- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #78.041
,lalus2373 kurabiye tarifin için teşekkür ederim canım..cevap veremedim kusura bakma benim cadı yağmur epey arızalı uyandı:)
şimdi sakinledi
burda büyük market bulmak sorun deyince profiline girip baktım, Ordu'da oturuyorsun sanırım. Ben de zaman zaman burada (Mersin) bazı şeyleri bulmakta zorlanıyorum, istediğim gibi olmuyor ya da, internetten sipariş veriyorum o yüzden. Herhalde sitede en çok kargo bize geliyordur.:)) Hele son zamanlarda oğlanlardan alışverişe hiç vaktim olmuyor.işte tüm mesele burda büyük bi market bulmakta:))))
onu bulabilmem için de burdan 2 saat yol gitmem gerek:)
bakıcam artık bi çaresine
teşekkür ederiz teyzesi evet benim kızım;Nisa:))
burda büyük market bulmak sorun deyince profiline girip baktım, Ordu'da oturuyorsun sanırım. Ben de zaman zaman burada (Mersin) bazı şeyleri bulmakta zorlanıyorum, istediğim gibi olmuyor ya da, internetten sipariş veriyorum o yüzden. Herhalde sitede en çok kargo bize geliyordur.:)) Hele son zamanlarda oğlanlardan alışverişe hiç vaktim olmuyor.
işte canım ordu ya ulaşmam 2 saat zaten:)))
ben orduya 2 saat uzaklıkta bi ilçesinde oturuyorum
kargo bile haftada sadece 2 gün buraya gelebildiği için 10 15 günden önce ulaşamıyor elimize malesef
geçende annemden duydum canım,o kişilerden aşağı kalır tarafı yokmuş valla anneminde.küçükken ben hiç uyumazmışım,anason verirmiş bana!
anason ne ki yaa!!!!az bişey çay kaşığıyla verirmiş.uyku yaparmış!!!
şok oldum!
varya beni şimdi çok özendirip heveslendirdiniz !!1ben uğraşmıyım ,nasıl yaparım falan diye hiç öyle şeker hamurlu kurabiye işini aklıma bile getirmemiştim.
kurabiye tarifi çok kolaymış.şeker hamuruda bulursam ,birde kalıp yapmaya niyetlendim sayenizde:)))
pastanelerde varmıdır ki bu şeker hamurları?
:) Ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Hemen ertesinde tüm zararlı etkileri bitiyor mu ki? Ben de yoğurt ve muhallebiyi hep inek sütüyle yaptım. 1 ay önce sanırım, ben ballı süt içerken oğullarımdan bir tanesi çok istedi, dayanamadım 1-2 kaşık verdim, çok hoşuna gitti, bir sorun da çıkmadı. Devam sütünü de düşünmüyorum, dediğin gibi üreticilere kalsa tüm hayatımız boyunca için, içirin diyecekler. Biraz pazarlama stratejisi gibi geliyor bana, pek inancım yok. Dinlerim ama kendi aklımın süzgecinden geçirip uygularım.
O zaman işin bayağı zor, daha doğrusu zaman alır. Alacağın şeylere bir an önce karar verip istemen gerekecek ki zamanında yetişebilesin.işte canım ordu ya ulaşmam 2 saat zaten:)))
ben orduya 2 saat uzaklıkta bi ilçesinde oturuyorum
kargo bile haftada sadece 2 gün buraya gelebildiği için 10 15 günden önce ulaşamıyor elimize malesef
:) Valla bana çok kolay geldi kurabiye yapımı, motivasyonum da çok kuvvetliydi tabii, oğullarım dişlerini çıkarmış, diş buğdayı yapacağım diye bir hevesle giriştim işe. Malzeme olduktan sonra yapımı hem çok kolay, hem de kısa sürede oluyor. Kurabiyeleri yapıp soğuttuktan sonra şeker hamurunu da açıyorsun oklavayla. (Oklavaya ve tezgaha nişasta serpmen lazım mutlaka, yoksa şeker hamuru yapışıyor hafiften ve kalıpla kestiğinde yerden alamıyorsun, şekli bozuluyor. ) Kalıbı kendin yapabilirsen çok iyi olur. Şekli belirleyip kendin de yaparsın.
Pastanelerde mutlaka vardır şeker hamuru, onlar da süslemelerinde kullanıyorlar ama dışarı satışları var mıdır bilemem, Ben hiç bir pastaneye sormadım burda. İnternetten sipariş verdim, biz karı koca internetten çok sık alışveriş yapıyoruz da:)
Tabii canım, biz nelerle büyüdük, bizlere de birşey olmadı.Şu son yıllara kadar bilinmiyordu bile bunlar, bilinmeyince zararı yok mu bunların:)Bana da pazarlama stratejisi gibi geliyor, hem uzun süreli kullanımda zararlarını da bilmiyoruz. eskiden anne sütü almayan bebeklere de devam sütleri verilirmiş ama ek gıda yemeye başladıktan sonrada onları vermezlermiş, herşeyden yerlermiş bebekler, şimdi bizim vermediğimiz yumurta beyazı ve balı bile. Ben de geçen gün kahvaltıda ekmeğini bala batırıp verdim, tadını garipsemedi, yedi güzelce. Yavaş yavaş tadına da alışsın istedim, bizler hep yemişiz, sorun olmaz şimdiden vermek diye düşünüyorum, 1 yaşını doldurmalarına ne kaldı zaten.
