2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Doğumun Başladığını Nasıl Anlaşılacak?

Yalancı Sancılar Olacak!!!

Gebeliğin son aylarına doğru rahim doğuma hazırlık olması amacı ile kendi kendine kasılmaya başlayacaktır. Bu kasılmaların özellikleri aşağıda sıralanmıştır.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde olur
Kesinlikle düzensizdir
Anne herhangi bir ağrı hissetmez. Tek hissedilen bebeğin toplanması ve anne karnında çıkıntıya neden olmasıdır.

Gerçek Doğum Sancılarının Özellikleri!!!
gerçek doğum sancıları yalancı doğum sancılarında bir çok yönü ile farklıdır. Bu sancıların özellikleri aşağıda sıralanmıştır;
Kasılma ve beraberinde gelen sancılar son derece düzenlidir.
Bel bölgesinden başlayıp kasıklara doğru inen kramplar şeklindedir.
Kasılmalar arası zaman giderek sıklaşır.
Kasılmaların süresi giderek artar
Kasılmalar sırasında duyulan ağrılar giderek şiddetlenir

Nişan gelmesi!!!
Bu durum beklide doğumun başladığının bilinen en eski bulgusudur.
Halk arasında nişan gelmesi olarak bilinen şey aslında tüm gebelik boyunca rahim ağzını tıkayan mukusun rahim ağzının açılması ile yerleştiği yerden ayrılması ve biraz kan ile birlikte atılmasıdır.
Bu durum varlığında derhal doktorunuz ile konuşup gerekli planlamayı yapıp harekete geçmek gerekmektedir.
Çünkü kısa zaman sonra suyunuz gelebilir ve sancılarının şiddetlenebilir.

Suların geldiği Nasıl Anlaşılacak?
Tüm gebelerin %10’nun da doğum öncesi, bebeğin içerisinde yaşadığı kesenin yırtılması sonucu suların gelmesi söz konusudur.
Bu durum doğumun başladığının en kesin bulguları arasındadır. Suyunuz geldiğinde derhal harekete geçmeli ve doktorunuza ulaşmalısınız.
Ancak bazen yanlış alarmlar olabilmektedir. Anne adayları farkında olmadan idrarlarını kaçırabilmekte veya akıntılarının gelmesini suyun gelmesi ile karıştırabilmektedirler.
Bazen biz doktorların bile bu ayrımı yapması son derece zor olabilmektedir.
Bu nedenle anne adaylarından bu türden bir ayrımı yapmalarını beklemek gereksizdir. Derhal muayene yapılmalı ve suyun gelip gelmediği netleştirilmelidir.

Ne zaman doktora gidilmeli?
Anne adayının son haftalarda herhangi bir anlamsız şikayeti bile olsa doktoruna başvurmalıdır. Burada hangi şikayetin altından neler çıkabileceğini en iyi kadın doğum uzmanları bilmektedir.
Ancak yineden aşağıdaki durumlarda derhal doktora başvurulması gereken koşullar olması neden ile önemlidir.
Giderek sıklaşan ve artan sancıların ağrılarının ortaya çıkması.
Kasılmalar düzenli ve çok kısa aralarla geliyor ve dinlenmekle geçmiyorsa.
Anne adayının gece uyumasına engel olan bir anlamsız gaz sancısı gibi olan ağrı.
Suyun birden boşalması.
Kasılmalar hareket ettiğinizde artıyorsa ve duruş değiştirmenize rağmen azalmıyorsa
Sancı sırtta başlayıp karın, kasıklar ve bacaklara kadar yayılıyorsa.
Doğum öncesi kasılmalar daha güçlü, daha sık hale gelmişse.
Bebeğin başı doğum yoluna girmişse, bu durumda anne daha rahat nefes alabilir duruma gelmiştir.
Bebek hareketleri azaldıysa.

gribeyaz canım çok geçmiş olsun umarım herşey yoluna girer ve bebişin zamnında saglıklı bi şekilde dünyaya gelir

kızlar yarım gün çalışmaya başladıgım için işten güçten pek gün içinde gelip muhabbetlere aktif katılamıyorum ama aklım sizde

ne oluyor bizlere benimde ogluşun kafa resmen rahmimin ucunda sanki hareketleri acayip rahatsız edici suyunu patlatacak diye aklım çıkıyor resmen bu haftasonu muhakkak dogum çantamı hazırlyacagım panik yapmakta istemiyorum Rabbim herşeyin endogrusunu bilir inşallah hepimizin bebeği vakti vaktne dünyaya gelir

ya kızlar sizebişi sorucam benim sağ göğüs altımdaki kaburgam fena ağrıyor. etraftakiler çocuk baskı yaptığı için diyor ama dayanamıyorum. sizde de oluyormu?

canım benim 1 aydır var neredeyse bu şikayet sağ ğöğsümün altı ağrı sancı ve yanma şeklinde oluyor dayanılmaz bişey. doktora göstermıstım ultrasondaykende aynı acım olmustu suan kafası tam orda goruyorsun ve baskı yapıyor dedi... minik kafalı kızımn

Hastaneye giderken neler yapılmalı?

