- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #13.901
kader bizi bağlamış dünüşüm...
kızlar bu arada bebeğini hissedenler varmı aranızda?
Ben izleyemiyorum, iyi cesaretlisin canım sen, göz görmeyince gönül katlanır diyorum
Benimde bahsetmek istediğim buydu zaten, forumun ana temeli üzerinden gitmek
Ben 14+3 ken ilk kez o kelebeklenme tarzı şeyleri hissettim.
Bir de bazen sağdan sola filan dönerken nasıl desem krampımsı bir şeyler oluyor, yada hareket eden bir sertlik…
O da bebek diye düşünüyorum, yada en azından bebeğe ait bir şeyler
Ben izleyemiyorum, iyi cesaretlisin canım sen, göz görmeyince gönül katlanır diyorum
Ben 14+3 ken ilk kez o kelebeklenme tarzı şeyleri hissettim.
Bir de bazen sağdan sola filan dönerken nasıl desem krampımsı bir şeyler oluyor, yada hareket eden bir sertlik…
O da bebek diye düşünüyorum, yada en azından bebeğe ait bir şeyler
Hayatta bakamam,bakarsam doğuramam
Bir kez bir komşumuzun doğum hikayesini dinlemiştim de 2 gün gözlerim kararmış, midem bulanmıştı
Yaptığımız yorumlarda, verdiğimiz tepkilerde, savunduğumuz fikirlerin dile geliş şeklinde yaşanmışlıklarımızın, yaşayamadıklarımızın, hayatın neresinde durduğumuzun, tecrübe ettiğimiz acıların, kayıpların, bizi yetiştiren ailenin, sosyal birikimimizin ve hatta etnik kökenimizin de –hatta çoğu zaman en etkilisi budur- etkisi olduğunu düşünüyorum.
Bir anne vicdanıyla yitip giden,baharında sönen hayatlara yanmak, ailelerine empati yapmak bu forumun ana temasıyla doğrudan ilintili.
Ama olayı irdelemek, sebep-sonuç ilişkisi kurmak, tartışmak…İşte onun yeri burası değil…
Yeri burası değil derken biz ne söylüyoruz ona dikkat etmeliyiz….
Bir naçizane tavsiyem daha olacak, eğer bu tartışma sürerse taraflar ve hatta yorum yapanlar banlanacak, anne grubunda bu tip olaylar yaşanmasın derim ben…
Ortak ve çok kutsal bir konumuz var bizim, onun üzerinden gidelim…
Canım işyerindeyim...
Sakıncalı içerik nedeniyle engelledi site beni...
Bebek ürünün neresini engelledi anlamadım?
ne ürün adını yazsana...
marka yazmıyımda bebek taşıyıcıları varya kanguruya benzeyen onlardan
Anladım canım...
Tamam canım dediklerini yapacağım inşallah...
Dualarımızdan başka neyimiz var ki?
Pazartesi bekleyeceğim yazmanı...
İnşallah dilediğin gibi güzel geçer...
Sende affetmişsin zaten...
Affetmeyip ne yapacağız?
Bende öyleyim...
Kim ne kötülük yaparsa yapsın bana
Ama gelsin af dilesin...
Hatalıydım dedin...
Hemen hazırım affetmeye
[/B][/I][/COLOR]
Bir haftaya yakındır kasıklarımda şiddetli olmayan ağrılar oluyor.
Dün gece de iki kez afedersiniz tam bikini bölgesinin üzerine bir ağrı girdi.Birinde hızlı ayağa kalkmıştım....Diğerinde de hareketliydim, oturduğum yerde olmadı...
Böyle birşeyler yaşayan var mı?
Anladım canım.Ama kabul etmen gereken bir nokta var ki ilk siyasi yorumu da sen yaptın...
O kadar agresif bir tepki verince de tepki aldın, ki çok hassas ve riskli bir konu özellikle böyle kalabalık ortamlarda gündeme getirmek için...
Her neyse, uzamasın bence de.
Ahh sen dinlemişsin...Başıma geleni anlatayım;
Hamile olduğumu öğrendim ya hemen dedim bir anne bebek kitabı alayım, hafta hafta gelişim felan.Neyse aldım bir kitap eve geldim okuyorum, doğum sayfasına gelince hiç beklemediğim bir resimTam vajinadan çıkış anı, aman yarabbi nasıl söylendim kendi kendime nerden aldım kitabı diye
Esımın aılesı asla hatalı oldugunu kabul etmez.
