- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #78.701
Bizde şimdilik ben herşeye sinirlenen moddayım. Bir de kızınca, ama sen de çok hassassın son günlerde, yaptıklarını gözden geçir istersen şikayetine maruz kalıyorum :) Erkekler kendi hayatlarından, alışkanlıklarından hiç fedakarlık etmiyor, varsa yoksa anne. Ara ver, sen de kendi yaşamından ödün ver deyince hemen bunaldım, daralıyorum moduna geçiyorlar. Kadın tüm yükü çekerken bir de çocukları ekliyor o kadar sorumluluğun üzerine.Benim eşim de haftada bir kez 1 saatliğine halısahada maça giderdi. Doğumdan sonra da bir süre daha devam etti. Çıkışta da en fazla 1 saat muhabbet ederdi oradakilerle. 12 yi geçmezdi gelişi ama. Birgün kızım çok ağladı, beni bunalttı. O akşam dedim ki bu çocuk okula başlayana kadar beni bırakıp gitme akşamları biryere. Aynen seninki gibi tek alışkanlığım bu filan dedi. Benim de var alışkanlıklarim, ben sosyal hayatıma nasıl ara verdiysem, ikimizin çocuğu olduğuna göre sen de ara verebilirsin, derdi azalınca gidersin, hatta birlikte birşeyler yapmaya başlarız dedim. Etkili oldu, deneyebilirsin bence boyle bir konuşmayı.
Aaaa şimdi de bu mu çıktı??? 2 yaşına kadar mı önermiyorlarmışBala başlamakla iyi etmişsin bence, yiyiyorsa sevdiyse yesin ufaklık. Ben de tattirdim birkaç kez ama geçen gün doktor 2 yaşından önce yumurta beyazı ve bal önermiyoruz dedi!! Eee 3 yaşına kadar da devam sütü diyorlar. Bizler kazara büyümüşüz demek ki. Hepsini küçücükken yedik. Doktoru dinlemeyeceğim ama yeter beklediğimiz ben de başlayacağım bala artık.
Puki ben kızamık aşısını yaptırdım aynı seninki gibi salgın var yapalım dediler kontrol için gidince yaptılar ama 10 aylıktı bide 1 yaşını geçince aynı aşıyı sanırım olck ateş falanda yapmadı.ama senln bebeğin yaşı geldiyse bencede gerek yok geçti zaten o salgında...sağlık ocağın aramak için biraz geç kalmış.bizim burda aşı olayı bitti bile...
kahvaltı hazırladım bal yeşil zeytin tereyağı yumurta
hepsi ayrı ayrı tabaklardaydı memo geldi yanıma oturdu hepsini inceledi
ekmeğe tereyağı bal sürdüm verdim yedi bi tanede yeşilzeytin aldım zarını soydum verdim
ikiciye tam zeytini alacaktım anneee diye mızlanmaya başladı zeytin istemiyormuşoysaki ağzına vermemiştim daha
tabaklarda ne var ne yok anlıyo artık bir bakışta
balla tereyağı stiyormu gösterdi onları yedi
Aaaa şimdi de bu mu çıktı??? 2 yaşına kadar mı önermiyorlarmışBu doktorların farklı görüşlerinden bıktım valla. Bizim oğlanlar 15 gün sonra 1 yaşına girecek ama ben hem yumurta beyazı hem de balı azar azar vermeye başladım, bir alerjileri de yok ki sorun çıkmadı. Alerjik bünyeleri bilemem ama. 1 yaşından 1 ay sonra ( 1 ay erken doğdular o yüzden ekleme yapıyorum ) mamayı bırakıp normal süte geçeceğim. Hazır mama sektörünü kalkındırmak istemiyorum artık, biz nasıl büyüdük allah aşkınaa!!! Ayy daral geldi bu pompalamalardan ya, herkes kendi çıkarına göre birşey söylüyor. Onlara kalsa ölene kadar mama içelim, devam sütü alalım, tahıllı ballı mama takviyesi yiyelimm, offf...
Catcım bence bi süre verme çünkü bal alerjisi ağır oluyormuş sonra fazla falan gelir mazallah şekeri falan çıkar...dikkat et bence..
Puki istanbuldayım cnm..1 yaşında zaten olacak 2 tane üst üste bişey olmuyormuş ama sen yinede yaşını bekle bakarsın ağır falan gelirdi...erken haber verselerdi daha iyi olurdu...
Ben tek bal vermiyorum bu arada..sadece maması ballı...1 yaşına girsinde...
Bu akşam portakaldan ne yapsam diye düşünüyorken portakallı kek yaptm.şekerini birazcık daha fazla koysaydım daha hoş olcktı ama yinede hoş oldu.bundan sonra misafirlere yaparım artık...internetteki tarif güzelmiş yazdım deftere...
biz de malumunuz 1 yaşımıza bastığımız için bala başlamıştık. iki gündür ömercik'in yanakları kızardı, sanırım alerji yaptı.
bugün de abartıp kaymakla bal sürüp verdimsonradan dank etti yanakları baldan kızarmıştır diye.
ne yapmam lazım, bir süre bekleyip sonra mı vermem gerekiyor ya da azar azar devam mı edeyim? ondan olmuştur değil mi o pembelik?
ömer de öyle. domates sosu yapmıştım yazın. ondan yumurta yaptım ona. yedi yedi yumurtayı, sonra istemedi. yumurtayı görünce kafasını sallıyor sağa sola. sonra bal sürdüm ekmeğe, ağzını açıyor kerata
evet canım, yakında büyükler siz de süt içmeyin. size de günde bir bardak aptamil 50 içmenizi öneriyoruz falan diyecekler
ben de karşıyım 1 yaşından sonra sadece devam sütüne. ama aile hekimliğindeki hemşire acele etme, şimdi vermene gerek yok inek sütü dedi. ben de vermiyorum şimdilik.
Bizde şimdilik ben herşeye sinirlenen moddayım. Bir de kızınca, ama sen de çok hassassın son günlerde, yaptıklarını gözden geçir istersen şikayetine maruz kalıyorum :) Erkekler kendi hayatlarından, alışkanlıklarından hiç fedakarlık etmiyor, varsa yoksa anne. Ara ver, sen de kendi yaşamından ödün ver deyince hemen bunaldım, daralıyorum moduna geçiyorlar. Kadın tüm yükü çekerken bir de çocukları ekliyor o kadar sorumluluğun üzerine.
Özetle; biz kadınlar bile bile yapıyoruz tüm bunları
Bu akşam portakaldan ne yapsam diye düşünüyorken portakallı kek yaptm.şekerini birazcık daha fazla koysaydım daha hoş olcktı ama yinede hoş oldu.bundan sonra misafirlere yaparım artık...internetteki tarif güzelmiş yazdım deftere...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?