- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #13.921
Ben çok büyük bir tartışma olarak görmedim arkadaşların yaşadıklarını bblau
Öncelikle hamileyiz ve hassasız...
O sırada zerdalin yazdığı da hassas bir konuydu...
Bunda da bişey yoktu...
Berfinbilgen de kötü niyetli değildi...
Sadece çok hassastı o da...
Ama eğer bu tavsiyeni bana yaptıysan;
Ki ben yorum yapan taraftayım...
Bu konu hakkında yazdığım yazıların noktasına virgülüne arkasındayım...
Banlanacaksam seve seve banlanmaya razıyım...
Anladım canım...
Hayır tatlım aklımdan sen geçmemiştin, yanlış anlamışsın.
Senin yazdıkların üzerine yazınca öyle oldu sanırım.
Ben daha önce “bu konuyu ne kadar çok takip eden var.” dediğim için banlanmış biri olarak, editörlerin olaya bakış açısını az buçuk kavradım.
O zaman çok tartışmıştık sorumlu editörle bana sayfalarca kimi neden banladıklarını yazıp yollamıştı.
Agresif tutumla yorum yapan herkes banlanırdı, onu kastetmiştim.
Bir büyükmüjdem vardı hatırlarsan, o da o agresif yazılarından dolayı banlanmıştı yakın zamanda ve bu topikte.
Sana dememiştim yani.
Zaten bir arkadaş dedi ki ; hani kabız olursun ya en şiddetlisi, aynen ona benziyor dedi doğum.Hatta rahatlaması bile aynı :))
Ben de çok kabız oldum çok çektim herhalde Allah yardım ederse doğururum diyorum.Gerçi oraya yattıktan sonra el mahkum doğurucaz :)) Bu güzelliğe kavuşmanın zor bir yanı da olacak elbet :)
Ahh sen dinlemişsin...Başıma geleni anlatayım;
Hamile olduğumu öğrendim ya hemen dedim bir anne bebek kitabı alayım, hafta hafta gelişim felan.Neyse aldım bir kitap eve geldim okuyorum, doğum sayfasına gelince hiç beklemediğim bir resimTam vajinadan çıkış anı, aman yarabbi nasıl söylendim kendi kendime nerden aldım kitabı diye
kızlar ben hem normal dogumu hem genel anestezı ıle olan sezeryenaı hem de epıdural anestezıyı canlı canlı gormus ve ılk bebegıne hamıle bırıyım.tabı onları gordugum de hamıle degıldım daha meslegın baslarındaydım ama gecenlerde hastaneye rapor ıcın gıttıgımde dogumhanedeymıs doktorum orda 21 yasında ılk dogumunu yapmaya calısan bı anne adayı vardı ah canım yaaa.cok acı cektıgı bellıydı.o an benım herseyı bılmeme ragmen tansıyonum dustuu.kesınlıkle normal yapmıcam dedım.saglıkcı olmama ragmen.ama eve geldıgımde de o kızın sımdı dogumunu yaptıgı belkı de evın yolunu tuttgu geldı aklıma .kesınlıkle allhtan bıse olamzsa bı saglık sıkıntım olmazsa normal yapmalıyım dıyorum.netten de suraklı ızlemeye calısıyorum dogumları.herseyın en güzeli dogal olanı.allhım hepımıze kolay dogumlar nasıp eder ınsallh
Bence bebeklerimiz sağlıklı sıhatli doğsunda, çekeriz doğum sancılarını. bende tam o onu bi filmde görmüştüm. sezeryan yapacak olanlar mahrum kalacak tabi.
sağlıkçıymışsın daha iyi bilirsin en sağlıklısı normal doğum belki acılar çekiliyordur ama o anı birebir yaşamak ve bebeğini kollarına almak, herkes o an tüm acılar unutuluyor diyolar o bambaşka bir duygudur herhalde doğum sonrası toparlanmada normalde daha hızlı oluyor, o yüzden her zaman normal doğum taraftarıyım ama malesef sezeryan yapıcam myomlarım olduğu için, sezeryanın kötü yanıda o anı yaşıyamıyorsun anca uyanınca hersey olmuş bitmiş halde uyanıyorsun ve iyileşme süreci daha geç tabi, zaman zaman bir kaç sene dikişlerde sızlama vs ouyormuş, sezeryanın kötü yanlarıda bunlar ama mecburiyetler oldumu seçim şansın olmuyor, ama sonuç olarak her iki şekildede hayırlısı ile bebeğine kavuşma duygusu paha biçilemez bir duygudur .
Zaten bir arkadaş dedi ki ; hani kabız olursun ya en şiddetlisi, aynen ona benziyor dedi doğum.Hatta rahatlaması bile aynı :))
Ben de çok kabız oldum çok çektim herhalde Allah yardım ederse doğururum diyorum.Gerçi oraya yattıktan sonra el mahkum doğurucaz :)) Bu güzelliğe kavuşmanın zor bir yanı da olacak elbet :)
Ne yazık ki her zaman planladığımız gibi gitmiyor hayat...
Ben hep normal doğum olacağım derdim...