Bana da pazarlama stratejisi gibi geliyor, hem uzun süreli kullanımda zararlarını da bilmiyoruz. eskiden anne sütü almayan bebeklere de devam sütleri verilirmiş ama ek gıda yemeye başladıktan sonrada onları vermezlermiş, herşeyden yerlermiş bebekler, şimdi bizim vermediğimiz yumurta beyazı ve balı bile. Ben de geçen gün kahvaltıda ekmeğini bala batırıp verdim, tadını garipsemedi, yedi güzelce. Yavaş yavaş tadına da alışsın istedim, bizler hep yemişiz, sorun olmaz şimdiden vermek diye düşünüyorum, 1 yaşını doldurmalarına ne kaldı zaten.
Kolay dediğim kısmı şeker hamuru kısmı zaten, kurabiye çok kısa sürede yapılıyor. Şeker hamurunu da hamur açar gibi açıp kurabiye yaptığın kalıpla kesip bal sürdüğün kurabiyelerin üzerine yapıştırıyorsun. Zevkine göre süsle ya da nasıl istersen. Ben de son gece yapmıştım, tüm işlerimi hallettikten sonra. Aynı şekilde korktuğum için nasıl olacak diye hep erteledim. Ama sonrasında baktım hem kolay hem zevkli, geçen hafta farklı bir süslemeyle yeğenimin doğum gününe yaptım, ikizlerimi uyuttuktan sonra.demek istediğim kurabiyenin yapım aşaması kolay.!!!!!süsleme yani şeker hamuru yapma kısmı beceri istiyor.ama sen çok kolay ve güzel anlatınca gaza geldim bende,heves ettim:))bi yandan denemeye korkuyorum,bi yandan çok yapmak istiyorum!
Çocuklarımız yumuşak karnımız işte, kesinlikle riske giremiyoruz, o yüzden de en çok kullanılabilecek noktamız maalesefbizlerde öyle büyümemişmiyiz.annelerimiz ozamnlarda nerden bilecekler ki bal zararlı,yumurta beyazı zararlı vs..herbişeyden de vermişler..inek sütü de içmişiz.çok şükürki bişey olmamış.ama yinede insan tüm bunların zararlı olduğunu duyunca tereddüt ediyor,hiç birimiz vermiyoruz.
bende bi yandan yaşına ne kaldı diyip veriyim diyorum,ama yaşı geçsin veririm daha ağır basıyor galiba!
Kolay dediğim kısmı şeker hamuru kısmı zaten, kurabiye çok kısa sürede yapılıyor. Şeker hamurunu da hamur açar gibi açıp kurabiye yaptığın kalıpla kesip bal sürdüğün kurabiyelerin üzerine yapıştırıyorsun. Zevkine göre süsle ya da nasıl istersen. Ben de son gece yapmıştım, tüm işlerimi hallettikten sonra. Aynı şekilde korktuğum için nasıl olacak diye hep erteledim. Ama sonrasında baktım hem kolay hem zevkli, geçen hafta farklı bir süslemeyle yeğenimin doğum gününe yaptım, ikizlerimi uyuttuktan sonra.
bizlerde öyle büyümemişmiyiz.annelerimiz ozamnlarda nerden bilecekler ki bal zararlı,yumurta beyazı zararlı vs..herbişeyden de vermişler..inek sütü de içmişiz.çok şükürki bişey olmamış.ama yinede insan tüm bunların zararlı olduğunu duyunca tereddüt ediyor,hiç birimiz vermiyoruz.
bende bi yandan yaşına ne kaldı diyip veriyim diyorum,ama yaşı geçsin veririm daha ağır basıyor galiba!
Çocuklarımız yumuşak karnımız işte, kesinlikle riske giremiyoruz, o yüzden de en çok kullanılabilecek noktamız maalesef
benim annem de ben size herşeyi verdim ne oldu büyümediniz mi der ama insan yine de tereddüt ediyor o yüzden veremiyor işte
ne oldu canım?memo uyudu galiba?:))kahveni almış gelmişsin!
ne oldu canım?memo uyudu galiba?:))kahveni almış gelmişsin!
Hiç merak etme, doğru malzemeyi bulursan çok basit ve zevkli, süsleme kısmı biraz zaman alabilir hepsi o.banada şeker hamuru kısmı zor gelmişti.ama yapıcam!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?