2012 Şubat Anneleri

kader bizi bağlamış dünüşüm...
kızlar bu arada bebeğini hissedenler varmı aranızda?

Ben 14+3 ken ilk kez o kelebeklenme tarzı şeyleri hissettim.
Bir de bazen sağdan sola filan dönerken nasıl desem krampımsı bir şeyler oluyor, yada hareket eden bir sertlik…
O da bebek diye düşünüyorum, yada en azından bebeğe ait bir şeyler

Benimde bahsetmek istediğim buydu zaten, forumun ana temeli üzerinden gitmek

Anladım canım.Ama kabul etmen gereken bir nokta var ki ilk siyasi yorumu da sen yaptın...
O kadar agresif bir tepki verince de tepki aldın, ki çok hassas ve riskli bir konu özellikle böyle kalabalık ortamlarda gündeme getirmek için...
Her neyse, uzamasın bence de.

Son düzenleme:

ay aynen kasıklarımda çekme oluyor donerken birde sanki içinde sulu dolu kesenin haraketini hissediyorum

Günaydın bayanlar:)

doğumdan bahsetmişsiniz. ben diş çektirmekten bile korkan, kan görmeye falan dayanamayan cesaretsiz bir insan olduğumdan dolayı başıma gelene kadar doğumla ilgili hiçbirşey öğrenmemeye kararlıyım. yapabilirsem epidural normal doğum isterim ama kısmet tabii. cehalet mutluluktur diyerekten başıma gelene kadar doğumla ilgili hiçbir detay öğrenmemeye ve şimdiden gözümü korkutmamaya niyetliyim:)

Son düzenleme:

ya ben o'nu gece çok yaşıyorum. hala kendimi o zayıf eski gökçe sanıyorum. sık sık tuvalete gittiğimden gece yatakta aferdersiniz ama bildiğin ayı gibi dönüyorum, aniden kalıyorum sonra aniden bi sancı saplanıyor, korkuyorum. eşim kaç kez uyardı ama unutuyorum bazen uyku sersemliğiyle

ve evet bunu hiç bebek olarak düşünmemiştim. :))) bence bizim kelebekler; "yuh be anne öyle dönülür mü uykumun içine ettin ya... offf o zaman al sana sancı" diye misilleme yapıyor olabilir.

Hayatta bakamam,bakarsam doğuramam
Bir kez bir komşumuzun doğum hikayesini dinlemiştim de 2 gün gözlerim kararmış, midem bulanmıştı

Ahh sen dinlemişsin...Başıma geleni anlatayım;
Hamile olduğumu öğrendim ya hemen dedim bir anne bebek kitabı alayım, hafta hafta gelişim felan.Neyse aldım bir kitap eve geldim okuyorum, doğum sayfasına gelince hiç beklemediğim bir resim Tam vajinadan çıkış anı, aman yarabbi nasıl söylendim kendi kendime nerden aldım kitabı diye

Ben çok büyük bir tartışma olarak görmedim arkadaşların yaşadıklarını bblau
Öncelikle hamileyiz ve hassasız...
O sırada zerdalin yazdığı da hassas bir konuydu...
Bunda da bişey yoktu...
Berfinbilgen de kötü niyetli değildi...
Sadece çok hassastı o da...

Ama eğer bu tavsiyeni bana yaptıysan;
Ki ben yorum yapan taraftayım...
Bu konu hakkında yazdığım yazıların noktasına virgülüne arkasındayım...
Banlanacaksam seve seve banlanmaya razıyım...

aaa bayılırım öyle şeyler izlemeyi ama sezeryan izlemeyin derim o ayrı. bu ara kendimi doğum yapan hayvan belgeselleri izleyerek motive ediyorum.

evet gökçe Allah'ın dağında, ufacık hayvan tek başına doğum yapıyor sen de yapabilirsin. bak hem o'nun ne su vereni var ne de elini tutacak biri. bence ders almalısın diye diye telkinlerde bulunuyorum ama bakalım hayırlısı.

ha bir de doğuma gitmeden hurma yiyin bol bol unutmayın bunu.

Esımın aılesı asla hatalı oldugunu kabul etmez.
Sadece esımden ayrılmak ıstedıgımde, kayınvalıdem gelıp 'yapma - etme kızım, ozur dılerım' dedı.

