- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #3.021
bendenistediği testler: kan testi,idrar testi,(hepatitle ilgili bir test) ve kedi köpek tüyleriyle ilgili ismini tam hatırlayamadım ,
cnm ben keseyi görmeye gidince 10 tüp kan verdim, idrar verdim. p.teside 2. kez gittim ve renkli usg için gün verdi sanırım o zaman 2 li taramamda yapılcak
Kizlar benim bir derdim var. Yorumlariniz nasil olur? Olay su: benim genel testlerim yapilirken kanimdaki toxoplasma igg pozitif cikti. Bunu hepiniz bilirsiniz sanirim en buyuk tehlikelerden biri. Avidite testi istedi doktor(4aydan eski mi yoksa yeni mi diye) onun sonucu da eskiden gecirmis oldugum cikti. O gun oyle bir rahatladim ki aglamaktan Mahvoldum. Sonraki 2gun icinde doktor yine test istedi(toxoplasma) sebebi de benim kanimdaki mikrobun dustugunu gormekmis. Onun sonucu da istedigi uzere dustu. Simdi de enfeksiyon bolumundeki doktordan randevu aldirdi. Son aldigi dusus icin olan kan bana sacma geldi, avidite testi cikmis hala daha ne diye test istiyor baska doktora yonlendiriyor ki??? Ozel hastane oldugu icin mi bunlari yasiyorum acaba bilemedim, siz ne dusunursunuz??
10 tüp kan wersekbayılırız ya...
Kizlar benim bir derdim var. Yorumlariniz nasil olur? Olay su: benim genel testlerim yapilirken kanimdaki toxoplasma igg pozitif cikti. Bunu hepiniz bilirsiniz sanirim en buyuk tehlikelerden biri. Avidite testi istedi doktor(4aydan eski mi yoksa yeni mi diye) onun sonucu da eskiden gecirmis oldugum cikti. O gun oyle bir rahatladim ki aglamaktan Mahvoldum. Sonraki 2gun icinde doktor yine test istedi(toxoplasma) sebebi de benim kanimdaki mikrobun dustugunu gormekmis. Onun sonucu da istedigi uzere dustu. Simdi de enfeksiyon bolumundeki doktordan randevu aldirdi. Son aldigi dusus icin olan kan bana sacma geldi, avidite testi cikmis hala daha ne diye test istiyor baska doktora yonlendiriyor ki??? Ozel hastane oldugu icin mi bunlari yasiyorum acaba bilemedim, siz ne dusunursunuz??
cvp için tşkler arkadaşım demek tam 4 test istedi doktor ..bende yrn sağlık ocağında yaptırıp hastaneye gittiğim zaman , zaman kaybetmek istemiyorum malum devlet hastanesine gidicem zaten kalabalık olur birde testleri ver sonucunu bekle uğraşmayım..doktora şak diye yaptığım testleri çıkartayım:)
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım inşallah kötü birşey çıkmaz doktor mutlaka gerek görmüştür o yüzdende başka bir doktordan randevu aldırmıştır inşallah tahlillerin çok güzel çıkar..ama bazende özel hastaneler para kazansın diye fazladan 1_2 test istemiyorlarda diyemeyiz
Mrb canım. ben hem özele gidiyorum hem devlete. özel tüm testlerim yapıldı sonuçlarını alıp devete gittim dediğin gibi zaman kaybetmeyim diye. doktor yüzüme baktı ve "takiplerin burada olacaksa tüm testlerin burada yapılacak başka sonuçlara bakamam dedi" ve ben onca testi yeniden yaptırıp üç gün süründüm. sonradan öğrendim ki doktorlar istedikleri tetkik başına döner sermayeden para kazanıyormu. hani sen bilirsin ama kendini fazladan yorma derim. hayırlı akşamlar
CAnim iyiyim saol , randevum 2 li test icin Verildi bu ayın 23 de . aslında Aradabir kuruntu yapıp gidesim geliyor. Ama bebisimde cok sık ultrasona sokmamak icin tutuyorum kendimi. Ablamda hemşire benim yenidogan bebek hemşiresi kızıyor zırpirt girme diyor. İyi değil diyor.Ben bile senin kadar girmedim hergüne hastanedeydim diyorsenin nasil var mı guzel haberlerin
sakin bende senin gibiyim sakin ol diyorum ama elimde değil birde ben 12 yaşında bir çocuk annesiyim yani :)kızlar doktorun söylediğine göre bebiş iyi ama böyle bir annesi oldugundan haberi yok garibim zaten panik bir insandım bu hamilelik iyice piskopat yaptı doktor bana çok kızdı kendi doktorumda değildi başka bir doktor ne bu telaşın ne var gibisinden ben kıpkırmızı oturdum karşısında içimden inşallah meslegimi sormaz dedim ama sordu(sonra siz birde öğretmensiniz bazı şeyleri daha iyi süzgeçten geçirmeniz lazım mantıklı düşünmeniz lazım felan filan kadın bana okumuş cahil demek istedi.ama bende kaşındım yani kadın kalbi atıyor diyor ben inanmıyorum tekrar soruyorum utanmasam yemin et diyecem de yüzüm tutmuyor:))))) yok kızlar yok böyle olmaz azarımı yedim şimdi rahat rahat oturuyorum rahatlamışsımdır inşallah :)))
bu arada cevap yazan ve beni merak eden arkadaşlara çok teşekkür ederim
hoş geldin hocam bende ssöylenip duruyorum doğum tarihini tatile denk getirdik yaz tatili güme gitti neyse artık bebeklerimiz sağlıklı doğsunlarda görevimize devam ederiz bu arada bende öğretmenimMerhaba arkadaşlar,
Ben de bir ağustos annesi adayıyım :)
Şimdiye kadar doktorumun ve çevremin ilk 3 ay hep risklidir ona göre haaa demelerine rağmen rahat geçti diyebilirim çok şükür. Ara ara ufak ağrılarım oldu sanki gaz sancısına benzer ama hem şiddetli değildi hem de fazla uzun sürmedi.
