- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #79.381
Kolay gelsin sana, doğuda olmak zaten zordur, hele birçok şeyden yoksun olan yerlerde olmak daha da zordur. Oraların en güzel tarafı, insanlarının saf ve iyi olmaları, komşulukları da çok iyidir.benim olan... benim yerimde olsan hepten cıldırırsın heralde.....cok şükür benim oğlumdan yana cok bi sıkıntım yok çünkü üstünüde kirletse yerleride kirletse hiç kızmıyorum ben onun o yaramazllıkları yaparkenki hali cok sevimli geliyo bana kızamıyorum.. hem coocuk bu aklı ermiyo daha yapar yani...şükür temizlik konusunda hertürlü şey var kaldıki kirli olsada sorun degil yeterki oğlumla mutlu olalım......bu ara diş cıkardıgından birazz huzursuz yakamdan düşmüyo ama ...onun dışında iyiydi öyle bağırıp cagıran sürekli ağlayan bi çocuk degil beraber güzel vakit geçiriyoruz...ama ben en son kasımdan beri hiç dışarı cıkmadım...bi ay başlarında 1 saatliğine aylık market alışverişimizi yapmak için cıkıyoruz...onun dışında 3 aydır bakkala bile gitmedim ...sürekli evdeyim....koca desen zaten hepimizinki nerdeyse hiç yardımcı degil....oğlumdan degil ama artık evde durmaktan acayip bunalmış bi haldeyim...senin en azından annenler yanında ..istedğin zaman dısarı cıkabiliyosun...ben annemlerden uzak sınırın bi ucunda AĞRI gibi bi yyerde o kadar yanlızımki...haline şükretmelisin....ah ah tek derdim cocuk olsa ...keşke yanımda 1 tane bütün sıkıntımı sevincimi paylaşabilecegim bi kardeşim bi arkaşım olsa....offff gece gece ağlattın beni bakkk...annemleri kardeşlerimi cok özledim...1 senedir görmüyorum...bide böyle sıkıntılar var işte benim olancım...o yüzden oğluna sıkı sıkı sarıl ....elindekilerin kıymetini bil derim ben..sakın yanlış anlama..sadece düşüncelerimi söyledim..kesinlikle sana bi tepki yada kızma degil seni anlıyorum herseyin başı sabır
Kolay gelsin sana, doğuda olmak zaten zordur, hele birçok şeyden yoksun olan yerlerde olmak daha da zordur. Oraların en güzel tarafı, insanlarının saf ve iyi olmaları, komşulukları da çok iyidir.
essahtanmı
annem gelmişti kaç gün temizlik yaptık
özlediğini bileydim daha erken gelirdimm
Ayy ayy ayy, Ankara'dan sonra çok zordur, kafese girmek gibi olmuştur, bir de bebek var ki. Elin kolun zaten bağlı. Soğuk hava kısıtlayıcı bir etken.ankaradann geldik biz buraya orda istediğim zaman oğlumda alıp dışarı cıkabiliyoduk...1 tane cok yakın bi arkadasım vardı...sürekli beraberdik kahvaltı yapardık gezerdik..annemlerde yakındı ara ara gelebiliyolardı....şimdi buraya gelince afalladım resmen...lojmanda kalıyorum...ilk geldiğimde komsular iyiydi..bahcemiz var oturuyoduk falan ama....artık herkes birbiriyle küs ve pek bir araya gelmiyolar...komsuluklarda pek iyi degil anlayacagın...bide eşim cok dısarı cıkmamı istemiyo burda buranın insanları biraz tuhafmış...tek başına bi bayan dışarı cıkmazmış ...yabancı oldugunuzu anlarlarsa biraz farklı yaklasıyolarmış....o yüzdden yazın eşimle cıkabilirim ancak......ofda birdde havalar öyle bi sogukki...heryerden buzlar sarkıyo.....3 ay önce yağan kar duruyo daha üstüne yağıyo sürekli...hasta olur diyede cıkamıyoruz..bakalım dört gözle yaz gelmesini bekliyoruz
Ayy ayy ayy, Ankara'dan sonra çok zordur, kafese girmek gibi olmuştur, bir de bebek var ki. Elin kolun zaten bağlı. Soğuk hava kısıtlayıcı bir etken.
