2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar pazartesi günkü kontrolümde doktorum sırt üstü yatmanı istemiyorum yan tarafına yatacaksın dedi bende sola mı dedim oda farketmez ama yan olsunda neresi olursa olsun dedi bu arada benim kan değerlerim çok güzel çıktı çok şükür demir hapını düzenli kullanmanın sonuçları belli dedi doktorun asistanı demir hapınızı aman ihmal etmeyin kızlar

Canım gözünaydın çok sevindim inşallah hepimiz sağlıkla kucaklarız minik meleklerimizi

Hareketli olmasının erken doğuma yol açacağını sanmıyorum canım ama sen yine doktoruna söyle bakalım :) Doktor da ne yapabilir ki buna bebişe sakinleştirici yapacak değiller Rahminde kasılma oluyor mu? Açılma varmı diye bakar belki doktorun bir dahaki kontrolünde söylersen

sağol canım teşekküler.

bebek arabası aldınmı sen canım ?

rica ederim cnm. daha almadım ama e bebek te chicco'nun 3 'lu travel sistemi hoşumuza gitmişti. onumuzdeki aylarda almayı düşünüyoruz ve aklımızda o model var. havuzlu han'da da vardi bebek arabaları ama çok zamanım yoktu acil değil diye bakmadım..

gozun aydn cnm cok sevndım.....allahm hepımzn bebeklerını korusunn

Hepinize selamlar.........

Atamizin çocuklarımıza armağan ettiği özel günlerden birisi olan Ulusal Egemenlik Bayramınızı geç de olsa kutluyorum...

Biz de dün okul kutlamalarına gittik kızımın okuluna.Öyle güzel bir organizasyon yapılmıştı ki...İnanın her anını gözümü kırpmadan izledim ve İstiklal Marşımızı coşkuyla okurken resmen ağladım

Sizleri de bu arada çok çok özledim arkadaşlarım...

BICIRIKLARA ve GÜZEL ANNELERE SELAMLAR

:13: rahatladım şimdi. demek ki herkesin bebeği kıpırık
benimki yürürken konuşurken otururken uzanırken maşallah dans ediyo içerde. ablasına çekecek bu bebiş dansçı bizim büyük kız
korografi yapıp sergiler bize her akşam mp4 olmadan sokağa çıkmaz. doktor çok huysuz bu çocuk aynı annesi demişti en son gidişimizde. birde 1o gün ileride gidiyormuş bebişim. erken doğum riskim hep var ama bununla ilgili değil başka sebeplerden dolayı. bu tetikler diye korkmuştum.

canım ben her gece soluma yatıyorum ama uyandığımda bi bakıyorum sırt üstüyüm. Elimde değil gece uyurken dönüvermiş oluyorum. Allahtan yüzüstü bebişin üstüne yatmıyorum. Napsak da uykuda yatış şeklimizi kontrol etsek

cnm bn bıraz evhaml bı tıpım oyle kasılma degılde agrı oldu karnımda gıttm hemen..doktor bu hftalarda rahım kendını doguma hazrladıgından agrılar olur ılerde dahada artar alıs bunlar normal dedı..bnm ablam erken dogum yaptıgından ve dogumu yaptıran doktor bu oldugundan bana tedbır almak ıstıyo bde boyun kısa karnın buyuk rahım kaslarınn guclendrmek gerek dedı o yuzden ıgne verdı..cok sukur rahım boyum flan normal..sende endıselenme ama gıdınce doktora sor ıcın rahtlasın

Maşallah ya iki kardeş dans ederler artık ne sevimli olurlar bıcırıklar Allah korusun hepimizinkini inşallah vaktinde doğarlar

günaydın herkeseeeee

bu soruma cevap verebilecek olan yok muuben mi anlatamadım yoksa derdimi:26:

deneyimli annelerden cevap istiyorummm lütfenn

yaaaabu konuyu doktora bi daha sormam lazım, ben 3-4 aylıkken sormuştum şimdi çok önemli diil ama 5.aydan sonra sola yatmalısın demişti. ben sağıma hiç dönmüom ama bazen sırtüstü yatabilom olmaz mıymış

anladım cnm inşallah hepimiz zamanında doğururuz bende biraz evhamlıyım sanırım

cnm aynı durum bndede oluyo.soluma yatıyorm hep uyandıgımda sırt ustu buluyorm kndımı..bebısım tekme atıyo oluyo o sırada rahtsz oluyo galıba bnde suclu hıssedıyrm kndımı ama uyku halı ıste