Ben de öğretmenim, mesleğime elimden geldiğince devam edip bu süreci de raporsuz geçirebilmek arzusundayım umarım nasip olur.
Herkesin sıkça sorduğu bulantınız var mı ve canınız ne çekiyor sorularına gelirsek; bulantım neredeyse hiç olmadı diyebilirim. Herkesin aksine bazen akşamları yemek kokuları ya da bazı yiyeceklerden dolayı oldu (o ıspanağı hiç unutamayacağım) :) Canım ise henüz özel bişey çekmedi; midye hariç. Onu da bir dizide gördüm şapur şupur yiyorlardı nasıl canım çekti anlatamam. Ama kabuklu deniz ürünleri hele ki midye kesinlikle yasakmış o yüzden hayaliyle avundum napıyım :)
Şimdilik en çok merak ettiğim şeyler bebişimi ne aman hissedeceğim ve doğum sürecini nasıl atlatacağım. Biri olumsuz diğeri olumsuz duygu yoğunluğu...
İşte böyle...
Aranızda olmak çok güzel.
ben biraz abarttım 5 kere gittim doktora :)selamün aleyküm arkadaşlar bende aranıza yeni katılıyorum..hamileliğimin 7. haftalarındayım sanırım mide bulantısı ve ilk kez dün başlayan kusmalarım var.2. hamileliğim ilk hamiliğimde 14 haftalara kadarsürekli istifra etmiştim hafta 5 kilo vermiştim..9 ayıma kadarda ara ara devam etmişti..bu gebeliğimde daha henüz 1 kez doktora gittim gebeliğim doğrulandı keseyi gördük şükürler olsun fakat ikinci kontrole henüz gitmedim kalp sesini duymadım..inşaşşalh birkaç gün içinde gitmeyi planlıyorum ..tüm arkadaşlara hayırlı sağlıklı ve huzurlu gebelikler diliyorum..bnm gibi istifra eden ve izmirden katılan arkadaşlar var mı?
hoş geldin aramızaarkadaşlar kaç üye aktif olmasına rağmen bi hoşbulduk diyen çıkmadı ya ne diyimbende kadınlar kulubünde muhabbetle azda olsa kafamı dağıtırım diye düşünmüştüm ama şaşırttınız beni aktif olupta cevap vermeyen 5 arkadaş
merhaba hoş geldinAynen ben de bikac sayfa once iyi dileklerimke birlikte foruma giris yapayim dedim ama kimse ilgilenmedi bile.
ben abartarak 5 kez gittim doktora fazla evham yapıyorum sanırımarkadaşlar gebe olduğunu öğrendikten ve kadın doğum doktoruna onaylattıktan sonra 2. kez doktora giden var mı? bebeklerinizin kalp atışını kaçıncı haftada öğrendiniz? vee mutlaka cevaplayın 2. kontrolde doktor hangi testleri istedi? benbir kaç güne 2. kontrolüm için devlet hastanesine gitmeyi düşünüyorum ama çok zaman harcamayım diye doktorun isteyeceği testleri yarın sağlık ocağında yaptırmak istiyorum.. ilk gebeliğimden sanki aklımda kalan idrar testi ve tam kan sayımı testiydi başka var mı?
ay lütfen beni de alın aranıza. arada soracak bişey, aklıma takılan bişe oluyo kararsız kalıyorumm..
ha bu aradaaaa ben de ögretmenimmm :) hehe burda ögretmen cokmusbende de ne bulantı ne kusma.. eskisinden hiç farkı yok cok sükürrr
sakin bende senin gibiyim sakin ol diyorum ama elimde değil birde ben 12 yaşında bir çocuk annesiyim yani :)
hoş geldin hocam bende ssöylenip duruyorum doğum tarihini tatile denk getirdik yaz tatili güme gitti neyse artık bebeklerimiz sağlıklı doğsunlarda görevimize devam ederiz bu arada bende öğretmenim
ben biraz abarttım 5 kere gittim doktora :)
hoş geldin aramıza
merhaba hoş geldin
ben abartarak 5 kez gittim doktora fazla evham yapıyorum sanırım
maşallah sen baya gitmişsin..kaç haftalık gebesin 5 kerede ulrasyona girdim deme arkadaşım:)
ha bu aradaaaa ben de ögretmenimmm :) hehe burda ögretmen cokmusbende de ne bulantı ne kusma.. eskisinden hiç farkı yok cok sükürrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?