2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

SELAM TONTİŞLER.hASTANE ÇANTASI HAZIRLAMKA İÇİN ÇOK VAKTİMİZ VAR AMA ŞÖYLE ŞİMDİDEN NELER KOYMAK LAZIM DÜŞÜNMEK GERek.
1. bebeğin hastane çıkış seti.eğer sezaranla olursa birka takım daha eklemniz lazım.Hastane de en az 3 gün kalacaksınız çünkü.Eğer fazla gerekirse yakınlarınız getiri zaren.
2.küçük bir biberon alın dr browns tavsiye ediyorum.Belki lazım olmaz ama lazım olursa hastanedeki bulunanlardan kullanmak zorunda kalmazsınız.
3.Emzik -tavisyem nuk şekli yuvarlak değil hafifi ezilmiş gibi anne memeye benzeyen bir şekil.
4.bebek bezi, erkek bebekler için mümkün ise en ince olanalrı seçin erkek bebkleri sıcaktan kurumak lazım.Ben pirma kullandım hep.
5.silikonlu memem ucu bulunsun belki lazım olur.Ben de gerkiyordu meme ucçlarım olmadığı için.
6.bir süt sağmak için el pompası alırsanız emzirme dönemi boyunca çok faydası olur.en başta çok süt gelmiyor her emizrmekten sonra 5 dk pompayla sağrsanız süt miktarınız çabuk artırcaktır.Bazen bebek tüm sütü bitiremiyor ve göğüsünüzde ağrlık ve acı olabilir pompayla mastite önleybilirsiniz.Fazla sağdığınız sütü özel süt saklam poşetlere doldurum derin dondumacıda 6 ay saklayabilirisniz.Hasta olduğunuzda ilaç kulanamk zorunda kaldığınızda onu ısıtıp bebeğiniz verebilirsiniz veya sütünüzde azalma olur bebeye yetmez yine onu kullanırısınız.
7.Kendiniz için gecelik 2 tane
8.iç çamaşır normalde biraz büyük alın en baştan kanam biraz fazla oluyor ve ped işe yaramıyor bana bebk bezi koydurdular:))))gülmeyiniz lütfen:)
9.yine pediniz bulunsun.
10.terlik
11. mutlaka çorap ve ince bir hırka alın.şaşırırsınız 14 ağustosta doğum yaptığıam rağmen doğumdan çıkınca acayıp üşüyordum.alalhtan ev yakındı eşim koşa koşa gidip sıcak çorap ve elek getirdi.
12.Süt artırıcı çayınız doğuma birhafta kala içye başlayınız yanınıza da alın doğumdan çıkınca bol bol içiniz.
13.Biraz da hurma yanınza olsun hemn kanamalara hem ağrılar hemn de kabızlığa iyi geliyor.
diyer yiyebilceğiniz meyveler de kayısı karpuz beyaz üüzm bunlar hep sütünüzü artırı hemn de kabızlığı önler ki doğumdan sonra normal de olsa sezarayan da olsa sık rastlanan bir sorun.
eve gelince de bol bol cacık yiyin bol dere otlu yapın tama süt artırıcısı.
14.fotoraf makineyi unutmayınız jarj aletli unutmayınız belki pil düşer ne olur ne olmaz.
15.eğeğr hastanede fazla kalacaksınız sevdiğiniz bir film,kitap veya müzik almaktan fayda var.İnsan orda çok sıkılır olabiliyor.
16.goüs için kremler var nete bakarsınız birçok var.emirmeden önce yıkamak gerekmeyenlei tercih etmek lazım.bu kon uda çok bilgim yok ben kakao yağa kullanmıştım goğusumde bir çatlama yaralr olmamaıştı.Sanırm kakao yağ sayısınde.Kakao yağa bebğe zararsız hatta kabızlığı önler ve karn ağrıarı azaltıyor.bu konuyu araşırıyın.

