- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.921
Yok canim benim plesentam ondeymis ve bu durumda normal dogum yapamazsin diyor doktorum. Plesenta onde oldugunda normal dogumda anne kan kaybindan olebiliyormus(
Bu sabah ablam aramasa uyanacağım yokmuş. Sabah kalkıp kahvaltı da edemedim. Şimdi edicem hazırladım bişeyler :) Ya psikolojik mi bilmiyorum ama hafiften belime vuran sancı var bende de burda yazılanları okuduğumdan beri. Psikolojik olmasını ümid ediyorum. Yarın bakalım randevuda doktor amcamız ne diycek. Sanırım sözleşmiş gibi yarın topiğin yarısının doktor randevusu nerdeyseİlginç bir tesadüf oldu:)) Güzel haberlerinizi bekliyorum kızlar
Aaaaaa :18::18:
Benimde plesanta önde ama doktorum şu güne kadar hiç böyle birşey söylemedi bana...
Normal olduğunu ve de birçok kişide olduğunu söyledi.
Hatta bir arkadaşımında öndeydi plesanta, o normal doğum yaptı bir ay oldu.
Tek sorun çok yırtılması oldu tam 37 tane dikiş atmışlar alttan :18::18::18:
Kizlar deliricem. Neymis bu kanamamin sebebi benmisim! Benim riskli gebelik uzmani doktorum bile artik bebek buyudu plesenta onda oldugu icin kanama her durumda olabilir merak etme ama tedbirli olmak zorundayiz diyor.. Baskasi aradiginda esim hala belki evde is yapmistir bilmiyorum diyor! Ayni anda kayinvalidem beni ariyor ben biliyorum sen kendini yordun oyuzden oyle oldu diyor! Ya insanlar suclamaya nekadar merakli ulan bu cocukla 24 saat gecireb benim annesi benim, onu benden cok kimse dusunemez ama esimin ailesine gore ben dikkat etmedim kendime oyuzden kanamam oldu!!! Hastane odasinda esimle de kavga ettim kendine gel bu cocugu en cok ben dusurnurum kendi dusuncelerini duzelt annene de bunu anlat bir daha bana kendini yordun diyen olursa cok daha sertt olur tepkim dedim. Manyak midir nedir bu insanlar anlamiyorum ki yaa... Doktor bile olabilir diyor, bi bunlar dogruyu biliyor! Kavga ettim sonra da dondum ona arkami agladim( bi moralimin bunlardan dolayi bozulmasi eksikti.. Annem bile ariyor neyse olacagi varmis diyor ama yok bunlarin agzindan bi hayir cumlesi cikmiyor arkadas yaa... Ben de kayinvalideme dedim ki benim icim cok rahat ben sebep olacak hicbisey de yapmadim dedim. Bir daha soylerse lutfen artik bunlari duymak istemiyorum dicem. Bebegimle mi ugrasicam bunlarla mi ugrasicam ben ya...
Benim doktor perinataloji uzmani yani hic risk almiyor ama baska bi doktora daha gittim o da normal doguramazsin dedi bana. Ben plesenta onde olup normal doguranlari duydum ama riskmis iste o. Bi de bunun cesitleri varmis plesentanin dogum kanalini yari kapattigi marjinalus, tam kapattigi da bisi deniyordu ama hatirlayamadim. Benimki marjinalusmus, sezeryan olacak dedi ki bu adam normal dogumcu bir adam normalde. Bi sor istersen canim sen de..
dur şimdi şekerim anlamadım.. bana şirket maaş falan vermicek. doğum iznim bitince sgkdan alıcamm doğum paramı işe başladıgımda oda öyle değilmi??
