2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ped al-sense 3 tane çıkıyor. 30 tl fiyatı var bilgin olsun.

Sorma ne al senseymis be 10 eczane gezdim doktorda tutturdu onu bulacan canım çıktı en son sipariş verdim geldi 34 lira aldı eczacı çaresizliğinden yararlandı bakalım bu gün koydun 12 saat sonra renk değiştirecekmiş bekliyecz gorucez :)
 
kızlar merhaba nasılsınız?aklıma takıldı yaa,3 haftadır kilo almıyorum ben hiç,hep aynı cıkıo sabahları.Acaba bebektemi kilo almıyoki...gecen ay almıştım 3 kilo falan bu ay takıldıkk..
 
bebişlerimize aldığımız eşyaları kaç derecede yıkamalıyız? 50 derece yeter mi yoksa kaynatmalı mıyız?kaynatırsak kazık gibi olmaz mı?


e-) hiçbiri. Ben aldıklarımı yıkamama kararı aldım. Sakınan göze çöp batar derler. İlk mikroplarını alsın yavrum:) Çok hijyenik bir bebek yetiştirmiycem, ortası olsun. Aşırı hijyen çok hastalık getirir gibime geliyor:)
 


kasılma için bir saat içinde 4 ve 5 ten daha fazla olup o sertleşmenin uzuuuuun sürmesi gerekiyormuş kasılma falan değil bence seninki korkma yorulmuş olabilirsin bende yatarken oluyor pozisyon değiştirinc geçiyor. zaten doktorda hareket edip başka bir pozisyonda oturup yatınca geçerse kasılma olmaz bir saat içinde defalarca olmalı dedi doktorum 10 saniye 30 saniye falan sürüyorsa telaşlanma için rahat etmezse git yinede doktora
 
biz de çıkıyoruz artık canlar (ya şimdi farkettim de tekil değil artık çoğul konuşuyorum ben hep ) ee 2 kişiyiz şurdaa ben demek böceğime saygısızlık olur dimi amaa hepinizi öpüyoruumm
 

hijyenden değilde yıkanmayan şey bebeğin cildini kaşındırır bence. en düşük en kısa programda bir kere yıkanmalı bence.:)
ben bu gün oğlumdan kalanları yıkadakım en uzun 4 saatlik programda 40 derecede. dolap kokusu sinmişti bir de lekeli kalanları olmuş. sabah beri yıkanıyor daha çıkarmadım makinadan:)
 
Dolap kokusu filan olsa ben de yıkardım da yeni cicileri yıkamayı düşünmüyorum canım. Ablam 2 bebeğinde de böyle yaptı. Kar, buz, yağmur, çamur demeden gezmeye çıkardı. Maşallah ikisi de kolay hastalanmıyor. Ben ablamı örnek alıcam bu konuda
 

bende aşırı korumacı olmayı düşünmüyorum bende öyle büyümedim ve şükür güçlü sağlıklı bir yapım vardır maşallah ama kimyasal kokusundan kendim hoşlanmıyorum o ilk alınan kıyafetlerin kokusu hep beni sinir etmiştir o yüzden yıkayacağım bende bebeğim elime mis koksun istiyorum mağaza gibi kokarsa dayanamam
 

Hım yeni kokusunu sevmiyosan yıka canım ben seviyorum yeni kokusunu. Kendime aldığım giysileri de yıkamam mesela. Bi kere giyer öyle yıkarım.
 
Hım yeni kokusunu sevmiyosan yıka canım ben seviyorum yeni kokusunu. Kendime aldığım giysileri de yıkamam mesela. Bi kere giyer öyle yıkarım.

ilk o canlı rengi gidiyor diye her yeni aldığım şeyden sonra bir iç yıkım yaşarım ama ne yapayım kötü ediyor kendimi koklayıp duruyorum bu sefer
 
ilk o canlı rengi gidiyor diye her yeni aldığım şeyden sonra bir iç yıkım yaşarım ama ne yapayım kötü ediyor kendimi koklayıp duruyorum bu sefer

Evet illaki o renk gidiyor. Ben gıcır gıcırken giyiyorum bir kez Benim de bir giydiğimi yıkanmadan 2. ye giymeme gibi bir huyum var. Acaba terlemiş miyimdir, ter kokar mıyım diye sürekli kendimi koklarım yoksa:)
 
Hım yeni kokusunu sevmiyosan yıka canım ben seviyorum yeni kokusunu. Kendime aldığım giysileri de yıkamam mesela. Bi kere giyer öyle yıkarım.

arkadaşlar o kıyafetler kimlerin eline değiyor,hangi depolarda yerlerde sürünüyor bi hayal edin,bebeğe yıkamadan giydirilmez bence,ben kendım bile giymem.Tamam cok hijyen iyi değil,bende cocugumun çamur oynamasını bahcede yerlerde oturmasını isterim ama o dikimevlerinin pisliğinide tahmin ediyorum ,gözlede görülüyor yani..
 

