- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #27.061
herkese merhaba kızlar. benim yardıma ihtiyacım var. az önce otururken karnıma böyle ishal olmuşum gibi bi ağrı girdi ve bebek toplandı. göbek deliğim ve çevresi böyle şişti havaya kalktı bariz bi şekilde. bu kasılmamıdır? ne yapmam lazım çok endişelendim. :'(
canım benim de ilk yüklemede yüksek çıktı. 2. yüklemeyi 1 hafta sonrasında yaptırdı dr. bu bir hafta içinde karbonhidrat şeker ağırlıklı beslen dedi. 2.yi yaptırdım ama çok şükür düşük çıktı.. senin de inşallah düşük çıkar. ama çıkmazsa da telaşlanma diyet verecektir. doğuma kadar uyman gerekir o diyete..doğumdan sonra kalmayacak şeker falansıkma canını yani fazla.
yaa kızlar lütfen kusuruma bakmayın geçmişe dönemiyorum umarım herkesin keyfi yerindedir beyazçekirgenin mesajını bi arkadaşta gördüm çok geçmiş olsun canım aman sakın kendini yorma tabi hepimiz için geçerli bugün biraz yogun bi gün bide babam ufak bi kaza yapmış bizede söylemiyor araba kaymış yagmurda yoldan çıkmış tekerlek yarılmış hamdolsun kendine bişey olmamış
Ben geldim arkadaslar doktor akıntıma baktı alttan muayene etti cok acıdı birde gelen suyun aminiyosentez suyumu normal şumu diye bir ped yazdı şimdi ona bakicaz ama bebis iyi durumda 800 gr olmuş 32 cm iyimi kızlar
sagol canim cevabin icin ne bileyim 2 hafta sonra yine gel dedi....erken gitsem mi acaba?insallh birsey cikmaz off uzuldum cok ya diyet falan da olunca simdik bebegimde cok beslenemez insalhh cikmaz...
Hiç tedirgin olup canını sıkma o kadar kötü bir durum değil seni ve bebeğini de düşünüyorlar bu diyette ,ben yapıyorum aramızda çok var bu şekilde diyet yapan .. Aslında bir yandan faydası da oluyor hem kilo veriyorsun (ben verdim) hem de hazımsızlık problemin varsa sona eriyor.. Tek yapman gereken gereksiz şeker ve karbonhidrat tüketmemek bunları da çok seviyorsan zorlanırsın azıcık
ayyy oylemii insalllh benimde 2.guzel cikar yaaa sonra diyet falan ugrasmak zorr...bana 2 hafta sonra tekrarlayalim dedi...seker agirlikli nasil beslendin canim bana tatlidan sekerden uzak durmaya calis dedi?
Kızlar pike takımı alacak mısınız? İlk zamanlar daha iyi olur diye düşündüm sizce?
Genel anestezi ile sezeryan oldum ben ve evet kum torbası kondu karnıma ama ilk gün sadece. Bebişe de bezin üstüne çıtçıtlı body, üzerine ayaklı tulum ve duruma gore corap ve yelek giydiriliyor.
kızlar çok yoruldum resmen gözlerim kapanıyor cuma 2.doz tetenoz aşımı olacaktım işim çıktı olamadım bugünde hiç gözüm kesmiyor kalkıp gitmeye saglık ocagına bu arada dünden bugüne 1 günde 1.100 gr kilo almış olabilirmiyim sabah şok geçirdim baskülde
lokumlar çok sağolun hepinize ayrı ayrı teşekkürler doktor olayını yeniden gözden geçiricem. eşime söylemek zorunda kaldım hatta gördü ve "canım benim ya nasıl dayanıyosun? doktora git dicem ama nasıl göstereceksin" dedi. yalnız ben kabız olduğumda değil ishal olduğumda oluştu bu sorun yani bir haftayı gözden geçirirsek ishal gibiyim. ben bi gideyim doktora en iyisi . adam 6 sene okumuş g*tü görecek hakkı sonuçta
ayy çok geçmiş olsun cnm Allah a şükür bişey olmamışş
hadi geçmiş olsun cnm atlattın sonunda :) bugün 25+ kaçtasın ? bizim 25+4 de 770 gr dı banada az geldi sanki :26:
Dr. Kadir Tuğcu ile yapılan röportajdan:
Süt için huzur, uyku ve su
Yanlış inanışlar hayatımızın her döneminde olduğu gibi annelikte de yaygın. Birçok anne, sütü artsın diye gereksiz yere tatlı ve komposto yiyerek kilo alıyor. Emzirme, anne sütü ve bebek bakımı konusunda sorularımızı yanıtlayan Dr. Kadir Tuğcu ise "Annenin sütü su içerek, uyuyarak ve yüksek moralle artıyor" diyor.
Annenin sütü olması için ne yapması gerekir?
İnsan memesi inek memesi yapısında değildir, bu nedenle uzun süreli süt biriktirmez. Çocuk emmeye başladığı anda süt yapılır. Nasıl gözyaşı ağladığımız zaman akıyorsa, yani bir yerde toplanmıyorsa süt de böyledir. Süt hücrelerinden anında süt yapılır ve bebek emdikçe de gelir. Süt olayı tamamen psikolojiktir.
Kadının yerli yersiz üzüntülerle dolmamış olması gerekir. Niyet de önemli. Annenin bebeğini emzirmek istemesi önem taşır.
Birçok anne lohusalık döneminde komposto, bol şekerli meyve suları içerek veya tatlıyla süt miktarını artırmaya çalışıyor. Bu mümkün mü? Süt yapan yiyecek var mı?
Süt yapıcı gıda diye bir şey olmaz. Süt yapıcı diye annelere zorla içirdikleri veya yedirdikleri şeylere dikkat ederseniz, hepsi susama isteği uyandıran maddelerdir. Anne bunları yiyince bol bol su içme arzusu hisseder. Bol bol su içince de süt miktarı artar.
Yani keramet helva, tatlı, soğan, pekmez veya kompostoda değil bunları yedikten sonra hararetten dolayı içtiği sudadır.
faydası olur diye paylaşayım dedim...
Ben geldim arkadaslar doktor akıntıma baktı alttan muayene etti cok acıdı birde gelen suyun aminiyosentez suyumu normal şumu diye bir ped yazdı şimdi ona bakicaz ama bebis iyi durumda 800 gr olmuş 32 cm iyimi kızlar
Saol canım, artık hepimizin çok dikkat etmesi gerekiyor Allah korusun; aylardır bekliyoruz allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah hepimize.
Babn için de geçmiş olsun canım verilmiş sadakası varmış allah korumuş, çok şükür iyiymiş. Aklım çıkıyor trafik kazalarından yaaa, rabbim hepimizi korusun...
Canım geçmişi okuyamadım ne yaşadın bilmiyorum ama çok geçmiş olsun. inşallah normal sudur, geçen benimde suyum geldi sandım ama yanlış alarmmış , az birşey di zaten dr. normal su dedi rahatladım. Umarım seninde öyledir canım.
Kızlar bugünlük mesai bitti. Ben yine çok yoruldum bugün, yavrumda acıktı galiba kafa atıyor tekme atıryor ne varsa atıyor içerde yani, yıktı ortalığı :)
Evimize gidip yemeği yiyip
HEPİNİZİ ÖPÜYORUZ...
İYİ AKŞAMLAR....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?