- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #77.721
bu ara kucağıma alıştı memikto alıyorum bende duruyo ama devamlı ya sallanıyo ya zıplıyo
yarım saattir kucağımda ve bir saniye durmadı sallanıyo zıplıyo başım döndü
maşallah memo gibi benim cadı da çok hareketli.saniye durmaz kıpır kıpır..gözler fıldır fıldır herşey dikkatini çekiyor.
yürüyor ve takip etmek artık gerçekten zorlaştı.
derdini de epey iyi anlatıyor..ne yapmak istiyorsa parmağıyla işaret ediyor..
son zamanlarda düğmelere taktı.
fırının,müzik setinin,lambaların,aspiratörün ve hatta diafonun düğmesine.
almak istediği şeyi de vee veee diye bağrınıyor. ver ver diycek güya:)
birkaç gündür de gece uyumadan önce anne memme anne memmme diye ağlamayı öğrendi.
kucağıma alınca da memelere saldırıp vee veee diyo..
şimdi gel de bu cadıyı yeme ama:)
Yağmura patates çorbası yaptım severek içti..yedi şimdi uyuyor..
2 patates 1 soğanı küpküp doğrayıp yağda 4-5 dakika çevire çevire kavurdum..
1 yemek kaşığı tam buğday unu koyup karıştırdım.
üstüne 2 su bardağı su koydum. (ben 1 bardak su 1 bardak kemik suyu koydum)
15-20 dakika pişirdim. blendırdan geçirdim...kıvamı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz
ben Yağmura biraz koyu veriyorum..ekmek pek vermediğim için
üstüne nane serpilebilir..cevizi ezip içine koyabilirsiniz.
tabi sebzeler çeşitlendirilebilir..ben bunu bir de lahana ve havuç katarak da deneyeceğim.
bak bende şöyle yapıyorum patatesi soyup küp doğrayıp haşlıyoru ılıyınca hiç suyunu dökmeden blendrdan geçirip içine yağlı peynir koyuyorum 1 dilim ve karıştırıyorum az daha ateşte tutup peynir eriyene kadar bekliyorum sonra kapatıp az tereyağı ekliyorum çok nefis oluyo dene sen bile beyenip yersinn
slm kızlar..
herkesiin yeni yılını kutluyorum..2012 de evlatlarımıza kavuşurak anne olduk..sağğlıklı sıhatli,mutlu ve güzel br yıl oldu benim için..inşallah 2013 te aynı şekilde geçiririz..
kızlar bişey sorucam:
ağrıyan boğazımız için pastil alabilirmiyiz?arada hafifde olsa boğazlarımın acıdığını hissediyorum,ilaç alamadığım için sıcak şeyler içerek hafifletiyorum ,geçiyor ama arada yine oluyor.bugün eczaneden pastil aldım,eczacı süte geçmez dedi!kullananınız oldumu hiç?
Sinemaksungur mozp hugo cozget cvplarınız için çok teşekkürler kızlar..fikirleriniz kulağıma küpe olsun.papatya çayını bende içiyorum sakinlik veriyormuş işe yaradı sanırım.her zaman öfkeli değlim tabi eşim ilgisiz kalınca geliyo öfke:97:..sanırım onada sinir olmamla ateşe çakmak çakıyorum..evet bu ara beni çok fazla yorunca keşke anne olmasaydım hatamı yaptım diyorum beceremiyormuşum gibi geliyo ama sonra esad bi sarılınca bi gülünce içim gidiyoo..sanırım kış olması şuan bir yere hasta olur diye çıkamamakta etkiliyo insanı.zaten arada anneme bırakmasam hiç nefes alamazdım.annem bile yandın sen çok yaramaz diyor ama sabırlı ol ilerde rahat edeceksin dişini sık biraz diyor.ben babam gibi tez canlı sabırsız biriyim.bugünkü işimi yarına bırakmam mesela esadda engel oluyorsa işlerime sinirde geliyor bana,öyleki bazen kahvaltımı bile zar zor yapıyorum evde teksek..birazda bndan.her zaman rahat geniş insanlara imrenmişimdir ben...ama bu oğlumu sevmediğim anlamına gelmiyor sadece bu dönemki merakı biraz fazla ve buda beni çok yıpratıyor..çalışanları düşünün yazmış bi arkadaş oda doğru.annem bütün vücudu kırılan kucağa alınamayan bebekler var bide onların annelerini düşün aklına getir dedi.Allah yardım etsin... buda doğru.namazlarımdan sonra zaten çocukları hasta olanlara dua ediyorum çok zor...inş bu zor zamanlar geçecek inanıyorum.hep böyle kalmayacağız onlarda büyüyecek yapmadan durdan anlayacaklar...inş bu zamanları kolaylıkla atlatırım..fikir veren arkadaşlarıma çok teşekkürler..anne olmak böyle bişey işte..yeterki ona bişey olmasın....
