2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

o ne dmek ya kurtaj olup hamıle kalan bı orene kvar karsında bnm... ıı bı doktor tarafından saglıklıhıjyenık bı yerde yapıldıktan snra hcbısı yok aksıne rahım temızlenıyo.. bnde aynı korkuyuy yasadım htta doktorumun beynını yedım bak suanda hamıleyım bebegımın kalbını hıc duymadım ve alınmıstı artık vakumla o parcayı cekıolar rahıme hcbı zararı yok korkma sennle aynı acıyı yasamıs bırı olarak hıslerını cok ıı anlıorm ama gecıo allah dabrını verıo smdı bn sureklı dua edıorm allaha saglıklı sıhhatlı bu bebegımı kucagıma alabıleyım dıe esının destegı cok onemelı ama o senn gbı dusunemz senn ıcınden aldılar o parcayı sen yattın o masaya bnde o zman esıme cok kızıodum hayata devam edıo hcbsı olmamıs gbı dıe ama snra anladım o baba sen annesın ...ck gcmıs o lsun cnm allah tekrar yasatıcak bu mutlulugu sana bn ınandm sende ınan ....

seninle aynı gün doğumlarımız kısmetse hangi ildesin ben mersindeyim benim 2. hamileliğim yani hamileliğe alışığım sadece biraz depresyondayım sanki ilk çocuğum oğlum çok zor bir bebkti aynı şeyleri yaşayacağım diye bunalıma giriyorum herşeyi baştan almak bana zor geliyor ama oğlumuda kardeşsiz bırakmak istemiyorum
ayrıca çalışıyorum bebğimi yanlız büyüttüm kimsem yok yanımda 1 sene kendim baktım 1 hafta dogumda ablam yanımdaydı sonra hep kendim baktım çok rezil bir çocuktu anlatamam dilerim bu böyle olmaz allahım san havale ediyorum

dogru.. yaz sebzesi degil mi semiz otu ilk uc ay yiyebilseydi iyiydi gamzecim tuh ya

canım ilk üça ay değil her zaman yediklermiz bebğe yarayacak daha beyin oluşumunun tamamlanmasına var cevizden vazgeçmeyin birde çilek mevsiminde mayıs haziran gibi bol bol çilek zeka yaptığını bir arkadaşın doktoru söyleniş bende yemiştim ilk hamileliliğimde tavsiye ederim

hadi ya korktum şimdi...şu an öyle bir durum olmadı ama....haftaya gittiğimde konuşurum....paylaştığın için sağol...

rıca ederım kan pıhtılasması olan bırınden olmuyo bu ama tedbır ıcın verıldıgınde olabılıyo bugun kanamam yok sukur 3bucuk attım ama doktorum hemen kestı

kurutulmuş semiz otu da işe yarar mı acaba?

Bilemedim, hic canim :44::44: ama kurutulmus meyveler nasil ise yariyor ve faydasi olabiliyosa sebzenin de olur heralde diye dusunuyorum..

Ne bilim yaaa ceviz yemiyorum semiz otu da yok 9 aylik hamile bi arkadasim var da, bebegin zeka gelisimi icin ilk uc aydaki beslenmenin cok onemli oldugunu soylemisti :18::18:

selam canım seninlede aynı gün doğumlarımız kısmet olursa hayırlısı ben mersindeyim ya sen nerdesin

Beyin gelişimi üzerinde önemli yeri olan bir madde de DHA dediğimiz Dokosa Heksaenoik Asit’tir. Her ne kadar bebek, esas ilk üç ayda şekillense de beyin, hamileliğin son üç ayında hızlı büyümektedir. Buna istinaden de beynin DHA içeriği artar. Bu ihtiyaç doğum sonrası ilk yılda da devam eder. Bu nedenle de gebelerin, özellikle hamileliklerinin son üç ayında, DHA içeren besinleri sıkça tüketmeleri gerekmektedir. Bu madde emzirirken süte geçtiği için, bebeğe süt verildiği sürece de bu devam etmelidir. Tabi ki eğer bu madde eksik olursa çeşitli bozukluklar ortaya çıkar. DHA sadece bebeklik döneminde değil, hayatın her aşamasında karşımıza çıkabilir. Bunama, depresyon, hafıza kayıpları gibi olmasını istemediğimiz durumlarla karşılaşmamak için bunun desteklenmesi önemlidir.

Peki DHA içeren besinler hangileridir? Özellikle üstüne basa basa belirtmek isterim ki elimizde topu topu iki- üç besin var bunu destekleyecek. Balıklar! Bunlardan da en lezzetlilerinden olan somon, levrek, dilbalığı ve uskumru gibi çeşitler. Gebelere balığı haftada en az iki defa tüketmelerini şiddetle öneriyoruz.

Beyin gelişiminde diğer bir madde proteinlerdir. Annelerin de dediği gibi ne varsa ette, sütte, yumurtada ve yoğurtta var. Sabah güçlü bir kahvaltı, günün en özel yemeği olmalıdır. Her gün yumurta ya da haftada en az üç- dört yumurta, en az iki- üç dilim peynir, bir bardak süt kahvaltının olmazsa olmazı olmalıdır. Eğer böyle kaliteli bir yemek yenirse, beyin performansı olumlu yönde etkilenir, konsantrasyon artar, beceri ve iletişim güçlenir, algılama ve dikkat yükselir, bu ne demektir? Gebelikte anne ne ise bebek de odur.