Sadece oranın güzel taraflarını görüp kendini avutacaksın, ufacık şeylerle mutlu olacaksın, yapacak maalesef fazla birşey yok başka bir yere geçene kadar.
Komşuluklar iyidir, ama söylemek istemedim, dedikodu da çoktur. Bu da insanların hayatlarında çok fazla şey olmamasıyla ilgili. Dört duvar arasında olunca başka hayatlar ilgisini çekiyor insanın. Yapacak birşey yok çünkü, o yüzden hep başkalarının hayatlarına karışılır, yorum yapılır.
Onlar birbirleriyle küs olsunlar, sen küs değilsin nasılsa, sen gidip gel. Hoş bir süre sonra mutlaka küsülecek malzeme çıkar :) Biz gelip bahçede oturup kek börek yiyemeyiz ama ne zaman istersen arkadaşlık yapıp seni dinleriz :)
Off off, herşey bu kadar zor olmak zorunda mı? Mutlaka alışacak, hepimiz alışıyoruz.Dediğin gibi kalbinin yarısı orda, onlarda, ama diğer yarısı paramparça zaten
İlk bırakıp işe geldiğim günlerde her gün ağlıyordum, ne kadar zordu. Yarım gün kalıyordum işte, ama eve gidene kadar arabanın içindeyken kafamı çevirip vitrinlere bile bakmıyordum inan, sanki vakit kaybı olacakmış gibi. Sonra ona alıştım, süt iznim bitti tam gün oldu, ben nasıl o kadar saat uzak kalacağım dedim, ona da alıştım. Annem tek başına nasıl bakacak, çocukların biri ağlarken diğerine yetişemeyecek derken baktım ona da alışmışım. Buna da alışırım herhalde. Belki daha zor olur, evde olmaları başka dışarıda olmaları başka. Onlar bu duruma alışsın da ne yapalım biz çekeriz acımızı içimizde.
Kaşık mamalarını falan sen mi alıp veriyorsun, kreş mi tedarik ediyor? Ne kadar süredir gidiyor?
Off tam gun ise gittiğim günler tam eziyet sanki hep ac, hep ağlıyor gibi geliyorbu sabah cok iyi bıraktım el salladı pencereden öpücük yolladı , aksam aldım cok yorgundu yememiş pek bişey ...bugun almaya gittigimde tabureye çıkmış Muslukta ellerini yıkamaya çalışıyordu , buyuk cocuklardan gormuş özenmiş , öğreniyor yani bişeyler :)
Mamayı kendileri alıyor, ben evde yememişse kahvalti hazirlayip koyuyorum , bazen ev yoğurdu koyuyorum çantasına o kadar.
Not: yurtdışındaki bir yuvadan bahsediyoruz yanlış yönlendirme olmadın :)
Merhaba herkese...bu saate kadar çok yoruldum ama deydi oğlumun cumartesi doğum günü var malum pasta siparişini verdm bugün ona bez ve mama aldım...bezi ilk defa canbebe aldım inş güzeldir hep denemek istedim primanında 4 + sı olmayınca canbebe aldım bakalım inş iyidir....sızdırmış yorumlar var ama deneyip görcez..oğlum gece uyudu hamd olsun burnu rahattı çünkü...onun haricinde oynuyor şuan..ona oyuncak aldım ama oralı bile değl hemen sıkıldı balık burcuya herhalde ondan..ortalığı talan etti şuan ama olsun...masama yeni örtü aldım yanlız pastanın yanına kaç çeşit yapsm bilemedim hepi topu 6 kişiyiz ama sonuçta sade pastayla olmaz papates salatası yapcm mercimek köftesini annem yapck bademli kurabiye alcm bide börekmi yapsam düşünüyorum...inş güzel olur...
Bazı şeyleri dürüstçe içinden geldiğin gibi yazmak hata oluyo sanırım ben isyan etmiyorum sadece sıkıntıya sokunca beni sürekli, bazn anne olduğuma pişman oluyorum zor bişeymiş çünkü diye....sonuçta sonuçlarını bilip katlanmak farklı bilmeden katlanmak farklı...tabi ilk evlad olduğu için mecbur yaşayarak öğreniyoruz bazı şeyleri...bazı arkadaşlar yorumlarında laf sokmuş farkındayım ama evladına kızınca sinirlenmeyen kendine kızmayan yada farklı şekilde bunalımlara giren aranızda bazılarında olmuyormuş tebrik ederm...ama maalesef ben hayata toz pembe bakıp herşeye aman olsun boşver diyen bi karakter değlim..şimdiye kadar yazılarımla bunu anlattım diye tahmin ediyorum.... Anlayışla karşılamanızı beklerdm...üzüldüm açıkcası...bazılarınıza kırıldım onlarda bana kalsın..umarım sizde sıkıntılı zamanlar geçirip hata edip buraya yazmazsınız....asılmadığım kalmış.....
