- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #27.041
bebeğin toplandığını nasıl anlıyorsunuz, bende de bazen sanki bi tarafımda daha ağırca hissediyorum bebeği ve orayı sürekli ve uzunca süre tekmikliyor,
acaba böyle bir şey mi toplanması
yaa kızlar lütfen kusuruma bakmayın geçmişe dönemiyorum umarım herkesin keyfi yerindedir beyazçekirgenin mesajını bi arkadaşta gördüm çok geçmiş olsun canım aman sakın kendini yorma tabi hepimiz için geçerli bugün biraz yogun bi gün bide babam ufak bi kaza yapmış bizede söylemiyor araba kaymış yagmurda yoldan çıkmış tekerlek yarılmış hamdolsun kendine bişey olmamış
ay durusel inşallah iyi gelir valla ne gerekirse yapıcam delirmek üzereyim. bu sıcakta bu göbekle kiloyla birde bu hastalık nerden çıktı yaaklozete hiç oturmam wc konusunda çok titizimdir ama geçnelerde mecbur kaldım ve bir arkadaşın evinde tuvalete girdim klozetti temiz görünüyordu ancak bakteri varmış demek ki ooof offf
mutlaka yaz hatta msj atarsan sevinirim gözden kaçabilir çünkü.canım çok geçmiş olsun bizim gelinde olmuştu hamileyken doktora da gitti ameliyat değil ama farklı bi yöntemle içeri itme yapmış doktor doktordan dönerken daha geri dışarı çıkmış yarın anneme gelecek ne yapıp geçirdiğini ögreneyim sana mutlaka yazarım canım ama sıcak suya oturma gibi bişiy yapıyordu diye hatırlıyorum
ya fitili biliyorum ama hamileyken kullanılıyor mu bilmiyorum. eşine bi sorsana canım yaO sıcak suya oturma çok etkili bir tedavi. Eşim hastalarına tavsiye ediyor. Bi de fitil filan veriyo galiba ama onu tam bilmiyorum.
canım o rahatsızlık wc deki bakterinden filan olmazki. kabızlıktan olur. fazla ıkınmaktan. bende gebelikten önce kesinlikle klozet kullanamazdım ama diğeri çok rahatsız ediyor. alışsan evindekine rahat edersin. birde sıcak suyu leğene koyup üzerine oturursan rahatlatır bir kaç kez yapman lazım gün aşırı. ama dr.a gitsen iyi olur. ilerlerse tedavisi daha zor.
canımcım vallahi ne desem bilemedim hem bütçene daha uygun hem daha genişse birde kayınvalidenlerle anlaşabiliyorsan sen çalışırken bebeğe de bakarlar gözüm arkada kalmaz diyorsan tut. biraz kayınvalidenin tavrıda önemli tabi kimi vardır sürekli girip çıkıp karışmayı yorum yapmayı sever buda insanı çileden çıkarır, kimi vardır anne gibidir sana yardımcı olur ama öyle karışıp huzurunu bozup sık boğaz etmez. en iyisini sen bilirsin ölç tart öyle karar verin eşinizle fıstık
canım kayınvalidenin herşeye karışmayacağını düşünüyorsan yardımcı olması yönünden de ii olur diyorsan taşın ama karşıdan davulun sesi hoş gelir aranız iidir ama uzak olduğun için çok karışamıyordur. yakınlaşınca daha farklı olabilir herşey. iyi düşün taşın sürekli ev taşımak maddi ve manevi açıdan zordur..
Haydaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Canım varsa imkanın bence doktorunu değiştir istersen. Madem hastaymış gelememiş, olabilir tabii ama organizasyonu da yapmaları lazım. Biz de oraya çay kahve içmeye gitmiyoruz muayene olmaya gidiyoruz. Ciddi bişey olsa allah korusun, tanıdığımız, bizi bilen doktorumuz görsün istiyoruz. Hele ki doğumda...
Bence hiiiiç bulaşma. Düşün ki ufak tefek sıkıntılar oldu, zamanla birikti; bu sefer eşine ben annenle anlaşamıyorum taşınalım da diyemezsin. En güzeli en başından pek yaklaşma. Gene de sen bilirsin tabi.
Bi de 1 ay bekliyoruz görüş gününüDeğse bari....
İİİSYEEEAAAAANNNNNNN
Hoşgeldin canım. Geçmiş olsun dikkat er kendine özledik seni.
Canım ben daha önce de yazmıştım bende 2 aydır var o sorun.Zaten büyüktü şimdi anlatılmaz görülüe
Canım ben komun yeni bi nodeli var lazer dikişli, dikiş olmadığı için kaşıntı yapmıyor. üzerinde yok sanki süper. Onu alın bence
Bi de bende gögüz uçlarıma dokununca miğdem bulanıyo.Ama doktora göyleyemiyorum. Evlenmeden öncede vardı bende bu şimdi daha da arttı
Canım bence çok önemli bi karar. Çok iyi değerlendirin uzakta aranız ne kadar iyi olsa da alt-üst farklı yemeği beraber olur, Dışarı çıkarsını nereye denir v.s. Biraz riskli bi durum.
