- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #2.041
dogru.. yaz sebzesi degil mi semiz otuilk uc ay yiyebilseydi iyiydi gamzecim tuh ya
sağ kasığım ağrıyor......ara ara iğne batıyor gibi sancılar oluyor.....normal mi sizce?
günaydın kızlar...
şu kısacık zamanda birbirimize ve yavrularımıza ne çok bağlanmışız onu anladım önceki sayfaları okurken. bebeğini kaybeden arkadaşımla beraber yıkılmam, kanaması olanla endişenlenmem, kalp atışı yavaş olanla tedirgin olmam hepsi bizim tek bir kalp olduğumuzu gösteriyor. allah bu tek kalpten geçen duaları kabul etsin, bu zor günleri kolayca atlatmayı sağlasın. yeni ve sağlıklı bebekler nasip etsin kayıp yaşayan arkadaşlarıma.
elvin aynı hassasiyet ve tepkisel davranışlar bende var. ben de geçen hafta eşimle kavga ettim. normalde anlayışlı davranırdı ama o da hiç alttan almadı ve ben bütün bir gece gözlerim şişene kadar ağladım. sonra tabi sarıldı bana uyuduk ama, saatler saatler sonra... 6. haftadan beri gitmedim doktora. daha 10 gün var gitmemize, kalp atışını duymamıza. korkuyorum... daha da kızdım şimdi eşime. şunun şurasında belirli bir zaman, idare etsen ölür müsün! stresten uzak durmak öyle zor ki, hele bir de hormonlarımız tavanken...
ben şimdi beni rahatlatan, pembe dizi kıvamında hemen akıp okunabilen (bebekten başka şeylere konsantre olmam zor gibi de) keyifli kitaplar (küçük mucizeler dükkanı vs. gibi) alıyorum ki zihnim güzel şeylerle oyanlansın.
kimse bizi biz kadar düşünemez.
o halde akıllı, sağ duyulu olalım değil mi?...
ayenen canım malesef bende cok severım semız otunu onun yerıne balık mevsımı kı sardalya aacyıp omega 3 ıcerır onu ye canım bırde cevız ıle fındıkk
Balik yiyorum da canim tiksinmeye basladim gibi.cevizden de kucuklugumden beri nefret ederim ben. okulda yemistim bi kere afedersin 1 saat cikardim ondan beridir yemem
anladım cnm bende cevızle sorun yokta bende balıktan tıksındım yıyemıyorum malesefff
En erken 11. haftani doldurmus olman lazim. Yani 12. haftanin icinde olmasi lazim.
Canm ben simdi 8+1 im doktorum 1 ay sonrasi icin istedi yani 12. Haftama denk geliyor. Ama nette 11- 14 haftalarda yapılıyor diyo. İstersen 1 hafta ertele icine sinsin cunku bazen tam haftalar tutmuo yok geç döllenme falan
kızlar biraz önce et yemeği yaptım ve biraz yiyebildim, çok sevindim ya, ne zamandır et yiyemiyordum. inşallah böyle devam eder. ama balık yiyemyorum. kızlar üstte okudum da balık yiyemeyen arkadaşlarımız ceviz yiyormuş. sizce ceviz tam olarak balığın yerini tutar mı ? yoksa kendimi balık yemek için zorlayayım mı bilemedim.
öpüyorum annişler
kızlar biraz önce et yemeği yaptım ve biraz yiyebildim, çok sevindim ya, ne zamandır et yiyemiyordum. inşallah böyle devam eder. ama balık yiyemyorum. kızlar üstte okudum da balık yiyemeyen arkadaşlarımız ceviz yiyormuş. sizce ceviz tam olarak balığın yerini tutar mı ? yoksa kendimi balık yemek için zorlayayım mı bilemedim.
öpüyorum annişler
Kizlar semizotu mucizesi
Sebzeler arasında en fazla miktarda Omega-3 içerdiği anlaşılmıştır.Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınki ile kıyaslanabilecek düzeydedir.
100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.
Kizlar biliyosunuz omega 3 bebeklerimizin beyin gelisimi icin cok muhim. Dun bunu arastirken bir cok gazetede makale seklinde semizotundan bahsedilgini gordum. Ama gelin gorin ki kocisimle dun 2 saat aramamiza ragmen koskoca ankarada semizotu bulamadikne iş ?
Kızıma hamileyken bulantilarim geçtikten sonra tabi, her gün koca bir tabak domatesli semız otu salatası yiyordum. Kızım şimdi iki yasında doktor zeka gelişiminin 3,4 yaşındaki çocuklarla eşit seviyede olduğunu söylüyor. Masallar anlatıyor, şarkılar söylüyor, tüm renkleri biliyor , ona kadar sayıyor . Sabah ona oyuncaklarını toplarmisin dedim ;ellerime krem sürdüm toplayamam dedi. Birde böyle ilginç cevapları var. (allahım onu korusun)
meraha balahatun :) doktorlarin soyledigi bisey var, hic bir sey baska bi seyin yerini tam olarak tutmaz.
Ama sonucta ceviz de balik da zengin omega 3 kaynaklari. Balikta daha fazladir belki. O kadarini bilemicem. Eger cok nefret etmiyosan bnce haftada bir kez balik yiyebilirsin
sevgiler..
güzel pazarlar dünyanın en güzel anneleri bayadır sessiz sessiz takip ediyorum bulantılarım baya çoğaldı çünkü.
bu arada bebeğini kaybeden arkadaşlarım rabbim en kısa zamanda tekrar sağlıklı bebekler nasip etsin inş.
bende cuma günü kan verdim bütün tahlillerimi yaptırdım beta hcg 32.600 çıktı güzel bi sonuç demi deneyimli anneler?
oyyyy yesinler senin kiziniellerine krem surmusmusmus 41 kere masallah :)))
Biz de bulabilseydik yicektim semizotunu
Kızıma hamileyken bulantilarim geçtikten sonra tabi, her gün koca bir tabak domatesli semız otu salatası yiyordum. Kızım şimdi iki yasında doktor zeka gelişiminin 3,4 yaşındaki çocuklarla eşit seviyede olduğunu söylüyor. Masallar anlatıyor, şarkılar söylüyor, tüm renkleri biliyor , ona kadar sayıyor . Sabah ona oyuncaklarını toplarmisin dedim ;ellerime krem sürdüm toplayamam dedi. Birde böyle ilginç cevapları var. (allahım onu korusun)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?