2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Evet tarif ettiğin şey kasılmaya benziyor canım doktoruna ulaşabiliyorsan bi ara sor için rahat etsin.

ayyy oylemii insalllh benimde 2.guzel cikar yaaa sonra diyet falan ugrasmak zorr...bana 2 hafta sonra tekrarlayalim dedi...seker agirlikli nasil beslendin canim bana tatlidan sekerden uzak durmaya calis dedi?

Saol canım, artık hepimizin çok dikkat etmesi gerekiyor Allah korusun; aylardır bekliyoruz allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah hepimize.
Babn için de geçmiş olsun canım verilmiş sadakası varmış allah korumuş, çok şükür iyiymiş. Aklım çıkıyor trafik kazalarından yaaa, rabbim hepimizi korusun...

Ben geldim arkadaslar doktor akıntıma baktı alttan muayene etti cok acıdı birde gelen suyun aminiyosentez suyumu normal şumu diye bir ped yazdı şimdi ona bakicaz ama bebis iyi durumda 800 gr olmuş 32 cm iyimi kızlar

Canım geçmişi okuyamadım ne yaşadın bilmiyorum ama çok geçmiş olsun. inşallah normal sudur, geçen benimde suyum geldi sandım ama yanlış alarmmış , az birşey di zaten dr. normal su dedi rahatladım. Umarım seninde öyledir canım.

Kızlar bugünlük mesai bitti. Ben yine çok yoruldum bugün, yavrumda acıktı galiba kafa atıyor tekme atıryor ne varsa atıyor içerde yani, yıktı ortalığı :)
Evimize gidip yemeği yiyip yatalım demi ...

HEPİNİZİ ÖPÜYORUZ...
İYİ AKŞAMLAR....

sagol canim cevabin icin ne bileyim 2 hafta sonra yine gel dedi....erken gitsem mi acaba?insallh birsey cikmaz off uzuldum cok ya diyet falan da olunca simdik bebegimde cok beslenemez insalhh cikmaz...

Hiç tedirgin olup canını sıkma o kadar kötü bir durum değil seni ve bebeğini de düşünüyorlar bu diyette ,ben yapıyorum aramızda çok var bu şekilde diyet yapan .. Aslında bir yandan faydası da oluyor hem kilo veriyorsun (ben verdim) hem de hazımsızlık problemin varsa sona eriyor.. Tek yapman gereken gereksiz şeker ve karbonhidrat tüketmemek bunları da çok seviyorsan zorlanırsın azıcık

malesef tatli va cikolata vazgecilmazimdi ama artik vazgecmek zorundayim(
ayyy iyi canim yaaa bende kotu olacak hersey diye cok korktum...hazimsizlik var tabi moral oldun sagol canim...

kızlar sonunda bu hafta karnım belirginleşmeye hamile gibi görünmeye başladım kendime baktıkca mutlu oluyorum ya bu haftadan sonra çıkcak demiştiniz evet öyle oldu mutluyum mutlu ama 58 kilo olmak biraz sinir bozucuu :S

kızlar ya bebeğim böyle 2 gündür bebeğim alttan alttan vuruyor sanki aşağıda gibi geliyor baskı uyguluyor sizede oluyo mu bu yoksa benim oğluşum mu anormall

ayyy oylemii insalllh benimde 2.guzel cikar yaaa sonra diyet falan ugrasmak zorr...bana 2 hafta sonra tekrarlayalim dedi...seker agirlikli nasil beslendin canim bana tatlidan sekerden uzak durmaya calis dedi?

valla ben de şaşırmıştım canım ama test yapılacağı içinmiş o arada şeker ağırlıklı yemek. çok da abartmadan tükettim. ki hiç aram yoktur mesela ekmektir tatlıdır o tür besinlerle.. neyse ki gerek kalmadı diyete değerlerim düşük çıkınca. bu arada 2 hafta sonra istemesi biraz garip geldi senin 2. yüklemeyi..