Kizlar deliricem. Neymis bu kanamamin sebebi benmisim! Benim riskli gebelik uzmani doktorum bile artik bebek buyudu plesenta onda oldugu icin kanama her durumda olabilir merak etme ama tedbirli olmak zorundayiz diyor.. Baskasi aradiginda esim hala belki evde is yapmistir bilmiyorum diyor! Ayni anda kayinvalidem beni ariyor ben biliyorum sen kendini yordun oyuzden oyle oldu diyor! Ya insanlar suclamaya nekadar merakli ulan bu cocukla 24 saat gecireb benim annesi benim, onu benden cok kimse dusunemez ama esimin ailesine gore ben dikkat etmedim kendime oyuzden kanamam oldu!!! Hastane odasinda esimle de kavga ettim kendine gel bu cocugu en cok ben dusurnurum kendi dusuncelerini duzelt annene de bunu anlat bir daha bana kendini yordun diyen olursa cok daha sertt olur tepkim dedim. Manyak midir nedir bu insanlar anlamiyorum ki yaa... Doktor bile olabilir diyor, bi bunlar dogruyu biliyor! Kavga ettim sonra da dondum ona arkami agladim( bi moralimin bunlardan dolayi bozulmasi eksikti.. Annem bile ariyor neyse olacagi varmis diyor ama yok bunlarin agzindan bi hayir cumlesi cikmiyor arkadas yaa... Ben de kayinvalideme dedim ki benim icim cok rahat ben sebep olacak hicbisey de yapmadim dedim. Bir daha soylerse lutfen artik bunlari duymak istemiyorum dicem. Bebegimle mi ugrasicam bunlarla mi ugrasicam ben ya...
âmin canım cümlemizin inşallah ağzına saglik....Allahım şu mübarek 3 aylarda mübarek cuma günü yüzü suyu hürmetine hepimize hayırlı sağlıklı zekalı vaktinde gelen evlatlar ve kolay doğumlar nasip et,sen şu sıcak günlerde ağırlaşan bizlere kolaylıklar ver,bebeklerimizi hayırla kucağımıza almayı nasip et Ya Rabbim aminnn,(içimden böyle bi dua etmek geldi kızlar inşallah kabul olur)
allah razı olsun allah onları başımızdan eksik etmesn lütfetmişler istemem onların bi haftasını falan, bu nası mantık yaaaaaDOĞUM İZNİNDE ARTIŞ
Şu an 16 hafta olan ücretli doğum iznine bir hafta ilave edilecek ve takip eden üç ayda da yarı zamanlı çalışma hakkı tanınacak. İşveren bu sürede yarım ücret öderken diğer yarısını devlet karşılayacak. Bu üç ayın altı ay veya bir yıl olması da seçenekler arasında.
Ayy inanmıyorum yaaa. Onca stresinin içinde seni sakin tutmaları gerekirken yaptıklarına bak. Gerekirse eşini filan kov yanından bu ne yaaa. Burda kızlar bazen anlatıyolar yaptıkları işleri falan bir de misafir ağırlıyolar bazıları onlara hiç bişey olmuyor. Olacağı varsa tüm gün yatsan da olur. Ve senin de olacağı varmış. Doktorun zaten gerekli tıbbi açıklamayı yapmış. Kimseye konuşmak düşmez bu saatten sonra.
canım bebişini senden fazla kimse düşününemez tabı ki ınan suan yasadıgın sıkıntılar gelıp gecıcı bebısını kucağına aldığın zaman bunlar umrunda bıle olmazz kımseyı düşünme dert etme bebişinle yasıycagın güzel gunlerı dusun ben sıkıldım mı onu yapıyorum onu yıkama anını düşünüyorum yurumesı emeklemesi diş çıkarması uykusuz geceleri gülümseeee ki bebişin de huzurla olsun içinde
Sagol canim. Biz de 2gundur hastanedeyiz, kanama her wc gidisimde tekrarliyor kendini, Allah'tan baska kimse yardim edemez sanirim bize
Günaydın kızlar
Beklebekle ve medcezir geçmiş olsun canlar, allahım hakkınızda hayırlısını versin, inşallah minnoşlarınız sağlıkla doğacaklar, kalbinizi ferah tutun ....
