- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.681
ya kızlar sizebişi sorucam benim sağ göğüs altımdaki kaburgam fena ağrıyor. etraftakiler çocuk baskı yaptığı için diyor ama dayanamıyorum. sizde de oluyormu?
ARASTACIM ne çektin be bu mobilyacılardan yazıkk
valla allah sabır versin cnm şaka bi yanaaa insanla dalga geçiyorlar resmen o yarınları hiç bitmiyor maşallah.
kızlaaaar nasılsınız kontrolü olanlar hasta olanlar hepiniz dualarımdasınız inş güzel olacak herşey.
desteğiniz için ayrı ayrı teşekkür ederim hepinize her biriniz kardeşim oldunuz evinizi açandan yardım ederim diyene kadar her birinizden Allah razı olsun.
sabah kalktığımda konuştum merak etmeyin yaşadığım onca yıldaki tüm sorunları koca ömrü kısacık saatlere sığdırarak konuştum ve kuş gibiyim şu anda sebebini sordum tek sebep"sevmiyor ve sevemiyormuş" hepsi bu benim değilsin gibi hissediyorum dedi.
bende rahatladım sanırım yıllarca duymayı beklemişim gerçeğide cesaret edememişim. yaptığım bir yanlış var mı dedim sadece yok dedi bir evlat olarak herkes ister senin gibi olsun ama ben istemiyorum. istediğin kadar kal gidecek durumunda yok ordu evinde kalma dedi. eşinde gelecek zaten babaannen bakar gelip gidip seni dedi.
tek üzüldüğüm babaannemin gözlerinden o bana bunları söylerken yaşlar süzüldü.o büyüttü çünkü beni. özeti bu olanların eşimde rahat bende babaannemleyiz şimdi.kafam rahat huzurluyum. tek farkettiğim şu o beni ne kadar sevmediyse bende onu o kadar sevmemiş sevememişim. artıkbebeğimle rahatız mühim olan buydu zaten eşiminde kafası rahat şu anda.
çok şükür bugünde eşimle hayatta beraberim ya onun mutluluğu bile yetiyor bana bu hayatta gerisi mühim değil. artık anne diye birini anmayacağım için hiç rahatlayacağımı bilmezdim. bebeğim şansıyla gelsin yeter ki.
öpüyorum hepinizi dünya güzelleri
Hakikaten bu mobilyacılar senden ne istiyor kuzum? :) Aradın mı bugün?
bende aynı durumdayım canım ve daha 20.haftada başladı nerdeyse o ağrıyı ilk hissettiğimde gebeliğe 40.haftaya kadar nasıl katlanırım demiştim.şu an 29+2 yim bi şekilde idare ediyoruz yani.. doktorum sağ tarafta karaciğer olduğu için sert rahim baskı uygulayamıyo o yüzden ağrın oluyo dedi sol tarafta bağırsaklar olduğu için yumuşak onu istediği gibi bastırıyo dedi. tabi bi de böbrek büyümeside ağrı yapabiliyomus. ultrasonla baktı ama çok şükür büyüme görmedi.tamamen bebeğin büyümesi ve kendine yer açması ile ilgili yani.. ben sağ tarafıma çok nadir yatabiliyorum.uzun süre dolaşamıyorum mutfakta uzun süre tezgah başında kalamıyorum vs. ağrım başlayınca sol tarafıma yüksek bi şekilde uzanmadan da geçmiyor....
Erken dogum riski yasayanlar kervanina bende katildim
Pazartesi gece basladi kasilmalarim ve sali gunude devam etti panik telas yapmadim onemli degildir diye aksam artik 2 dkda bir kasilmam kasiklarimda ve asagisina sanci vurmaya basladi. Nobetci dra telefonda bildirdim hemen gelip nstye baglanmami soyledi. Dogum sancilari var yatis yapmamiz gerek dedi. Bizde devlet hastanesine gittik muayene ettiler vajinada ultrason yapip aciklik varmi diye elle muayenede yapildi hamdolsun acilma yoktu sancilar oldugu icin serum takip 20 dk arayla nidilat icirdiler 40 dk sonra tekrar nsteye baglandim agri cikmadi gecmisti eve yolladilar.
