- 5 Aralık 2012
- 198
- 2
- 96
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #2.101
Merhaba arkadaslar ben 10 haftalik hamileyim bu ikinci hamileligim. yaklasik 10 gundur ozellikle gece yataga sirtustu uzandigimda minik kelebek kanadi gibi kiirdanmalar hissediyorum, aslinda eminim ama esim dalga geciyor daha erken diye. cok mu erken ?
Kalp atislarini duymaya gudiyorum. İnsallah bi problm olmzz
Canım kan tahlillerini yaptın mı? Eğer protrombin zamanı diye bir deger isteyebiliyor Dr. Benim tahlillerimde vardı. Pihtilasma zamanı demek. Ordan anlaşılmaz mı kanında pihtilasma olup olmadıgı?
Kalp atislarini duymaya gudiyorum. İnsallah bi problm olmzz
Beyin gelişimi üzerinde önemli yeri olan bir madde de DHA dediğimiz Dokosa Heksaenoik Asit’tir. Her ne kadar bebek, esas ilk üç ayda şekillense de beyin, hamileliğin son üç ayında hızlı büyümektedir. Buna istinaden de beynin DHA içeriği artar. Bu ihtiyaç doğum sonrası ilk yılda da devam eder. Bu nedenle de gebelerin, özellikle hamileliklerinin son üç ayında, DHA içeren besinleri sıkça tüketmeleri gerekmektedir. Bu madde emzirirken süte geçtiği için, bebeğe süt verildiği sürece de bu devam etmelidir. Tabi ki eğer bu madde eksik olursa çeşitli bozukluklar ortaya çıkar. DHA sadece bebeklik döneminde değil, hayatın her aşamasında karşımıza çıkabilir. Bunama, depresyon, hafıza kayıpları gibi olmasını istemediğimiz durumlarla karşılaşmamak için bunun desteklenmesi önemlidir.
Peki DHA içeren besinler hangileridir? Özellikle üstüne basa basa belirtmek isterim ki elimizde topu topu iki- üç besin var bunu destekleyecek. Balıklar! Bunlardan da en lezzetlilerinden olan somon, levrek, dilbalığı ve uskumru gibi çeşitler. Gebelere balığı haftada en az iki defa tüketmelerini şiddetle öneriyoruz.
Beyin gelişiminde diğer bir madde proteinlerdir. Annelerin de dediği gibi ne varsa ette, sütte, yumurtada ve yoğurtta var. Sabah güçlü bir kahvaltı, günün en özel yemeği olmalıdır. Her gün yumurta ya da haftada en az üç- dört yumurta, en az iki- üç dilim peynir, bir bardak süt kahvaltının olmazsa olmazı olmalıdır. Eğer böyle kaliteli bir yemek yenirse, beyin performansı olumlu yönde etkilenir, konsantrasyon artar, beceri ve iletişim güçlenir, algılama ve dikkat yükselir, bu ne demektir? Gebelikte anne ne ise bebek de odur.
Gebelikte, özellikle de üçüncü aydan sonra vitamin desteğinin öneminden bahsederiz. Eğer tam anlamıyla gebenin besinlerden alamayacağını düşünürsek ek olarak vitamin desteği öneririz. B grubu vitaminler (B grubu vitaminler sakatatlar, balık, bulgur ve börülce, bezelyede), kalsiyum, magnezyum (beyin yeterince magnezyum alamazsa, kişide depresyon, sinirlilik, tike benzer kas atmaları meydana gelebilir, en fazla börülce ve cevizde bulunmaktadır) önemli maddelerdir.
kadın haber sitesinden alıntıdır yani beyin gelişimi son üç ayda tamamlanıyor hatta 1 yaşına kadar omega 3 alıp sütden bebğimize geçirme şansımız var
ben ilk hamileliğimde aynen öyle yaptım oğlum şimdi cevizi çok seviyor maşşallah birde akıllı
Doktorum tam tersini söylüyor canım. İlk uç ay sonra beslenmemiz çok önemli olacakmış , hatta bana ben sana balık falan yiyeceğin zamanları söyleyeceğim şimdilik sadece yiyebileceklerini ye dedi. Bende öyle olduguna inanıyorum ilk uç ay bebeğin boyutları zaten çok küçük ve annenin bundan önceki besin depoları bebek icin fazlası ile yeterli. Eğer aksi olsaydı benim gibi bazı kadınların ilk uç ay asırı bulantisi olmazdı gebelik sistemi o kadar mukemmel ki her şey düşünülmüş canım. İlk uç ay bebeğimizi zararlı besinlerden korumamız ve doğal beslenmemiz yeterli.