Hayırlısı canım.
cnm söylediğin modelleri hiç bilmiyorum
ben pierre cardin aldım.
inşallah senin için en uygun modeli seçersin
benim kayınvalidem çok iyidir ama ben ne kendi annem ne eşimin annesiyle aynı apartmanda oturmayı istemem. sırf bu yüzden kirada oturuyorum. Allah da muhteç etmesin inşallah
bak sen edepsize
canım zaten evin büyüklüğü şimdiki evine göre çokta farklı değilmiş sadece yatak odasında fark varmış sen bilirsin ama nisan anneleri topicinde kayınvalidesiyle normalde çok iyi geçinen ama bebekten sonra ters düşen çok kişi okudum çalışıp bebegine kayınvaliden bakacaksa belki ama bence 2 sokakta olsa aranızda fark olsun derim aynı apartmanda olunca çocuk terbiyesinde bazen sıkıntılar olabiliyor.hem avantajlı hem dejavantajlı bi durum birde aynı binaya taşınınca birdaha kolaylıkla çıkıp taşınamazsınızda işin o kısmınıda düşünmek lazım
geçmiş olsun tondora... dualarımız sizinle...
yaa ben de anlayamıyorum artıkbende mi bi gariplik var diye düşünüyodum doktor bu kafası bu kolları dedikçe alık alık bakıyodum ultrason resimleri desen onlar da ilk zamanlardaki gibi değil hiç bişey belli olmuyor
kızlar bir de bizim doktor benim bir sonraki randevuyu haziran ortalarına verdi. çoook var daha :26: arada yapılması gereken hiçbişey yok mu ? o tarihlerde 31. haftada olcam. çok ara vermiş olmuyor muyuz muayeneye yaa aklımı kurcalıyorrr :26:
ya fitili biliyorum ama hamileyken kullanılıyor mu bilmiyorum. eşine bi sorsana canım ya
Red cim geçmiş olsun canım, geçenlerde bende yaşadım aynısını ve de çok büyümesinden korktuğum için utanarakta olsa doktora gittim, çünkü berbat bir acı, diğr sıkıntılar yetmezmiş gibi birde bu acıyı çekme sende sakın. Bayan bir Genel cerrah varsa hiç utanma git canım hamilelikte sık yaşanan bir durum herkes acıyor totoyu drilar alışmış artık, ilerlediğinde daha kötü olacak çünkü....
DR sana krem veriyor ben 2 gün kullandım ve de hemen geçti, ilaç kullanamayacaksın diye birşey yok.Büyüdüğünde başına bela olabilir o daha kötü.
Bu durumun bakteri ile ildisi yok canım, kabızlık tetikliyor genelde. Türk kahvesi kabızlık yapar diye biliyorum ben durusel yazmış dene diye ama bilemedim ben şimdi :44:
Sıcak suya da oturma sakın erken dopuma neden olur dedi dr. bana....
Benim tavsiyem bağırsaklarını rahatlatacak bol bol sıvı ve posalı şeyler yemeye çalış....
Ve de ben zeytin çekirdeği yutuyorum 1 haftadır inanılmaz rahatladım canım....
red senin için baktım netten kabızlıktan ve hamilelikteki progesteron hormonun etkisi yüzünden bağırsaktaki kasların yumuşamasından olur yazıyordu bakteriden falan olmazmış yani için rahat olsun
Canım ben 5.ayımda gittim dr.ağlıyordum wc de ve bir damlada kan görünce hemen gittim.Muayne etti hatta çok afedersin ama parmağını ittirdi bile ve çok fena olmuş dedi.
Fito krem,anestol krem ikisi karıştırarak sür dedi birde fitil verdi.Vallahi 3 günde düzeldim.İlacı üreten firmaya bile dualar ettim yani :))))
Ayrıca ılık suda oturmak çok iyi gelir dr.bunuda tavsiye etti bana.
Sakin ihmal etme git ben bu ilaçları kullanınca gerçekten geçti.
lokumlar çok sağolun hepinize ayrı ayrı teşekkürler doktor olayını yeniden gözden geçiricem. eşime söylemek zorunda kaldım hatta gördü ve "canım benim ya nasıl dayanıyosun? doktora git dicem ama nasıl göstereceksin" dedi. yalnız ben kabız olduğumda değil ishal olduğumda oluştu bu sorun yani bir haftayı gözden geçirirsek ishal gibiyim. ben bi gideyim doktora en iyisi . adam 6 sene okumuş g*tü görecek hakkı sonuçtacanım arkadaşların dedikleri gibi klozetle alakası yok hamilelikte oluyor böyle şeyler yemek düzeninin değiştireceksin yani 1 günlük 2 günlük bişey değil posalı lifli gıdalar tüketeceksin sebze hoşaf meyvelerden kivi çok iyi geliyor basurdan ameliyat olsan bile yeme düzenini değiştirmezsen tekrarlar hayat tarzı haline getireceksin beslenme düzenine
ne yersen ye yanına lifli gıdalar takviye edeceksin ben eşime neler denemedik hiç biri kesin sonuç vermedi yok bitkisel çaylar yok şunu buna karıştır .........