Ama işler malesef öyle olmadı...
21 mayıs sabahıydı...
Sabah ezanı hala kulaklarımda
Yıl 2005....
Oğlum geliyor biliyorum...
Sancılarım başladı...
Doktorum 22 demişti...
Ben 22 mayıs saat gece 02:00 a kadar evde sancı çektim suyum gelmedi...
Gece abdest aldım... Namaz kıldım o halde...
Dua ettim...En yakın arkadaşım hafızdır
O saatte arayıp ban adua et dedim...
Hastaneye geldiğimde saat 02:30 du..
O dönem bir köyde öğretmenlik yapıyordum..
Açılma 3 cm dı...
Beni odaya aldılar...
Eşim yanımda...
Suyumu patlattı doktorum...
Bana suni sancı verdiler....
Nasıl bir ağrı belimi kırıyorlar sanki..
Eşimin kolları tırnak izlerimle parçalı halde...
Dayanamıyorum o kadar kötü..
Ama ağzımı açıp bağırmıyorum
Sadece ağlıyorum sessiz sessiz....
Sabah 9 da doktor baktı 4 cm...
Nst ye bağlıyım ama halim yok...
Yaklaşık 2 gündür sancı çekiyorum ama açılmam yok...
Suyum geldiğinden fenayım...
Oğlumun kalp sesleri yavaşladı...
Benimde ...
Kaybediyoruz dedi doktor...
Ben doktora son kez baktım
Elimle boğazıma götürdüm elimi..
Bittim işareti yaptım.....
Ve bayıldım...
Gerisini hatırlamıyorum...
Eşim perişan olmuş dışarda...
ilk kez ağladığını gördüm o gün...
12:30 da oğlum doğmuş....
genel anestezi ile...
Kucağıma veridklerinde
Onun yüzünü gördüğümde
Rüyadayım sandım ama
canım eger epıdural yaparsan acı duymuyosun ama uyanıksın ve bebegını alır almaz kucagına verıyolar yıne.onu hıssedıyosun
allhım yardımcın olsun canım nıce ınsan saglık problemı olmadıgı normal dogum yapabılceklerı halde bıle sezeryan tercıh edıyo o yuzden senın saglık sorunlarından dolayı genel anestezı ıle olmak zorunda.allhım saglıcakla bebegını kucagına almak nasıp eder ınsallh.Benim o şansımda yok benim sezeryan anında hem alınabıldıgı kadar buyuk myomlar alınacak hemde dogum olucak, yani benim genel anestezi
offf sana bişi anlatayım hani bilmem yeri midir miden bulanır mı bilmem ama bende kendimi bildim bileli kronik kabızlık var. ben hamile kaldım 1 aylık falan hamileyim; 5 gun oldu yok.6 gun oldu yok. 9gun oldu dedım çıkacak yanı bu yapacak bişi yok. klozete oturdum ve abartmıyorum tam 2 saat 13 dakika tuvalette kaldım. son 1 saatınde annem de yanımdaydı düşün. eşim, dayımın eşi ve erkek kardeşim tuvalet kapısında beni beklediler.
o sıra esnasında 2 adet lavman, doktorumun tavsıyeysiyle içtiğim bi ilaç bana mısın demedi. düşün ya annem yanımdaydı dıyorum sana ve o gun annem, sen normal doğum yaparsın sana bişi olmaz dedi. hayatımda bu kadar acı çektiğimi ve dünyamın karardığını, ölme hissini hiç bu kadar yakından hissetmemiştim.
ve dediğin gibi bence doğumdan farkı yok. hatta doğumda rahim açılıyor, bebek yardım edıyor ve sonucu sevimli bi melek. bi de kabızlığın sonunda olana bak! tipsiz, aksi lanet...
:)))) sorma canım birde dava acicaklarmis sanki hakaret ettik
Enteresan vallahi
Herneyse hiç tarzım değil ona buna cemkirmek :)
Yarın bak mesela canım doktoruma gidicem :) bebikimi gorucez inşallah belki cinsiyetinide soyleerr
ay çok etkilendim canım ya filmlerdeki gibi Allah korumuş hepinizi inşallah hayatın boyunca çektiğin en kötü acın bu olur canım
boşuna demiyorlar işte hayırlı sağ salim doğur diye
öteki doğumlarındamı sezeryanla oldu
canım o kabızlığı bende çok çekiyorum çocukluğumdan beri hatta bazı zamanlar karnımın üst bölgesine çok pis ağrımı desem krampmı desem girer saatlerce kendime gelemem hareket edemem 2 yıl önce burada bir profa gittim çok iyi biri japonyadan gelmiş sadece mide bağırsak çiğerlere bakıyor bana film çekti bağrsaklarımı boşaltarak ve makattan içine beyaz bir sıvı vererek ve bağırsaklarda tembellik var dedi ama o zamandan beride bayağı bi rahatlamıştım filmden sonra kabızlığım baya düzelmişti arada sırada oluyordu taki hamile olana kadar ilk başlarda hep kabızlık vardı karnım şişmişti yine o ağrılar vardı tek belirtim buydu ve bende yumurtlama sorunu vardı o yüzden hamile olabileceğim aklımın ucundan bile geçmedi ha bire spor yapıyordum karnımda şişkinliği gazı geçirmek için şonra geçti şu sıralar bazen kabızlık bazen ishal oluyor karışık geçiyor yani ama halen daha hemilelik belirtim yok yani bebeğimi görmesem hamile değilim diyeceğim
selam canım seninde adına çok sevindim cinsiyet artık kesinleşmiş ve video almışsın çok güzel ya
sen anakliniğemi gidiyordun Mükerrem beye yoksa yanlışmı hatırlıyorum?