Bugun sabahtan itibaren 5 dkda bir kasilmam var doktorumu aradim muayeneye cagirdi. Vajinal usg ile bakti acilma yok ama onlem olarak bebegin cigerleri gelissin diye igne vuruldu gce 12de birdaha vurulucak. Progestan verdi vajinadan koyacakmisim. Sadece tuvalete kalk dedi suan evimde yatistayim.
Arksdaslar benim icinde dua edin. Rabbim hepimize yardimci olsun
kızlaaaar nasılsınız kontrolü olanlar hasta olanlar hepiniz dualarımdasınız inş güzel olacak herşey.
desteğiniz için ayrı ayrı teşekkür ederim hepinize her biriniz kardeşim oldunuz evinizi açandan yardım ederim diyene kadar her birinizden Allah razı olsun.
sabah kalktığımda konuştum merak etmeyin yaşadığım onca yıldaki tüm sorunları koca ömrü kısacık saatlere sığdırarak konuştum ve kuş gibiyim şu anda sebebini sordum tek sebep"sevmiyor ve sevemiyormuş" hepsi bu benim değilsin gibi hissediyorum dedi.
bende rahatladım sanırım yıllarca duymayı beklemişim gerçeğide cesaret edememişim. yaptığım bir yanlış var mı dedim sadece yok dedi bir evlat olarak herkes ister senin gibi olsun ama ben istemiyorum. istediğin kadar kal gidecek durumunda yok ordu evinde kalma dedi. eşinde gelecek zaten babaannen bakar gelip gidip seni dedi.
tek üzüldüğüm babaannemin gözlerinden o bana bunları söylerken yaşlar süzüldü.o büyüttü çünkü beni. özeti bu olanların eşimde rahat bende babaannemleyiz şimdi.kafam rahat huzurluyum. tek farkettiğim şu o beni ne kadar sevmediyse bende onu o kadar sevmemiş sevememişim. artıkbebeğimle rahatız mühim olan buydu zaten eşiminde kafası rahat şu anda.
çok şükür bugünde eşimle hayatta beraberim ya onun mutluluğu bile yetiyor bana bu hayatta gerisi mühim değil. artık anne diye birini anmayacağım için hiç rahatlayacağımı bilmezdim. bebeğim şansıyla gelsin yeter ki.
Canım bende yataktan ilk kalktığımda ayağımın üzerine basamıyorum.Düşecek gibi oluyorum.Ayaklarımın altı ve bacaklarım ağrtıyor.
Canım bence biran önce cildiyeye ve kendi doktoruna danış.
Canım komda hamile mayoları var.
ne tarz bi isim düşündüğünü bilsem ben eflin diodum anlamı yok kötü dediler beril diorum içim ısınmadı dio ada diyorum ada sahillerinde bekliorum derler dio herşeye bişe dio ay lı bişe olsun dio eski türk isimlerimden aysima dedi ama içime o kadarda sinmedi buğlem dedi buglem derler dediDDofff aynen ne çektim bee
arkadaşım selam..tatil istemek bencillikse bende be bencilim o zamanege veya akdeniz yapamayacağız bu sene ama en azından marmara da idare etçez... ama benim sıkıntım hamile mayosu nette araştırdım biraz bulamadım senin ve bu konuda fikri olan diğer arkadaşların fikrini bekliyorum...bu halde bikini giyemem mayoda bulamadım
Günaydın hanımlar;
Çekirgecim sen çok makul ve mantıklı birisin. Her iki tarafı da iyi idare edeceğine inanıyorum. Kalabalık biraz bunaltabilir. Onda da biraz toparlanınca bebeği onlara bırakıp bi yarım saatliğine yürüyüşe çıkar hava alır rahatlarsın. Yoksa balkona çıkmak bile kesmez insanı. Ama en zor idare etmek biliyor musun? Her iki taraf da kırılmasın diye uğraşırken insan öyle bir geriliyor ki anlatamam. Bir sefer annen altını değiştirirse diğerinde kayınvalidene verirsen böyle böyle çözer gidersiniz. Umarım her şey yolunda gider.
