- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #78.021
birde 1 yazan hamur kalıbı bulabilirsem harika olur gerçektenŞeker hamurlu kurabiyeleri ben oğullarımın diş buğdayında denedim,tarifi internetten bulmuştum, çok güzel oldu.Çok zor birşey değil mutlaka yaparsın.
azılardan ben de çok korkuyorumay aynene ya..şimdi benimkide eli hep köşelerde..sanıruım azılar geliyor..anamm bunlar daha bi zor çıkar
sen hiç olmamışsın emzirmekten dolayı.1 yıla kadar olunmayabiliyormuş.ama bwenimki 4.aydan beri olup biranda olmayınca insan korkuyor.acaba kötü giden bişeyler mi oluyor diye.acaba kist falanmı oldu,yumurtalarımmı çalışmıyor vs..bir sürü şey geliyor aklıma.
evet çirkin durur orta sehpada,zaten çok uzun büyük durur ama..orasıda süslü olsun ,sade kalmasın diye düşündüm birden.ama geçti artık zaten,siparişlerim geldi.sadece onun içinde sipariş geçilmezki..:))
Çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda çıkarır dişlerinikuzumun diş sıkıntısı bugün tavan yaptı..gece uyandı uyumadı..bugün de beni ne emdi ne de birşey yedi..yazık çok sıkıntısı var.
calpol verdim o bile etki etmedi..jel sürmek istedim sürdürmedi.
en son dişliğini buzlukta soğutup verdim eline sallaya sallaya konuşa konuşa uyuttum.
hadi yememesine son bir kaç gündür alıştım da beni emmemesi kötü oldu.
aç aç yattı kuzum ya..inşallah uyumak iyi gelir.
6.diş çıkmış yukardan onu gördüm..ama esas onu zorlayan sanırım alttaki azılar
Çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda çıkarır dişlerini
Tabii ki, ne demek. Tarifi aldığım internet sitesinin adresini vereyim. Benim orjinal tarifim değil zira:) Şeker Hamuru ile Süslemeye Uygun Kurabiye Tarifi - Cookiepoint. En güzel tarif bu. Çünkü şeker hamuruna uygun kurabiye için kabartma tozu olmaması gerekiyor, kurabiyeler piştikten sonra büyüyor biraz biliyorsunuz. O zaman da kurabiye yaptığınız kalıpla şeker hamuru kalıpları uymuyor, ama bu tarife birebir uyarsanız çok fazla sorun yaşamıyorsunuz. Link açılmayabilir diye altta tarifi kopyaladım.lalus2373 şekerli kurabiyelerin tarifini paylaşabilir misin?
Çok teşekkür ederim, evet benim ikizler:) Herkesin evladını Allah bağışlasın, çok özeller onlar. İkiz büyütmek mutlaka tek bebeğe göre daha zor ama bizim tek çocuğumuz olmadığı için aradaki farkı inan bilmiyorum. İlk doğduklarında herşey çok zordu, çünkü birşey bilmiyorsunuz, gazları oluyor, elinizden fazla birşey gelmiyor sadece zamanın geçmesini bekliyorsunuz ki biraz büyüyüp gaz ve diğer acıları geçsin. Ama bir tane de olsa 2 tane de olsa herkesin yaşadıkları bunlardır sanırım. Büyüdükçe daha kolay oluyor herşey ikiz bebeklerde. Birbirleriyle çok vakit geçiriyorlar, çok eğleniyorlar:))lalus bu arada avatarındaki ikizlerin sanırım
Allah bağışlasın çok güzel görünüyorlar
tüm annelere saygım sonsuz ama ikiz büyüten annelere dah bi fazla saygı duyuyorum
çok zor olmalı eminim
bu şeker hamuru denilen şey de bim de satılan hariboların (marsmallow) eritilmesiyle yapılıyormuş sanırımlalus2373 şekerli kurabiyelerin tarifini paylaşabilir misin?
fiyat bilgisi verirmisiniz acaba??tütüler için özellikle
Evet ondan yapılanı da var ama ben hiç riske girmedim. Hammaddeler.com diye bir adres var internetten sipariş verdim değişik renkli şeker hamurlarından, evde nişastayla hamur gibi açıp kurabiye yaptığım kalıplarla onları da kestim, pişip soğuyan kurabiyelerimin üzerine önce bal sürdüm (Bazıları balı su ile sulandırıyor ama ben hiç sulandırmadım, sadece bal kullandım) sonra da şeker hamurlarını yapıştırdım. Çektiğimiz resimler vardı ama şu anda işteyim sanırım evdeki bilgisayarda, bulursam eklerim.bu şeker hamuru denilen şey de bim de satılan hariboların (marsmallow) eritilmesiyle yapılıyormuş sanırım
birde 1 yazan hamur kalıbı bulabilirsem harika olur gerçekten
Sanırım hammaddeler.com adresinde kurabiye kalıbı da vardı. Şeker hamuru sipariş ederken kalıp da istemiştim ama tek bir kalıp için kargo ödemeye değmez, büyük marketlerde sanırım bulabilirsin.
Senin kız sanırım avatardaki, muhteşemmmm görünüyor, gülüşü ömre bedel:) Allah bağışlasınlalus bu arada avatarındaki ikizlerin sanırım
Allah bağışlasın çok güzel görünüyorlar
tüm annelere saygım sonsuz ama ikiz büyüten annelere dah bi fazla saygı duyuyorum
çok zor olmalı eminim
fitil hiç kullanmadım..uykusuzluğu dişağrısı için neler yapılabilir diye araştırıyordum
face de takip ettiğim bir grupta bazı kişilerin neler yaptığını duyunca şaşırdım.
daha doğrusu ordaki kişiler değil çecrelerindeki kişilerin böyle şeyler yaptığını üzülerek yazmışlar
diş etlerine rakı süreninden tutunda iyi uyusun diye bir kaşık bira içirenler bile varmış
çok üzüldüm o bebekler adına yazık ya...
Evet ondan yapılanı da var ama ben hiç riske girmedim. Hammaddeler.com diye bir adres var internetten sipariş verdim değişik renkli şeker hamurlarından, evde nişastayla hamur gibi açıp kurabiye yaptığım kalıplarla onları da kestim, pişip soğuyan kurabiyelerimin üzerine önce bal sürdüm (Bazıları balı su ile sulandırıyor ama ben hiç sulandırmadım, sadece bal kullandım) sonra da şeker hamurlarını yapıştırdım. Çektiğimiz resimler vardı ama şu anda işteyim sanırım evdeki bilgisayarda, bulursam eklerim.
işte tüm mesele burda büyük bi market bulmakta:))))birde 1 yazan hamur kalıbı bulabilirsem harika olur gerçekten
Sanırım hammaddeler.com adresinde kurabiye kalıbı da vardı. Şeker hamuru sipariş ederken kalıp da istemiştim ama tek bir kalıp için kargo ödemeye değmez, büyük marketlerde sanırım bulabilirsin.
onu bulabilmem için de burdan 2 saat yol gitmem gerek:)
bakıcam artık bi çaresine
Senin kız sanırım avatardaki, muhteşemmmm görünüyor, gülüşü ömre bedel:) Allah bağışlasın
teşekkür ederiz teyzesi evet benim kızım;Nisa:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?