Uzun zaman sonra dün gece ilk defa deliksiz uyudumalarmla gözümü açtım, sabah olmuştu
Ne agrılar ne wc nöbetleri, ne susuma krizleri ne de tepikler.... Valla mışıl mışıl uyumuşum. Sabah hiç kalkmak istemedim, kuş gibiydim acayip dinlenmişim...
Sonra bir baktım yüzüstü yatıyorum göbeğim kaybolmuş gibiydi
Aklım çıktı, herzaman taş gibi olan karnım yumuşacık olmuş girmiş içeri, bebeğimi dinledim biraz hareket etmiyordu çok korktum ama biraz yürüyünce evin içinde o da hareketlendi. Ohhh dedim dünya varmış, HAYATIN ANLAMI BU ARTIK
Yavrumoda güzelce uyudu sanırım bu gece, annesini hiç rahatsız etmedi. Neyseki yarın kontrol var. Güzel kızımızı göreceğiz inşallah.Karnım nasıl o kadar dümdüz oldu anlamadım :18:
Canım otomatik sallanan bu beşiği bende araşırdım ama kullanan arkadaşlar hiç tavsiye etmedi, hem alçak olduğu için ilk zamanlar özelliklede sezeryan olursan bebeği alıp yatırmak çok zor oluyormuş, hemde küçük ve sığ olduğu için bebek hareketlenmeye başlayınca bebeğini düşürenler olmuş...Kısa süreli kullanacaksan(ilk 3 ay gibi) olabilir.
Bende hasır olanı beğendim. şık duruyor ama boyutları yeterli mi ne kadar süreyle kullanacaksın bu önemli bence.
Canım 32 den sonr çalışabilir raporu aldıktan sonra erken doğum yapman durumunda kullanamadığın tüm haftalar doğum sonrasına aktarılıyor. İstersen 33. haftada doğur, kullanmadığın 7 hafta doğum sonrasına ilave ediliyor.
Çalışabilir raporu alınca , bu sürede aldığımız istirahat raporları doğum sonrası izinlerden kesiliyor kızlar. Keyfi rapor almayın, Yıllık izin kullanabilirsiniz. Ama raporlar geçmiyor canlr.
Bunların hepsini ALO 170 i arayıp öğrenmiştim...
Aklınıza takılan şeyleri ordan öğrenebilirsiniz daha garanti olur.....
Yangına körükle gitmiş gibi olacağım belki ama..böylesinide ilk kez görüyorum.Valla bizimkinin başına böyle bi durum gelse anasını babasını bin pişman ederdi.Eşin yine sakin karşılamış.Ne diim olan sana olmuş tatlım. Bu halinle onca eziyet çektin.Sizi göresi yokmuş demekki;ilginçNeyse tatlım sen stres sıkıntı yapma bunları..malum stres bize pek iyi gelmiyor.
Ben onun kıprak totosunu yirrriiiiiim! Benim oğluşum henüz dönmedi. kafası sol göğsümün altında.Zorlanıp duruyoağzımdan çıkacak kerata şimdiden kalbime soktum ben oğlumu. Annesinin aşkıtellasıdır o
Amiiiiinn!!!Allah razı olsun canım. Yazdın,okuduk bizde nasiplendik. Hayırlar getirsin inşallah.
Canım Allah yardımcın olsun. Demesi bizlere kolay ama evladının iyiliği için kulaklarını kötü şeylere kapat n'oolur. Her şey çok iyi olacak Allah'ın inayetiyle. Dua ediyorum sen ve kuzun için. Biraz sakinleşmeye çalış. Tamamen bebeğine odaklan yalnızca onunla ilgilenki stresten kurtulasın.
Aynen oyle( ve kanamam basladi.. Rahim kasiliyor tabii (
Aa Duymamıştım hiç. Zararı Var mı Ki Süt Kanallarının Açılmasının. Doğum Da Ne Zaman Olcak Belli Değil Ki 1-2 Hafta Öncesini Hesaplayalım. Canı Sıkılan Bebiş Çıkıcam Diye Direniyor Bu Ara Baksanızacanım o tarz kremler dogumdan önce kullanıldıgında göğüsde süt kanallarını açıyormuş. şimdi erken bence doğuma yakın 1 - 2 hafta önce başla en azından..
canım benim şu an tek düşünmen gereken kendi ruh sağlığın ve bebeğin.
