Doğuma Hazırlık 2012 yeni bebek isimleri ( kız ve erkek )

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
arkadaşlar isim koyarken biraz araştırın diyorum bizim bir sürü dini isim olarak bildiğimiz isimler aslında iyi anlam içermiyor muş
mesela kayra,ecrin,tuana,aleyna gb. bunların isim anlamları kötüymüş
dini isimler koyarken dikkatli seçmeliyiz bence
sağlıklı olsunda gerisi önemli derğil gerçi kız erkek ama İNŞALLAH ALLAHIM uygun görürse ilerde bir kız evladım olursa ismini ikra koymayı düşünüyorum
oğlum olursa da babası koysun

Son düzenleme:

Öldüğümüz zaman kendi ismimiz ve babalarımızın ismiyle çağırılacağımız için çok önemli bir konu.Eger rabbim nasip ederse kızıma düşündüğüm isimler ; reyyan , fatıma zehra,nurefsan . . Oğlum olursa ensar yada muhammet koyarım galiba :) Allah hayırlı evlatlar nasip etsin

anlamları neler canım nurefsan ve ensarın
ben eşime bırakıcam erkek olursa ama tabi dine uygun olmayan bir isim seçerse müdahele ederim bende muhammet ya da mehmet(muhammetin türkçesi) koymak isterim ya da babamın simini koyarım bilemiyorum nasip kısmet
evet diğer alemde isimleerimizle çağırılıcakmışız

Son düzenleme:

Canım nurefsan aydınlık veren , ışık saçan anlamında.
Ensar da mekke den medine ye göç sırasında mekkeli muhacirlere yardım eden kişiler. Ben sahabe isimlerini de çok seviyorum . Allah sırf isminden dolayı bile affedebilir diye okumuştum bir yerde

Son düzenleme:

ensarın anlamı çok güzelmiş
aa bak ben bunu bilmiyordum ben de sahabe isimleri koyabilirim

ensarın anlamı çok güzelmiş
aa bak ben bunu bilmiyordum ben de sahabe isimleri koyabilirim

evet canım anlamı çok güzel ,
bir arkadaşım var ismi ümmü habibe kendisi sevmesede ben çok seviyorum.
sevgili annem demekmiş aynı zamanda kadın sahabe isimlerinden

evet canım anlamı çok güzel ,
bir arkadaşım var ismi ümmü habibe kendisi sevmesede ben çok seviyorum.
sevgili annem demekmiş aynı zamanda kadın sahabe isimlerinden

ümmügülsüm sanırım peygamberimiz hz. muhammeed mustafa(s.a.v)in kızının adı değil mi aynı zaman da
ben bir de ikra koymayı da çok istiyorum nede ni de kuran-ı kerim indiği zaman peygamberimiz haz.muhammed(s.a.v)efendimize ALLAH(C.C)nın dediği söz ikra yani oku dedi
o yüzden ikra koymak istiyorum ama peygamberimizin kızlarının isimlerinden de koyabilirim mesela ümmü güzelmiş,zeynep ve rukeyye de varmış baktım da netten

Canım evli misin bilmiyorum , rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin. Isimlerini anlamlarına yakışır kullanmayıda . .

bende karar verdim oğluşumun adı Aras olacak inşş...yanınada dedesinin adı çok istemesemde (( aras rıfat olacak yani

sırf farklı olsun yeni olsun diye çocuğunuza saçma sapan isimler koymayın lütfen arkadaşlar.. ilk mesajlarda okumuştum soley koymuş biri inanamıyorum bu bir havlu markası :) bu bir örnek sadece

Pınar da süt ürünleri markası ona bakarsak ama güzel bir isim
Markalar isimlerden seçilir zaten
Aaa havlu markası koymuşlar çocuğun adını demek de saçma bir mantık

Pınar da süt ürünleri markası ona bakarsak ama güzel bir isim
Markalar isimlerden seçilir zaten
Aaa havlu markası koymuşlar çocuğun adını demek de saçma bir mantık

haklı olabilirsiniz ama ilk çağrışım çok önemli bence .. Pınar deyince benim ilk aklıma süt ürünleri markası gelmiyor ama soley ismi bendeki ilk çağrışımı havlu markası oldu. sanırım şimdi bu durumda sizin mantığınız daha saçma oldu..

benim kızımın ismi ecrin fatıma
ecrin(allahın hediyesi) fatıma(kendi ve nesli cehennem ateşinden kesilmiş demek)...

isimleri çok iyi araştırın gerekirse bir çok yere bakın. ecrinin manası Allahın hediyesi falan değil malesef kuranı kerimde -de -da eki görevinde manasız bişey yani

isimleri çok iyi araştırın gerekirse bir çok yere bakın. ecrinin manası Allahın hediyesi falan değil malesef kuranı kerimde -de -da eki görevinde manasız bişey yani

farketmiyor canım ben onu allahın hediyesi olarak gördüğüm için bu ismi koydum hem o bir isim değil sıfattır gerçek ismi fatıma...

ecrin ücret anlamına gelir..iyi araştırın..

Dine uygun olmayan isim anlami kötü olan isimdir.
Illede arapca olma yada Kuranda gecme zorunlulugu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…