2012 şubat anneliği tadacak olanlar

kızlar bugün doktordaydım ve bebeğimi çok net gördüm o kadar suratsız o kadar ciddi bi erkekki baktıkça gülesim geliyo herşeyin çok yolunda gittiğini söyledi doktor. boyu 25 cm ağırlığı da 450 grammış

Hoşgeldin hacer.İkeada uygunsa bende ordan bakarım beşiği.

Hadi ya öyle bişey yapılıyorsa bütün kotları götüriyim ben terziye =)

Offf ne güzel sen görebilmişn benimki hep arkasını dönüyor hiç görmedim

Kız annesi olacağım arkadaşlar bir türlü isim beğenemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Nefes egzersizleri nelerdir?
Nefes egzersizleri, doğum esnasında gerekli olacak olan efor kapasitenizi artırmanıza yardımcı olan bir grup egzersizdir.

Bu tipten egzersizleri mümkünse açık alanda, değilse havalandırmasının iyi olduğu kapalı alanlarda yapmanızı öneririz.

Egzersizleri yaparken hemen hepsinde az sayıda (8-10 adet)olacak şekilde başlamanızı ve baş ağrınız veya kendinizi kötü hissettiğiniz zaman ise hemen kesmenizi önermekteyiz.

Göğüs nefes egzersizi: Bu egzersiz tipi normalde nefes alırken pek kullanmadığımız yoldur. Bu egzersizde önce derin bir nefes alın, verin ve sonrasında nefes alışınızda göğsünüzü şişirmeye çalışın. Bu nefes alış şekli ile göğüsünüz şişecek, diaframınız aşağı doğru itilecektir. Bu tip nefes alış veriş doğumda ıkınmaya başlamadan önce son derece önemli olacaktır.

Karın nefes egzersizi: Bu egzersiz tipinde ise nefes alırken göğsünüzü değil karnınızı olabildiğince şişirmeye çalışmalısınız. Bu grup nefes egzersizine alışmak daha kolaydır. Çünkü nefes alıp verirken farkında olmadan karnımızı şişirmekteyiz, göğsümüzü şişirmeye çalışmamaktayız. Doğum sırasında ağrınızın olmadığı dönemlerde bu tip nefes almaya çalışmanız gerekmektedir.

Nefes tutma egzersizi: Bu egzersiz tipinde derin nefes alıp içinizde tutmaya çalışacaksınız. Nefesinizi içinizden 10’a kadar sayıncaya kadar tutmaya çalışmanız iyi olacaktır. Bu sayede bebeğinizin çıkarken sizden istenecek olan ıkınma ve bebeğinizi dışarıya itme hareketine en üst seviyede katkınız olacaktır. Aslında bu hareket doğumun en zor bölümüne maksimum katkıyı sağlayacak olan egzersiz tipidir.

Ağrılar sırasında alınacak nefes egzersizi: Burada ise hızlı ve olabildiğince kısa süreli nefes alış verişleri yapacaksınız. Nefes alma ve verme süreleriniz birbirisine eşit olmasına dikkat ediniz. Bu tip nefes alış verişi ise doğumun takibi sırasında gelecek olan sancılı kasılmalar sırasında size son derece rahatlama sağlayacaktır.

Derin nefes egzersizi: Buna büyük nefes egzersizi de denir. Ağzınızı yarı açık pozisyonda tutup saniyede tam bir nefes alınıp yine saniyede tam bir nefes vererek bu egzersizi yapabilirsiniz. Bu tip nefes alış verişi ise bebeğiniz çıkarken ve çıktıktan sonra ayrık ıkınmanızın istenmediği dönemde kullanılacaktır.

Bu egzersizleri bir süre yapıp alıştıktan sonra, doğumda nasıl kullanılacağını öğrenmek en önemli noktadır. Bu aşamaya gelen anne adaylarına önerlerimiz ve doğumun kısa bir provası aşağıda özetlenmiştir.

Kızlar var mı aranızda nefes egzersizine başlayannn?

değil nefes egzersizine başlamak, nefes almaya bile üşeniyorum bu aralar

O BENİM DÜNYAM ve boncukkkk arkadaşlar tavsiyelerinize teşekkür ederim bi gün daha bitti... bu gün midem daha iyi idi doktor magnezyum içerikli bi toz vermişti sanırım o midemi zorluyor...

Kızlar

Kışlık kaban baktınız mı hamileler için ya da gördünüz mü biyerde ?

malesef geçen gün alışveriş için çıktım ama yok. Net den ancak yada özel mağzalardan bakıcam. tabi çok para harcamak istemiyordum. bakalım. artık. Kot pantolon bile alamadım daha benim bedenim bütün mağzalarda satılmış :) şimdilik daha taytlerle idare ediyorum ama nereye kadar bu hava da.

Ben evlendiğimden beri çalışmıyorum ve İstanbuldayım. Bizim kızda genelde gece ben yattığımda aktif oluyor :)) Maşallah Meleklerimize...

Ben daha 5 haftalıkken bir ayakkabı birde battaniye almıştım çok beğendiğim için. Ama Annesesi ve Teyzoşları sağolsun bir bavul eşya almışlar. Kızıyorum artık. bir sürü kışlık ceket, tulum.. benden çok ayakkabısı var çocuğun şimdiden :)

Oda falan bakıyorum ama ilk başta odamızda kalacağı için sanırım Beşik alacağım. Gerçi bir sürü para en fazla 6 ay kullancak diyorum kararsız kaldım. Beşik almayı düşünen var mı? Oda istemiyorum diyordum ama gezincede insan heves ediyor bakalım artık ... çok bebek mağzası ve internetde gezmek tehlikeli :))

Mrb arkadaşım aramıza hoş geldin. Sende anlatsana biraz. Biz az çok tanıştık.

iyi akşamlar, hoşbuldum.
Ben 22+2 haftalık hamileyim. Benimde bir prensesim olucak Allahın izniyle.
Aslında geçen haftaya kadar gebeliğim sorunsuz bir şekilde devam ediyordu. Halada öyle ama biraz kafamı taktığım şeyler oldu. 2 gün önce şüphelerimden kurtulmak için Amniyosentez yaptırdım. FisH test sonuçları normal çıktı ama yine de 2-3 hafta tam sonuçları bekliyorum...

Hepinize güzel rahat bir hamilelik diliyorum.. Allahım hepimize sağ salim bebişlerimizi kucaklamayı nasip etsin....

Ben henüz hiç birşey almadım.Zaten cinsiyetini de gösyermiyor velet. Ama ortak renkte almak istemiyorum.Sanırım batıl inanç; korkuyorum.
Odalar çok cezbedici bende baktım netten; fakat kullanışlı olmuyor.O yüzden ben şimdilik beşik düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…