Kocan hata yapıyor bazen kafayı çalıştıramdıkalrı oluyor sanki çok gebelik yaşamışlarda yorum yapıolar.
Gebelik yaşayanların bile yorum yapmasına kızıyorum çünkü her hamilelik birbirinden farklıdır.
Oo eşim evde yokken ben ne işler yaptım evde gzili gizli. Bişey olmadı olsaydı bana olurdu.olacağı varmış senin.
Biliyorum en çok eşinin desteğine ihtiyacın var insan annesinden bile daha çok eşinin sıcaklığını istiyor hamileyken.
Ancak sen de de şu an herşeyle başedebilecek annelik donanımı var korkma.dinleme duymuyorum seni buraya konuş de :)) sinirlenip kendini üzmemeye çalış.
Inşallah herşey senin istediğin gibi olur.
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik stres yok annesii....
Allah korusun canım sana en kötü ihtimali anlatmıştır sen hiç kafanı buna yorma güzel şeyler düşün.
Evet yarın herkes burda bebeğinin boyunu kilosunu paylaşır artık :)) Nasıl da denk geldi bu hafta böyle...
37 dikiş mii oraya nasıl sığmış 37 tane dikiş
Hayret bişey ya! Şuan senin morale ihtiyacın var daha çok stres yaptırıyolar. Hiç içinde tutma canım direkt söyle içinden geçeni... Allahın izniyle bebeğin de sağ salim kucağında olacak.
Cekirgecim sen de mutlaka sor doktorum da cok uzak.Evet canım çeşitleri vardır mutlaka, yoksa dr.um mutlaka söylerdi, ama ben yarın yinede tekrar soracağım. Çünkü dr. antalyada bize 140 km. uzakta burda acil birşey olurda normal doğum yapmam gerekirse devlet hastanesine gitmem zorunda kalacağım, devlette de gittiğim bir dr. yok. Onlara laf anlatana kadar doğururum zaten... Risk varsa önceden bilmek lazım ....
Canım sen şimdi evlilik dolayısı ile bir yıl dolamdan tazminatlı çıkış hakkını kullanıyorsun, şirketin sana tazminatı verip çıkış yapacak ve sonra yine hemen giriş yapacak yada doğumdan sonra işe başladığında giriş yapacak değil mi ?
Eğer hemen giriş yapılırsa SSK pirimlerin yatmaya devam eder ve doğum izni sonunda işveren vermese bile SGK dan toplu olarak 16 haftalık maaşını alırsın. Bu durumda iş verenin bir kaybı olmuyor, devletten alıyorsun parayı !!!!
Yalnız kanun da diyorki doğum izni parasını hak etmek için öncesinde 120 gün çalışmış olmak gerekir diyor. Yani sana çıkış yapıp heen giriş yaparlarsa işe yeni başlamış gibi görüneceksin ve yasal hakkın olmayacak belki de !!!
Ama şirketin sana diyorsaki ; çıkış yapacağğım, tazminatı vereceğim, yeni girişi tekrar işe başladığında yaparım ve doğum paranı vereceğiz derse bence orası muallak. Özel sektör bu güven olmaz.
O zaman kesin işe döneceksen anlaş şirketle, çıkış yapmasınlar sana tazminatını versinler, sende doğumdan izni paralarını onlardan değil SGK dan al. Gerekirse doğum sonrası giriş çıkış yaparsın prosedürleri tamamlamak için.
Önemli olan senin yasal haklarının ölmemeis ve mağdur olmaman bence.
Benim bildiklerim böyle canım. Sen yinede hepsini araştır. ALO 170 ten sor bence, seni de yanlış yönlerdirmiş olmayayım...
