2012 Şubat Anneleri

selam kızlar nasıl gidiyor görüşmeyeli
bugünkü geçmişi okuyamadım ama son sayfada az çok gördüğüm kadarıyla biraz tatsızlık çıkmış topikte galiba üzüldüm :82:

Allah herşeyin sabrını veriyor insana canım

selam canım seninde adına çok sevindim cinsiyet artık kesinleşmiş ve video almışsın çok güzel ya
sen anakliniğemi gidiyordun Mükerrem beye yoksa yanlışmı hatırlıyorum?

bende salı günü 4 boyutlu renkli gördüm bebeğimi şaşırdım önce normaldi ensesi falan ölçüldü burun kemiğine bakıldı tek tek doktorum gösterdi burası kemikleri böbreği ellerinde parmakları oluşmuş 5 tanesini saydı gösterdi çok sevindim hemde kıpır kıpır hiç yerinde durmuyordu bebeğim sonra pat diye ekranda görüntü değişti bi baktım boyutlu ve renkli şaşırdım bu kadar erken beklemiyordum ama ne yazıkki tam burada bebeğim elini yüzünün önüne koydu uyumaya başladı hareket etmedi etseydi belki cinsiyet hakkında birazcık ipucu verirdi yaramaz şey

anlayacağın ben yine merakta kaldım doktorum cinsiyet için 16. haftada gel dedi ben dayamayacağım için haftaya perşembe veya cuma birde doğum evine gidip ultrasonda baktırmayı planlıyorum inşallah orada görünür yoksa 3 hafta bekleyeceğim mecburen başka çarem yok

Bence bebeklerimiz sağlıklı sıhatli doğsunda, çekeriz doğum sancılarını. bende tam o onu bi filmde görmüştüm. sezeryan yapacak olanlar mahrum kalacak tabi.

Ne yazık ki her zaman planladığımız gibi gitmiyor hayat...
Ben hep normal doğum olacağım derdim...

Ama işler malesef öyle olmadı...
21 mayıs sabahıydı...
Sabah ezanı hala kulaklarımda
Yıl 2005....
Oğlum geliyor biliyorum...
Sancılarım başladı...
Doktorum 22 demişti...
Ben 22 mayıs saat gece 02:00 a kadar evde sancı çektim suyum gelmedi...

Gece abdest aldım... Namaz kıldım o halde...
Dua ettim...En yakın arkadaşım hafızdır
O saatte arayıp ban adua et dedim...

Hastaneye geldiğimde saat 02:30 du..
O dönem bir köyde öğretmenlik yapıyordum..

Açılma 3 cm dı...
Beni odaya aldılar...
Eşim yanımda...
Suyumu patlattı doktorum...
Bana suni sancı verdiler....

Nasıl bir ağrı belimi kırıyorlar sanki..
Eşimin kolları tırnak izlerimle parçalı halde...
Dayanamıyorum o kadar kötü..
Ama ağzımı açıp bağırmıyorum
Sadece ağlıyorum sessiz sessiz....

Sabah 9 da doktor baktı 4 cm...
Nst ye bağlıyım ama halim yok...
Yaklaşık 2 gündür sancı çekiyorum ama açılmam yok...
Suyum geldiğinden fenayım...

Oğlumun kalp sesleri yavaşladı...
Benimde ...
Kaybediyoruz dedi doktor...

Ben doktora son kez baktım
Elimle boğazıma götürdüm elimi..
Bittim işareti yaptım.....
Ve bayıldım...

Gerisini hatırlamıyorum...
Eşim perişan olmuş dışarda...
ilk kez ağladığını gördüm o gün...

12:30 da oğlum doğmuş....
genel anestezi ile...

Kucağıma veridklerinde
Onun yüzünü gördüğümde
Rüyadayım sandım ama

canım eger epıdural yaparsan acı duymuyosun ama uyanıksın ve bebegını alır almaz kucagına verıyolar yıne.onu hıssedıyosun

offf sana bişi anlatayım hani bilmem yeri midir miden bulanır mı bilmem ama bende kendimi bildim bileli kronik kabızlık var. ben hamile kaldım 1 aylık falan hamileyim; 5 gun oldu yok.6 gun oldu yok. 9gun oldu dedım çıkacak yanı bu yapacak bişi yok. klozete oturdum ve abartmıyorum tam 2 saat 13 dakika tuvalette kaldım. son 1 saatınde annem de yanımdaydı düşün. eşim, dayımın eşi ve erkek kardeşim tuvalet kapısında beni beklediler.

o sıra esnasında 2 adet lavman, doktorumun tavsıyeysiyle içtiğim bi ilaç bana mısın demedi. düşün ya annem yanımdaydı dıyorum sana ve o gun annem, sen normal doğum yaparsın sana bişi olmaz dedi. hayatımda bu kadar acı çektiğimi ve dünyamın karardığını, ölme hissini hiç bu kadar yakından hissetmemiştim.

ve dediğin gibi bence doğumdan farkı yok. hatta doğumda rahim açılıyor, bebek yardım edıyor ve sonucu sevimli bi melek. bi de kabızlığın sonunda olana bak! tipsiz, aksi lanet...

ay çok etkilendim canım ya filmlerdeki gibi Allah korumuş hepinizi inşallah hayatın boyunca çektiğin en kötü acın bu olur canım
boşuna demiyorlar işte hayırlı sağ salim doğur diye
öteki doğumlarındamı sezeryanla oldu

