- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.941
Bir arkim doğum yaptı. Gebelik esnasında rahminde miyom vardı. Bebekle beraber büyüdü resmen o da. Bebek 3.5 kilo doğduysa bir de 2 kilo kadar miyom aldılar doğum esnasında, düşünün yani. Yani doğumla beraber ameliyat da olmuş oldu. Tabi haliyle kanaması diğer lohusalara göre daha fazla oldu. Hastanede daha uzun süre kaldı ve birkaç ünite kan verildi. Kayınvalidesi başında dururken telefonla arıyolarmış akrabalar nesi var gelininin diye psikolojik diyomuş. Psikolojik olarak tutuyolarmış ona göre hastanede. Yoksa bişeyi yokmuş. Bekle bekle kayınvalidesinin dediğini anlatınca bu geldi aklıma şimdi. Kendi evladı olsa yine psikolojik der miydi acaba. Neden böyle yapıyor bu kayınvalideler anlamıyorum. Üstelik hastanede olanlara birebir şahit olmuşken, üstelik kızın rahminden çıkanı kavanozda görmüşken, üstelik o kadar kan verilmişken. Ayıp valla çok ayıp
geçmiş olsun canım..allah yardımcın olsun....benim de bugün kontrolüm vardı...şimdilik sorun yok gibi biraz vajinal bölgede sancım vardı da idrar ve kan tahlili verdim bakalım bekliyorum sonucu...bir arkadaşımla karşılaştım 27 haftalık gebe...suyu erken gelmiş bir haftadır hastanede yatıyor...son ana kadar neyle karşılaşacağımız bilinmez...hakkımızda hayırlısı...allah sağ salim kurtarsın herkesi...
Ah canım yaa keşke yakınlarında olsaydım..keşke tanışıyor olsaydık. Valla kocan anası hiç gözüme gelmezdi;yanlış anlama amahepsini hastanenin kapısına koymuştum saniyesinde!
cnm eminim eşin art niyetle ya da seni suçlamak için söylememiştir. kaynananı ve diğer insanları hiç takma zaten. kesinlikle değmez. hepimiz ister istemez iş yapıyoruz. evde istirahatte olsak bile çoğumuz ailelerimizden uzaktayız, yardımcı olacak kimsemiz yok ve bi sürü iş yapıyoruz. benim eşim yardımcı olur ama bu süreç 1-2 günlük bir süreç değilki. 9 ay boyunca her dönem farklı sıkıntılar yaşadık, erkeğin yapacağı işten ne olacak. mecburen evi çekip çeviren yine bizleriz. sakın sen de kendini üzme, kimsenin seni suçlamaya hakkı yok. Allah'ın takdiri. kimsenin hamileliliği güllük gülistanlık geçmiyor. kimbilir bebişlerimiz gelince ne zorluklar yaşayacağız ama burada birbirimize destek olarak Allah'ın izniyle bütün sıkıntıların üstesinden geleceğiz. sen Allah'a dayan, güven. bol bol dua et cnm. millet ne derse desin. eşinden de destek olmasını iste ve söylediği şeyin seni kırdığını üzdüğünü söyle. inan bana erkeklerin kafası böyle zamanlarda hiç basmaz cnm. lafın nereye gittiğini bilemiyorlar çoğu zaman. bundan emin olabilirsin.
Günaydın kızlar
Beklebekle ve medcezir geçmiş olsun canlar, allahım hakkınızda hayırlısını versin, inşallah minnoşlarınız sağlıkla doğacaklar, kalbinizi ferah tutun ....
Uzun zaman sonra dün gece ilk defa deliksiz uyudumalarmla gözümü açtım, sabah olmuştu
Ne agrılar ne wc nöbetleri, ne susuma krizleri ne de tepikler.... Valla mışıl mışıl uyumuşum. Sabah hiç kalkmak istemedim, kuş gibiydim acayip dinlenmişim...