Ben normalde cok sakınımdır canım, ama ofkelendıgımde hıc bır seyın hesabını yapamam.
Bu ıyı mı? Degıl elbette!
Cunku genelde sakın halıme aldanarak bana davranıyorlar, patlama yasayıncada gerı donus olmuyor bende.
Onlar da bu halıme saskınlıkla bakmakla yetınıyorlar, 'hıcde saf degılmıs' dıyerek...

Canım, bendede oluyor agrılar.
Bazen bırden kalktıgımda, oyle bır batma oluyor kı, korkuyorum.
Bende artık daha dıkkatlı olmaya gayret edıyorum kalkarken.
Bence artık hareketlerımıze cok dıkkat etmelıyız.
Mınıslerımız artık buyuyor annesı, buyudukce de bızı zorluyorlar afacanlar.

Sana özelden gerekli bilgileri aktardım canım.

kızlar ben hem normal dogumu hem genel anestezı ıle olan sezeryenaı hem de epıdural anestezıyı canlı canlı gormus ve ılk bebegıne hamıle bırıyım.tabı onları gordugum de hamıle degıldım daha meslegın baslarındaydım ama gecenlerde hastaneye rapor ıcın gıttıgımde dogumhanedeymıs doktorum orda 21 yasında ılk dogumunu yapmaya calısan bı anne adayı vardı ah canım yaaa.cok acı cektıgı bellıydı.o an benım herseyı bılmeme ragmen tansıyonum dustuu.kesınlıkle normal yapmıcam dedım.saglıkcı olmama ragmen.ama eve geldıgımde de o kızın sımdı dogumunu yaptıgı belkı de evın yolunu tuttgu geldı aklıma .kesınlıkle allhtan bıse olamzsa bı saglık sıkıntım olmazsa normal yapmalıyım dıyorum.netten de suraklı ızlemeye calısıyorum dogumları.herseyın en güzeli dogal olanı.allhım hepımıze kolay dogumlar nasıp eder ınsallh

Bence bebeklerimiz sağlıklı sıhatli doğsunda, çekeriz doğum sancılarını. bende tam o onu bi filmde görmüştüm. sezeryan yapacak olanlar mahrum kalacak tabi.

Kız saf olur musun hiç?
Eşinin ailesine şaştım kaldım valla
Gözümün önünde canlandı halleri de

:)))) sorma canım birde dava acicaklarmis sanki hakaret ettik
Enteresan vallahi
Herneyse hiç tarzım değil ona buna cemkirmek :)
Yarın bak mesela canım doktoruma gidicem :) bebikimi gorucez inşallah belki cinsiyetinide soyleerr

Ay o kitap bende de var :26:
Bakamıyorum ben de o sayfaya :26:

Bence bebeklerimiz sağlıklı sıhatli doğsunda, çekeriz doğum sancılarını. bende tam o onu bi filmde görmüştüm. sezeryan yapacak olanlar mahrum kalacak tabi.

Zaten bir arkadaş dedi ki ; hani kabız olursun ya en şiddetlisi, aynen ona benziyor dedi doğum.Hatta rahatlaması bile aynı :))
Ben de çok kabız oldum çok çektim herhalde Allah yardım ederse doğururum diyorum.Gerçi oraya yattıktan sonra el mahkum doğurucaz :)) Bu güzelliğe kavuşmanın zor bir yanı da olacak elbet :)

sağlıkçıymışsın daha iyi bilirsin en sağlıklısı normal doğum belki acılar çekiliyordur ama o anı birebir yaşamak ve bebeğini kollarına almak, herkes o an tüm acılar unutuluyor diyolar o bambaşka bir duygudur herhalde doğum sonrası toparlanmada normalde daha hızlı oluyor, o yüzden her zaman normal doğum taraftarıyım ama malesef sezeryan yapıcam myomlarım olduğu için, sezeryanın kötü yanıda o anı yaşıyamıyorsun anca uyanınca hersey olmuş bitmiş halde uyanıyorsun ve iyileşme süreci daha geç tabi, zaman zaman bir kaç sene dikişlerde sızlama vs ouyormuş, sezeryanın kötü yanlarıda bunlar ama mecburiyetler oldumu seçim şansın olmuyor, ama sonuç olarak her iki şekildede hayırlısı ile bebeğine kavuşma duygusu paha biçilemez bir duygudur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…