- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.561
ohhhh tey teyyyyyyy yandannnn... ama bizzz seni özlücezzz
poliiii ne güzel haberrrr. Hadi tadını çıkar son zamanlarının
Ben de haftaya cuma ayrılcam. 1 hafta geç vermesini istedim raporumu. Benim için daha iyi olacak
günaydın herkese.ya hiç işe gelmek istemiyorum.çok zor gerçekten sabahları yataktan kalkmak.sizde de oluyor mu kemik ağrısı özellikle bacaklarımı açamıyorum ben.ilk ayağa kalktığımda çok felaket bacaklarım ve topuklarım ağrıyor.merak ettim sadece bende mi oluyor?
Sorma bende ayni dertten muzdaribim 3.ayimdan beri iciyorum hemde neler denedim bi bilsen az suyla cok suyla soğuk suyla ama hic biri fayda vermedi o yuzden duzenlide icemedim magvital hadi neysede d vitamini daha fena bide millet bu vitaminleri normaldede iciyor vitamin olsun diye hic anlamiyorum
kesinlikle cnm çok yoruyor artık.. idrarım geldiğini hissettiğim an kalkmazsam biraz durursam ayağa kalkınca kasıklarıma bi sancı giriyor adım atamıyorum canım acıyor.bende bu cumartesi çalışır raporu alıcam annem dinlen artık die söylenip duruyor.. ama dediğin gibi bizi bu hale getirenler utansınnn kendim için çalışmıyorum suan bebeğim dogunca onun yanında 1 hafta bile fazla dursam diee geliyorum.. kii hepimiz oyle düşünüyoruz eminimm (( allah bizi zor duruma sokanları bildiği gibi yapsın
kızlar bana doktorum suda kaynayan magnezyum zamanla mideni bozabilir o yüzden tablet şeklinde olanını öneriyorum demişti suda erıyenden bıraz daha pahalı ama çok güzel hap gibi iç oh rahat uzun süre gidıyo bı kutusu ad magnesıum positive bı deneyin bence
eveeeet dayana dayana sinir bende bitti ve 3 funde bitti. benim yazin gelecegim hamileyken zor olmasin diye kisin biraktigim butun esyalarimi annem yengeme vermis bedenimiz ayni diye. yahu kolay mi aliyorum ben onlari amcam alsin niye veriyorsun diye bagirdim iki kurusun hesabini yapiyorsun diyor. cikar ver parasini madem iki kurussa dedim cildiricam yaaa. hamile hamile birde hakaret yiyorum.nedir bu yaaa bana bisey aldiklari yok birde esyami millete dagitmis.verdigi yengem adam olsa bari yanina iki gun gittigimde ne cok yemek yediniz diyen bir kadin.esime evi hemen yerlestir ben gelecegim amasyaya dedim. yazik o da orda hastalandi hala amasyada evi boyatip esyayi bekliyor yerlestirme yetismeyecek izin bitti birlige donecek sonra 27 gun izni daha var o arada onu kullanip evi bitir ben burda simdiden bunaldim. disari cikicam ne isin var diyor. kendi gezmeye gidiyor. yemek yapicam kendime yaptirmiyor cunku yaptigimi yemiyor dokuyor offff kizlar deli edecek insani inanin.eve bisey aldirmiyor dolap bombos ac kaliyorum disaridan soylemeye az kaldi yemegi. neymis ev yerlestirmeye gidecegine esimin yanina gitmeye kalkiyor arkadaslariyla gezdirsin diye ne yapayim ben bu kadini.