şimdiden bebek bakımı ilgili kitap okumaya başlarsanız kendiniz daha hazır hisedersiniz .
ama söyleyim illa bilmediğimiz şeyler olcak ama merak etmeyiniz bebek o kda riyiy öğretiyorki kendinizle şaşarsınız.Minik şeyi nasıl kucağımda tutucam nasıl yıkyacam diye merak ediyorsanız hiç telaşlmayın annelik işte eleriniz böyle yapılmışki tama bebeğe göre kıcağınıda alır almaz mükememl bir uyum içinde oluyorsunuz.

yaa sorma kuzu ben ogün yoktum bileee bende şok oldumm şakacıktan o malum noktalama işaretlerini koydum sonrada şaka şaka dedim ama hemencik yedim cezayıı

demir ve balık yağı hapımı sabah aç karnına alıyorum ama benimki hiç mide bulantısı yapmıyor sadece biraz kabızlık yapıyor kalsiyum magnezyumu da akşam iş çıkışı tok karnına alıyorum

kızlar benimde bu pazartesi şeker yüklemem var ailemde şeker hastalıgı yaygın inşallah bişey çıkmaz hamilelikte hiç kendime engel olamıyorum doktor diyet derse nasıl yaparım bilemiyorum

kızlar yeni proce dedim henüz bitmedi ama paylaşayım daha sonra bitmiş halini de paylaşırım henüz eksikleri çok ama bitince daha güzel görünür zannımca
Eki Görüntüle 687953

slm canımm bizde kızımızın adını elif ece koymayı düşünüyoruz, ne tesadüf olmuş kapı süsün de çok hoş olmuş, fikir verdin bana :)

geçmişe bakamadım ama son sayfada gördüğüm kadarıyla red ile poli dönmüşler aramıza hoşgeldiniz kızlar bidaha böyle şeyler yaşanmaması dileğiyle hamiş hamiş kimse üzmesin bizleri yaa

kızlar neredeyse 6 ay bitecek ama ben daha bu miskinliği üzerimden atamadım ne dogru düzgün yürüyüş yapabiliyorum malum havalar , ne plates ne hamile yogası ne nefes egzersizleri bebeğimin eşyaları yarım yamalak oda işine daha hiç girişmedik bile bide üstüne salon ve mutfak yeniden dekore edilecekler çok mu agırdan alıyoruz diye düşünmeye başladım sizleri gördükçe maşallah kızlar yaa ne güzel herkez bi işin ucundan tutmuş darısı bana ve hiç oralı olmayan eşime

Kızlar hani bebişler için cici cici sabunlar bakıyorduk ya, kayınvalidelerimiz için yaptırabilecğeimiz özel bi sabun buldum. Domuzcuk sabun Nasıl?

Hırsız bahane o nerde olduğunuzu merak etmiş uyuyamamış uykuları kaçmış :) Sen de onu ara gece yarısı ay tıkırtılar duyuyorum oğlun da uyanmıyo kafayı yicem de

Akşam eve gidince önce kolonyayla ovup sonra da buzlu kompres yapıcam canım çok sağol.

Neyse kızlar bu kadar gırgır şamata yeter bana :) Şimdi gidip biraz kurdelelerle ilgileneyim. Hafta sonuna kadar bitsin de daha keçe filan alıcam, onları ziyan edicem Ohoo bi sürü işim var. Dinlenirken uğrarım arada. Öpüyorum hepinizi.

anormal bı ınsandan normal bı davranıs beklenmezzz cnm

kızlaarrr benim oğluşum bugün içimde kıpır kıpır maşallaaahhh her kıpraştığında ben resmen aptal aptal sırıtıyorum nasıl bir mutluluk kaynağıdır bu yarabbim daha sadece içimizdeki kıpraşımlarından bu kadar mutlu oluyorsak elimize kucağımıza aldığımızda ne oluruz biiiizzzz

Kızlar patronun kızı bana national geographic bebek belgeselinin cd sini verdi daha ilk sahne bebeğin nefes alışının bile ne kadar zor olduğunu anlatıyor bebek doğdu solunum zorluğu var sarsıyorlar falan hortum sokuyolar ağzından açılıyor hava yolları ve ağlıyor tabi ben salya sümükkkk Komplo mu kurdu bana bu kadın? Niye verdi bu belgeseli?

selam sağlık ocağında 50 gr yüklememi yaptılar bende gittim yapmıyoruz dediler sanırım yapıldığını bilmiyorlar bizim aile hekimi çok ilgisiz bir türlü ısınamadım

Canım beni çok iyi takip ediyorlar onlar dedi,sürekli arıyolar,aşı,kilo takibi şeker v.s. yoksa ben düzenli gittiğim doktor özel hastanede çalışıyor orda yaptıracaktım.yani bağlı olduğun sağlık ocağı yapıyor.şimdi üniversite hastanesine gideceğim 100 gr la yapılacak yükleme.

memlekette sorunlu cok bebegımmmm hamıle bı kadına verılırmı bu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…