2012 Şubat Anneleri

Normal olduguna cok sevındım senın adına canım.
Kendını cok yormadan, dıkkat ederek belkı bıraz daha calısabılırsın.
ınsallah hersey gonlune gore olur.
Ve ınsallah saglıkla kucagına alırsın kuzucuklarını.

Canım gayet açık zaten cevap :)) Tam da işaretlediğin aydasın, 1 gün farketmezki.

Oyle de, ıste bırı desın ıstıyorum bana, ıkı hafta sonra 5 aylık olacaksınız dıye
Kendı kendıme dıyınce (elımde bılgı olsa da) sankı aldatmaca yapıyormusum gıbı hıssettım.
Bırde baska yerde soyle yazıyor;

1 Aylık Gebelik

2 Aylık Gebelik (4-8 haftalar arası)

3 Aylık Gebelik (9-12 haftalar arası)

4 Aylık Gebelik (13-16 haftalar arası)

5 Aylık Gebelik (17-20 haftalar arası) Bu durumda bız 5. aya mı gırıyoruz? Yanı soranlara bebegım 5 aylık mı dıyecegım?

6 Aylık Gebelik (21-24 haftalar arası)

7 Aylık Gebelik (25-28 haftalar arası)

8 Aylık Gebelik (29-33 haftalar arası)

9 Aylık Gebelik (34-40 haftalar arası)

10 Aylık Gebelik (40 haftadan sonraki dönem)

Karısık bır soru oldu sanırım.

Ben bebegım bır an once buyusun ıstıyorum da

Araya reklam girdi kızlar iyi mi Ben yalap şulap seviyorum var mı önereceğin yer bacım?

kızlar doğumdan önce veya doğumdan sonra işten ayrılmayı düşünen var mı aranızda

Ben 26 Kasımda işten ayrılıcam canım ve bebeğim 3-4 aylık olana kadar çalışmayacağım, ama dönmek istediğimde tekrar dönebileceğimi söyledi patronum.

Bu son tablo biraz saçmalamış gibi hı ne dersin 10 aylık gebelik diyor
Dur o zaman mutlu ol bebişim 2 hafta sonra 5 aylık olacaksın soranlara "5 aylık gibeeyımm" diceksin

Bu ay üç kere usg ye girdim.Oğlum yüzünü göstermiyor.Sinir oldum annesine çekmiş inatçı o da.usg de hesaplanan hafta ile bebeğimin haftası arasında bir hafta fark var.usg daha büyük diyor normal mi?

Normal diye biliyorum ben.1 hafta önde gitmenizin sebebi bebişinin o haftalardaki bir bebeğe oranla daha uzun veya daha kilolu olmasıdır.

Son düzenleme:
cinsiyet öğrenmek için defalarca hem de aynı gün içinde defalarca ultrasona girmek çok sağlıklı olmasa gerek....
evet çok merak ediyoruz ama avrupada toplamda 3 yada 4 kere ultrasona alıyorlarmış gebeleri......

sabredelim bence....Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin....bu ay olmazsa bir ay sonra öğrenelim....zaten öğrendikten sonra doya doya alışveriş yapacak vaktimiz zaten olacak....

naçizane fikrimdir

offf çile annemin göbek adıdır. :) bi kere de şikayet etmez karşılıksız verir sıra almaya gelince istediğini alamaz :))) canım benim bak özledim anamı... hayatta gözyaşı uğruna dünyayı yıkacağım tek insandır kendisi sanırım. bir de hissediyorum ki meleğim de öyle olacak gibi.

Ultrasonun bebeğe bir zararı olsaydı Türk doktorları emin ol sokmazlardı canım.Atatürk bile bizim doktorları övdüyse vardır elbet bir bildiği değil mi? Ayrıca Avrupada 3. aya kadar gebe bile saymadıkları için sokmuyorlar ultrasona..Ama tabiki cinsiyetin kesinliği açısından 17. haftada sabredilebiliyorsa gidilmeli bence.

slm millett ben geldim...

Selam yavru hoşgeldin

insallahh cnm bugünn daha iyi gibiyim. en azından gözüm akmıyorr simdilikk..:26: ögleden sonra doktoruma gidicem randevu yok maalesef ama randevu operatörü ilac sorucam ve sonucc göstericem deyince aradann girinn sorun olmaz dedi aradann kaynıycam bende:2::2: simdi daha iyiyimm diye gitmessem bi dahakinde yine aynı stres olcak. 3 tane içmişş bulundum ya halihazırda panik oldum. cünkü bi sitede zararı yok diyo bi sitede fetal ölüme nedenn olabilir diyo:18:

hayatımm bana kendi doktorum 13. haftada kesin konusmayayım ama erkege benziyor dedi.. aynı senin gibi 17. haftada 4 boyutlu ultrasonu yapan radyoloji uzmanı popodan baktı arası boss demek ki kız dedi. genital bölgeye bakamadı ama. 3 gün sonra baska bi doktorr genital bölgeyi tamamenn gördü ve kız dedi.. kesin dimi dedimm 3 gün sonra biri cıkıp bana erkek demez.. kadın o zaman söyle bi düsündü ekranı cevirdi bacak arasını gösterdi. bebegin cıkıntısı var su anda ama sanki pipi olmak için kücükk altında tek cizgi görüyorum ben kız olarak yorumladım ama sen bi 15_20 gün daha bekle dedi bizde kız kabul ettik kontrol tarihimizi bekliyoruz kendi doktorumuzda ama düsün yani 18. haftaya girmişş bebegin cıkıntısınınn kız mı erkek mi oldugunu yorumlayamadı kendine güvenipp sen yinede bekle dedi. mutlaka benzerlik var gördük baktık netten ama 18. haftada da cok benzemiyor artık doktorr olarak o bilmicekse kız mı erkek mii bacaklarını acıpp yatmıs bi bebek ben mi bilcem.. o yüzden en iyisii beklemek. genitall bölgeye tamamen bakıpp kuku gördüsenizz bilememm tabi

normal 8 haftalık doğum izni kullanıp dönceksin yani öyle mi
26 kasımı nasıl şimdiden buldun kızzz

ben doğumdan sonra rapor izinlerle 6 ay işe gelmeyeceğim. Ondan sonra iyi bakıcı bulup işi yürütmem gerek. çalışan anne olmak ne zorr

sende döneceksin sonuçta işe dimi

Kimse bana bisey yazmadı

Kuserim ama

Canım pardon ya ben görmedim senin yazdığını.Kafam bi dünya bugün ((
Eşimin dötünü topluyorum da afedersin (
Biraz da tezcanlıyım, kendisi de mıyıntı....
Gerçi adam uğraşıyor ama sıkıntı bastı beni,göğsüm daralıyor....
Arada yazılanları kaçırıyorum bugün

hoşbuldum kuş nasılsınızz prensinle

Ben de normal doğum iznine çıkacağım işi bırakmayacağım Allah nasip eder de planladığım gibi giderse.
Eğer patronum verirse belki süt izinlerini toplu kullanırım...

aynen ben de 16 hafta normal doğum iznimi kullanmayı düşünuyorum. 2 ay da belki ücretsiz izin alırım. tabi bu biraz sıkar gimibe geliyor :))) süt iznimi de cuma günlerinde kullanmayı düşünuyorum :)))

çok çakal gördüm kendimi..

bende ultrasonn tamamenn kulagın algılayamayacagı sess dalgalarını görüntü olarakk aktarıyorr bu nedenle hiçbirr zararı yok diye biliyorumm.. internette cok okudum ama zararrlı olduguna dairr bişi bulamadım.. ama psikolojik etkilenilecekse girilmemeli tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…