2012 Şubat Anneleri

Bizde şimdilik ben herşeye sinirlenen moddayım. Bir de kızınca, ama sen de çok hassassın son günlerde, yaptıklarını gözden geçir istersen şikayetine maruz kalıyorum :) Erkekler kendi hayatlarından, alışkanlıklarından hiç fedakarlık etmiyor, varsa yoksa anne. Ara ver, sen de kendi yaşamından ödün ver deyince hemen bunaldım, daralıyorum moduna geçiyorlar. Kadın tüm yükü çekerken bir de çocukları ekliyor o kadar sorumluluğun üzerine.
Özetle; biz kadınlar bile bile yapıyoruz tüm bunları

Merhaba güzel anneler ve tatlı bebişleri....
Umarım herkes iyidir keyfi yerindedir...
Ben ballı mamaya başlayalı bayağı oldu...
Herşeyi de yediriyorum...

Bir ara pişik oldu..
Sonra geçti Rabbime şükür...

Bende bayağı yoğun çalışıyorum...
Akşam eve gelince öp öp bitiremiyorum kuzularımı...
Bronşit oldu benim kuzu onbeş gün kadar sürdü
Antibiyotik falan kullandım
Şimdi şükür daha iyi....

bir kilogram keçiboynuzu
bir kilogram toz şeker
limon
keçiboynuzu pekmezi tarifi
keçiboynuzu pekmezi için bir kilogram keçiboynuzu tencereye konabilir ve üzerine keçiboynuzunu geçecek kadar su eklenir.Keçiboynuzları yumuşayıncaya kadar bir saate yakın bir müddet keçiboynuzlarıyla su haşlanır.Haşlanan ve yumuşayan keçiboynuzları elek yada tülbent yardımı ile ezme haline getirilir.Bundan sonra tencereye bir kilogram şeker,limon ve keçiboynuzlarının püreleri konabilir,otuz dk.Kadar bu karışım koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Bundan sonra soğumaya bırakılır.Keçiboynuzu pekmezi servise hazırdır.
.

çok faydalı bunuyiyenler solunum yolu hastalıklarına yakalanmıyo ama tabiki doğal yapılanı sağlıklıdır değilmi
ben deneyeceğim

Aaaa şimdi de bu mu çıktı??? 2 yaşına kadar mı önermiyorlarmış Bu doktorların farklı görüşlerinden bıktım valla. Bizim oğlanlar 15 gün sonra 1 yaşına girecek ama ben hem yumurta beyazı hem de balı azar azar vermeye başladım, bir alerjileri de yok ki sorun çıkmadı. Alerjik bünyeleri bilemem ama. 1 yaşından 1 ay sonra ( 1 ay erken doğdular o yüzden ekleme yapıyorum ) mamayı bırakıp normal süte geçeceğim. Hazır mama sektörünü kalkındırmak istemiyorum artık, biz nasıl büyüdük allah aşkınaa!!! Ayy daral geldi bu pompalamalardan ya, herkes kendi çıkarına göre birşey söylüyor. Onlara kalsa ölene kadar mama içelim, devam sütü alalım, tahıllı ballı mama takviyesi yiyelimm, offf...

kızlar şimdi oğlumun dr unu aradım kızamık için
bu ara salgın var ama yaşına da az kaldı
yaptırırsanız diğer aşıları olumsuz etkileyebilir dedi
o yüzden ben de yaptırmıcam kararımı verdim...
inek sütünü de sordum artık verebilirsin dedi
ben de bi gece devam sütü bi gece inek sütü veririm oğluşuma

Puki ben kızamık aşısını yaptırdım aynı seninki gibi salgın var yapalım dediler kontrol için gidince yaptılar ama 10 aylıktı bide 1 yaşını geçince aynı aşıyı sanırım olck ateş falanda yapmadı.ama senln bebeğin yaşı geldiyse bencede gerek yok geçti zaten o salgında...sağlık ocağın aramak için biraz geç kalmış.bizim burda aşı olayı bitti bile...

Son düzenleme:
Cozget valla esadım mama kitabı var aptamilin orda beyazına 1 yaşından sonra diyor balda aynı şekilde ama alerjik bünyeliyse bebek bencede başlanmamalı ama benm sıpa şuana kadar bi sıkıntı olmadı...sanırım bu konuda alerjisi yok...hala emzirdiğim için inek sütüne geçmeyeceğim ama yoğurdunu kendm mayalıyorum daha lezzetli oluyor zaten...eşim konusunda bu fikrine uyacağını hiç sanmıyorum çünkü o çalışıyor malum ben evdeyim o yüzden ona göre çok görmemem gerek gecikmesini..anca bağırıp yerin dibine sokarsam anlar o zaman..dua etsin misafirlere..

sen nerdeydin cnm? ben ankaradym salgın bıtmese de yasını beklıcm bıde bu aralar pek cıkmam dısarı havalar da soguk zaten :)

bal vermeye basladım ben ama gece sütünün içine bi gün bal bi gün pekmez katıyorum

biz de malumunuz 1 yaşımıza bastığımız için bala başlamıştık. iki gündür ömercik'in yanakları kızardı, sanırım alerji yaptı.
bugün de abartıp kaymakla bal sürüp verdim sonradan dank etti yanakları baldan kızarmıştır diye.

ne yapmam lazım, bir süre bekleyip sonra mı vermem gerekiyor ya da azar azar devam mı edeyim? ondan olmuştur değil mi o pembelik?