O kadar ince düşünme canım yaa. Bebeğini hastaneye doktora götüreceksin sıra beklerken aksıranlar olacak, öksürenler olucak soluduğu hava bunlarla dolu olacak, kaldığınız o odada kaç kişi kalmış olacak ne mikroplar olacak, Eve yeni aldığın koltukta, halıda yatakta da kaç kişinin eli var ona bakarsan. Hele tuvalet sifonunu çektiğinde üstüne yapışan bakterileri saymıyorum bak. Bu yüzden yeni giysiyi yıkayıp giymenin bir esprisi kalmıyor. Zaten mağazada denerken bile kaç kişinin giydiğini giyip çıkarıyoruz :) Ama sen içine sinmezse yıka tabi bebeğinin giysilerini :) Ben yıkamıycam kendi fikrimi söyledim sadece. Kimseye yıkama deme gibi bir hakkım yok.
 
Son düzenleme:

Canım ben ayın geçen hafta pazartesi gitmiştim ve beni 3 hafta sonra tekrar çağırdı.Ama bebeğim 5 gün küçüktü.Belkide ondandır.


İnşallah güzel haberlerle gelirsin canım.Bizi haberdar etmeyi unutma.

ya çok utanıyorum bildiğin gibi değil. bir de gebe olunca her ilacı kullanamicaz doktora popomu gösterdiğimle kalıcam. bir de ameliyat derse aman Allahımmm

Canım benim kardeşimdede vardı.Ameliyat oldu.Kardeşim hastanede çalışıyor ve hergün ameliyat eden doktorla yüzyüze geliyorlar.Bunda utanacak, çekinecek birşey yok.Sonuçta oda bir hasstalık.



Bence doktorunun tavsiyelerine



Canım çok geçmiş olsun.Çok şükürki sağlığına birşey olmamış.Allah beterinden saklasın.

kızlar ya bebeğim böyle 2 gündür bebeğim alttan alttan vuruyor sanki aşağıda gibi geliyor baskı uyguluyor sizede oluyo mu bu yoksa benim oğluşum mu anormall

Bendede oluyor.Telaşlanma.


Ben tekstilde çalışıyordum ve dikilen kıyafetler ne ellerden geçiyor, neler oluyor bilemezsiniz.Ürünler yerlerde geziyor, burunlarını bile siliyorlar.Sonra ilaçla onlar kalite kontrolde temizlenip pakete koyuluyor.Ben aldığım kıyafetleri yıkamadan ASLA giymem.Kıyafeti alacağım zaman denerken bile tiksinirim.O yüzden kızına yıkamadan hiçbirşey giydirmem.
 

yazık adamcağıza be yaa Elleşme rahat rahat yapsın tuvaletini onun acısı ona yeter zaten
 


Canım gıda sektörü daha da beter. Nasıl olduğunu az çok tahmin ediyorum. Ekmek güzel olsun diye yapan usta mutlaka tükürüyomuş ekmeğe bi kere. Daha neler neler tvde görüyoruz zaten. Benim amacım bunlara biran önce adapte olmasını sağlamak. Eşimin annesi aşırı titiz biri eşimi çok titiz yetiştirmiş. Ama eşim sık sık hasta oluyor hastanede kapıyor eve de getiriyor bana bulaşmıyor ama ,sanırım çok titiz bir hayat geçirmediğim için olabilir. Hayatımda 2 kez ciddi grip oldum biri 6. sınıftaydı biri de domuz gribi çıktığı zaman domuz gribi oldum. Onu da eşim hastaneden getirdi. O mikroba alışık olmadığım için kaptım Gebelik boyunca birçoğunuz hastalıktan yakındı bana yakınırken rastaladın mı hiç? tabiki bebeğimi pislik içinde büyütmiycem, evim düzenli olarak temizleniyor zaten. Ama ıncığına cıncığına da çok girmem. Mutfak konusunda titizimdir bak sebzeler meyveler çok iyi yıkanmalıdır yardımcımı asla mutfağa sokmam yemeği ben yaparım bu yüzden.
 
arkadaşlar son kontrolümüzde bebeğimin karaciğerinde 1.5mm büyüme saptandı böyle bişeye yaşayan varmı şimdidlik tehlikeli değilmiş boyutu ama büyürse ozamn bakarız dedi bunu duyan yada yaşayan varsa bana bilgi verirse sevinirim..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…