İyi akşamlar kızlarr
hugocum sormuşun ya uykusunu,oğlum şimdi uyandı 1 saat uyudu şimdi bu son uykusu geceye kadar ayakta nasıl dayanıyor bilmiyorum hergün bu saatte uyanıyor gündüz tek uykusu bu.bazen öğleden sonra yarım saat uyur kalkar..
gece geç yatınca sabahta uyanmıyor emiyor yatıyor öğlen 1 de ayakta bazen 2 de.5 gündür böyle eskiden sabah 11 de kalkardı.iştahıda pek yok zorla yiyor..acaba dişmi çıkarcak.akşam biberonunun emziğini damağına sürtüyordu.inş diştendir..böyle giderse hep geç yatmaya alışır..sabah uyuması güzelde akşam onunla oturmak mesele.eşimde uykusuz kalıyor sesinden..hareketlerindn..bende sabah namazını kaçırıyorum ondan..inş düzelir herkes uyutma diyor ama bu seferde huzursuz oluyor nasıl baş edeceğimi şaşırdım...sizlerin uyku saatleri nasıl en son kaçta yatıyor mesela..
Birazda bu ara olan gerginliğim tekrarlayan polipten dolayı.normal doğumdan sonra bende 3 tane rahim ağzında et beni diğer adı.vardı.narkoz almadan lokal anestezi vurulmadan onları temmuzda aldırdım..nasıl dayandım zar zor kendimi kasarak.doktor kadında zor yaptı işini..uzun lafın kısası şimdi tekrar çıktı.ara kanamalara ve akıntı yapıyor.,randevu aldım 14 ocakta yine aynı doktora.aldırmam gerek yoksa enfeksiyon kaparmışım.ondanda stresliyim ben biraz...çünkü en korkum o masa oldu doğumdan sonra..
İyi akşamlar kızlarr
hugocum sormuşun ya uykusunu,oğlum şimdi uyandı 1 saat uyudu şimdi bu son uykusu geceye kadar ayakta nasıl dayanıyor bilmiyorum hergün bu saatte uyanıyor gündüz tek uykusu bu.bazen öğleden sonra yarım saat uyur kalkar..
gece geç yatınca sabahta uyanmıyor emiyor yatıyor öğlen 1 de ayakta bazen 2 de.5 gündür böyle eskiden sabah 11 de kalkardı.iştahıda pek yok zorla yiyor..acaba dişmi çıkarcak.akşam biberonunun emziğini damağına sürtüyordu.inş diştendir..böyle giderse hep geç yatmaya alışır..sabah uyuması güzelde akşam onunla oturmak mesele.eşimde uykusuz kalıyor sesinden..hareketlerindn..bende sabah namazını kaçırıyorum ondan..inş düzelir herkes uyutma diyor ama bu seferde huzursuz oluyor nasıl baş edeceğimi şaşırdım...sizlerin uyku saatleri nasıl en son kaçta yatıyor mesela..
Birazda bu ara olan gerginliğim tekrarlayan polipten dolayı.normal doğumdan sonra bende 3 tane rahim ağzında et beni diğer adı.vardı.narkoz almadan lokal anestezi vurulmadan onları temmuzda aldırdım..nasıl dayandım zar zor kendimi kasarak.doktor kadında zor yaptı işini..uzun lafın kısası şimdi tekrar çıktı.ara kanamalara ve akıntı yapıyor.,randevu aldım 14 ocakta yine aynı doktora.aldırmam gerek yoksa enfeksiyon kaparmışım.ondanda stresliyim ben biraz...çünkü en korkum o masa oldu doğumdan sonra..
İyi akşamlar kızlarr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?