Gebelikte karında kasılmalar Braxton Hicks kasılmalarıgebelikte kasılma gebelikte karın kasılması kasılmalar hamilelikte kasılmalar neden olur braxton hicks kasılmaları
Bunlar olasılıkla gebeliğin 20. haftasından sonra başlayan, doğum provası niteliğindeki Braxton Hicks kasılmalarıdır. Bu kasılmalar daha önce gebe kalmış kadınlarda daha erken başlar ve daha şiddetli olur. Aslında rahminiz doğumda normal olarak bebeği itecek olan gerçek kasılmalara hazırlık olarak kaslarını germektedir. Bu alıştırma kasılmalarını genellikle sancısız (olasılıkla rahatsızlık verse de) sıkışmalar şeklinde hissedersiniz. Yukarıdan başlar, yavaş yavaş aşağı iner ve gevşerler. Genellikle 30 saniye sürerler (solunum egzersizlerine başlamanız için yeterli süre); ancak; 2 dakika veya daha fazla da sürebilirler.
Dokuzuncu ayda gebeliğin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşabilir ve şiddetlenebilir; bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir. Bebeğinizi doğurtmaya yetmeseler de bu kasılmalar rahim ağzının açılmasına neden olabilirler.
Bu kasılmalar sırasında hissedebileceğiniz rahatsızlığı gidermek için sırtüstü uzanmayı ve gevşemeyi ya da kalkıp dolaşmayı deneyin. Duruşunuzu değiştirmek bunları tümden durdurabilir.
Braxton Hicks kasılmaları gerçek doğum anlamına gelmese de, bunları erken doğumdan önce ortaya çıkan rahim hareketlerinden ayırmak güç olabilir. Bu nedenle, bir sonraki ziyaretinizde mutlaka hekiminize bunları anlatın. Çok sık oluyorlarsa (saatte dörtten fazla) ve/veya birlikte ağrı varsa (sırt, karın veya kasık ağrısı), ya da olağandışı vajinal akıntı olmuşsa ve erken doğum riskiniz yüke hemen hekiminizi arayın

Gebelikte 6.Ay
Fiziksel Değişimler
Artık bebeğinizin hareketlerini daha kolay hissedebiliyorsunuz. Bebeğiniz daha sık ya da daha düzenli hareket etmeye başlayacaktır.

Mideniz sık sık ekşiyorsa, daha az ve daha sık yemek yemeye gayret edin ve midenizi bozan yiyeceklerden sakının.

Braxton Hicks kasılmaları adı verilen alıştırma ve yalancı doğum kasılmaları yaşayabilirsiniz.

Bu ayda birçok kadın, aşırı yorgunluk hissi ve üçüncü üç ayın belirtileri başlamadan önce, kendilerini çok iyi hissettiklerini söyler.

Bu dönemde, erken doğumun belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak için araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

cnmm bnm zaten yapımda vardı hep evhamlıydm ..hamıle oldugumdan berıde dahada beterım cok kotu bsey ama elımde degıl...

işin kötüsü eşim benden evhamlı böle bişe olabilirmi die sorsam beni daha çok panikletio bebek hareket ettimi naptı ne etti her dakka soruo ben daha panikliyorum ama anladığım kadarıyla paylaştıklarımda araştırdıklarımdan normalmiş bu aylarda sık olmamak şartıyla kasılma olurmuş vücut kendini hazırlıyormuş

Valla bana 6 tane vitamin verdi doktorum. 6 tane de bana abarti geliyor AMA doktordur bir bildigi vardir diyorum. Sadece 1 tanesi florur. Esim florur ile ilgili olumsuz yazilar okudugundan floruru almayi biraktim. Magnezyumu bi doktoruna sor istersen

6 tane de çokmuş...ama her dr.farklı oluyor işte...benimki de çok sevmediğini söylemişti ilaç vermeyi...ama yine de bana demir hapı,elevit ve omega verdi...onun dışında magnezyum vs yok...florur de mi veriliyormuş öyle ayrıca...sanırım her hamilenin ihtiyaçlarıyla ilgili bi durum ...

aynen ya herkese farklı uygulanmış...bazı arkadaşlar 4 saat aç kaldım,ayıldım bayıldım,3-4 kere kan alındı vs diyince korktum ben de..bana da aç tok fark etmez dedi...inşallah sorunsuz hallederiz bunu da...

ben 3 hariç hepsini beğendim :)) ama özellikle 2.si farklı çok sevimli

çok sağol canım...ben hala düzelemedim malesef
dün akşam fenaydım...eşim ıhlamur zencefil,bal karışımı yapıp kaynattı onu içirdi zorla...daha içerken bir terledim ki sırılsıklam oldum...yalnız zencefil çok acı,midemi yemek borumu felaket yaktı dr.un dediği pastilden de almış eşim ondan da kullandım 2-3 tane biraz iyi geldi ama dediğin gibi düzelmek zaman alacak....

erken yattım dün gece baya..eşim oturuyordu,yatarken yine bi öksürük tuttu.kuru kuru gıcık şeklinde..eşim yine ıhlamur zencefil kaynattı getirdi ama içemedim çok,midemi korkunç yakıyor ki zaten ben de hamilelik öncesinde de reflü vardı şimdi azmış durumda

bugün de boğazım fln aynı...geniz akıntısı fln da var...halsizim de...off daha kötü olmadan atlatsam razıyım...öyle bi terliyorum ki...

evet demir hapı çok önemli...bana malesef geç başlandı..üstelik zaten düşüktü kanım ve talasemi taşıyıcısıyım...geç başlandığı için iyice düştü...şimdi sabah akşam içiyorum ona rağmen 10.1 hgb...

sırt üstü yatmanı neden istemiyormuş? ben de istesem de yatamıyorum çünkü,kalbim sıkışıyor,sanki bi el göğsüme bastırıyor gibi oluyor...sola yatıyorum ben de çoğunlukla ama kalçalarım ağrıyor bu yüzden...

Sor tabi tedbirli olmakta fayda var ama benim canımı çok acitiyordu. Seninki acımıyorsa hamileliğin doğal bir reaksiyonu olabilir panik olma

Benimkisi ben acıkınca tekmalamaya başlıyo bu hafta başından beri hep aynı saatlerde oluyo öğlene doğru acıkınca başlıyo pıt pıt dün sabahda tatil uyuyalım dedik sabahın 9 nda başladı yine pıt pıt kalktık doyurduk karnımızı içerden bağırıyo galiba annneeeeee diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…