Sadece esımden ayrılmak ıstedıgımde, kayınvalıdem gelıp 'yapma - etme kızım, ozur dılerım' dedı.
Ben normalde cok sakınımdır canım, ama ofkelendıgımde hıc bır seyın hesabını yapamam.
Bu ıyı mı? Degıl elbette!
Cunku genelde sakın halıme aldanarak bana davranıyorlar, patlama yasayıncada gerı donus olmuyor bende.
Onlar da bu halıme saskınlıkla bakmakla yetınıyorlar, 'hıcde saf degılmıs' dıyerek...
[/COLOR][/I]
CAnım ben yaşamadım
Ama ani hareket etmiş olabilir miisn?
Amin canım
Ben 1998 yılında amcamı Diyarbakırda kaybettim..
Şehit edildi...Polis memuruydu...
Toprak için millet için şehit oldu...
O dönem vücudundan 13 mermi çıkardılar
Çok etkilendim...
Kuzenim tıp okuyordu Diyarbakırda bıraktı geldi...
Hayatlar darmadağın oluyor güzelim...
Toparlanmamız yıllar alıyor...
Rabbim devletimizi milletimiz korusun...
Onlarda aldıkları ahların içinde boğulup gitsinler
Olayı siyasileştirmeyelim demişsin ama canım
Tam siyasi bir cevap yazmışsın...
Bence iyice bir araştır bak bu konuyu...
Amin gülüm...
Diyarbakır ne yazık ki kötü bir anıdır benim için...
Ne yazık ki her yerde ülkemizi bölmeye çalışanlar oldukça
Karşılarında duran da o kadar çok olacak
Askerimiz polisimiz jandarmamız güvenliğimiz bunun için...
Milletimiz bunun için...
Bunu hala algılayamadılar...
Kız müjdeeeeeeee
Nerdesin kız sen?
Gittin mi doktora?
Ay merakta bırakma kız bizi?
Serra yı doktora götürmüşsünüz..
Ay kız gül gül okudum yazını...
Demek sen kontrol delisi eşin de çok rahatmış ha
Kız cidden uyudu mu eşin o sırada?
Ahh sen dinlemişsin...Başıma geleni anlatayım;
Hamile olduğumu öğrendim ya hemen dedim bir anne bebek kitabı alayım, hafta hafta gelişim felan.Neyse aldım bir kitap eve geldim okuyorum, doğum sayfasına gelince hiç beklemediğim bir resimTam vajinadan çıkış anı, aman yarabbi nasıl söylendim kendi kendime nerden aldım kitabı diye
Bence bebeklerimiz sağlıklı sıhatli doğsunda, çekeriz doğum sancılarını. bende tam o onu bi filmde görmüştüm. sezeryan yapacak olanlar mahrum kalacak tabi.
kızlar ben hem normal dogumu hem genel anestezı ıle olan sezeryenaı hem de epıdural anestezıyı canlı canlı gormus ve ılk bebegıne hamıle bırıyım.tabı onları gordugum de hamıle degıldım daha meslegın baslarındaydım ama gecenlerde hastaneye rapor ıcın gıttıgımde dogumhanedeymıs doktorum orda 21 yasında ılk dogumunu yapmaya calısan bı anne adayı vardı ah canım yaaa.cok acı cektıgı bellıydı.o an benım herseyı bılmeme ragmen tansıyonum dustuu.kesınlıkle normal yapmıcam dedım.saglıkcı olmama ragmen.ama eve geldıgımde de o kızın sımdı dogumunu yaptıgı belkı de evın yolunu tuttgu geldı aklıma .kesınlıkle allhtan bıse olamzsa bı saglık sıkıntım olmazsa normal yapmalıyım dıyorum.netten de suraklı ızlemeye calısıyorum dogumları.herseyın en güzeli dogal olanı.allhım hepımıze kolay dogumlar nasıp eder ınsallh
:)))) sorma canım birde dava acicaklarmis sanki hakaret ettik
Enteresan vallahi
Herneyse hiç tarzım değil ona buna cemkirmek :)
Yarın bak mesela canım doktoruma gidicem :) bebikimi gorucez inşallah belki cinsiyetinide soyleerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?