kucuk melegime en guzel ismi koymak istiyorum ama yokkkkkk
ya yine durusel yazmıştı sanırım. Bi iş arkadaşı bebeğine eziyet ediyorsun demiş. Böyle konuşan insanlara deli oluyorum. Kimse bebeklerimizi bizden daha fazla düşünemez. Bu halde gelip çalışıyorsam vardır bi sebebi değil mi. Lafa bak yaaaaa!!!!!Çok sinirleniyorum çünkü arada bana da böyle densizce konuşanlar oluyor. Keyfimden gelmiyorum heralde. Bu da bebeğimin iyiliği için. İşe erken dönmek zorunda kalmayalım diye. Hem sağlığı kötü durumda olan , bebeğin erken doğum riski olan bi anne sırf iş, para için ya da işe erken dönmek için için gelip çalışmaz heralde dimi. Hem kendi sağlığı hem bebeğinin sağlığı her şeyden önce gelir. Para daha önemli değil sonuçta. Ama böyle bi sıkıntısı yoksa da tekrar ediyorum böyle bi sıkıntısı yoksa da çalışıp çalışamayacağına dair buna sen karar verme bi zahmet.
Ya da kilo konusunda karışanlara deli oluyorum. Kayınvalidem telefonda laf bile etti. yemezsen bebek gelişmez sonraHeyyyy allahım yaaaa. Ben zaten yemem gereken leri yiyorum. Aksine yememem bebeğe hiç faydası olmayan hamur işlerini de yiyorum ve ondan şikayet ediyorum boğazımı tutamıyorum diye. Kadın böyle diyor. Bi iş arkadaşımda aynı lafı etti deli oldum.
Çok deliyim bugün çookkkkkk
ya kızlar sizebişi sorucam benim sağ göğüs altımdaki kaburgam fena ağrıyor. etraftakiler çocuk baskı yaptığı için diyor ama dayanamıyorum. sizde de oluyormu?
Erken dogum riski yasayanlar kervanina bende katildim
Pazartesi gece basladi kasilmalarim ve sali gunude devam etti panik telas yapmadim onemli degildir diye aksam artik 2 dkda bir kasilmam kasiklarimda ve asagisina sanci vurmaya basladi. Nobetci dra telefonda bildirdim hemen gelip nstye baglanmami soyledi. Dogum sancilari var yatis yapmamiz gerek dedi. Bizde devlet hastanesine gittik muayene ettiler vajinada ultrason yapip aciklik varmi diye elle muayenede yapildi hamdolsun acilma yoktu sancilar oldugu icin serum takip 20 dk arayla nidilat icirdiler 40 dk sonra tekrar nsteye baglandim agri cikmadi gecmisti eve yolladilar.
Bugun sabahtan itibaren 5 dkda bir kasilmam var doktorumu aradim muayeneye cagirdi. Vajinal usg ile bakti acilma yok ama onlem olarak bebegin cigerleri gelissin diye igne vuruldu gce 12de birdaha vurulucak. Progestan verdi vajinadan koyacakmisim. Sadece tuvalete kalk dedi suan evimde yatistayim.
Arksdaslar benim icinde dua edin. Rabbim hepimize yardimci olsun
Yav aslında görünürde kilo yok ama tartı öyle demiyor. Bir göbeğim çıktı heryerim zayıf. Nereme aldım bu kiloyu bilmiyorum. Geçen gün anestezi uzmanı arkadaşım en sevdiğim hamile tipisin dedi. Epidural iğne en kolay senin tipindekilere oluyor dedi. Sevindirik oldum tabi
Dün akşamdan beri uğraşıyordum keçeden ilk kapı süsümüzü yaptık oğluşuma :)))) minik minik dikmek ne zor ya..ama keyifle yaptım..hemen resmini paylaşayım :))
Eki Görüntüle 734423
Dün akşamdan beri uğraşıyordum keçeden ilk kapı süsümüzü yaptık oğluşuma :)))) minik minik dikmek ne zor ya..ama keyifle yaptım..hemen resmini paylaşayım :))
Eki Görüntüle 734423
herkes kilo almaktan şikayetçi ben alamamaktan top gibi karnım şişti gerildi. dün akşam bir baktım bir sürü çatlak olmuş karnımın alt kısmında.