Gebelikte, özellikle de üçüncü aydan sonra vitamin desteğinin öneminden bahsederiz. Eğer tam anlamıyla gebenin besinlerden alamayacağını düşünürsek ek olarak vitamin desteği öneririz. B grubu vitaminler (B grubu vitaminler sakatatlar, balık, bulgur ve börülce, bezelyede), kalsiyum, magnezyum (beyin yeterince magnezyum alamazsa, kişide depresyon, sinirlilik, tike benzer kas atmaları meydana gelebilir, en fazla börülce ve cevizde bulunmaktadır) önemli maddelerdir.

kadın haber sitesinden alıntıdır yani beyin gelişimi son üç ayda tamamlanıyor hatta 1 yaşına kadar omega 3 alıp sütden bebğimize geçirme şansımız var
ben ilk hamileliğimde aynen öyle yaptım oğlum şimdi cevizi çok seviyor maşşallah birde akıllı

Doktorum tam tersini söylüyor canım. İlk uç ay sonra beslenmemiz çok önemli olacakmış , hatta bana ben sana balık falan yiyeceğin zamanları söyleyeceğim şimdilik sadece yiyebileceklerini ye dedi. Bende öyle olduguna inanıyorum ilk uç ay bebeğin boyutları zaten çok küçük ve annenin bundan önceki besin depoları bebek icin fazlası ile yeterli. Eğer aksi olsaydı benim gibi bazı kadınların ilk uç ay asırı bulantisi olmazdı gebelik sistemi o kadar mukemmel ki her şey düşünülmüş canım. İlk uç ay bebeğimizi zararlı besinlerden korumamız ve doğal beslenmemiz yeterli.

kızzlar çok öksürüyorum geçmedi bir türlü bişey olur mu? nasıl geçirecem bu öksürügü yavv

kızzlar çok öksürüyorum geçmedi bir türlü bişey olur mu? nasıl geçirecem bu öksürügü yavv

Gecmis olsun , bebege zararı olacağını sanmıyorum da seni rahatsız eder iste , doktoruna bir danış istersen. Doğal yöntemlerden de limonlu bal, pekmez, ıhlamur, zencefil -limon - bal karışımı öksürüğe iyi gelenlerden hatırladıklarım.

çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm rabbim hayırlısını versin

masllah canım ne güzel darısı başıma inş canım çok sevindim

evet herşey Allahın takdiri bişey olmaz benim düşük tehlikem var normalde sürekli yatıyorum ama dün evde ayağım kaydı sırt üstü sert bişekilde düştüm ama şükürler olsun hiçbişey olmadı Allah koruyor masum yavrularımızı

canım nane limon falan iç de sakın ada çayı ve ıhlamur içme ikisi de düşük riski oluşturuyormuş bende öksürüyordum nane içtim hafifledi

Adacayi konusunda haklısında , canım ihlamur iki fincanı geçmediği sürece bir zarar vermez diye yazıyor kaynaklarda. Doktorumada sormuştum çünkü ben günde bir bardak iciyorum bağışıklığımi güçlendirmesi icin. Yinede doktorlarınıza danışın ona gore tabi ki. Ben sadece bildigimi paylaşayım dedim.

evet senin dediğin gibiymiş ama benim eczacı kuzenim dedi bana adaçayı ıhlamur içme diye

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

iyi çok şükür kanaman devam etmemiş....senin kullanıdığın ilk gün mü oldu? ben 3 gündür kullanıyorum,

ben 5. gunumde kanama yasadım kan pıhtılasması sorunu olanlarda olmaz buyuk ıhtıml zaten sorun kann katılasması bnmkını fazla sıvılastrdı dogal olarak smdı cok az khverengı akntıya dondu buda gctnını gosterıo sukur mutlaka doktoruna danıs cnm

Öncelikle herkese merhaba. dilerim tüüümm 2013 ağustos anneleri zamanı geldiğinde bebeklerini sağlıkla kucaklarına alırlar. amin:)
ben geçen yıl bu zamanlar bir düşük yaptım, 7 haftalıktı. şu an ise 8.haftamıza girdik Allahın izniyle:) başlarda koyu renkli ama sulu akıntılarım oluyordu.çok korktum.doktor daha önce düşük yaptığım için bebek aspirini vermişti ve bebek aspirinini bırakmamla akıntılarım geçti.(en azından beni korkutan renge sahip akıntılar:) sizce bu aspirin ve akıntı arasında bir ilişki olabilirmi?? ayrıca şu an yaklasık 3 haftadır mide bulantılarıyla başa çıkmaya başlıyorum, hiç birşey yiyemiyorum ve şimdiden 2 kilo verdim.ilk 3 aylık dönemde mide bulantılarının normal oldugunu biliyorum fakat yiyemediğim için üzülüyorum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…