2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm agustos anneleri ben gibi gebelik şekeri olan varmı ac gezıyorum yakında aclıktan yataktan kalkamaz hale gelicem 75 lik şeker yüklemesinde 1 saat tokluk 183 cıktı ne dogru dürüst birsey yemedigim halde sekerim 143 den aşagıya düşmüyo tedavi gören arkadaşlar varmı aranızda neler yapıyorsunuz bununla ilgili

Sekerin yüksekmis doktorun endokrin yada dahiliye uzmanına yOnlendirmedi mı? Benim diyetle düşmediği icin endokrin uzmanına gittim insulin kullanıyorum . Bence acilen sende gitmelisin. Gittiğim Prof once 2 hafta diyet yaptım direkt ona neden gitmedim diye kızdı bana.

Ayrıca neden ac kalıyorsun diyet sadece düzenli ve saglikli yemeye yönelik ac kalmıyorsun. 3 ana 3 ara yemeğin muhakkak olmalı yani en fazla 2 saat bişey yemeden durmalısınız. Beyaz ekmek un pirinç karbonhidrat tuz Tatli yağlı yemeyeceksin . İstersen bir diyetisyenden liste alabilirsin hatta nette bile ornek diyet listeleri var. Benim diyetisyenim 1800 kalorilik diyetle başladı şimdi 2100 kaloriye çıkardı . Zorla yiyorum muhakkak ye sakın bundan az yeme dediği icin

EK olarak her gece yatmadan bir saat once 1 kase yoğurda 2 kasık sadece yular ezmesi katip karıştırıp ye. Bu da çok etkili oluyor. Sekerin normale döndükten sonra bunun yanına 5 badem ekleyebilirsin

Yaa demek iltihap çıktı, geçmiş olsun canım, aynen bendede hiç yanma falan olmadığı için onu düşünmemiştim. Bakalım bizimki ne diyecek.

sağol canım inş senin birşeyin yoktur,benim akşama doğru ağrılarım arttı şimdi antibiyotiğimi aldım bakalım düzenli kullanırsam geçer diye düşünüyorum.dr una ayrıntılı bir şekilde anlat canım geçiştirme sakın.

slm kızlar,
valla amma kaynatıyorsunuz haa :) ne güzel, bu ne enerji. yattığım yerden telefondan okuyorum, oku oku yetişebilene aşk olsun :)
salı günü 32. hafta çalışabilir raporu aldım. çarşamba günü yıllık izne ayrıldım. öncesinde 10 gündür raporluydum. hala çalışabilen arkadaşları takdir ediyorum. ben 30.haftada pert oldum. kalçamı yani türkçesi totomu :) kaldıramıyorum hiç. özellikle akşamları ve geceleri. kalsiyum da içiyorum ama kalçamın ağrısı hiç geçmiyor. haftada 2-3 kere evin önüne yürüyüşe çıkıyoruz eşimle hava kararınca. yürüyüş de denemez, belki 100 mt bile değildir küçük küçük adımlarla. son haftalarda yerimden kalkamıcam herhalde toplamda 15kg aldım.

bu arada bebişim baş aşağı dönmüş. dr.'a sezeryanı epidural mi yapıyorsunuz dedim. hasta ne istiyorsa onu yapıyoruz dedi. kimisi çok korkuyor genel anestezi istiyor, kimisi bebeğin doğum anını görmek istiyor epidural yapıyoruz dedi. ben artık genel anestezi yapılmadığını duymuştum bebeğe narkoz geçtiği için. dr.'un yanındaki ebe de, sen sakin mizaçlısın epidural yapabilirsin dedi. çatına bakalım, bebeğin pozisyonu da uygun normal de yapabilirsin diyen olmadı. hoş ben sezeryan istiyorum zaten ama ilginç geldi. ben açıkçası doğum anını düşünmüyorum sıkıntıya girmemek için ama kendimi de sorguluyorum gerçekten o gün sakin kalabilir miyim, epidural yapabilir miyim diye. ee hiç yaşamadığım bişey sonuca varamıyorum. Allah hayırlısını versin deyip kapatıyorum. eşim, ben olsam genel anestezi isterdim dayanamazdım diyor ki, şimdiye kadar hep normal doğurmamı istiyordu. gün yaklaşıp iş ciddiye bindikçe o da korkmaya başladı :)

