2012 Şubat Anneleri

Şeker hamurlu kurabiyeleri ben oğullarımın diş buğdayında denedim,tarifi internetten bulmuştum, çok güzel oldu.Çok zor birşey değil mutlaka yaparsın.
birde 1 yazan hamur kalıbı bulabilirsem harika olur gerçekten

azılardan ben de çok korkuyorum
normalleri çok zor çıkardı zaten,bakalım azılarda ne gelecek başımıza
emzirmekten mi acaba bilmiyorumki bende
normalde de çok düzensizdi çünkü
sende aklına kötü şeyler getirme canım
bişey yoktur sanmam

Çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda çıkarır dişlerini

doğumgünüyle ilgili benim aklımda bir de hatıra defteri var..güzel bir hatıra defteri alıp ilk önce ben kızıma duygularımı yazayım şöyle uzunnn uzunnn:)
herkes duygularını yazsın (eşim,anneanne,babaanne,dedeler,teyze,dayı,amcalar ve gelen diğer kişiler)ve ben kızımın ilk giydiği kıyafetleri ve özel bir kaç eşyası ile birlikte o defteri saklayayım istiyorum..bakalım inşallah yapabilirim..

lalus2373 şekerli kurabiyelerin tarifini paylaşabilir misin?
Tabii ki, ne demek. Tarifi aldığım internet sitesinin adresini vereyim. Benim orjinal tarifim değil zira:) Şeker Hamuru ile Süslemeye Uygun Kurabiye Tarifi - Cookiepoint. En güzel tarif bu. Çünkü şeker hamuruna uygun kurabiye için kabartma tozu olmaması gerekiyor, kurabiyeler piştikten sonra büyüyor biraz biliyorsunuz. O zaman da kurabiye yaptığınız kalıpla şeker hamuru kalıpları uymuyor, ama bu tarife birebir uyarsanız çok fazla sorun yaşamıyorsunuz. Link açılmayabilir diye altta tarifi kopyaladım.

Kurabiye Tarifi

200 gr. Tereyağ ( oda sıcaklığında )
200 gr. Pudra şekeri
1 yumurta ( oda sıcaklığında )
400 gr. Un ( kullanmadan önce homojenize bir yapı oluşturması için lütfen unu eleyiniz. )
İsteğe göre 1 paket vanilya, tarçın veya zencefil ekleyebilirsiniz. Miktarı tamamen sizin damak tadınıza kalmış.
Pişme Isısı 200 derece
Pişme Süresi 10 - 12 dakika

Oda sıcaklığında bulunan tereyağ ve pudra şekerini mikser yardımı ile yüksek devirde krema kıvamına gelene kadar çırpınız. Sonra yine oda sıcaklığındaki yumurtayı parça parça yavaşça karışıma ekleyiniz, bu işlemi yaparken mikserin hızını düşürün. Bu esnada eğer koyacaksanız vanilya, tarçın vs. de karışıma koyun ve iyice birbirleri le karışıncaya kadar çırpın. Karışımınız pürüzsüz bir krema kıvamına gelince mikserin hızını en alt seviyeye alıp acele etmeden yavaşça unu azar azar ekleyin. Unu tamamen eklediğinizde karışımınız yumuşak bir hamur kıvamını alacaktır. Her unun yapısı farklı olduğundan bazen 400 gr. un karışımınızı tam bir hamur haline getirmeyebilir, eğer hamur cıvık olursa biraz daha un katın, fakat çok da kuru bir hamur yapmayın. Hamur kuru olursa kurabiye yaparken açma işleminde zorlanırsınız. İdeal hamur kıvamı mikser duvarlarına yapışmayan ortada toplanmış yumuşak ıslak kıvamlı bir hamurdur.

Elde ettiğiniz hamuru tezgah üzerinde alınız. Elinizle yuvarlak olacak şekilde toplayıp streche sarınız. Hamurunuzu kullanmadan önce mutlaka 30 dakika buzdolabında dinlendiriniz. Yeterli süre dinlenmiş hamur artık işlenmeye hazırdır.