dediğiniz gibi arkadan bakan anlamaz hamile olduğumu hiç kilo almadım. ama karnım çok dik ve gergin patlayacak gibi
kızlar benim de göbeğim de çatlak yok.. geçen gün duştan çıkınca boy aynasında şöyle önüme arkamı bir baktım ki şok geçirdim.. demekki uzun zamandır arkama hiç bakmamışım.. popom çatlak içinde. iri iri kırmızı çizgiler... sanki bebek karnımda değil orda büyüyor.. yani karnı büyüyüp poposu çatlayan nadir insanlardanımdır..
benimle aynı şeyşeri yaşamışsın ama seumdan sonra tekrar nst yaptıklrında benim sancım devam ediyordu. nidilatı halen kullnıyorum. cumartesibidaha gidicem. evde bol bol dinleniyorum. ancak progestan benim doktorum vermedi. onu neden evrdi acaba onu genelde gebeliğin başlrında düşük tehlikesi olanlarda veriyolardı benim bilidğim
İsim arayan güzel anneler, aklıma gelen ve hoşuma gidenler şöyle :
Duruselcim sen DURU koysana kızının adını ben çok istemiştim ama babamız ısınamadı
Yağmur(benim kızımın adı) Rüya, Zühre , Renan , Zülal , Işıl , Ahu yada Ahunur , Açelya, Begüm,
Erkek için , Barış, Onur , Utku , Kürşat , Alp, Cihan , Yasin , Mert , ATA , Kerem, Toprak, Mete , Buğra, Tolga,
Bende tatil istiyorum yaaa... Kontrollere Antalya ya gittiğimiz için Doktorumuz her kontrolden sonra şimdi denize girebilirsiniz diyor kızında eğlensin biraz diyor. Sadece sudan çıkınca hemen mayonu bikini çıkar sakın ıslak kalma ve güneş kremini sürüp gölgede kal diyor....
Canım teşekkür ederim hakkımdaki güzel düşüncelerin için.
Umarım sorunsuz atlatırız o günleri, zaten bayramda yakın oluyor, muhtemelen evlerine dönmek isteyecekler bayramda.
Ama eminim ikiside beni yanında götürmek isteyecek işte o zaman ne yapacağım asıl işim zor....
Paylaşılamayan kadın, paylaşılamayan torun olacağız belkim :18::18::18:
Melek koy canım o zaman.... Meleğim diye sevmeye devam edersin
Delirmek yok canım relaxxxxxx.... Derin nefes allll hadi 1 , 2, 3 ....
Offf aynı ben yaaa, epeydir var bende. kafası tam ordaymış dr. öyle dedi. Oda yetmez gibi eli ve ayağının biride ordaakrobat gibi benim minnoş ama çok canım acıyor bazen yırtılacakta kafası ordan çıkacak diye korkuyorum o kadar yani
Ama dr. normal dedi. pozisyon değiştirince rahatlarsın oda kenidne yer beğeniyor dolaşıyor keşfediyor dedi....
Çok dolaşma kızım dur bir yerde kız kısmı o kadar gezmez diyesim geldi ya laaaaa
Geçmiş olsun canım dualarımız seninle, zamanında gelsin bebişin inşallah.
Valla PESSS .....
Neyse en azından rahatlamana ve içini boşaltmana sevindim. O da bir yük sonuçta, ne kadar konduramasanda, ne kadar kaçmak istesende gerçeklerle yüzleşmek ve hayata kaldıpın yerden devam etmekte önemli canım.
