- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.901
Benim zaten dusukti tansiyonum ama moral bozuklugu kizimi da etkiliyorof Allahim...
Allah bilecek iste... Moralimi kendi kendime bozmuyorum kiSist salma kendini toplam biraz en iyi ihtimalleri duşun motive et kendini tehlikeli dönemleri geçtik hem . Bebis şimdi gelsin ya da gelmesin bir sorun olmayacak. Kızıyorum ama bak :)
Aaaaaa :18::18:
Benimde plesanta önde ama doktorum şu güne kadar hiç böyle birşey söylemedi bana...
Normal olduğunu ve de birçok kişide olduğunu söyledi.
Hatta bir arkadaşımında öndeydi plesanta, o normal doğum yaptı bir ay oldu.
Tek sorun çok yırtılması oldu tam 37 tane dikiş atmışlar alttan :18::18::18:
Allah bilecek iste... Moralimi kendi kendime bozmuyorum kicevreden insanlar bozuyor
Canım iste Ssk dan alacağımız dogum parasinin adı analik yardımı diye geçiyor , ben simdi Ssk li çalışıyorum , işyeri dogum izninde maaş vermeyecek Ssk dan o analik yardımı denen parayı alacağım izin bitince
Canım belki tedbir icin istemistir , herhangi bisey atlamasın diye , ben yaptırdım benim kalbimde küçük delik var onun icin emin olayım dedim Dr istememişti , sende icini ferah tut bisey olsa Dr söylerdi
Allah bilecek iste... Moralimi kendi kendime bozmuyorum kicevreden insanlar bozuyor
kuuzm analık parası ve doğum parası denen şey aynı şey sadece çalışmayan hatunlar için süt parsı var o ayrı...
kız doğru söylemiş işten ayrılıyosunya doğum izninde para almıyosun senin pirimlerin kadar sgk sana para yatırıyo.
bende kızımda 6000 lira almıştım ama şirketim maaşımı kesti ve sgkdan işe başlayınca paramı aldım.
senin de öyle olacak canım sende sgkdan alacaksın paranı
şirketin maaş verecek mi sana ?
SGK DOĞUM PARASI SORGULAMA | İŞ GÖREMEZLİK GİRİŞ
kızlarrr haziran annelerinin topiğine bakıyorum 1 ay sonra nedeyse aynı telaşlar başlıcakkkkk
Butunduamvesenam doğum hikayesini okusanıza biiii
http://www.kadinlarkulubu.com/haziran-anneleri/552731-2013-haziran-annleri-paylasim-alani-5279.html
Aminn ne guzel konusuyorsun canimCanım kulaklarını tıka o insanlara. Böyle durumlarda morali hep yüksek tutmak lazım. Psikoloji çok önemli. Lütfen sakin olmaya çalış ve bebeğine hiç bişey olmayacağını düşün. Bu mübarek cuma günü Allah yardımcınız olacak ben eminim buna. Erken doğum yapan ve sapasağlam çocukları olan insanlarla dolu etrafım. Maşallah yaşıtlarıyla hiç bir farkları yok. Sizin de böyle olacak. Bak bunca hamilenin duası sizinle.
Policim kesinleşti mi yasa ?
Kızlar doğum parası ile analık parası dedikleri şey aynı diye biliyorum ben.
Aslında bu paralar bizim doğum iznindeykenki maaşlarımız oluyor... Kimsenin doğurduk diye para verdiği yada kimine fazla kimine az verdiği falan yok.
Brüt maaşın üzerinden hesaplanıyor, ne kadar maaş alıyorsan doğum izni raporların bitince SGK dan paranı toplu alıyorsun.
Bazı işverenler izindeyken maaşını yatırmaya devam ediyor, o yüzden bu parayı alınca onu işverene yatırıyorsun. Özel sektorde genelde böyle.
Ama devlet memurularında nasıl oluyor bilmiyorum.
Burası türkiye kimsenin kimseye fazladan para vereceğini hiç sanmıyorum.... borçlu bile çıkarır bizi bunlar
Tamam o zaman su an itibari ile kulaklarını Tıka kulaklık varsa tak doktorun dısında kimse ile konuşma sadece bebeginde icinden konus o sana güç verecek bulunduğun hastane hangi semtte ? Esın yanında dımı. Elini tut onun gercekten kötü birşey olmayacak İnan bana
dün dr gittik 32+1 kızçem 2.200 kg 43 cm olmus maşallah onaa sizin bebişlerin nasıl kg ve boybide ben sezeryan istediğim için dr 24 temmuza verdi günümüzü ama zaman geçmek bilmiyor yaaaaaaaaaaa avcılar ve çevresinden varmı hamiş??
