- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #33.961
Ben ayni gun iki sabah iki aksam oldum igneleri. Nidilat carpinti yapmadi sadece o aksam uc tane ictim. Zaten nidilati ictim. Serum bitmeye yakin kasilma 5 dkda bire dustu. Dun tum gun 5 dkda bir oldu aksam 8 den sonra araliklari acilmaya basladi 10 15 30 dk derken saat gece 10 dan beri kasilmam yok hamdolsun. Bol su iciyorum magnezyumuda dun iki sefer ictimetki etsin diye. Dun bir dua bulup okudum sikinti aninda okunacak onu okudum kuran okudum tesbih cektim bunlarinda faydasinin oldugunu dusunuyorum. Hamilenin duasi kabul olurmus sende bol bol dua et biliyosun uc aylardayiz dua kapilari herzamankinden daha acik zamanlar. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin bi 34 hafta olsak biraz daha kolay olacak insallah. Kuveze gitmeleri bile gerekmez belkide
Kızlar şuanda çok sinirliyım gerizekalı asistan bana çalışabilir raporu yerıne çalışamaz raporu yazmış işyerınde ık çağırdı gerçekten şok oldum ... Napıcam şimdi ben
Allah bilecek iste... Moralimi kendi kendime bozmuyorum kicevreden insanlar bozuyor
Evet canım çeşitleri vardır mutlaka, yoksa dr.um mutlaka söylerdi, ama ben yarın yinede tekrar soracağım. Çünkü dr. antalyada bize 140 km. uzakta burda acil birşey olurda normal doğum yapmam gerekirse devlet hastanesine gitmem zorunda kalacağım, devlette de gittiğim bir dr. yok. Onlara laf anlatana kadar doğururum zaten... Risk varsa önceden bilmek lazım ....
Canım sen şimdi evlilik dolayısı ile bir yıl dolamdan tazminatlı çıkış hakkını kullanıyorsun, şirketin sana tazminatı verip çıkış yapacak ve sonra yine hemen giriş yapacak yada doğumdan sonra işe başladığında giriş yapacak değil mi ?
Eğer hemen giriş yapılırsa SSK pirimlerin yatmaya devam eder ve doğum izni sonunda işveren vermese bile SGK dan toplu olarak 16 haftalık maaşını alırsın. Bu durumda iş verenin bir kaybı olmuyor, devletten alıyorsun parayı !!!!
Yalnız kanun da diyorki doğum izni parasını hak etmek için öncesinde 120 gün çalışmış olmak gerekir diyor. Yani sana çıkış yapıp heen giriş yaparlarsa işe yeni başlamış gibi görüneceksin ve yasal hakkın olmayacak belki de !!!
Ama şirketin sana diyorsaki ; çıkış yapacağğım, tazminatı vereceğim, yeni girişi tekrar işe başladığında yaparım ve doğum paranı vereceğiz derse bence orası muallak. Özel sektör bu güven olmaz.
O zaman kesin işe döneceksen anlaş şirketle, çıkış yapmasınlar sana tazminatını versinler, sende doğumdan izni paralarını onlardan değil SGK dan al. Gerekirse doğum sonrası giriş çıkış yaparsın prosedürleri tamamlamak için.
Önemli olan senin yasal haklarının ölmemeis ve mağdur olmaman bence.
Benim bildiklerim böyle canım. Sen yinede hepsini araştır. ALO 170 ten sor bence, seni de yanlış yönlerdirmiş olmayayım...
Biraz karışık mı oldu neee
Yahu bizim toplumumuz da insanlar niye böyle felaket tellalı gibi, niye bu kadar cahil ve basit düşünüp hareket ediyorlaraklım almıyor. Zaten senin canın burnunda, zor zamanlar geçiriyorsun birde onlar yangına körükle gidiyor....
Kabahat sende bile olsa ki - mümkün değil bebeklermizi herkesten daha çok düşünüyoruz hepimiz. Sana destek olup moralini yükseltmeleri gerekir. Kimse bile isteye bebeğine zarar vermek iztemez sonuçta. Kaza da olabilir yaaa. Hepimizin başına her an herşey gelebilir, ters bir hareket te yapabiliriz farkında olmadan ne bileyim yaaa....
Olacağın önüne geçilmez sonuçta...
Boşver canım sen o densizleri, gerekirse kov valla hepsini tavrını koy... Boş boş konuşmasın kimse etrafında...
Benim yeğenlerimin 3. de 32. haftalarında doğdular gayette sağlıklıydılar.
Hiç merak etme sen herşey çok güzel olacak
Bol bol dua et içini kalbini ferah tut...