hiçbiri yeterli değil şimdi ben eşime hoşaf yapıyorum hergün yiyor yemeklerin yanında bol salata pilav makarna vs kabızlık yapan şeyleri bilirsin bunlardanda yer ama az hemde yanına mutlaka posalı sebze meyveyle dengeler
kabızlık konusunda çok çektim oğlum doğduğundan beri kabız anne sütüyle bile kaka yapamazdı ilaçla kakasını yapardı mevsimine göre sevdiği şeylerele lifli gıdalr veriyorum hala sorunumuz var 1 gr yanlış beslesem anında kabızzz kışın portakal suyunu ilaç gibi kullandık çok posalı çünkü yazın karpuzla idare ediyorum
5 hafta var canım..önceden de 4-5 hafta oluyordu dediğin gibi.. ama zamanlara yaklaştıkça kontroller sıklaşır diye düşündüğümden tedirgin oldum ben. ama diğer arkadaşların da aynı zamanlardaymış bir sonraki kontrolleri. o yüzden rahatladım birazbenim drum hep 4-5 haftayı aşmıcak şekilde randevu veriyo canım senin şimdiki randevunla kaç hafta var bi snraki randevuna??
yaa kızlar lütfen kusuruma bakmayın geçmişe dönemiyorum umarım herkesin keyfi yerindedir beyazçekirgenin mesajını bi arkadaşta gördüm çok geçmiş olsun canım aman sakın kendini yorma tabi hepimiz için geçerli bugün biraz yogun bi gün bide babam ufak bi kaza yapmış bizede söylemiyor araba kaymış yagmurda yoldan çıkmış tekerlek yarılmış hamdolsun kendine bişey olmamış
Ben geldim arkadaslar doktor akıntıma baktı alttan muayene etti cok acıdı birde gelen suyun aminiyosentez suyumu normal şumu diye bir ped yazdı şimdi ona bakicaz ama bebis iyi durumda 800 gr olmuş 32 cm iyimi kızlar
Canım 100'lük testi neden bu kadar ileri tarihe vermiş anlamadım 100'lük yükleme yapılıyor 3 saat hastanede kalıyorsun saat başı kan alınıyor senden o zaman kesin sonuç alınıyor şeker çıkarsa ki umarım çıkmaz diyet veriliyor çok gerek görülürse insülin veriliyor umarım yüksek çıkmaz sen de normal bir gebelik geçirirsin ...ben cumartesi gunu seker yuklemesi yaptirdim tokluk sekerim 176 cikti yuksek yani 2 hafta sonra 100luk yapacakmisiz boyle durumda olan var mi aranizda...ne olacak simdi tatlidan uzak dur dedi doktorum...
herkese merhaba kızlar. benim yardıma ihtiyacım var. az önce otururken karnıma böyle ishal olmuşum gibi bi ağrı girdi ve bebek toplandı. göbek deliğim ve çevresi böyle şişti havaya kalktı bariz bi şekilde. bu kasılmamıdır? ne yapmam lazım çok endişelendim. :'(
lokumlar çok sağolun hepinize ayrı ayrı teşekkürler doktor olayını yeniden gözden geçiricem. eşime söylemek zorunda kaldım hatta gördü ve "canım benim ya nasıl dayanıyosun? doktora git dicem ama nasıl göstereceksin" dedi. yalnız ben kabız olduğumda değil ishal olduğumda oluştu bu sorun yani bir haftayı gözden geçirirsek ishal gibiyim. ben bi gideyim doktora en iyisi . adam 6 sene okumuş g*tü görecek hakkı sonuçta
canım benim de ilk yüklemede yüksek çıktı. 2. yüklemeyi 1 hafta sonrasında yaptırdı dr. bu bir hafta içinde karbonhidrat şeker ağırlıklı beslen dedi. 2.yi yaptırdım ama çok şükür düşük çıktı.. senin de inşallah düşük çıkar. ama çıkmazsa da telaşlanma diyet verecektir. doğuma kadar uyman gerekir o diyete..doğumdan sonra kalmayacak şeker falanben cumartesi gunu seker yuklemesi yaptirdim tokluk sekerim 176 cikti yuksek yani 2 hafta sonra 100luk yapacakmisiz boyle durumda olan var mi aranizda...ne olacak simdi tatlidan uzak dur dedi doktorum...
Canım 100'lük testi neden bu kadar ileri tarihe vermiş anlamadım 100'lük yükleme yapılıyor 3 saat hastanede kalıyorsun saat başı kan alınıyor senden o zaman kesin sonuç alınıyor şeker çıkarsa ki umarım çıkmaz diyet veriliyor çok gerek görülürse insülin veriliyor umarım yüksek çıkmaz sen de normal bir gebelik geçirirsin ...
Canım doktorunu ara bence ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?