2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam canım nasıl çıktı sonuçların ne dedi doktorun?
her şey yolundadır inşallah :)

Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun bizim gelinde olmuştu hamileyken doktora da gitti ameliyat değil ama farklı bi yöntemle içeri itme yapmış doktor doktordan dönerken daha geri dışarı çıkmış yarın anneme gelecek ne yapıp geçirdiğini ögreneyim sana mutlaka yazarım canım ama sıcak suya oturma gibi bişiy yapıyordu diye hatırlıyorum

bir de üstünüze afiyet sıkıntılı zamanlar geçiriyorum oturup kalkmam çok zor şu sıralar zira hemoroid oldum. 2 cm dışarda resmen doktora da gidemem çok utanıyorum

Canımcım ihmal etme git mutlaka hamilelikte herkesin başına geliyor. Merak etme doktor ne popolar görmüştür :) Seninkine kurban olsun :82:

ya çok utanıyorum bildiğin gibi değil. bir de gebe olunca her ilacı kullanamicaz doktora popomu gösterdiğimle kalıcam. bir de ameliyat derse aman Allahımmm

kız utanma vallahi demesi kolay diyorsun ama çekme o acıyı popo diye düşünme kuzenim öyle derdi onda da var elim neyse oram o diye düşünp açıyorum valla derdi işin şakası Allah yardım etsin red birde onun acısını çektirme kendine

bir de üstünüze afiyet sıkıntılı zamanlar geçiriyorum oturup kalkmam çok zor şu sıralar zira hemoroid oldum. 2 cm dışarda resmen doktora da gidemem çok utanıyorum

geçmiş olsun canım ya bence böyle sıkıntı çekmektense bi doktora git.. utanılacak bişey yok senin yaptığın bişey değil ki buda bir hastalık sonuçta.. acı çekmektense ilk işin doktora gitmek olsun

ya canım bende bir günde tamm 1100 gr aldım ya sabah ağlıycaktım sinirden ben hersabah aç karınla kıyafetsiz tartılıp çizelgeme yazıyorum kılomu ama bir günde ne değişti hiç anlamadım

yaa kızlar lütfen kusuruma bakmayın geçmişe dönemiyorum umarım herkesin keyfi yerindedir beyazçekirgenin mesajını bi arkadaşta gördüm çok geçmiş olsun canım aman sakın kendini yorma tabi hepimiz için geçerli bugün biraz yogun bi gün bide babam ufak bi kaza yapmış bizede söylemiyor araba kaymış yagmurda yoldan çıkmış tekerlek yarılmış hamdolsun kendine bişey olmamış

O ılık suya oturma çok etkili bir tedavi. Eşim hastalarına tavsiye ediyor. Bi de fitil filan veriyo galiba ama onu tam bilmiyorum.

Son düzenleme:

canım o rahatsızlık wc deki bakterinden filan olmazki. kabızlıktan olur. fazla ıkınmaktan. bende gebelikten önce kesinlikle klozet kullanamazdım ama diğeri çok rahatsız ediyor. alışsan evindekine rahat edersin. birde sıcak suyu leğene koyup üzerine oturursan rahatlatır bir kaç kez yapman lazım gün aşırı. ama dr.a gitsen iyi olur. ilerlerse tedavisi daha zor.

Hamilelerde Hemoroid Hastalığı
Gebelik döneminde anne fizyolojisinde bir çok değişiklik olmaktadır bunlardan biride makat bölgesindeki kanlanmanın ve basıncın artması ve buna bağlı olarak hemoroide yatkınlığın artmasıdır.Hamileliğin 4. ayından sonra rahmin ve bebeğin büyümesine paralel olarak karın içi basınç artar.Diğer taraftan 6-7. aydan sonra büyüyen rahim ve bebek toplar damarlara direk basınç yaparak bu basınç artışını dahada artırır.Karın içi basıncın artması ve direkt bası toplar damarın geri dönüşünde güçlüğe ve damar içi basıncın artmasına sebep olur.Toplar damar içindeki basınç artışı damarda genişleme yaparak hemoroid oluşmasına ve var olan hemoroidin ilerlemesine sebep olur.

Hamilelik döneminde hemoroid şikayetlerinin artmasının diğer bir nedeni beslenme ve dışkılama alışkanlığının değişmesidir.Bu değişiklikler kabızlık ve sık dışkıya çıkmaya sebep olarak hemoroid ve bundan kaynaklanan şikayetleri artırır.