ömer de öyle. domates sosu yapmıştım yazın. ondan yumurta yaptım ona. yedi yedi yumurtayı, sonra istemedi. yumurtayı görünce kafasını sallıyor sağa sola. sonra bal sürdüm ekmeğe, ağzını açıyor kerata

evet canım, yakında büyükler siz de süt içmeyin. size de günde bir bardak aptamil 50 içmenizi öneriyoruz falan diyecekler
ben de karşıyım 1 yaşından sonra sadece devam sütüne. ama aile hekimliğindeki hemşire acele etme, şimdi vermene gerek yok inek sütü dedi. ben de vermiyorum şimdilik.

Catcım bence bi süre verme çünkü bal alerjisi ağır oluyormuş sonra fazla falan gelir mazallah şekeri falan çıkar...dikkat et bence..

Puki istanbuldayım cnm..1 yaşında zaten olacak 2 tane üst üste bişey olmuyormuş ama sen yinede yaşını bekle bakarsın ağır falan gelirdi...erken haber verselerdi daha iyi olurdu...

Ben tek bal vermiyorum bu arada..sadece maması ballı...1 yaşına girsinde...

Bu akşam portakaldan ne yapsam diye düşünüyorken portakallı kek yaptm.şekerini birazcık daha fazla koysaydım daha hoş olcktı ama yinede hoş oldu.bundan sonra misafirlere yaparım artık...internetteki tarif güzelmiş yazdım deftere...

tamam canım sağol bir süre vermeyim o zaman. o kadar da sevdi halbuki. tatlıcı benim oğlum. reçeli, pekmezi falan pek seviyor. balı da sevdi o yüzden ama bir süre ara verelim.

valla benim_olan inanır mısın kaç gündür, hatta iki haftadır falan canım kek istiyor, üşengeçlik de değil ama nedense bir türlü kısmet olmadı. bakalım ne zaman kısmet olacak :))

ben süt veriyorum bu akşam içine harnup pekmezi koydum içirdim yatarken çünkü mehmet çok mama içiyor
pazar günü eşim 900 gr. sma aldı bugün yarıdan çoğu bitti
su içmiyor mama içiyor mamada mama ağlıyoda ağlıyo
bezini açar açmaz kaçıyo kovalamamı bekliyo çığlık çığlığa babasına koşuyo dünde bugünde babasınıın ayağına işedi
zor bağlıyoruz altını
öğlen içtiği çorbayı akşam içmiyor kesinlikle
akşam meyve püresi veya yoğurt ve mama istiyor
meyve püresine cicibebe mandalina muz elma veya armut 1 medine hurmasıyla yapıyorum

Tahmin ettiğin gibi bal alerji yapmış olabilir. Benim kızım da alerjik. Eğer baldan olup olmadığından emin değilsen kızarıkları tam olarak geçtikten sonra tekrar dene. Sanırım çok az az başlamak gerekiyormuş. Ben de senin gibi aa çok sevdi diye diye verdim çocuğa, yanakla kalmadı vücudu kızardı yavrumun, 1 haftada zor geçti. Az az denemeye devam edeceğim ama, insanın bala alerjisi olur mu yaw, balsız kahvaltı mı olurmuş Doktor başka yiyeceklerin içinde bal yiyebilir, tek olarak 2 yaşına kadar tavsiye etmiyoruz dedi. O anda tamam dedim ama balla yapılan ne yiyecek var ki, sonradan aklıma geldi, sorsaydım ya neyi kastediyorsunuz diye, nutkum tutuluyor doktorun karşısında benim.
Aptamil 50'ye de çok güldüm, valla öyle olacak en sonunda

Hugocuk, geçenlerde sen sormuştun sanırım üst kattakilerin gürültüsü için ne yapabilirim diye. Eskiden il çevre müdürlüklerinde bu tip olayları şikayet için birimler vardı. Eve gelip aletle ölçüm yapıyorlar, belli seviyenin üzerinde çıkarsa ceza kesiyorlardı. Hala yapıyorlar mı bilmiyorum. Ben de eskiden çok sinir olurdum apartmandaki gürültülere, ama artık bizler de gürültü yapanlar grubuna girdiğimiz için daha anlayışlı olmaya başladım. Bizim çocuklarda geceleri filan ağlıyorlar, veya yere bişeyler atıp ses çıkarıyorlar. o yüzden çok kafanı takma istersen sen de, bizimkilerde bi ayaklansınlar inşallah, gürültünün alasını yapacağımız kesin

Kadınlar hep pohpohlanır durur, sen annesin dayanıklı olacaksın, sen kadınsın dik duracaksın, sen şöylesin sen böylesin, veriyorlar gazı veriyorlar gazı, biz de herşeyi yaparız zannediyoruz, olan kendi sağlığımıza oluyor sonra ama. Arada bir mızıldanmak değil de ses çıkarmak, kafa tutmak gerekiyor. Bu hassasiyet konusu bizde de var, hala doğum sonrası hassasiyet olduğunu sanıyor eşim, halbuki taşımaya çalıştığımız yük nedeniyle gerçekten bunalıyor anneler, babalara kaçmak kolay geliyor, yolunu da buluyorlar. Biz beceremiyoruz. Ama kendimizi ezdirmemek gerek, genelde birşey yapmak kendi akıllarına gelmez ama söyleyince yapar babalar, kendisi teklif etmese de gerektiğinde yardım istemeli onlardan da. Biraz onları da çocuk yetiştirme sürecine katmak gerek, sen yapamazsın diye ayrı tutmak yerine. Yani herşeyi ben yaparım demeye gerek yok, onlar da tutsun bir ucundan herşey annelere kalmasın.

afiyet olsun canım
tarifi bizimle de paylaşırsan seviniriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…