Biz kaçıyoruz güzel anneler daha akşama ne yemek yapacağımı bilmiyorum ama bir yola çıkalım aklıma bir şeyler gelir hepinizi öptükk

Kızlar pike takımı alacak mısınız? İlk zamanlar daha iyi olur diye düşündüm sizce?

ben de öyle düşünüyorum zaten ağustosta çok sıcak olacak bir de bizim ev aşırı sıcak yaz kış...en iyisi pike ve penye battaniyeler vs...ama yorgan da yaptırıcam ben kış için...

Genel anestezi ile sezeryan oldum ben ve evet kum torbası kondu karnıma ama ilk gün sadece. Bebişe de bezin üstüne çıtçıtlı body, üzerine ayaklı tulum ve duruma gore corap ve yelek giydiriliyor.

aa hiç bilmiyordum ben bunu yaa..epidural anestezide de olur o zaman kum torbası...

hımm o zaman kilot fln gerekmez onlar daha ilerde sağol canım

şişlik oluyor vücutta...benim de devamlı oynuyor..bir 60 çıkıyorum bir 61...

Dr. Kadir Tuğcu ile yapılan röportajdan:

Süt için huzur, uyku ve su
Yanlış inanışlar hayatımızın her döneminde olduğu gibi annelikte de yaygın. Birçok anne, sütü artsın diye gereksiz yere tatlı ve komposto yiyerek kilo alıyor. Emzirme, anne sütü ve bebek bakımı konusunda sorularımızı yanıtlayan Dr. Kadir Tuğcu ise "Annenin sütü su içerek, uyuyarak ve yüksek moralle artıyor" diyor.

Annenin sütü olması için ne yapması gerekir?
İnsan memesi inek memesi yapısında değildir, bu nedenle uzun süreli süt biriktirmez. Çocuk emmeye başladığı anda süt yapılır. Nasıl gözyaşı ağladığımız zaman akıyorsa, yani bir yerde toplanmıyorsa süt de böyledir. Süt hücrelerinden anında süt yapılır ve bebek emdikçe de gelir. Süt olayı tamamen psikolojiktir.
Kadının yerli yersiz üzüntülerle dolmamış olması gerekir. Niyet de önemli. Annenin bebeğini emzirmek istemesi önem taşır.
Birçok anne lohusalık döneminde komposto, bol şekerli meyve suları içerek veya tatlıyla süt miktarını artırmaya çalışıyor. Bu mümkün mü? Süt yapan yiyecek var mı?
Süt yapıcı gıda diye bir şey olmaz. Süt yapıcı diye annelere zorla içirdikleri veya yedirdikleri şeylere dikkat ederseniz, hepsi susama isteği uyandıran maddelerdir. Anne bunları yiyince bol bol su içme arzusu hisseder. Bol bol su içince de süt miktarı artar.
Yani keramet helva, tatlı, soğan, pekmez veya kompostoda değil bunları yedikten sonra hararetten dolayı içtiği sudadır.

faydası olur diye paylaşayım dedim...

Redcigim bilinenin aksine bu hastalık sadece kabizla değil bunun yanisira ishal ile de olabilir. Çok acil doktora görüşmelisin . Daha da ilerleyip geç kalabilirsin bunun sonunda çok ciddi zor ameliyat olmak zorunda kalabiliyorsun.

Doktora mahrem yoktur hem :)

canlaarrr,herkese merhaba,
hafta sonları gerçekten topik çok sessiz oluyor hafta içi şenleniyor
sorumu sorayım sonra da sabahtan beri 30 sayfaya neler yazmışsınız bir bakayım.

bebişlerimize aldığımız eşyaları kaç derecede yıkamalıyız? 50 derece yeter mi yoksa kaynatmalı mıyız?kaynatırsak kazık gibi olmaz mı?

bu adama bayılıyorum anne olunca anladım diye
bir sitede soruları cevaplıyo kızımla ilgili her türlü soruyu ona sordum mutlaka cvp verdi kaydedin biyere lazım olurr

Ben geldim arkadaslar doktor akıntıma baktı alttan muayene etti cok acıdı birde gelen suyun aminiyosentez suyumu normal şumu diye bir ped yazdı şimdi ona bakicaz ama bebis iyi durumda 800 gr olmuş 32 cm iyimi kızlar

Canım ped al-sense 3 tane çıkıyor. 30 tl fiyatı var bilgin olsun.

teşekkür ederim canım saol iyi dileklerin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…