Benim o şansımda yok benim sezeryan anında hem alınabıldıgı kadar buyuk myomlar alınacak hemde dogum olucak, yani benim genel anestezi
allhım yardımcın olsun canım nıce ınsan saglık problemı olmadıgı normal dogum yapabılceklerı halde bıle sezeryan tercıh edıyo o yuzden senın saglık sorunlarından dolayı genel anestezı ıle olmak zorunda.allhım saglıcakla bebegını kucagına almak nasıp eder ınsallh.

canım o kabızlığı bende çok çekiyorum çocukluğumdan beri hatta bazı zamanlar karnımın üst bölgesine çok pis ağrımı desem krampmı desem girer saatlerce kendime gelemem hareket edemem 2 yıl önce burada bir profa gittim çok iyi biri japonyadan gelmiş sadece mide bağırsak çiğerlere bakıyor bana film çekti bağrsaklarımı boşaltarak ve makattan içine beyaz bir sıvı vererek ve bağırsaklarda tembellik var dedi ama o zamandan beride bayağı bi rahatlamıştım filmden sonra kabızlığım baya düzelmişti arada sırada oluyordu taki hamile olana kadar ilk başlarda hep kabızlık vardı karnım şişmişti yine o ağrılar vardı tek belirtim buydu ve bende yumurtlama sorunu vardı o yüzden hamile olabileceğim aklımın ucundan bile geçmedi ha bire spor yapıyordum karnımda şişkinliği gazı geçirmek için şonra geçti şu sıralar bazen kabızlık bazen ishal oluyor karışık geçiyor yani ama halen daha hemilelik belirtim yok yani bebeğimi görmesem hamile değilim diyeceğim

:)))) sorma canım birde dava acicaklarmis sanki hakaret ettik
Enteresan vallahi
Herneyse hiç tarzım değil ona buna cemkirmek :)
Yarın bak mesela canım doktoruma gidicem :) bebikimi gorucez inşallah belki cinsiyetinide soyleerr

İnşallah müjdecim...
Haber ver bak..
Saat kaçta gideceksin?

2. si de genel anestezi sezeryan
3. sü epidural anestezi sezeryan...

anlıyorum seni öyle kayısılar bılmem neler falan da ıyı gelmıyor bızım gibilerıne. ne dıyım inşallah düzelir benım bı kuzenım doğumdan sonra duzeldı. ınşalah bızde duzelırız.

Canım evet Mükerrem bey'e gidiyorum, ama 4 boyutluya radyoloji uzmanı baktı aynı hastanede.Yalnız ben de gitmiştim doğumevine 15 haftalıkken söylememişlerdi.16. haftanı bekle derim, erken öğrenince de emin olamıyorsun, yine emin olmak için bekliyorsun haftanı.
Bi de çikolata ye ultrasondan önce, benimkisi çikoyu yiyince deli danalar gibi dönüyor içeride

Ay Allah iyiliğini versin, sonunda güldürdün beni :))) Anlarım halinden, çünkü ben de senin gibi tuvaletten çıkamadığım için işyerimden izin almıştım o gün.Otursan oturulmuyor, bi de gebeydim o yüzden çokta ıkınamadım ben korkudan.Annen doğru söylemiş bi aksilik çıkmazsa normalin hakkından gelirsin, kabızlığın hakkından gelen doğumun da hakkından gelir

İnşallah müjdecim...
Haber ver bak..
Saat kaçta gideceksin?

2. si de genel anestezi sezeryan
3. sü epidural anestezi sezeryan...

Yarın 12:30 da :)
Birdesana birsey sorayım; benim ilk iki sezeryanda doktorum onaylamadığı için epidurali genel oldum.
Ama bu sefer baska Dr ve hastaneye gidiyorum ama
Çok korkuyorum epiduralden. Nasıl bir his?

işte bunda çok haklısın artık doktorlarda normal yerine sezeryanı tercih ediyor neden anlamış değilim sanırım daha kolaylarına geliyor daha kısa sürüyor ve doğumu istedikleri zamana planlaya biliyorlar
benide çevremden çok korkutuyorlar normal yapma sezeryanla yap diye yok rahim yolu genişlermiş hiç bişey eskisi gibi olmazmış afedersiniz ne ben ne eşim birleşince zevk almazmışım
anlamadım gitti eskilerde hep normal doğum yapılırdı halen avrupada mecbur kalınmadığı sürece normal doğum yapılıyor hatta su geldiyse ve doğum sancısı yoksa suni sancı verilir
bana hatta maddi durumun iyiyse doğumdan sonra rahim yoluna estetik yaptır daralttır diyenler bile oldu

Amin canım, evet çevremde hamile olupta sırf korktukları için sezeryan isteyen çok var, gerçi onları yadırgamıyorum haklı olabılırler kendilerince ama normal doğum o anı yaşamak bambaşka olduğunu düşünenlerdenim.

Yok canım, vajina esnektir eski haline döner, bana da eskisinden sıkı diyenler oldu :)) Kişiden kişiye değişebilir bence ama sırf bu yüzden normal doğumdan vazgeçmek doğru değil bence.

doğum evinde kime gitmiştin hatırlıyormusun ben baktım haftaya hangi doktorlar var diye tanıdık ersan şener var bi şansımı deneyeyim bakalım
bende salı günü evden çıkarken çikolata yedim ve soda içmiştim 2 saatten fazla zaman geçti doktora girene kadar ama yinede yerinde duramıyordu bebeğim ama ne yapsın yoruldu demekki renkliye geçince uyumaya başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…