2012 Şubat Anneleri

Kolay gelsin sana, doğuda olmak zaten zordur, hele birçok şeyden yoksun olan yerlerde olmak daha da zordur. Oraların en güzel tarafı, insanlarının saf ve iyi olmaları, komşulukları da çok iyidir.

Kolay gelsin sana, doğuda olmak zaten zordur, hele birçok şeyden yoksun olan yerlerde olmak daha da zordur. Oraların en güzel tarafı, insanlarının saf ve iyi olmaları, komşulukları da çok iyidir.

ankaradann geldik biz buraya orda istediğim zaman oğlumda alıp dışarı cıkabiliyoduk...1 tane cok yakın bi arkadasım vardı...sürekli beraberdik kahvaltı yapardık gezerdik..annemlerde yakındı ara ara gelebiliyolardı....şimdi buraya gelince afalladım resmen...lojmanda kalıyorum...ilk geldiğimde komsular iyiydi..bahcemiz var oturuyoduk falan ama....artık herkes birbiriyle küs ve pek bir araya gelmiyolar...komsuluklarda pek iyi degil anlayacagın...bide eşim cok dısarı cıkmamı istemiyo burda buranın insanları biraz tuhafmış...tek başına bi bayan dışarı cıkmazmış ...yabancı oldugunuzu anlarlarsa biraz farklı yaklasıyolarmış....o yüzdden yazın eşimle cıkabilirim ancak......ofda birdde havalar öyle bi sogukki...heryerden buzlar sarkıyo.....3 ay önce yağan kar duruyo daha üstüne yağıyo sürekli...hasta olur diyede cıkamıyoruz..bakalım dört gözle yaz gelmesini bekliyoruz

Ayy ayy ayy, Ankara'dan sonra çok zordur, kafese girmek gibi olmuştur, bir de bebek var ki. Elin kolun zaten bağlı. Soğuk hava kısıtlayıcı bir etken.
Sadece oranın güzel taraflarını görüp kendini avutacaksın, ufacık şeylerle mutlu olacaksın, yapacak maalesef fazla birşey yok başka bir yere geçene kadar.
Komşuluklar iyidir, ama söylemek istemedim, dedikodu da çoktur. Bu da insanların hayatlarında çok fazla şey olmamasıyla ilgili. Dört duvar arasında olunca başka hayatlar ilgisini çekiyor insanın. Yapacak birşey yok çünkü, o yüzden hep başkalarının hayatlarına karışılır, yorum yapılır.
Onlar birbirleriyle küs olsunlar, sen küs değilsin nasılsa, sen gidip gel. Hoş bir süre sonra mutlaka küsülecek malzeme çıkar :) Biz gelip bahçede oturup kek börek yiyemeyiz ama ne zaman istersen arkadaşlık yapıp seni dinleriz :)

şubat anneleri merhaba
ben 2012 mart annesiyim :)
ben kızıma mamasını hep biberon ile veriyorum. ama 11 aylık olduk artık.biberonu yavaş yavaş bırakmamız gerekiyormuş. Alıştırma bardağına geçen varmı. Çeşit çok fazla hangisini önerirsiniz???

cok tesekkürederim vallaha siz olmasanız hiç vakit gecmez burdaa...iyiki varsınız....

Off tam gun ise gittiğim günler tam eziyet sanki hep ac, hep ağlıyor gibi geliyor bu sabah cok iyi bıraktım el salladı pencereden öpücük yolladı , aksam aldım cok yorgundu yememiş pek bişey ...bugun almaya gittigimde tabureye çıkmış Muslukta ellerini yıkamaya çalışıyordu , buyuk cocuklardan gormuş özenmiş , öğreniyor yani bişeyler :)
Mamayı kendileri alıyor, ben evde yememişse kahvalti hazirlayip koyuyorum , bazen ev yoğurdu koyuyorum çantasına o kadar.

Not: yurtdışındaki bir yuvadan bahsediyoruz yanlış yönlendirme olmadın :)

Merhaba herkese...bu saate kadar çok yoruldum ama deydi oğlumun cumartesi doğum günü var malum pasta siparişini verdm bugün ona bez ve mama aldım...bezi ilk defa canbebe aldım inş güzeldir hep denemek istedim primanında 4 + sı olmayınca canbebe aldım bakalım inş iyidir....sızdırmış yorumlar var ama deneyip görcez..oğlum gece uyudu hamd olsun burnu rahattı çünkü...onun haricinde oynuyor şuan..ona oyuncak aldım ama oralı bile değl hemen sıkıldı balık burcuya herhalde ondan..ortalığı talan etti şuan ama olsun...masama yeni örtü aldım yanlız pastanın yanına kaç çeşit yapsm bilemedim hepi topu 6 kişiyiz ama sonuçta sade pastayla olmaz papates salatası yapcm mercimek köftesini annem yapck bademli kurabiye alcm bide börekmi yapsam düşünüyorum...inş güzel olur...