Kizlar deliricem. Neymis bu kanamamin sebebi benmisim! Benim riskli gebelik uzmani doktorum bile artik bebek buyudu plesenta onda oldugu icin kanama her durumda olabilir merak etme ama tedbirli olmak zorundayiz diyor.. Baskasi aradiginda esim hala belki evde is yapmistir bilmiyorum diyor! Ayni anda kayinvalidem beni ariyor ben biliyorum sen kendini yordun oyuzden oyle oldu diyor! Ya insanlar suclamaya nekadar merakli ulan bu cocukla 24 saat gecireb benim annesi benim, onu benden cok kimse dusunemez ama esimin ailesine gore ben dikkat etmedim kendime oyuzden kanamam oldu!!! Hastane odasinda esimle de kavga ettim kendine gel bu cocugu en cok ben dusurnurum kendi dusuncelerini duzelt annene de bunu anlat bir daha bana kendini yordun diyen olursa cok daha sertt olur tepkim dedim. Manyak midir nedir bu insanlar anlamiyorum ki yaa... Doktor bile olabilir diyor, bi bunlar dogruyu biliyor! Kavga ettim sonra da dondum ona arkami agladim( bi moralimin bunlardan dolayi bozulmasi eksikti.. Annem bile ariyor neyse olacagi varmis diyor ama yok bunlarin agzindan bi hayir cumlesi cikmiyor arkadas yaa... Ben de kayinvalideme dedim ki benim icim cok rahat ben sebep olacak hicbisey de yapmadim dedim. Bir daha soylerse lutfen artik bunlari duymak istemiyorum dicem. Bebegimle mi ugrasicam bunlarla mi ugrasicam ben ya...
Kızlar Bugünden İtibaren Göğüs Ucu Kremi Kullanmaya Başlıyorum. 2 Hafta Önce Arkadaşım Doğum Yaptı, Dün Bebek Mevlüdüne Gittim Göğüsleri Berbat Durumda, Bebeği Emzirmek Bile İstemiyorum Acıdan Diyor. Önceden Başla Bence Kullanmaya Faydası Olur Dedi. Bende Aldım Kullanmaya Başlayacağım, İnşallah İşe Yarar
Kizlar deliricem. Neymis bu kanamamin sebebi benmisim! Benim riskli gebelik uzmani doktorum bile artik bebek buyudu plesenta onda oldugu icin kanama her durumda olabilir merak etme ama tedbirli olmak zorundayiz diyor.. Baskasi aradiginda esim hala belki evde is yapmistir bilmiyorum diyor! Ayni anda kayinvalidem beni ariyor ben biliyorum sen kendini yordun oyuzden oyle oldu diyor! Ya insanlar suclamaya nekadar merakli ulan bu cocukla 24 saat gecireb benim annesi benim, onu benden cok kimse dusunemez ama esimin ailesine gore ben dikkat etmedim kendime oyuzden kanamam oldu!!! Hastane odasinda esimle de kavga ettim kendine gel bu cocugu en cok ben dusurnurum kendi dusuncelerini duzelt annene de bunu anlat bir daha bana kendini yordun diyen olursa cok daha sertt olur tepkim dedim. Manyak midir nedir bu insanlar anlamiyorum ki yaa... Doktor bile olabilir diyor, bi bunlar dogruyu biliyor! Kavga ettim sonra da dondum ona arkami agladim( bi moralimin bunlardan dolayi bozulmasi eksikti.. Annem bile ariyor neyse olacagi varmis diyor ama yok bunlarin agzindan bi hayir cumlesi cikmiyor arkadas yaa... Ben de kayinvalideme dedim ki benim icim cok rahat ben sebep olacak hicbisey de yapmadim dedim. Bir daha soylerse lutfen artik bunlari duymak istemiyorum dicem. Bebegimle mi ugrasicam bunlarla mi ugrasicam ben ya...