bende salı günü 4 boyutlu renkli gördüm bebeğimi şaşırdım önce normaldi ensesi falan ölçüldü burun kemiğine bakıldı tek tek doktorum gösterdi burası kemikleri böbreği ellerinde parmakları oluşmuş 5 tanesini saydı gösterdi çok sevindim hemde kıpır kıpır hiç yerinde durmuyordu bebeğim sonra pat diye ekranda görüntü değişti bi baktım boyutlu ve renkli şaşırdım bu kadar erken beklemiyordum ama ne yazıkki tam burada bebeğim elini yüzünün önüne koydu uyumaya başladı hareket etmedi etseydi belki cinsiyet hakkında birazcık ipucu verirdi yaramaz şey
anlayacağın ben yine merakta kaldım doktorum cinsiyet için 16. haftada gel dediben dayamayacağım için haftaya perşembe veya cuma birde doğum evine gidip ultrasonda baktırmayı planlıyorum inşallah orada görünür yoksa 3 hafta bekleyeceğim mecburen başka çarem yok
offf sana bişi anlatayım hani bilmem yeri midir miden bulanır mı bilmem ama bende kendimi bildim bileli kronik kabızlık var. ben hamile kaldım 1 aylık falan hamileyim; 5 gun oldu yok.6 gun oldu yok. 9gun oldu dedım çıkacak yanı bu yapacak bişi yok. klozete oturdum ve abartmıyorum tam 2 saat 13 dakika tuvalette kaldım. son 1 saatınde annem de yanımdaydı düşün. eşim, dayımın eşi ve erkek kardeşim tuvalet kapısında beni beklediler.
o sıra esnasında 2 adet lavman, doktorumun tavsıyeysiyle içtiğim bi ilaç bana mısın demedi. düşün ya annem yanımdaydı dıyorum sana ve o gun annem, sen normal doğum yaparsın sana bişi olmaz dedi. hayatımda bu kadar acı çektiğimi ve dünyamın karardığını, ölme hissini hiç bu kadar yakından hissetmemiştim.
ve dediğin gibi bence doğumdan farkı yok. hatta doğumda rahim açılıyor, bebek yardım edıyor ve sonucu sevimli bi melek. bi de kabızlığın sonunda olana bak! tipsiz, aksi lanet...
İnşallah müjdecim...
Haber ver bak..
Saat kaçta gideceksin?
2. si de genel anestezi sezeryan
3. sü epidural anestezi sezeryan...
allhım yardımcın olsun canım nıce ınsan saglık problemı olmadıgı normal dogum yapabılceklerı halde bıle sezeryan tercıh edıyo o yuzden senın saglık sorunlarından dolayı genel anestezı ıle olmak zorunda.allhım saglıcakla bebegını kucagına almak nasıp eder ınsallh.
allhım yardımcın olsun canım nıce ınsan saglık problemı olmadıgı normal dogum yapabılceklerı halde bıle sezeryan tercıh edıyo o yuzden senın saglık sorunlarından dolayı genel anestezı ıle olmak zorunda.allhım saglıcakla bebegını kucagına almak nasıp eder ınsallh.
işte bunda çok haklısın artık doktorlarda normal yerine sezeryanı tercih ediyor neden anlamış değilim sanırım daha kolaylarına geliyor daha kısa sürüyor ve doğumu istedikleri zamana planlaya biliyorlar
benide çevremden çok korkutuyorlar normal yapma sezeryanla yap diye yok rahim yolu genişlermiş hiç bişey eskisi gibi olmazmış afedersiniz ne ben ne eşim birleşince zevk almazmışım
anlamadım gitti eskilerde hep normal doğum yapılırdı halen avrupada mecbur kalınmadığı sürece normal doğum yapılıyor hatta su geldiyse ve doğum sancısı yoksa suni sancı verilir
bana hatta maddi durumun iyiyse doğumdan sonra rahim yoluna estetik yaptır daralttır diyenler bile oldu
Canım evet Mükerrem bey'e gidiyorum, ama 4 boyutluya radyoloji uzmanı baktı aynı hastanede.Yalnız ben de gitmiştim doğumevine 15 haftalıkken söylememişlerdi.16. haftanı bekle derim, erken öğrenince de emin olamıyorsun, yine emin olmak için bekliyorsun haftanı.
Bi de çikolata ye ultrasondan önce, benimkisi çikoyu yiyince deli danalar gibi dönüyor içeride
[/B]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?