Biraz karışık mı oldu neee
Yahu bizim toplumumuz da insanlar niye böyle felaket tellalı gibi, niye bu kadar cahil ve basit düşünüp hareket ediyorlaraklım almıyor. Zaten senin canın burnunda, zor zamanlar geçiriyorsun birde onlar yangına körükle gidiyor....
Kabahat sende bile olsa ki - mümkün değil bebeklermizi herkesten daha çok düşünüyoruz hepimiz. Sana destek olup moralini yükseltmeleri gerekir. Kimse bile isteye bebeğine zarar vermek iztemez sonuçta. Kaza da olabilir yaaa. Hepimizin başına her an herşey gelebilir, ters bir hareket te yapabiliriz farkında olmadan ne bileyim yaaa....
Olacağın önüne geçilmez sonuçta...
Boşver canım sen o densizleri, gerekirse kov valla hepsini tavrını koy... Boş boş konuşmasın kimse etrafında...
Benim yeğenlerimin 3. de 32. haftalarında doğdular gayette sağlıklıydılar.
Hiç merak etme sen herşey çok güzel olacak
Bol bol dua et içini kalbini ferah tut...
Cahillik tamamenallah razı olsun allah onları başımızdan eksik etmesn lütfetmişler istemem onların bi haftasını falan, bu nası mantık yaaaaa
şuan en sinirlenmemen sakin olman gereken zamandasın cnm biliorum çok zor söylenenlere kulak tıkamak ama içine atmayıp eşine söylemekle de çok iyi etmişsin, için rahatlamıştır bırak artık düşünme, saçmalamışlar resmen, biz salak mıyız herkesten çok biz düşünüoz karnımızdaki bebeklerimizi.
sen ve erken doğum riski olan bütün arkadaşlar dualarım sizinle inş. sağsalim alacaksınız bebeklerinizi kucaklarınıza
lesya allah çıkardı seni karşıma valla
sayende dün biz de mobilya işini halletmiş olduk hem de tam istediğimiz şekilde.
Narin :: Favori Bebek
şu modelin dolabı ve şifonyerini aldık biz de mavi perde ve mavi kristal kulpları olacak, orada görmüşsündür mutlaka
içine de ekstra raf yaptırıom dolabın, bi de duvara monte etmek için bi raf sözü aldım adamdan, ay sonuna getirirlermiş, heyecanla bekliyorum
ben tam 32 haftalıkken oldu. kontrole gittiğimde kasılmam var dedim sadedece nst de sancımda çıktı. iğneverdiler evet. aynı gün iki tane ertesi gün iki tane. olsaı bir erken doğuma karşı ciğerlerini geliştirmek için. yarın birdaha nst ye bağlıcaklar . bakalım sancılarım durmuş mu ? nidilatı 1 haftadır günde 3 tane kullanıyorum ama kalp çarpıntıısı yapıyo sende de yaptımı? yarın kendi doktoruma sorarım progestanı bakalım o ne dicek?
Bir arkim doğum yaptı. Gebelik esnasında rahminde miyom vardı. Bebekle beraber büyüdü resmen o da. Bebek 3.5 kilo doğduysa bir de 2 kilo kadar miyom aldılar doğum esnasında, düşünün yani. Yani doğumla beraber ameliyat da olmuş oldu. Tabi haliyle kanaması diğer lohusalara göre daha fazla oldu. Hastanede daha uzun süre kaldı ve birkaç ünite kan verildi. Kayınvalidesi başında dururken telefonla arıyolarmış akrabalar nesi var gelininin diye psikolojik diyomuş. Psikolojik olarak tutuyolarmış ona göre hastanede. Yoksa bişeyi yokmuş. Bekle bekle kayınvalidesinin dediğini anlatınca bu geldi aklıma şimdi. Kendi evladı olsa yine psikolojik der miydi acaba. Neden böyle yapıyor bu kayınvalideler anlamıyorum. Üstelik hastanede olanlara birebir şahit olmuşken, üstelik kızın rahminden çıkanı kavanozda görmüşken, üstelik o kadar kan verilmişken. Ayıp valla çok ayıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?