Ağzına sağlık tatlım yaa..tamda yazılması ve olması gereken şey bencebizde olmuş bi olay bu. Babaannem çok meraklıdır benim,annem erkek kardeşimi doğuracağı zaman illa doğuma girmek istemiş ebede giremezsin falan fistan al sana bi kavga!Bizimki cazgır ama ebenin daha fena olduğunu anlayamamış İzin çıkmayınca ebeye 'senin psikolojin bozuk,biraz oynatmışsın' vs vs saymış ebede bizimkinin ağzının ortasına şamarı şaklatmış eline yüzüne gül suyu ebe hanım bizimki şok tabii..benim psikolojim biraz bozuk deyip kenara çekilmiş.babaannem süt dökmüş kedi. Annem o günden bu zamana ebeye dua eder
Kizlar cok gecmis olsun yasadigimiz sey gercekten cok zor. Benim sancilar gecti insallah olmax birdaha. Rabbim sizlerede en kisa surede sifa versin. Etrafimizakilerede anlayis versin.
Bende kayinvalideme haber verdirmedim esime uzuluyo bide kalkip gelmek ister esim catliyo zaten haber edelim gelsin en azindan evi toplar yemegini yapar die. Ben istemiyorum elimde degil rahat olamiyorum onun yaninda kotu biri degil ama insanin kendi annesi gibi olmuyor. Esim pazartesi yurt disina gidecek persembe geri gelecek annemle babam gelecek yanimda kalmya sonrasinda hayirlisi duzelirim insallah.
selamlar canlar fıstıklaarr!
biz dün gece evimize döndük memleketten.. 21 gün çok çabuk bitiverdi. ama çok iyi geldi bize bu tatil.. bolca dinlendim,gezdim,arkadaşlarımla vakit geçirdim.. kociş artık gelmeme yakın iyice söylenmelere çemkirmelere başlamıştı gel de gel diyeeama tabii ki biz de çok özlemişiz..oğluşum da gece uyumadan önce bolca tepikledi babasını
bu sabah ilk işim tartılmak oldu çok merak ediyordum kaç kilo aldım acaba diye ve sonuç yüzümü güldürdü :)) buradaki en son doktor kontrolümde 62.3 çıkmıştım.. 3 mayıstı o zaman. şimdiki kilom 63.5bence gayet başarılı çünkü çok korkuyordum memlekette ipin ucunu kaçırıp anne yemeklerinden nasibimi almaktan neyse ki irademe orada da sahip çıktım kızlar :)
böceğim de gayet iyi..hareketleri de yerinde çok şükür.. tek sıkıntı bu aralar gecede bikaç sefer olan kramplarama sanırım benim hatam çünkü magnezyumu çok düzensiz kullandım son zamanlarda :/ daha dikkatli olcam artık..
sizlerde ne var ne yok..çok az girebildim oradayken. arada girip bikaç sayfa okumaya çalıştım.. gerçekten özlemişim sizi burayıherkes iyidir umarım.. bir bakayım neler olmuş neler bitmiş bakalım öpüldünüz güzelliklerrrr
Eneee kesin böyle android uygulaması vardır :) Bi bakayım marketten çok işe yarar telefonda olsa
Merhaba kızlar herkes gitti bugün yalnızım sbs reality de evde doğum belgeseli var günlerdir izliyorum gerçekten çok güzel ... Az önce hastaneye gittim kontrolüm vardı bir süre daha nidilat kullanacağım sonra bir hafta bırakıp kasılmaları takip edicez umarım bir sorun olmaz artık ...
Hoşgeldin Seyyahcım. Doğum belgeselleri harika oluyor ben de izlemiştim. Sanırım sağlığın sıhhatin yerinde, kötü bişeyler yazmamışsın. İnan adına çok sevindim.
dur şimdi şekerim anlamadım.. bana şirket maaş falan vermicek. doğum iznim bitince sgkdan alıcamm doğum paramı işe başladıgımda oda öyle değilmi??
canım o yasa bile kesi ndeğil daha..
aynen işte bende kıza onu anlattım tek alınan şey doğum parası oda ben doğurdum die değil.. çalışmadıgım günlerin maaşı o dedim. yok dio o kız 6 yıllık çalıstıgı parayı aldı dogumdan sonra imkansız dedim ama cokta iddalaşmadım gıcık oldum çünkü.. bende doğru biliyormusum demekki..
Arkadaslarım cok önemli lütfen bilgi verin..
çalışıyorum ve iş yerindekiler sormaya basladılar izin ne olucak,,,ne zaman ayrılıcaksın izine...primleri biz mi ödüyoruz devlet mi..maaaşını kim ödeyecek...
Sgk telefonlara bakmıyor
internette bişey yok
Kızlar şuanda çok sinirliyım gerizekalı asistan bana çalışabilir raporu yerıne çalışamaz raporu yazmış işyerınde ık çağırdı gerçekten şok oldum ... Napıcam şimdi ben
kızlarrr mulbery den haberi olan varmıııı.
Ben 2 hafta önce rüyamda görmüştüm doğum yapıyoduumarım bebişinin ve kendinin sağlığı iyidir.
Eneee kesin böyle android uygulaması vardır :) Bi bakayım marketten çok işe yarar telefonda olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?