Hazelim gerçekten işin zor olsa gerek kış orda çok zor bide üstüne bilmediğin insanlar çevre farklı hep bebekle evde napıyosun peki sıkılmıyormusun...konu komşunda yokmuş...Allah sabır versn çok haklısın ben sadece dün çok bunaldım kızdım kendime yazdım..bu demek değlki evladımı sevmiyorum...sadece uykusuzluk ve yıpranmışlıkla yazdım ama hata ettim.,.,benm sinirim geçti ama burda hala konuşulur oluyorsun....sende haklısın işin zor ama bazıları hala beni çekiştiriyor cvp vermediğim halde...neyse uzatmak istemiyorum...ben doğal bi şekilde o anki duygularımı yazdm isteyen istediği gibi düşünsün...,
Hazelim gerçekten işin zor olsa gerek kış orda çok zor bide üstüne bilmediğin insanlar çevre farklı hep bebekle evde napıyosun peki sıkılmıyormusun...konu komşunda yokmuş...Allah sabır versn çok haklısın ben sadece dün çok bunaldım kızdım kendime yazdım..bu demek değlki evladımı sevmiyorum...sadece uykusuzluk ve yıpranmışlıkla yazdım ama hata ettim.,.,benm sinirim geçti ama burda hala konuşulur oluyorsun....,
Kk bu akşam ağırmı benmi telden yazamıyorum yaa...
Valla hugo sorma yaa en ufak şeye kafa takar kızarız ama hemen geçer öfkemiz çok sinir oluyorum bu huyuma ama elimde değl keşke öfke düğmem olsada hep kapalıda kalsa....oğlumda şuan istediğini yapamayınca kızıp elindekileri atıp küsüyor kızıyor inş bana çekmez ama onunla yükselenizmiz aynı koç...sanırım oda inatçı olacak anası gibi :97: yandım bennn.... baş edemezsem...hep sabırlı olmak için dua ediyorum..çok sabırlı kişilere hayretle imrenerek bakıyorm...bazn bende ağlıyorum evet oluyo olmuyo değl...çok zor şu günleri inş atlatırız...memo nasıl napıyo..
Gıngers curls ne zor onu bırakmak anlıyorum valla seni...demek lavobada ellerini yıkıyoo afern ona..Allah dayanma gücü versn ama sonuçta emin ellerde buna eminsen içini ferah tut..bende annemden başkasına bırakamıyorum babasına bile...aklım kalıyor....
Kk bu akşam ağırmı benmi telden yazamıyorum yaa...
Valla hugo sorma yaa en ufak şeye kafa takar kızarız ama hemen geçer öfkemiz çok sinir oluyorum bu huyuma ama elimde değl keşke öfke düğmem olsada hep kapalıda kalsa....oğlumda şuan istediğini yapamayınca kızıp elindekileri atıp küsüyor kızıyor inş bana çekmez ama onunla yükselenizmiz aynı koç...sanırım oda inatçı olacak anası gibi :97: yandım bennn.... baş edemezsem...hep sabırlı olmak için dua ediyorum..çok sabırlı kişilere hayretle imrenerek bakıyorm...bazn bende ağlıyorum evet oluyo olmuyo değl...çok zor şu günleri inş atlatırız...memo nasıl napıyo..
Gıngers curls ne zor onu bırakmak anlıyorum valla seni...demek lavobada ellerini yıkıyoo afern ona..Allah dayanma gücü versn ama sonuçta emin ellerde buna eminsen içini ferah tut..bende annemden başkasına bırakamıyorum babasına bile...aklım kalıyor....
ayy kıyamam ya ben bu kuzey oğlanı çok seviyorum yaatabureye çıkıp minicik ellerini yıkamayamı çalışıyomuşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?