2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yok canim benim plesentam ondeymis ve bu durumda normal dogum yapamazsin diyor doktorum. Plesenta onde oldugunda normal dogumda anne kan kaybindan olebiliyormus(

Allah korusun canım sana en kötü ihtimali anlatmıştır sen hiç kafanı buna yorma güzel şeyler düşün.

Evet yarın herkes burda bebeğinin boyunu kilosunu paylaşır artık :)) Nasıl da denk geldi bu hafta böyle...

37 dikiş mii oraya nasıl sığmış 37 tane dikiş

Hayret bişey ya! Şuan senin morale ihtiyacın var daha çok stres yaptırıyolar. Hiç içinde tutma canım direkt söyle içinden geçeni... Allahın izniyle bebeğin de sağ salim kucağında olacak.

Evet canım çeşitleri vardır mutlaka, yoksa dr.um mutlaka söylerdi, ama ben yarın yinede tekrar soracağım. Çünkü dr. antalyada bize 140 km. uzakta burda acil birşey olurda normal doğum yapmam gerekirse devlet hastanesine gitmem zorunda kalacağım, devlette de gittiğim bir dr. yok. Onlara laf anlatana kadar doğururum zaten... Risk varsa önceden bilmek lazım ....

dur şimdi şekerim anlamadım.. bana şirket maaş falan vermicek. doğum iznim bitince sgkdan alıcamm doğum paramı işe başladıgımda oda öyle değilmi??

Canım sen şimdi evlilik dolayısı ile bir yıl dolamdan tazminatlı çıkış hakkını kullanıyorsun, şirketin sana tazminatı verip çıkış yapacak ve sonra yine hemen giriş yapacak yada doğumdan sonra işe başladığında giriş yapacak değil mi ?

Eğer hemen giriş yapılırsa SSK pirimlerin yatmaya devam eder ve doğum izni sonunda işveren vermese bile SGK dan toplu olarak 16 haftalık maaşını alırsın. Bu durumda iş verenin bir kaybı olmuyor, devletten alıyorsun parayı !!!!

Yalnız kanun da diyorki doğum izni parasını hak etmek için öncesinde 120 gün çalışmış olmak gerekir diyor. Yani sana çıkış yapıp heen giriş yaparlarsa işe yeni başlamış gibi görüneceksin ve yasal hakkın olmayacak belki de !!!

Ama şirketin sana diyorsaki ; çıkış yapacağğım, tazminatı vereceğim, yeni girişi tekrar işe başladığında yaparım ve doğum paranı vereceğiz derse bence orası muallak. Özel sektör bu güven olmaz.

O zaman kesin işe döneceksen anlaş şirketle, çıkış yapmasınlar sana tazminatını versinler, sende doğumdan izni paralarını onlardan değil SGK dan al. Gerekirse doğum sonrası giriş çıkış yaparsın prosedürleri tamamlamak için.
Önemli olan senin yasal haklarının ölmemeis ve mağdur olmaman bence.

Benim bildiklerim böyle canım. Sen yinede hepsini araştır. ALO 170 ten sor bence, seni de yanlış yönlerdirmiş olmayayım...

Biraz karışık mı oldu neee

Yahu bizim toplumumuz da insanlar niye böyle felaket tellalı gibi, niye bu kadar cahil ve basit düşünüp hareket ediyorlar aklım almıyor. Zaten senin canın burnunda, zor zamanlar geçiriyorsun birde onlar yangına körükle gidiyor....
Kabahat sende bile olsa ki - mümkün değil bebeklermizi herkesten daha çok düşünüyoruz hepimiz. Sana destek olup moralini yükseltmeleri gerekir. Kimse bile isteye bebeğine zarar vermek iztemez sonuçta. Kaza da olabilir yaaa. Hepimizin başına her an herşey gelebilir, ters bir hareket te yapabiliriz farkında olmadan ne bileyim yaaa....
Olacağın önüne geçilmez sonuçta...

Boşver canım sen o densizleri, gerekirse kov valla hepsini tavrını koy... Boş boş konuşmasın kimse etrafında...