Iyı akşamlar kızlar,
Bebisleriniz baş aşağı dondumu?ve kaçıncı haftada döndü.?
kızlar merabalar beni bilen bilir...ben de bir zamanlar bu topiğin üyesiyken daha 6.haftamda bebeğimi kaybettiğim için maleesef dahil olamadım çok fazla....Allah hepinizi bu kalan süreçte ferahlatsın ve sağlıklı sıhhatli bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin şimdi tekrar hamileyim ve sizden dua istiyorum.
o kadinla ilgili son sey yaziyorum inanin artik burda bile yazmicam lanet biri cunku. disaridan kendine yemek soyledi kokuta kokuta yedi sende ye demedi. bitti benim icin zaten yoktu ama.hep silfim sabah uyuyorum diye laf soylemisti onu bile takmamistim bu son oldu. esime dedim gelicem diye. ev yerlesene kadar sık disini nolur burda bisey olsa naparim dedi kiyamadim korkutor sonuna geldin azicik dayan diyor :-( inancim bile kalmadi onun okudugu kitapla benim inandigim ayni mi diye. bitmistir kizlar benim icin bu kadin gozum gorsun istemiyorum ama disimi sikicam esim gelene kadar. hepinizi cok seviyorum bebegimle beni ac biraktiya bildigi gibi yapsin Allah onu.hayvan bile bu kadar igrenclesmez
günaydıınnnnnnnn son 2 günümmm kızlarrrrrrr yarın sonnnn:87:
kızlar gebelik öncesinde de olan bişey var bende.. bu aylarda ayak parmaklarımda egzema çıkar ve o kaşıntı beni çıldırtıyorr.. 1 - 2 haftadır kendini göstermeye başladı ve geceleri tuvalete kalktıgımda o kaşıntı beni mahfedioooo uykumdan bile uyandırıyor o kaşıntı kaşımaktan uykum bölünüoo okadar kötü durumdayım ki tarif edememm.. ilaç kullanamam bebeğime zararı varr ama bununla böyle bişey yapmadan baş edememm öyle böyle deil çok kötüyüm. bu derdime bi çare bilen varmı((( raporumu yazdıracagım zaman doktorumada soracagım mutlaka
Sorma bende ayni dertten muzdaribim 3.ayimdan beri iciyorum hemde neler denedim bi bilsen az suyla cok suyla soğuk suyla ama hic biri fayda vermedi o yuzden duzenlide icemedim magvital hadi neysede d vitamini daha fena bide millet bu vitaminleri normaldede iciyor vitamin olsun diye hic anlamiyorum
şimdiden başladı ağrım sızım ayy öle hamileler varki maşallah at gibiler bazen diorum bi benmiyim çürük(
Banada herkes maşallah ne güzel geçio hamileliğin dio millet bilmio ne çektiğimii heee diyorum çok güzel geçioo... ölcem agırlardan sızılardan. evde yattım 1 hafta sırtımdan b.görümcen dio kolay gecıo hamılelıgın yuhhh diyesım gelıo ne cektıgımı bılıolarrr... kocamda hep bişeylerle uğrasırken görüo beni hiç hamile gibi deilsin ya dinlensene canın acıo genede bişeyle yapıosun dio... bitek sen deilsin cnm çürük
Geçmiş olsun canım dr. a danış bence de ... Eşiminde bu dönemde ellerinde çıkıyor alerji gibi şeyler, ilaçlarını inceledim, gebelikte kullanmayınız diye yazıyor hep. tehlikeli valla bu ilaçlar. belki bitkisel çözümler de vardır.
magnezyum içecegime iğne vursunlar ses etmem bu ne yaa((
şimdiden başladı ağrım sızım ayy öle hamileler varki maşallah at gibiler bazen diorum bi benmiyim çürük(
Banada herkes maşallah ne güzel geçio hamileliğin dio millet bilmio ne çektiğimii heee diyorum çok güzel geçioo... ölcem agırlardan sızılardan. evde yattım 1 hafta sırtımdan b.görümcen dio kolay gecıo hamılelıgın yuhhh diyesım gelıo ne cektıgımı bılıolarrr... kocamda hep bişeylerle uğrasırken görüo beni hiç hamile gibi deilsin ya dinlensene canın acıo genede bişeyle yapıosun dio... bitek sen deilsin cnm çürük
aynı aynı banada işyerinde diolar hiç ağırlaşmadın maşallah iisin die bilmiolarki ayağa kalktığımda çatı ağrımdan bacağım kilitlenio tutup mu geziyim napım yani
kesinliklee.... iğrenerek içiyorum veee gene kasılmam oluyor pek işe yaramıyor mu nedir anlamadım.. soğuk suda eritiyorum nefes almadım yüzüm buruşmuş bi şekilde içiyorum. bikere çeşme suyuyla yaptım bıyyyyy hepten iğrenç
kızlarrr doğuma çok az kaldı ve ben kızmın ismini değiştireceğim sanırım.
ilk günden beri RUMEYSAM diye sevdim meleğimi... Çok zor geliyo ismini değiştirmek.