Sonra bir baktım yüzüstü yatıyorum göbeğim kaybolmuş gibiydi
Aklım çıktı, herzaman taş gibi olan karnım yumuşacık olmuş girmiş içeri, bebeğimi dinledim biraz hareket etmiyordu çok korktum ama biraz yürüyünce evin içinde o da hareketlendi. Ohhh dedim dünya varmış, HAYATIN ANLAMI BU ARTIK
Yavrumoda güzelce uyudu sanırım bu gece, annesini hiç rahatsız etmedi. Neyseki yarın kontrol var. Güzel kızımızı göreceğiz inşallah.Karnım nasıl o kadar dümdüz oldu anlamadım :18:
Canım otomatik sallanan bu beşiği bende araşırdım ama kullanan arkadaşlar hiç tavsiye etmedi, hem alçak olduğu için ilk zamanlar özelliklede sezeryan olursan bebeği alıp yatırmak çok zor oluyormuş, hemde küçük ve sığ olduğu için bebek hareketlenmeye başlayınca bebeğini düşürenler olmuş...Kısa süreli kullanacaksan(ilk 3 ay gibi) olabilir.
Bende hasır olanı beğendim. şık duruyor ama boyutları yeterli mi ne kadar süreyle kullanacaksın bu önemli bence.
Canım 32 den sonr çalışabilir raporu aldıktan sonra erken doğum yapman durumunda kullanamadığın tüm haftalar doğum sonrasına aktarılıyor. İstersen 33. haftada doğur, kullanmadığın 7 hafta doğum sonrasına ilave ediliyor.
Çalışabilir raporu alınca , bu sürede aldığımız istirahat raporları doğum sonrası izinlerden kesiliyor kızlar. Keyfi rapor almayın, Yıllık izin kullanabilirsiniz. Ama raporlar geçmiyor canlr.
Bunların hepsini ALO 170 i arayıp öğrenmiştim...
Aklınıza takılan şeyleri ordan öğrenebilirsiniz daha garanti olur.....
Çok güzel bi doğum olmuş bence
benim kızımın totosu çok kıpırdak yaaaa
Sağ göğsümün altında topanıyo dolanıp duruyo
Ben hep ayakları tekmeliyo sanırdım doktora gidince sordum neresi var diye totosunu dayamış dediHerkesin mi öyle acaba.
Selam kızlar sizlere yine hastaneden bildiriyorum maalesef. bugün yine yatış verildi sanırım kızçem gelme konusunda kararlı. Rahim açılmam 4 cm plesantamdaki incelme % 70 e ulaşmış. Gözetim altındayım doğum başlamadı ama herkes eli kulağında diyor artık. Böyle demeleri de sinir bir durum ben hala zamanında gelsin diye çırpınıyorum ama elimden bir şey gelmiyor.
Ağustos bebekleri çok aceleci sanırım. Gribeyaz beklebekle 5n1k ve gözümden kaçan olmuşsa Affola Alla hepimizin yardımcısı olsun. Fırlama olacak bizim kuzular sanırım :) öpüyoruz sizi ii geceler
Kız da deliliğe vurup bi tane patlatsaydı ağzınaPsikolojik diyip üste çıkardı. Yuh ya ne insanlar var orda kadın canının derdinde bir de bunları duyup üzülüyordur. Aklı olmayanlara akıl ihsan eyle yarabbim! amin.
merhaba kızımın güzel teyzeleri... herkesin günü güzel geçiyordur umarım.. kızımdan size haberler getirdim.. sonrada bakayım bugün neler kaynatılmış.. kızım 42 cm. 1578gr olmuşş... oyy çok tatlıydı.. baktıkça bakasım geldii. bir esnemesi var yavrumun ağzı yırtılacak..fotoğrafını paylaşmak isterdim ama babası elimden aldı iş yerine götürdü arkadaşına gösterecekmiş ahh bu babalar
Yahu benimkinin kendi kizi da 7-8aylik dogurmus tansiyon yuzunden.. Ne diyim ki insanlara.. La havleee...