Benim yeğenlerimin 3. de 32. haftalarında doğdular gayette sağlıklıydılar.
Hiç merak etme sen herşey çok güzel olacak
Bol bol dua et içini kalbini ferah tut...

âmin canım cümlemizin inşallah ağzına saglik....

allah razı olsun allah onları başımızdan eksik etmesn lütfetmişler istemem onların bi haftasını falan, bu nası mantık yaaaaa

şuan en sinirlenmemen sakin olman gereken zamandasın cnm biliorum çok zor söylenenlere kulak tıkamak ama içine atmayıp eşine söylemekle de çok iyi etmişsin, için rahatlamıştır bırak artık düşünme, saçmalamışlar resmen, biz salak mıyız herkesten çok biz düşünüoz karnımızdaki bebeklerimizi.

sen ve erken doğum riski olan bütün arkadaşlar dualarım sizinle inş. sağsalim alacaksınız bebeklerinizi kucaklarınıza

lesya allah çıkardı seni karşıma valla
sayende dün biz de mobilya işini halletmiş olduk hem de tam istediğimiz şekilde.
Narin :: Favori Bebek
şu modelin dolabı ve şifonyerini aldık biz de mavi perde ve mavi kristal kulpları olacak, orada görmüşsündür mutlaka
içine de ekstra raf yaptırıom dolabın, bi de duvara monte etmek için bi raf sözü aldım adamdan, ay sonuna getirirlermiş, heyecanla bekliyorum

Aynen oyle( ve kanamam basladi.. Rahim kasiliyor tabii (

kızlar bide çok sıcak duş almayın erken doğumu tetiklliyormuş açılmaya sebep oluyormuş. duş alırkan aman dikkat. bide internetten son sipariş verdiğim şeylere bakın bakim beğenicekmisiniz:)

Bir arkim doğum yaptı. Gebelik esnasında rahminde miyom vardı. Bebekle beraber büyüdü resmen o da. Bebek 3.5 kilo doğduysa bir de 2 kilo kadar miyom aldılar doğum esnasında, düşünün yani. Yani doğumla beraber ameliyat da olmuş oldu. Tabi haliyle kanaması diğer lohusalara göre daha fazla oldu. Hastanede daha uzun süre kaldı ve birkaç ünite kan verildi. Kayınvalidesi başında dururken telefonla arıyolarmış akrabalar nesi var gelininin diye psikolojik diyomuş. Psikolojik olarak tutuyolarmış ona göre hastanede. Yoksa bişeyi yokmuş. Bekle bekle kayınvalidesinin dediğini anlatınca bu geldi aklıma şimdi. Kendi evladı olsa yine psikolojik der miydi acaba. Neden böyle yapıyor bu kayınvalideler anlamıyorum. Üstelik hastanede olanlara birebir şahit olmuşken, üstelik kızın rahminden çıkanı kavanozda görmüşken, üstelik o kadar kan verilmişken. Ayıp valla çok ayıp

Ya oyle ama insan her gun ayni seyi soyler mi ya hergun arayip ben biliyorum kendini yordu diyor saka gibi kadin yaaa(

Sagol canim. Biz de 2gundur hastanedeyiz, kanama her wc gidisimde tekrarliyor kendini, Allah'tan baska kimse yardim edemez sanirim bize

geçmiş olsun canım..allah yardımcın olsun....benim de bugün kontrolüm vardı...şimdilik sorun yok gibi biraz vajinal bölgede sancım vardı da idrar ve kan tahlili verdim bakalım bekliyorum sonucu...bir arkadaşımla karşılaştım 27 haftalık gebe...suyu erken gelmiş bir haftadır hastanede yatıyor...son ana kadar neyle karşılaşacağımız bilinmez...hakkımızda hayırlısı...allah sağ salim kurtarsın herkesi...

''İstersen 33. haftada doğur, kullanmadığın 7 hafta doğum sonrasına ilave ediliyor.'' demişsin. doğum öncesi 8 hafta değilmi niye tamamı aktarılmıyor. ozaman 36 da doğurursam. sadece 4 hafta aktarılcak.