Geçen hafta rüyamda mübarek bi zat gördüm. Nehir kenarında diz çökmüş kitap okuyordu. kitabın son sayfasındaydı ve sürekli RUMEYSASU diye bölüm vardı. Yanımdaki arkadaşımla yanına gittim benim de 1 ay sonra kızım olacak ismini RUMEYSA koyacağım kitapta ne anlamda geçiyor diye sordum.
Bana kesinlikle koyma bu ismi dedi. ısrarla belirttim sahabelerden birinin ismi olduğunu ve onun karakterini çok beğendiğim için koymak istediğimi o biliyorum ama koyma o ismi dedi.
kaç kez ısrarla sordum o da ısrarla koyma dedi sonrada nehrin üzerinde uzaklaşıp gitti...
Hala etkisindeyim rüyanın...
Egzama Tedavisi
Öncelikle egzemaya neden olan sebeplerden korunmak gerekir. Bu nedenle, fazla üzülmemek, deriyi tahriş edebilecek maddelerden (çamaşır suyu, deterjan, sabun gibi) uzak durmak, kozmetik ilaçlara mesafeli durmak ve sentetik giysilerden sakınmak faydalı olacaktır. Ayrıca, acılı ve baharatlı yiyecekler de azaltılmalıdır.
Egzama Bitkisel Tedavi Önerileri
•Egzama üzerine merhem gibi her gün günde 2-3 kez ve kaşındıkça keçi yağı (başka yağ değil, keçi yağı) sürün.•Taze sarımsak otu sıkın. Sıktığınız bu suyu sorunlu bölgeye sürün.
•Karanfil ve nöbet şekerini toz haline getirerek karıştırın. Bu karışımı sabah-akşam günde iki öğün yiyin.
•Funda tohumu kaynatılıp posası egzamalı bölgeyi sürülmelidir.
•Bir çay bardağı su ya da ispirto içinde 10 tane aspirin eritin ve pamuk yardımı ile sorunlu bölgeye sürün.
•Adaçayı hazırlanmalı ve bu çay ile sorunlu bölge yıkanmalı ya da pamuk yardımı ile kompres yapılmalı.
•Kekik kaynatılarak egzamalı cilde pansuman yapılır.
•Defne yaprağı, tohumu ve ince dalları kaynatılır. Sıcak bir şekilde egzamalı cilt 5-10 defa bu suyun içerisine sokulur.
•Limon suyu ile ezilmiş muz karıştırılır. Merhem haline gelen bu karışım sorunlu bölgeye sürülür.
•Bir avuç ısırgan yaprağı ispirto içerisine konularak bir hafta bekletildikten sonra aynı oranda su ile karıştırıldıktan sonra egzamalı cilde pansuman yapılır
KEÇİ YAĞININ YAPIMI VE KULLANIMI
Keçi eti satan bir kasaba gidip etsiz sırf keçi yağı alın. İç, böbrek ya da et yağı olabilir. Aldığınız bu parça yağı kuşbaşı doğrayın. Tencereye yağ, su, tuz gibi herhangi bir şey koymayın. Öylece yağları koyun ve kavurun. Yağları yakmadan, kızarıncaya kadar iyice kavrulmalı. Kıkırdak denilen bu yağlar (lokum gibi görünüyor) kevgirle süzülerek alınır. Bize yarayacak kısım tencerede kalan kısımdır. Bu kısım dondurulur. Donduktan sonra parça parça kesilir. Bunlardan bir parçası buzdolabının normal kısmında saklanarak minik parçalar koparılıp egzamaya krem gibi sürülür. Diğerleri de sonra kullanılmak üzere derin dondurucuya kaldırılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?