Kız da deliliğe vurup bi tane patlatsaydı ağzınaPsikolojik diyip üste çıkardı. Yuh ya ne insanlar var orda kadın canının derdinde bir de bunları duyup üzülüyordur. Aklı olmayanlara akıl ihsan eyle yarabbim! amin.
Kizlar deliricem. Neymis bu kanamamin sebebi benmisim! Benim riskli gebelik uzmani doktorum bile artik bebek buyudu plesenta onda oldugu icin kanama her durumda olabilir merak etme ama tedbirli olmak zorundayiz diyor.. Baskasi aradiginda esim hala belki evde is yapmistir bilmiyorum diyor! Ayni anda kayinvalidem beni ariyor ben biliyorum sen kendini yordun oyuzden oyle oldu diyor! Ya insanlar suclamaya nekadar merakli ulan bu cocukla 24 saat gecireb benim annesi benim, onu benden cok kimse dusunemez ama esimin ailesine gore ben dikkat etmedim kendime oyuzden kanamam oldu!!! Hastane odasinda esimle de kavga ettim kendine gel bu cocugu en cok ben dusurnurum kendi dusuncelerini duzelt annene de bunu anlat bir daha bana kendini yordun diyen olursa cok daha sertt olur tepkim dedim. Manyak midir nedir bu insanlar anlamiyorum ki yaa... Doktor bile olabilir diyor, bi bunlar dogruyu biliyor! Kavga ettim sonra da dondum ona arkami agladim( bi moralimin bunlardan dolayi bozulmasi eksikti.. Annem bile ariyor neyse olacagi varmis diyor ama yok bunlarin agzindan bi hayir cumlesi cikmiyor arkadas yaa... Ben de kayinvalideme dedim ki benim icim cok rahat ben sebep olacak hicbisey de yapmadim dedim. Bir daha soylerse lutfen artik bunlari duymak istemiyorum dicem. Bebegimle mi ugrasicam bunlarla mi ugrasicam ben ya...
Kac haftalıKsin canım????merhaba kızımın güzel teyzeleri... herkesin günü güzel geçiyordur umarım.. kızımdan size haberler getirdim.. sonrada bakayım bugün neler kaynatılmış.. kızım 42 cm. 1578gr olmuşş... oyy çok tatlıydı.. baktıkça bakasım geldii. bir esnemesi var yavrumun ağzı yırtılacak..fotoğrafını paylaşmak isterdim ama babası elimden aldı iş yerine götürdü arkadaşına gösterecekmiş ahh bu babalar
allah razı olsun allah onları başımızdan eksik etmesn lütfetmişler istemem onların bi haftasını falan, bu nası mantık yaaaaa
şuan en sinirlenmemen sakin olman gereken zamandasın cnm biliorum çok zor söylenenlere kulak tıkamak ama içine atmayıp eşine söylemekle de çok iyi etmişsin, için rahatlamıştır bırak artık düşünme, saçmalamışlar resmen, biz salak mıyız herkesten çok biz düşünüoz karnımızdaki bebeklerimizi.
sen ve erken doğum riski olan bütün arkadaşlar dualarım sizinle inş. sağsalim alacaksınız bebeklerinizi kucaklarınıza
lesya allah çıkardı seni karşıma valla
sayende dün biz de mobilya işini halletmiş olduk hem de tam istediğimiz şekilde.
Narin :: Favori Bebek
şu modelin dolabı ve şifonyerini aldık biz de mavi perde ve mavi kristal kulpları olacak, orada görmüşsündür mutlaka
içine de ekstra raf yaptırıom dolabın, bi de duvara monte etmek için bi raf sözü aldım adamdan, ay sonuna getirirlermiş, heyecanla bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?