Yukarıda anlatılan durumlardan herhangi birisi olur ise hastaneye gitmeniz gerekliliği doğmuş olacaktır.

Bu durumda en önemli nokta paniklememektir.

Bu ise doktorunuzun sizi bu durumlar hakkında gerekli bilgilendirmeyi daha önceden yapması ile sağlanabilir. Aşağıda hastaneye giderken neler yapılmalı konusu başlıklar halinde özetlenmiştir;

Doktorunuzu arayın
Eşinizi arayın
Hazırladığınız doğum çantasını alın
Resmi evrak ve kimlik kartınızı yanınıza alın
Lütfen yemek yemeye kalkmayın, hatta su bile içmeyin
Mümkünse taksi yardımı ile ulaşımınızı sağlayın, kesinlikle araba sürmeyin

Canım çok geçmiş olsun, kasılmalar sıklaştıkça herkeste korkmaya başladım. Geçenlerde benimde başıma gelmişti. Acaba sıcaktan mı böyle oluyor anlamıyorum. Erken doğum haberleri almayız inşallah. Zamanında ve hayırlı insanların elinde doğum yapmamızı nasip etsin rabbim.

ayy deniz anasımııı hahahah çok güldüm kardeşim dedi ki balım koyun dioki erkekler balını yiyim derler dio öldürecek beni:37 selim de güzel ismiyle yaşasın cnm

kızlaaaar nasılsınız kontrolü olanlar hasta olanlar hepiniz dualarımdasınız inş güzel olacak herşey.
desteğiniz için ayrı ayrı teşekkür ederim hepinize her biriniz kardeşim oldunuz evinizi açandan yardım ederim diyene kadar her birinizden Allah razı olsun.
sabah kalktığımda konuştum merak etmeyin yaşadığım onca yıldaki tüm sorunları koca ömrü kısacık saatlere sığdırarak konuştum ve kuş gibiyim şu anda sebebini sordum tek sebep"sevmiyor ve sevemiyormuş" hepsi bu benim değilsin gibi hissediyorum dedi.
bende rahatladım sanırım yıllarca duymayı beklemişim gerçeğide cesaret edememişim. yaptığım bir yanlış var mı dedim sadece yok dedi bir evlat olarak herkes ister senin gibi olsun ama ben istemiyorum. istediğin kadar kal gidecek durumunda yok ordu evinde kalma dedi. eşinde gelecek zaten babaannen bakar gelip gidip seni dedi.
tek üzüldüğüm babaannemin gözlerinden o bana bunları söylerken yaşlar süzüldü.o büyüttü çünkü beni. özeti bu olanların eşimde rahat bende babaannemleyiz şimdi.kafam rahat huzurluyum. tek farkettiğim şu o beni ne kadar sevmediyse bende onu o kadar sevmemiş sevememişim. artıkbebeğimle rahatız mühim olan buydu zaten eşiminde kafası rahat şu anda.

çok şükür bugünde eşimle hayatta beraberim ya onun mutluluğu bile yetiyor bana bu hayatta gerisi mühim değil. artık anne diye birini anmayacağım için hiç rahatlayacağımı bilmezdim. bebeğim şansıyla gelsin yeter ki.

öpüyorum hepinizi dünya güzelleri

erken doğum sancısı başlayanlar olmuş dua ederiz bol bol ne demek yaa ne demek iyi olsun kuzular siz yeter ki.gün geçtikçe takvime bakıp mutlu oluyorum ya ne az kaldı kavuşmamıza. içimi böyle kendi kendime istemsiz sırıttığım bi mutluluk sarıyor vallahi

ayy cnm benim yaa içinin rahatlamasına sevindim ama anlamıyorum bi anne evladına neden böle davranır ve hisseder babannene mi geçtin sen bencede daha rahat edersin onunla Allah yardımcın olsun cnm yaa çok üzüldüm senin adına böle şeyler yaşamasaydın keşke son günlerinde annen bi çeşit hasta bence o nedemek ya benim değilsin gibi hissediyorum insan dışardaki kedi yavrusunu bile sever rabbim onu sevme duygusundan mahrum etmiş yazık

CANIM YAZDIKLARINI HAYRETLE OKUDUM. bu lafları bi anne söylemez yaaaa yazıklar olsunnn bunu üvey anne demez. sanki benim değilsin gibi hissediyorum.. çok özür dilerim ama ben onun analığına tüküreyim..