Ya agladim agladim kanamam yine basladi ooooff(

canım o tarz kremler dogumdan önce kullanıldıgında göğüsde süt kanallarını açıyormuş. şimdi erken bence doğuma yakın 1 - 2 hafta önce başla en azından..
Aa Duymamıştım hiç. Zararı Var mı Ki Süt Kanallarının Açılmasının. Doğum Da Ne Zaman Olcak Belli Değil Ki 1-2 Hafta Öncesini Hesaplayalım. Canı Sıkılan Bebiş Çıkıcam Diye Direniyor Bu Ara Baksanıza

cnm eminim eşin art niyetle ya da seni suçlamak için söylememiştir. kaynananı ve diğer insanları hiç takma zaten. kesinlikle değmez. hepimiz ister istemez iş yapıyoruz. evde istirahatte olsak bile çoğumuz ailelerimizden uzaktayız, yardımcı olacak kimsemiz yok ve bi sürü iş yapıyoruz. benim eşim yardımcı olur ama bu süreç 1-2 günlük bir süreç değilki. 9 ay boyunca her dönem farklı sıkıntılar yaşadık, erkeğin yapacağı işten ne olacak. mecburen evi çekip çeviren yine bizleriz. sakın sen de kendini üzme, kimsenin seni suçlamaya hakkı yok. Allah'ın takdiri. kimsenin hamileliliği güllük gülistanlık geçmiyor. kimbilir bebişlerimiz gelince ne zorluklar yaşayacağız ama burada birbirimize destek olarak Allah'ın izniyle bütün sıkıntıların üstesinden geleceğiz. sen Allah'a dayan, güven. bol bol dua et cnm. millet ne derse desin. eşinden de destek olmasını iste ve söylediği şeyin seni kırdığını üzdüğünü söyle. inan bana erkeklerin kafası böyle zamanlarda hiç basmaz cnm. lafın nereye gittiğini bilemiyorlar çoğu zaman. bundan emin olabilirsin.

Yok kafalari calismiyor cidden bazen.. Kolaysa onlar 9ay tasisin icinde bi cani((

Aynen oyle annelik dunyanin en kuvvetli korumasi sanirim. Ben ki asla laf etmezdim agzima geleni soyledim bu konu burada kapanmistir dedim. Ne halleri varsa gorsunler yaa

Cekirgecim sen de mutlaka sor doktorum da cok uzak.
Ya diyorum ki bundan sonra dikkatli ol demek yerine gecmise dair ben biliyorum yordun diyor.. Ki beni gormedi bile bu surede kasin! Ama yokk doktor bile tavsiye veriyor ama kayinvalidem gecmisle ilgili hemen herseyi biliyor yormusum kendimi. Bu mu iyiligimi dusunmek?

Cahillik tamamen

Ben ayni gun iki sabah iki aksam oldum igneleri. Nidilat carpinti yapmadi sadece o aksam uc tane ictim. Zaten nidilati ictim. Serum bitmeye yakin kasilma 5 dkda bire dustu. Dun tum gun 5 dkda bir oldu aksam 8 den sonra araliklari acilmaya basladi 10 15 30 dk derken saat gece 10 dan beri kasilmam yok hamdolsun. Bol su iciyorum magnezyumuda dun iki sefer ictim etki etsin diye. Dun bir dua bulup okudum sikinti aninda okunacak onu okudum kuran okudum tesbih cektim bunlarinda faydasinin oldugunu dusunuyorum. Hamilenin duasi kabul olurmus sende bol bol dua et biliyosun uc aylardayiz dua kapilari herzamankinden daha acik zamanlar. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin bi 34 hafta olsak biraz daha kolay olacak insallah. Kuveze gitmeleri bile gerekmez belkide

Yahu benimkinin kendi kizi da 7-8aylik dogurmus tansiyon yuzunden.. Ne diyim ki insanlara.. La havleee...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…