2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim bildiğim analık parası doğum parasıdır memurlar cüzi bir miktar alırken işçi statüsündekiler birkaç milyar alıyormuş sanırım bu.

Öyle bişey yok ben hiç duymadım. Doğum yapan kadın işe dönmemiş mi sonrasında? İşe dönünce almış dimi o parayı? Devlet şuanki yasa tasarısında çıkarıcak ekstra yardım için para olayını. O da 2. çocuğa 1000 TL 3. çocuğa 5000 TL olarak.

DOĞUM İZNİNDE ARTIŞ
Şu an 16 hafta olan ücretli doğum iznine bir hafta ilave edilecek ve takip eden üç ayda da yarı zamanlı çalışma hakkı tanınacak. İşveren bu sürede yarım ücret öderken diğer yarısını devlet karşılayacak. Bu üç ayın altı ay veya bir yıl olması da seçenekler arasında.

Canım iste Ssk dan alacağımız dogum parasinin adı analik yardımı diye geçiyor , ben simdi Ssk li çalışıyorum , işyeri dogum izninde maaş vermeyecek Ssk dan o analik yardımı denen parayı alacağım izin bitince

Sürenin artmayisina cok canım sıkılıyor

artk sizi takip etmekte zorlanıyorumm çok fazla girmiyorum bi kaç gündür girdiğimde de sayfalarca yazmış oluyorsunuz malum...

son sayfalara şöyle bir bakıyorum sadece....

ben de artık 20 li haftaları bitirdim...30.haftadayım

artık yürürken bile hareketlerini hissediyorum kızımın,önceden yürürken olmazdı oturunca uzanınca olurdu...

geceleri ilk etapta uyuyabilmek dışında bir sıkıntım yok çok şükür....

bu ayın 21 inde çocuk kardiyolojisine gidicez hacettepeye...fetal eko fln çekilcekmiş...doktor bunu neden istedi hala anlamadım,herkesten istenmemiş burda :44:

bir daha ki kontrole de çok var uff özlüyorum ve görmek istiyorum kızımııı...ama zaten nerdeyse canlısını görücez az kaldııı

kuuzm analık parası ve doğum parası denen şey aynı şey sadece çalışmayan hatunlar için süt parsı var o ayrı...
kız doğru söylemiş işten ayrılıyosunya doğum izninde para almıyosun senin pirimlerin kadar sgk sana para yatırıyo.
bende kızımda 6000 lira almıştım ama şirketim maaşımı kesti ve sgkdan işe başlayınca paramı aldım.
senin de öyle olacak canım sende sgkdan alacaksın paranı
şirketin maaş verecek mi sana ?

SGK DOĞUM PARASI SORGULAMA | İŞ GÖREMEZLİK GİRİŞ

Canım belki tedbir icin istemistir , herhangi bisey atlamasın diye , ben yaptırdım benim kalbimde küçük delik var onun icin emin olayım dedim Dr istememişti , sende icini ferah tut bisey olsa Dr söylerdi

Policim kesinleşti mi yasa ?

Kızlar doğum parası ile analık parası dedikleri şey aynı diye biliyorum ben.
Aslında bu paralar bizim doğum iznindeykenki maaşlarımız oluyor... Kimsenin doğurduk diye para verdiği yada kimine fazla kimine az verdiği falan yok.
Brüt maaşın üzerinden hesaplanıyor, ne kadar maaş alıyorsan doğum izni raporların bitince SGK dan paranı toplu alıyorsun.
Bazı işverenler izindeyken maaşını yatırmaya devam ediyor, o yüzden bu parayı alınca onu işverene yatırıyorsun. Özel sektorde genelde böyle.
Ama devlet memurularında nasıl oluyor bilmiyorum.

Burası türkiye kimsenin kimseye fazladan para vereceğini hiç sanmıyorum.... borçlu bile çıkarır bizi bunlar

yok canım son durum buymuş görüşülüyomuşşşşşş

slm kizlar bende bugun tatile cikiyorum bir hafta giremeyecem foruma...hepinize iyi haftalar bol tekmeler simdiden...kendinize iyi bakin ve bebislerinize...son zamanlarimizi iyi gecirmemiz lazim allaha emanet olun canlar...

kamuda çalışalanlar öle bir para alamıyor ama özel söktörde çalışanlar izinli oldukları zaman alamadıkları maaşın bir kısmını devlet ediyor.. çalıştığınız yerin maaşınızı nekadar gösterdiği önemli asgari ücret gösteriyorsa 2500 civarı alınıyor. tabi ikinci çocukat bu daha fazla oluyor. onun dışında eşelrin aldığı bir para var 90 lira vivarıydı yanlış hatırlamıyosam. ama ekstra analık parası yok diye biliyorum bende aynı şey olması lazım

Gecmis olsun canım , Allah yardımcınız olsun , insallah sagsalim en hayırlı zamanda alırsın bebisini kucağına
Erken dogum riski olan bütün arkadaslar dualarım sizinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…