluk çok daha fazla oluyor, evde olunca sabaha kadar uyumasanda gündüz o uyurken telafi edebiliyosun. cumartesi günlerini çok seviyorum o yüzden. birde oğluşum beni çileden çıkardığı zamanlarda "onu ben istedim, ben bu dünyaya getirdim, o bu eziyetleri bilerek isteyerek kasten yapmıyor, o daha bebek,büyüyecek diyorum" baya iyi geliyor bu terapi. ya diyorum evladım olmasaydı, ya ben bu büyük aşktan,sevgiden habersiz olsaydım, mahrum kalsaydım. ya Allah bir evlat vermeseydi. valla bu sözleri defalarca tekrarlıyorum, inanın enerji geliyor.
Geçmiş olsun canım, umarım bir an önce atlatırsınız, hem anne hem bebek hasta olunca daha da zor oluyor.
Geçmiş olsun sinem, inşallah biran önce iyileşir kuzucuk.
Mozp ve sinem ne kadar güzel yazmışlar, ben de annenin sinirinin çocuğa geçtiğine inanıyorum. Yine de insan kendini bazen tutamıyor, haklısın benim_olan. Çalışmaya başlamadan önce ben de sürekli sinirlenirdim, annemlere gidip biz kavga ettik bebekle diye annemin kucağına bırakırdım hemen. Bebeklerimizin yanımızda olduğuna şükredelim, çok isteyip de bu duyguyu tadamayanlar var. Bunları düşün, onun yanında ve sağlıklı olduğunu aklına getir, annenle aynı apartmanda oturuyordunuz sanırım, ondan yardım iste, o sırada kendine vakit ayır, ev işi yapma, başka şeylerle ilgilen, biraz sakinleşince tekrar yanına git bebeğinin, insan ayrı kalınca özlüyor. Evde olanları da çok iyi anlıyorum, çocukla ilgilenmek, kendine vakit ayıramamak insanı yıpratıyor ama çalışınca da çok özleniyor kuzucuklar, bizim gibi çalışanların durumunu da düşünün yanınızda olduğuna şükredin.Sinemin dediği gibi bilerek yapmıyorlar sonuçta, belki onların da canı sıkılıyor, hep aynı ev, aynı ortam, aynı düzen, yaz gelsin de çıkalım dışarlara rahatça inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?