çok yazdım yahu, neyse artık. öpüldünüz..

slm arkadaşım valla ben bu diyetten bir şey anlamadım akşam bir kaseden az tarhana corbası 1 dilimden fazla ekmek 7-8 kaşık sebze yemegi yedim püffffff 153 anlamadım gitti gerci ben pek diyete de uymuyorum uymuyorum derken sabah 8 yada 8,30 da kahvaltı yapamıyorum ögün saatleri biraz degişiyo ama anlamadım yarında ölçücem böle devam ederse sanırım ünsilün ama gercekten böle tatlı tatlı şeyler yemek istiyorum gebelik olmadan deger 140 olunca budamı sorun teşkil ediyor anlamadım eşim acaba makşnada bir sorunmu var dedi erkekler malum maşallah okadar yedi onunkide 143 cıktı ben şimdi bundan birşey anlamadım.............

Bebeğin ve kendi saglıgın icin diyetine muhakkak uymalısın. Bu geçici bir durum sonuçta yapamıyorum diye birşey yok :) yinede düşmüyor ise ölçümlerin ile birlikte acil doktora gitmelisin . İnsulin tehlikeli yada zararlı birşey değil aksine gerekli olduğu halde kullanmıyorsam bu hem senin hemde bebeğin icin zararlı. Herkesin sekeri diyet ile düşecek diye bir kural yok canım maalesef.

Benim önerilerim bunlar canım karar senin :)

iyi geceler annişler yatmadan bi duş alayım dedim bikaçgündür sürekli yapıyorum bunu inanılmaz rahat uyuyorum.ama duştan çıkınca üstümü giyinmeye bile dermanım kalmıyor dayak yemiş gibi oluyorum...

çooooook güzel olmuşşşşşşşşşşşş
dün akşamdan beri... yoksa 1 günde mi bitirdinnnnnnnnnnn

kendim için olsa uğraşmam belkide bebiş için olduğunu düşününce insan daha da heyecanlanarak yapıyor...kelebekli bişeyler daha yapıyorum bakalım bitsinde paylaşırım :))))

Kizlar ben rapor konusunda uzman oldum artik.. Saglik ocagi 2gun veriyor. Ama sgk anlasmali ozel bir hastaneden 10+10 alabiliyorsun. Yetmiyor dersen sonrasinda 1gun calismak zorundasin. Sonra patlat bi 10+10 daha... Boyle gidiyor isler

Selam kızlar sizlere yine hastaneden bildiriyorum maalesef. bugün yine yatış verildi sanırım kızçem gelme konusunda kararlı. Rahim açılmam 4 cm plesantamdaki incelme % 70 e ulaşmış. Gözetim altındayım doğum başlamadı ama herkes eli kulağında diyor artık. Böyle demeleri de sinir bir durum ben hala zamanında gelsin diye çırpınıyorum ama elimden bir şey gelmiyor.

Ağustos bebekleri çok aceleci sanırım. Gribeyaz beklebekle 5n1k ve gözümden kaçan olmuşsa Affola Alla hepimizin yardımcısı olsun. Fırlama olacak bizim kuzular sanırım :) öpüyoruz sizi ii geceler

Nuran benim 75 gr da 1 saat 207 2 saat 196 çıktı (bunlar açlık), diyet verdi doktor ama aşırı tok tutucu bir diyet 2,5 saate bir bişeyler yiyorum sadece hamurişi, şekerli şeyler (bal, pekmez gibi) beyaz ekmek vs yok ara öğünlerde hep meyve ve ayran yada süt var, eşim diyete başladığından beri sürekli bişeyler yiyosun diyor hatta... 1 hafta sonra tokluk değerime baktırıp takrar doktora gidicem...

İnşaallah hayırlısı olur ikiniz içinde, hastanede olman iyi en azından sürekli kontrol altındasın... İyi haberler verirsin umarım... Allah bebeciğiende sanada sağlık sıhhat şifa versin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…