Bazı şeyleri dürüstçe içinden geldiğin gibi yazmak hata oluyo sanırım ben isyan etmiyorum sadece sıkıntıya sokunca beni sürekli, bazn anne olduğuma pişman oluyorum zor bişeymiş çünkü diye....sonuçta sonuçlarını bilip katlanmak farklı bilmeden katlanmak farklı...tabi ilk evlad olduğu için mecbur yaşayarak öğreniyoruz bazı şeyleri...bazı arkadaşlar yorumlarında laf sokmuş farkındayım ama evladına kızınca sinirlenmeyen kendine kızmayan yada farklı şekilde bunalımlara giren aranızda bazılarında olmuyormuş tebrik ederm...ama maalesef ben hayata toz pembe bakıp herşeye aman olsun boşver diyen bi karakter değlim..şimdiye kadar yazılarımla bunu anlattım diye tahmin ediyorum.... Anlayışla karşılamanızı beklerdm...üzüldüm açıkcası...bazılarınıza kırıldım onlarda bana kalsın..umarım sizde sıkıntılı zamanlar geçirip hata edip buraya yazmazsınız....asılmadığım kalmış.....

Hazelim gerçekten işin zor olsa gerek kış orda çok zor bide üstüne bilmediğin insanlar çevre farklı hep bebekle evde napıyosun peki sıkılmıyormusun...konu komşunda yokmuş...Allah sabır versn çok haklısın ben sadece dün çok bunaldım kızdım kendime yazdım..bu demek değlki evladımı sevmiyorum...sadece uykusuzluk ve yıpranmışlıkla yazdım ama hata ettim.,.,benm sinirim geçti ama burda hala konuşulur oluyorsun....,

ayy kıyamam ya ben bu kuzey oğlanı çok seviyorum yaa tabureye çıkıp minicik ellerini yıkamayamı çalışıyomuşş

Hazelim gerçekten işin zor olsa gerek kış orda çok zor bide üstüne bilmediğin insanlar çevre farklı hep bebekle evde napıyosun peki sıkılmıyormusun...konu komşunda yokmuş...Allah sabır versn çok haklısın ben sadece dün çok bunaldım kızdım kendime yazdım..bu demek değlki evladımı sevmiyorum...sadece uykusuzluk ve yıpranmışlıkla yazdım ama hata ettim.,.,benm sinirim geçti ama burda hala konuşulur oluyorsun....sende haklısın işin zor ama bazıları hala beni çekiştiriyor cvp vermediğim halde...neyse uzatmak istemiyorum...ben doğal bi şekilde o anki duygularımı yazdm isteyen istediği gibi düşünsün...,

yok canım ya kimse6 sana laf sokmaz o yazdıkların anlık duyguların gelip geçiyo bende kaç kez başedemeyip ağlıyorum

karadenizlisinya gelip geçiyo hemen

memoş oğlan diş çıkarıyo isal oluyo hemen
tüm gün huysuzdu gece yatmadan fitil vericem
kavga edecek insan arıyo

Kk bu akşam ağırmı benmi telden yazamıyorum yaa...

Valla hugo sorma yaa en ufak şeye kafa takar kızarız ama hemen geçer öfkemiz çok sinir oluyorum bu huyuma ama elimde değl keşke öfke düğmem olsada hep kapalıda kalsa ....oğlumda şuan istediğini yapamayınca kızıp elindekileri atıp küsüyor kızıyor inş bana çekmez ama onunla yükselenizmiz aynı koç...sanırım oda inatçı olacak anası gibi :97: yandım bennn....baş edemezsem...hep sabırlı olmak için dua ediyorum..çok sabırlı kişilere hayretle imrenerek bakıyorm...bazn bende ağlıyorum evet oluyo olmuyo değl...çok zor şu günleri inş atlatırız...memo nasıl napıyo..