ama senin kafanın rahatlamasınada sevindim, gerçekten o kadın o güzel anne kelimesini haketmiyor. tüylerim diken diken olsu gözlerim sulandı dicek kelimeler bogazıma tıkandı resmenn PESSSSSSS..

ne mutlu yanında olan bi eşin var karnında bebişin. bundan güzel mutluluk olamaz.. herşey gönlünce olsun inşallah canımmm

Canım benim annen doğa kanunlarını yıkmış resmen. Yani normalde her anne evladını sever. Acaba sana babaannen baktığı için mi sevemedi seni. Onun huylarını aldığın ve benzediğin için kendi çocuğu gibi hissedemedi mi acaba? Bunun altında çok büyük psikolojik bir etken olmalı. Diğer türlüsünü düşünemiyorum.

En azından sorunu çözmene ve kafa olarak rahatlamana sevindim. Herşeyin güzel olsun, öptüm seni.

Dimi yaa öylesi zevkli mıncır mıncır uuuu doğsa da sevsek

Geçmiş olsun canım inşallah zamanında gelir hepimizin melekleri

Tatlım iyi olmana çok sevindim Annense kesinlikle psikolojik yardım almalıydı taa sen küçükken. Atlatılamamış bir psikolojik hastalık bu başka türlüsü olamaz

yasamayiseviyorum

canım kelimelerimin tükendiği bir andayım hepimiz bişeyler yaşıyoruz ama seninki gerçekten çok ilginç üzücü.
annenin sanrırım ciddi psikolojik sorunları var.
onu da kötülemek istemiyorum neler hissedip düşünüp bunları söyleyebiliryor bilemiyiorum.
ama şundan eminim bu durumu yaşayan annen gibi itiraf edemeyen birçok kadın vardır. doğurmakla annelik olmuyor hisstmek lazım.
kimileri kıskanç oluyor hissetmiyor var yani böle insanlar.

ya düşünüyorum çok sevdiğim bir arkadaşımın bile canı sıkkınsa ve ilgiye ihtiyacı varsa evime alırım başını okşar öyle uyuturum.
insanın ruhunun beslenmesi gerekir sevgiyle.
Bitanem üzülme diyemiyorum umarım zamanla canını acıtan bu duyguların yok olur.
çok şükür ki doğurganlık özelliğimiz var ve bu sayede evlat sahibi olabiliyoruz. bunları düşünüp mutlu olmaya çalışalım hepimiz...

Mobilyacıdan hala haber yok. Sanırım bana karşı örgütlendiler ve toplu olarak hareket ediyolar. İnsanların türlü türlü dertleri varken bunu dertmiş gibi söylemek istemiyorum ama beklemekten nefret ediyorum arkadaş. Paranla rezil olmak buna deniyor sanırım. Yarın akşam üstünden itibaren Pazartesiye kadar evde yokuz bugün gelmezse bidahaki haftaya sarkacak. ooff off:97::97:

Son düzenleme:
Of ya yazdıklarım gitti telden. Neyse ya bosverin uzun uzun yazamiycam tekrar.

Cumartesi kızımı göreceğim bakalım nasılmış sipa :)
Esim yolda erken geliyor çok sevindim . Annemle nerdeyse bütün isleri bitirdik. Ama hasta oldum sancım var sekerim yükseldi.
Bu arada ağda yaptırdım bugün aylar sonra korkulacak bişey yokmuş bosa beklemisim :)

Arasta bu klibi hatırladım ben yıllar once çıkıyordu tv ye. Cidden çok seker :)
Yasamayı seviyorum rahatlamana sevindim ama itiraf etmeliyim okurken gözümden yas geldi. Annen hasta canım normal bir psikoloji değil bu tedavisi bu saatten sonra çok zor. Senin icin onu ne kadar az görürsen iyi bence. Düşünme üzülme buna hasta diyip gececeksin ne yapacaksın .

cidden arasta bu mobilyacilarin sana bi garezi var sen biktin onlar bikmadi bir bitse islerin senide ugrastirmasalar bekleme isi can sikiyor ama icine esyan icine sineni olduktan sonra deger

ARASTACIM ne çektin be bu mobilyacılardan yazıkk

valla allah sabır versin cnm şaka bi yanaaa insanla dalga geçiyorlar resmen o yarınları hiç bitmiyor maşallah.

Hakikaten bu mobilyacılar senden ne istiyor kuzum? :) Aradın mı bugün?

cidden arasta bu mobilyacilarin sana bi garezi var sen biktin onlar bikmadi bir bitse islerin senide ugrastirmasalar bekleme isi can sikiyor ama icine esyan icine sineni olduktan sonra deger

Bi de yaptırmayı düşünüyodum ilk zamanlar. İyi ki yaptırmamışım yoksa daha nelerle uğraşacaktım kim bilir Hazırını bu kadar bekliyorum düşün yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…