Yangına körükle gitmiş gibi olacağım belki ama..böylesinide ilk kez görüyorum.Valla bizimkinin başına böyle bi durum gelse anasını babasını bin pişman ederdi.Eşin yine sakin karşılamış.Ne diim olan sana olmuş tatlım. Bu halinle onca eziyet çektin.Sizi göresi yokmuş demekki;ilginçİYi geceler kızlar canım çok sıkkın bu hafta sonu kaynanalara gidicektik eşimle bu yüzden eşimle birlikte geldim ben otedeyim Pazartesi den beri düğünden beri hiç görüşmüyorum konuşmuyorum ama eşime kıyamadığım için bı halimle kalktım onca yolu geldim bi aksilik çıkarsa die haber vermemişti eşim geleceğimizi bugün aradı annesini daha o biz gelicez demeden kadın kaynımın kız arkasaşının ailesi ile tanışmaya gidicez dedi be başka bir şehire tabi kaybım da başka şehirde bide yoldan onu alacaklar eşim dedi böle böle biz gelecektik kızıda aldım kaç saat yolda getirdim kadın konuyu değiştirdi sağlığın sıhhatın nasıl falan dedi sonra sizde gelin isterseniz bizle dedi ağız ucuyla ya sinirlerim tepeme zıpladı ama eşime bişey demedim üzülmesin die zaten dumur oldu evimize dönelim biz dedi çocuk doğurmak ile anne baba olunmuyor gerçekten bunu bir kez daha anladım ama Rabbim büyük annemi babamı beni kötü bildilerya ki oğullarını onlardan çok bizimkiler sahiplendi Allah onlara annemle babam gibi dünürü benim gibi gelini aratsın diorum tek dileğim bu benimde oğlum olucak ama ben oğlumu böle gözden çıkaramam
Ben onun kıprak totosunu yirrriiiiiim! Benim oğluşum henüz dönmedi. kafası sol göğsümün altında.Zorlanıp duruyobenim kızımın totosu çok kıpırdak yaaaa
Sağ göğsümün altında topanıyo dolanıp duruyo
Ben hep ayakları tekmeliyo sanırdım doktora gidince sordum neresi var diye totosunu dayamış dediHerkesin mi öyle acaba.
Amiiiiinn!!!Allah razı olsun canım. Yazdın,okuduk bizde nasiplendik. Hayırlar getirsin inşallah.Allahım şu mübarek 3 aylarda mübarek cuma günü yüzü suyu hürmetine hepimize hayırlı sağlıklı zekalı vaktinde gelen evlatlar ve kolay doğumlar nasip et,sen şu sıcak günlerde ağırlaşan bizlere kolaylıklar ver,bebeklerimizi hayırla kucağımıza almayı nasip et Ya Rabbim aminnn,(içimden böyle bi dua etmek geldi kızlar inşallah kabul olur)
Canım Allah yardımcın olsun. Demesi bizlere kolay ama evladının iyiliği için kulaklarını kötü şeylere kapat n'oolur. Her şey çok iyi olacak Allah'ın inayetiyle. Dua ediyorum sen ve kuzun için. Biraz sakinleşmeye çalış. Tamamen bebeğine odaklan yalnızca onunla ilgilenki stresten kurtulasın.Kizlar deliricem. Neymis bu kanamamin sebebi benmisim! Benim riskli gebelik uzmani doktorum bile artik bebek buyudu plesenta onda oldugu icin kanama her durumda olabilir merak etme ama tedbirli olmak zorundayiz diyor.. Baskasi aradiginda esim hala belki evde is yapmistir bilmiyorum diyor! Ayni anda kayinvalidem beni ariyor ben biliyorum sen kendini yordun oyuzden oyle oldu diyor! Ya insanlar suclamaya nekadar merakli ulan bu cocukla 24 saat gecireb benim annesi benim, onu benden cok kimse dusunemez ama esimin ailesine gore ben dikkat etmedim kendime oyuzden kanamam oldu!!! Hastane odasinda esimle de kavga ettim kendine gel bu cocugu en cok ben dusurnurum kendi dusuncelerini duzelt annene de bunu anlat bir daha bana kendini yordun diyen olursa cok daha sertt olur tepkim dedim. Manyak midir nedir bu insanlar anlamiyorum ki yaa... Doktor bile olabilir diyor, bi bunlar dogruyu biliyor! Kavga ettim sonra da dondum ona arkami agladim( bi moralimin bunlardan dolayi bozulmasi eksikti.. Annem bile ariyor neyse olacagi varmis diyor ama yok bunlarin agzindan bi hayir cumlesi cikmiyor arkadas yaa... Ben de kayinvalideme dedim ki benim icim cok rahat ben sebep olacak hicbisey de yapmadim dedim. Bir daha soylerse lutfen artik bunlari duymak istemiyorum dicem. Bebegimle mi ugrasicam bunlarla mi ugrasicam ben ya...
bana raporu aldığım hastanedeki memur, bugünden itibaren paran işlemeye başlar. 4 ay sonra doğum paranı alabilirsin dedi. ama 37 ye kadar çalışcam 4 haftayı doğum sonrasına aktarcam dedim. olsun o başka dedi. sen bu haftaları aktarsan bile yasal olarak 32 .haftadan itibaren başlar doğum izni dedi. mesela 36 haftada doğurdun henüz doğum iznine çıkmamıştın diyelim. bütün iznini doğum sonrası kullanabiliyormuşsun. hiç biri yanmıyormuş. bilgisi olan varmı acaba??????????????
esim yanimda ama moralimi bozan o oldu zaten delirtti beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?