Gıngers curls ne zor onu bırakmak anlıyorum valla seni...demek lavobada ellerini yıkıyoo afern ona..Allah dayanma gücü versn ama sonuçta emin ellerde buna eminsen içini ferah tut..bende annemden başkasına bırakamıyorum babasına bile...aklım kalıyor....

cok sıkılıyorum hemde....bilmiyorum biliyomusun bi ara eşimle falan bayaga sorunlarımız olmuştu...biriktirip biriktirip bi anda patlıyodum....yani sıkıntıdan ona sarıyodum...bi ara mertede cok kızıyodum bunalıyodum...buraya girmek bile sıkıyodu beni uzun süre bilgisayar falan kullanmadım..yani ne yapacagımı bilmiyodum...salak gibiydim....ama bi süre sonra bu duruma alışmak zorunda olduğumu anladım...yapacak başka bişeyim yoktu... bende herseyi saldım çayıra mevlam kayıra...oğlum yıkıp döksede sinirlenmemeye calısıyorum...eşime ne düşünüyosam sıkıntım neyse sinirlenmeden sakince söylüyorum...kendi kendimi telkin ediyorum....bayağadırda işe yarıyo eskisi kadar bunalımlara girmiyorum...burda kimsenin kötü düşünceyle konustugunu zannetmiyorum canım...herkes aynı seyleri yasıyodur mutlaka...fikirlerini söyleyip sana destek olmak istemişlerdir...kimsenin seni anlamadıgını zannetmiyorum.....kırılmışsın anlıyorum ama bence iyi tarafından bak sana deger verip düşüncelerini söylemişler bence ....evladını sevip sevmediğinden bahsetmemişler..tabiki evladını canından cok seviyosundur bunu kimse inkar edemez...ilk tecrübe o kadar olacak yani...ilerde sende bugünlerini gülümseyerek hatırllarsın inşallah...ikinciyi düşünürsen hersey o zaman daha kolay ve çekilir olur...

tabiki öyle gelip geçici
senin kızmış olman çocuğunu sevmediğin bıktığın anlamına gelmiyor veya diğer annnelerden eksik olduğunu göstermiyorki anlık duygular herkeste olur zaten
mesela babam beni hiç dövmezdi kıyamazdı ama annem döverdi kızdığında annemin beni sevmediği bıktığımı var hayır asla
dayağa karşıyım ama herkesin bir sınır var mesela mehmette bugün sınırları zorluyo diş sıkıntısı hat safhada ağlıyor ağlıyor ev yıkılıyor başıma ağrılar girdi artık dayanamadım öff mehmet yeter dedim daha beter ağlamaya bağırmaya üzerine sürünmeye başladı

tabiki öyle gelip geçici
senin kızmış olman çocuğunu sevmediğin bıktığın anlamına gelmiyor veya diğer annnelerden eksik olduğunu göstermiyorki anlık duygular herkeste olur zaten
mesela babam beni hiç dövmezdi kıyamazdı ama annem döverdi kızdığında annemin beni sevmediği bıktığımı var hayır asla
dayağa karşıyım ama herkesin bir sınır var mesela mehmette bugün sınırları zorluyo diş sıkıntısı hat safhada ağlıyor ağlıyor ev yıkılıyor başıma ağrılar girdi artık dayanamadım öff mehmet yeter dedim daha beter ağlamaya bağırmaya üzerine sürünmeye başladı

Yazdığın Son birkaç yorumdan bizim söylediklerimizi tamamen yanlış anladığını gördüm. Burada emin ol ki kimse sana laf sokma derdinde değil.Aksine herkes senin üzülmemen için gayet olumlu yorumlar yazdı hatta ben sana düşüncelerimi özelden mesaj atarak yazdım Ve sanaözel mesajımda dahi kaç kez sakın yanlış anlama dedim ancak görüyorum ki fayda etmemiş. Üstelik ''evladımdan vazgeçmiş değilim''gibi bir cümleyi sen kurdun. Kimse evladından Vazgeçmez tabiki, sen yine bir anlık sinirinIe yazdın sanırım bunları. Yorum yapan kimse seni yargılamadıherkes anlayışlı bir şekilde sakin ve relax olmanı söyledi.Neyse bende daha fazla uzatmak istemem konuyu, özel mesajımda gayet anlayışlı bir şekilde kendi yorumumu yazdım. istersen sakin kafayla tekrar bi oku.
Her şeye rağmen kırılmanı istemem bunu bil...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…