arkadaşlar isim koyarken biraz araştırın diyorum bizim bir sürü dini isim olarak bildiğimiz isimler aslında iyi anlam içermiyor muş
mesela kayra,ecrin,tuana,aleyna gb. bunların isim anlamları kötüymüş
dini isimler koyarken dikkatli seçmeliyiz bence
sağlıklı olsunda gerisi önemli derğil gerçi kız erkek ama İNŞALLAH ALLAHIM uygun görürse ilerde bir kız evladım olursa ismini ikra koymayı düşünüyorum
oğlum olursa da babası koysun
Öldüğümüz zaman kendi ismimiz ve babalarımızın ismiyle çağırılacağımız için çok önemli bir konu.Eger rabbim nasip ederse kızıma düşündüğüm isimler ; reyyan , fatıma zehra,nurefsan . . Oğlum olursa ensar yada muhammet koyarım galiba :) Allah hayırlı evlatlar nasip etsin
anlamları neler canım nurefsan ve ensarın
ben eşime bırakıcam erkek olursa ama tabi dine uygun olmayan bir isim seçerse müdahele ederim bende muhammeet ya da mehmet(muhammetin türkçesi) koymak isterim ya da babamın simini koyarım bilemiyorum nasip kısmet
evet diğer alemde isimleerimizle çağırılıcakmışız
Canım nurefsan aydınlık veren , ışık saçan anlamında.
Ensar da mekke den medine ye göç sırasında mekkeli muhacirlere yardım eden kişiler. Ben sahabe isimlerini de çok seviyorum . Allah sırf isminden dolayı bile affedebilir diye okumuştum bir yerde
ensarın anlamı çok güzelmiş
aa bak ben bunu bilmiyordum ben de sahabe isimleri koyabilirim
evet canım anlamı çok güzel ,
bir arkadaşım var ismi ümmü habibe kendisi sevmesede ben çok seviyorum.
sevgili annem demekmiş aynı zamanda kadın sahabe isimlerinden
ümmügülsüm sanırım peygamberimiz hz. muhammeed mustafa(s.a.v)in kızının adı değil mi aynı zaman da
ben bir de ikra koymayı da çok istiyorum nede ni de kuran-ı kerim indiği zaman peygamberimiz haz.muhammed(s.a.v)efendimize ALLAH(C.C)nın dediği söz ikra yani oku dedi
o yüzden ikra koymak istiyorum ama peygamberimizin kızlarının isimlerinden de koyabilirim mesela ümmü güzelmiş,zeynep ve rukeyye de varmış baktım da netten
kızlar idile uyan isim fikriniz var mı,ikiz çocuğa idil ve ......
sırf farklı olsun yeni olsun diye çocuğunuza saçma sapan isimler koymayın lütfen arkadaşlar.. ilk mesajlarda okumuştum soley koymuş biri inanamıyorum bu bir havlu markası :) bu bir örnek sadece
Pınar da süt ürünleri markası ona bakarsak ama güzel bir isim
Markalar isimlerden seçilir zaten
Aaa havlu markası koymuşlar çocuğun adını demek de saçma bir mantık
benim kızımın ismi ecrin fatıma
ecrin(allahın hediyesi) fatıma(kendi ve nesli cehennem ateşinden kesilmiş demek)...
Taze gebeyim ama şimdiden isim düşünmeye başladım bile hep içimden bu zamana kadar erkek olucak diye geçiyor hayırlısı devran ismini çok beğeniyorum manası Dünya, felek. Zaman. Talih yorumlarınızı bekliyorum:))
isimleri çok iyi araştırın gerekirse bir çok yere bakın. ecrinin manası Allahın hediyesi falan değil malesef kuranı kerimde -de -da eki görevinde manasız bişey yani
isimleri çok iyi araştırın gerekirse bir çok yere bakın. ecrinin manası Allahın hediyesi falan değil malesef kuranı kerimde -de -da eki görevinde manasız bişey yani
farketmiyor canım ben onu allahın hediyesi olarak gördüğüm için bu ismi koydum hem o bir isim değil sıfattır gerçek ismi fatıma...
anlamları neler canım nurefsan ve ensarın
ben eşime bırakıcam erkek olursa ama tabi dine uygun olmayan bir isim seçerse müdahele ederim bende muhammet ya da mehmet(muhammetin türkçesi) koymak isterim ya da babamın simini koyarım bilemiyorum nasip kısmet
evet diğer alemde isimleerimizle çağırılıcakmışız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?