Acaba deyip ümit beslemektense artık yok dersin olur biter. Zor tabi yaşadıkların ama birçok arkadaşın dediği gibi bence hasta o kadın !!!!!!
Eminim sen mükemmel bir anne olacaksın, Allahım eşinle sana güzel yuvanızda huzur mutluluk sağlık versin inşallah.....
kızlar merabalar beni bilen bilir...ben de bir zamanlar bu topiğin üyesiyken daha 6.haftamda bebeğimi kaybettiğim için maleesef dahil olamadım çok fazla....Allah hepinizi bu kalan süreçte ferahlatsın ve sağlıklı sıhhatli bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin şimdi tekrar hamileyim ve sizden dua istiyorum.
Gunaydin herkeze insallah guzel sikintisiz kaynana ve gorumce derdi olmayan bi gun gecirirsiniz kendim icin hep bunu istiyorum :-( :'( ya bu arada benim gibi gaz sikintisi yasayan varmi delirecem artik cok fazla gaz var ve kasiklarimda birikiyor sanci yapiyor cikmiyor yuruyemiyorum oturamiyorum yatamiyorum bi kac saniye bi sanci yapiyor doguracam saniyorum :--(
Kizlar dun kontrolum vardi hersey yolunda allaha sukur bebegimi gordum cok guzeldi ya gozumun onunden gitmiyor insallah bu bebek sikintilarima cagre olcak iki gundur adet sancisi gibi sancim vardi bakti bebekle ilgili degil dedi ortapediye gonderdi ama gitsemmi bilmiyorum burdaki doktorlada pek guvenemiyorum acikcasi gitmem heralde allah hepimizin yardimcisi olsun kolay dogumlar nasip etsin evlat hasreti ceken herkeze evlat nasip etsin insallah ha bide bas belasi kaynana ve gorumceden uzak tutsun insallah ;-)
ya yine durusel yazmıştı sanırım. Bi iş arkadaşı bebeğine eziyet ediyorsun demiş. Böyle konuşan insanlara deli oluyorum. Kimse bebeklerimizi bizden daha fazla düşünemez. Bu halde gelip çalışıyorsam vardır bi sebebi değil mi. Lafa bak yaaaaa!!!!!Çok sinirleniyorum çünkü arada bana da böyle densizce konuşanlar oluyor. Keyfimden gelmiyorum heralde. Bu da bebeğimin iyiliği için. İşe erken dönmek zorunda kalmayalım diye. Hem sağlığı kötü durumda olan , bebeğin erken doğum riski olan bi anne sırf iş, para için ya da işe erken dönmek için için gelip çalışmaz heralde dimi. Hem kendi sağlığı hem bebeğinin sağlığı her şeyden önce gelir. Para daha önemli değil sonuçta. Ama böyle bi sıkıntısı yoksa da tekrar ediyorum böyle bi sıkıntısı yoksa da çalışıp çalışamayacağına dair buna sen karar verme bi zahmet.
Ya da kilo konusunda karışanlara deli oluyorum. Kayınvalidem telefonda laf bile etti. yemezsen bebek gelişmez sonraHeyyyy allahım yaaaa. Ben zaten yemem gereken leri yiyorum. Aksine yememem bebeğe hiç faydası olmayan hamur işlerini de yiyorum ve ondan şikayet ediyorum boğazımı tutamıyorum diye. Kadın böyle diyor. Bi iş arkadaşımda aynı lafı etti deli oldum.
Çok deliyim bugün çookkkkkk
selam canım.geçenlerde tv de seyretmiştim bi doktor göğüs ucu kremlerinin ikinci bebekte otizm olma olasılığını arttırdığını söylemişti.tabi tarım ve köyişleri bakanlığı onaylı olanlar dışındakilerin. ben LANSİNOH marka almayı düşündüğüm için hemen netten girip baktım içeriği %100 lanonin di.. laloninde koyun yününün yağından elde edilen bir yağ imiş. güvenle kullanabilir miyiz acaba senin bu konuda fikrin var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?