Hamurunuzu tezgaha alınız, ve merdane yardımı ile yaklaşık 1 veya 1,5 cm kalınlığında açınız. Bu işlemi yaparken hamurunuzun yapışmaması için tezgahı ve merdanenizi unlamayı unutmayınız. Açtığınız hamuru istediğiniz kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsinize belli aralıklarla yerleştiriniz. Fırın tepsisine kurabiyelerin pişerken yapışmaması için mutlaka pişirme kağıdı koyunuz.

Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 12 dakika pişiriniz. Fırınların modeline göre ısı ayarları az da olsa farklılık gösterdiğinden verdiğim süreye bağlı kalmadan mutlaka kurabiyelerin pişme durumunu kontrol ediniz.. Kurabiyelerin üzeri hafif sarardığında fırından alınız ve şeker hamuru ile süslemeden önce mutlaka iyice soğuyana kadar bekleyiniz. Kurabiyeleriniz artık süslemeye ve afiyetle yenmeye hazırdır

lalus bu arada avatarındaki ikizlerin sanırım
Allah bağışlasın çok güzel görünüyorlar
tüm annelere saygım sonsuz ama ikiz büyüten annelere dah bi fazla saygı duyuyorum
çok zor olmalı eminim
Çok teşekkür ederim, evet benim ikizler:) Herkesin evladını Allah bağışlasın, çok özeller onlar. İkiz büyütmek mutlaka tek bebeğe göre daha zor ama bizim tek çocuğumuz olmadığı için aradaki farkı inan bilmiyorum. İlk doğduklarında herşey çok zordu, çünkü birşey bilmiyorsunuz, gazları oluyor, elinizden fazla birşey gelmiyor sadece zamanın geçmesini bekliyorsunuz ki biraz büyüyüp gaz ve diğer acıları geçsin. Ama bir tane de olsa 2 tane de olsa herkesin yaşadıkları bunlardır sanırım. Büyüdükçe daha kolay oluyor herşey ikiz bebeklerde. Birbirleriyle çok vakit geçiriyorlar, çok eğleniyorlar:))

fitil hiç kullanmadım..uykusuzluğu dişağrısı için neler yapılabilir diye araştırıyordum
face de takip ettiğim bir grupta bazı kişilerin neler yaptığını duyunca şaşırdım.
daha doğrusu ordaki kişiler değil çecrelerindeki kişilerin böyle şeyler yaptığını üzülerek yazmışlar
diş etlerine rakı süreninden tutunda iyi uyusun diye bir kaşık bira içirenler bile varmış
çok üzüldüm o bebekler adına yazık ya...

bu şeker hamuru denilen şey de bim de satılan hariboların (marsmallow) eritilmesiyle yapılıyormuş sanırım
Evet ondan yapılanı da var ama ben hiç riske girmedim. Hammaddeler.com diye bir adres var internetten sipariş verdim değişik renkli şeker hamurlarından, evde nişastayla hamur gibi açıp kurabiye yaptığım kalıplarla onları da kestim, pişip soğuyan kurabiyelerimin üzerine önce bal sürdüm (Bazıları balı su ile sulandırıyor ama ben hiç sulandırmadım, sadece bal kullandım) sonra da şeker hamurlarını yapıştırdım. Çektiğimiz resimler vardı ama şu anda işteyim sanırım evdeki bilgisayarda, bulursam eklerim.

geçende annemden duydum canım,o kişilerden aşağı kalır tarafı yokmuş valla anneminde.küçükken ben hiç uyumazmışım,anason verirmiş bana!
anason ne ki yaa!!!!az bişey çay kaşığıyla verirmiş.uyku yaparmış!!!
şok oldum!

varya beni şimdi çok özendirip heveslendirdiniz !!1ben uğraşmıyım ,nasıl yaparım falan diye hiç öyle şeker hamurlu kurabiye işini aklıma bile getirmemiştim.
kurabiye tarifi çok kolaymış.şeker hamuruda bulursam ,birde kalıp yapmaya niyetlendim sayenizde:)))

pastanelerde varmıdır ki bu şeker hamurları?

lalus2373 kurabiye tarifin için teşekkür ederim canım..cevap veremedim kusura bakma benim cadı yağmur epey arızalı uyandı:)
şimdi sakinledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…