Kizlar 6+3'bugun ama size bir sorum var goguslerdeki gerginli hassasiyet aci oluyor ya sizde hala devam ediyormu ayni derecede? Bende gecen hafta baya agri vardi ama bi kac gundur yok denecek kadar azaldi bir sorunmi varki?
canım bende sadce folıbol kullanıyorum vıtamın falan vermedı dr zaten genellıklle 4 aydan sonra vıtamıne gıcılıyor bırde kan sayımı falan ıstedı normal cıktı degerlerım kan hapı falabn vermedı bana ama dusuk olupta kullananlar vargunaydinnn herkeseee :))
suan 6+3 um cuma kalp atislari icin gidixez. Gecen hafta keseyi gorduk. Dojtorum bana folic plus vericekti bende bulanti yaptigi icin folbiol kullaniyorum dedim. Peki devam et dedi ama hic vitamin vermedi sormak aklima gelmedi. Sanirim cogunuz viramin hapi kullaniyor. Icinizde vitamin kullanmayan var miii???
kalp atislarini duymaya gudiyorum. Insallah bi problm olmzz
aynen cnm bnm de ikinci hamileligimMerhaba arkadaslar ben 10 haftalik hamileyim bu ikinci hamileligim. yaklasik 10 gundur ozellikle gece yataga sirtustu uzandigimda minik kelebek kanadi gibi kiirdanmalar hissediyorum, aslinda eminim ama esim dalga geciyor daha erken diye. cok mu erken ?
hayir dua eden herkesden Allah razi olsun:) 2 hafta sonra gel kalp atislarini duyalim dedi suan 6.haftadaymisim. cuma gunu kendi doktoruma gitcem acaba ben mi soylicem doktora kalp atisini duyup duyamayaagimi?yoksa ultrasona girince kendiliginden duyuluyormu? baska ikiz anneleri varmi acaba aramizda???
kızlar ya, benim yaşadığım ilçe çok soğuk, kaloriferli ev bulamadık, düğün gecikmesin diye kalorifersiz ev tuttuk, şimdi mecburen soba yakıyoruz. soba yaktığımız odada tv ve kablosuz internet sürekli açık. dolayısıyla içerde radyasyon oluşuyo sanırım. hava soğuk olunca da bazen sobalı odada uyuyoruz, acaba odada biriken radyasyon zararlı mıdır, ama ne yapayım, diğer odalar aşırı soğuk.
kızlar kaynanam beni çıldırtıo ama elimden bişey gelmıo ağzım bağlanıo konuşamıyorum saygımdan...sorun eşimde oldugu için tüp bebek yaptırdık ve cok sukur rabbıımeee ılk seferde verdi mınıgımı bana..herşey unutuldu bnm çektıklerım ıkı ayda unutuldu...neymiş; cocugun doğdugunda sinirli olup olmaması hastalıklı olup olmaması anneye bağlıymıs ben ne kadr stressız olursam sağlıklı cocuk getırırmısım dunyaya gıbı laflar ediyorr devamlı.. .kımse cocuk tuttugunda kızım senın sayende dıyıp tebrık etme saol yavrum denmedı...bn hala mınıgım ıcın neler çekerken bana yukledıgı sorumluluga bakın ki bnm parçam bn herkestn cok dusunuyorum ...sahiplenme güdülerine başladı demek cocuk bi şekil doğsa bnı suçlayacak zemın hazırlıyor ..aslında o lafları ederkn bnı soktugu sınır stresın farkında değil ne yapmalıyım yada ne demeliyim o boyle seyler dedıgınde kızlar akıl verın banaa..şimdiden basladı kendı evı için bu evde bebek büyüyecek diee ve dahası.. alttan alttan bni deli etmeye çlışıyorr ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?