Doğuma Hazırlık 2012 yeni bebek isimleri ( kız ve erkek )

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ikiz çocuklara çok benzeyen isimler vermek
aynı giydirmek pedagojik açıdan uygun değildir

yine de isim örnekleri beren-zeren, aslı-asya, elçin-gülçin olabilir

birbiriyle alakalı ama ayrı isimler olabilir mesela anlamı aynı ama söylenişi farklı gibi
masal-öykü yağmur-ırmak fidan-yaprak gibi mesela
kolay doğumlar

aynı giydirmek pedagojik açıdan uygun değildir dmişsiniz,sebebi nedir peki,hiç bilmiyordum,idil masal,ya da idil beril diye düşündük ama kafam karıştı şimdi

hep birşeye bağlı olma hep bir benzerlik kendi olamama
gibi sorunlara yol açabilir kendisini doğru ifade edemeyebilir
ikiz olsalar da onlarında ayrı bir kişilikleri ayrı bir benlikleri var doğunca daha iyi anlayacaksınız
ağlamaları farklı olacak
uyumaları farklı olacak
yemeleri içmeleri huyları farklı olacak

ama anneler ısrarla isimler benzer olsun giydikleri aynı olsun istiyorlar hoş bir seramoni oluyor ama
çocuk ruhu öyle hissetmiyor

Allah kolaylık versin
babannemde, halalarımda, babamda, ablamda kuzenimde ikiz çocuklar var
mutlaka size yardımcı birileri olmalı sinirleriniz çok sağlam olmalı
hayırlı doğumlar

teşekkür ederim canım,benim kuzenlerin de hep biri ikizz diğeri tek,genetik sanırım,sinirlerim sağlamdır umarım,Allah herkese yardım etsin

ikizlere aynı şeyleri giydirmemek gerektiğini ben de okumuştum ama bunun isimler için geçerli olduğunu düşünmüyorum
sonuçta ikiz olmayan çocuklarına da çoğu anne baba birbiriyle uyumlu isimler veriyor

selam kızlar...bende dün öğrendim cinsiyetleri bi kız bi erkek olcak Allah nasip ederse...eşimle iddaya girmiştik ben iki erkek o bi erkek bi kız demişti ve iddayı kazanan bebişlerin isimlerini koyma hakkı kazanacaktı haliyle ben kaybetmiş oldum ama yine de ben müdahale etmeden olur mu hiç son söz yine benim çirkefliğim sayesinde :):):)
kız olursa şirin koymak istiyorum ne biliyim çok hoşuma gidiyo şirin ismi ve ben benzer isimler koymayı düşünmüyorum anlamları güzel olsun istiyorum...düşündüğüm isimleri yazayım fikirlerinizi alayım istedim ve tabi tavsiyelerinizi...

erkek: bera,aren,kerim
kız:ŞİRİN,nil,petek,duru...
şimdilik aklımdan geçenler bunlar valla yardımlarınızı bekliyorum... :):):)

benzerliklari var aslında ama ben Uras ile Alaz ı çok beğenmiştim heleki kardeşler için
buarada hayırlı olsun ne güzel ikisi bi arada ve bi çırpıda :9

aynı giydirmek pedagojik açıdan uygun değildir dmişsiniz,sebebi nedir peki,hiç bilmiyordum,idil masal,ya da idil beril diye düşündük ama kafam karıştı şimdi

ben sebebini araştırmıştım...ikizler birbirine benzedikleri için atıyorum isimleri kerim ve çetinse ; çevredeki insanlar sen kerimmiydin çetinmiydin diye sürekli soracakları için çocuklarda kişilik bozukluğu oluşabiliyomuş yani kendi kimliklerini bulamıyorlarmış sürekli diğerimisin dendiği için...

kızımın adı İDiL şimdi 6 aylık hamileyim kız olsaydı nil olabilirlerimin arasındaydı..ama erkek ..bende sizden İdile uygun erkek ismi istiyorum kızlar.eşim anıl diyor ama bilemiyorum ..aklımıza cemil,celil,ismail de geldi ama olmadı..

benim kızımın adı mevsim ..her duyan şaşırıyo valla ilk defa duyduk diyorlar ve çok beğeniyorlar

benim kızımın ismi ecrin fatıma
ecrin(allahın hediyesi) fatıma(kendi ve nesli cehennem ateşinden kesilmiş demek)...

Selamlar annecikler,

Ben daha 12 haftadayım ama şimdiden isimler uçuşuyor kafamda.
hep kızda da erkek te de 2 isim istedik eşim de ben de çift isimliyiz. erkekte kaan, kız da naz netleşti kafamızda ama bunların önüne gelecek ikinci isimlerde kararsızız. daha vakit çok, düşünürüz tabi ama ben fikirlerinizi almak istedim.
Kız için Elif veya Zeynep çok istiyorduk ama kuzenler kaptı: Azra naz, ecrin naz, bir de burdan idil aklımı çeldi, idil naz
Erkek için: Kerem Kaan, Ömer Kaan, Burak Kaan.

tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…