Normal doğum yapıldığına eylem süresince abartılı düzeyde uygulanan ıkınma var olan hemoroidlerin anüs dışına çıkarak tromboze hemoroid (boğulmuş basur) denilen çok daha ağrılı durumun ortaya çıkmasına sebep olur.1-2 hafta süren boğulmuş hemoroidden kaynaklanan bu ağrılı durum hastaya doğumda çektiğinden daha fazla acı verebilir.

Hamilelik süresince hemoroid olmamak ve var olan hemoroidden kaynaklanan şikayetlerin artmaması için tuvalet alışkanlığının normal sınırlarda tutulması en doğru olandır.Bunun için bol posalı gıdalar sebze,meyve ve kepekli ekmek daha çok tüketilmeli,dışkılama ihtiyacı ertelenmemeli,mümkün olduğunca kahvaltı sonrası tuvalete gitmek düzenli hale getirilmelidir.özellikle gebeliğin son çeyreğinde tuvalette fazla kalınmamalı ve fazla ıkınılmamalıdır.

ya canım bende bir günde tamm 1100 gr aldım ya sabah ağlıycaktım sinirden ben hersabah aç karınla kıyafetsiz tartılıp çizelgeme yazıyorum kılomu ama bir günde ne değişti hiç anlamadım

aynen canım yaaa şok oldum sabah sabah bugün suyu biraz arttırdım ödem varsa belki gider diye ellerimde ayaklarımda hafif bi şişlik var ama bu kadarda fark ettirmesi şaşırttı beni haftaya pazartesi kontrolüm var yine kilo konusu açılmasın diye bu hafta dahada dikkatli olacaktım güya

off canım çok geçmiş olsunn ne yaşadığını çok iyi biliyorum maalesef o lanet şey bende de var hamile kalmadan önce 2 ayda bir gelirdi canımı çıkarırdı valla bırak doktoru ben kocama bile söyleyemedim uzun süre. :26: nazar değmeyim uzun zamandır yok ama o potansiyel hep var bende Allah yardımcımız olsun
canım rahatladım ya sizlerin de aynı haftalardaymış kontroller. içim içimi yerdi yoksa o zamana kadar :)

ayy geçmiş olsun cnm siyah çekirdekli üzümü al aktarda çektir cnm içinede türk kahvesi at sabahları aç karnına ye hatta günde 3 öğün babamda vardı benimde o çok rahatlatıodu

Red cim geçmiş olsun canım, geçenlerde bende yaşadım aynısını ve de çok büyümesinden korktuğum için utanarakta olsa doktora gittim, çünkü berbat bir acı, diğr sıkıntılar yetmezmiş gibi birde bu acıyı çekme sende sakın. Bayan bir Genel cerrah varsa hiç utanma git canım hamilelikte sık yaşanan bir durum herkes acıyor totoyu drilar alışmış artık , ilerlediğinde daha kötü olacak çünkü....
DR sana krem veriyor ben 2 gün kullandım ve de hemen geçti, ilaç kullanamayacaksın diye birşey yok.Büyüdüğünde başına bela olabilir o daha kötü.

Bu durumun bakteri ile ildisi yok canım, kabızlık tetikliyor genelde. Türk kahvesi kabızlık yapar diye biliyorum ben durusel yazmış dene diye ama bilemedim ben şimdi :44:
Sıcak suya da oturma sakın erken dopuma neden olur dedi dr. bana....
Benim tavsiyem bağırsaklarını rahatlatacak bol bol sıvı ve posalı şeyler yemeye çalış....
Ve de ben zeytin çekirdeği yutuyorum 1 haftadır inanılmaz rahatladım canım....

red senin için baktım netten kabızlıktan ve hamilelikteki progesteron hormonun etkisi yüzünden bağırsaktaki kasların yumuşamasından olur yazıyordu bakteriden falan olmazmış yani için rahat olsun

Canım ben 5.ayımda gittim dr.ağlıyordum wc de ve bir damlada kan görünce hemen gittim.Muayne etti hatta çok afedersin ama parmağını ittirdi bile ve çok fena olmuş dedi.
Fito krem,anestol krem ikisi karıştırarak sür dedi birde fitil verdi.Vallahi 3 günde düzeldim.İlacı üreten firmaya bile dualar ettim yani :))))
Ayrıca ılık suda oturmak çok iyi gelir dr.bunuda tavsiye etti bana.
Sakin ihmal etme git ben bu ilaçları kullanınca gerçekten geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…