2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çekirgecim aynı şey benim doğumum sırasında annemin başına gelmiş. Yalvardığı halde almamışlar sezeryana. Zor doğumdan dolayı belinde lif erimesi oluşmuş şimdi bacağı aksıyor bu yüzden. Bir de dikişleri düzgün atamamış doktor. Hala tuvaletini yaparken çok zorlanıyor garibim. Bunu yapan de mesai arkadaşı olan doktor. Tabii bu 30 yıl önce olan oluyor. 2013 yılında böyle şeyler yaşanması çok üzücü. Annemin doğum hikayesini dinleye dinleye büyüyen ben normal doğumdan birazcık tırsıyorum. :18:

hay allah yaaa deseydin siparişini aldım 2. erkek hemen yola koyucaz töbe yaaa.. yada 2. kız yapıcam bana benzicek deseydin. onları mutlu etmekte haram bu devirde cnm sen negüzel jest yapmısın ama anlayann kimmm..

wallahi inadına ikinciyi yapmayasım geliyo.. sırf erkek olma olasılığı %50 olmasın diye.. soyları kurudu sanki mübarek.. ayy bana benzese nolur benzemese nolur.. benim kanım benim canım dan ya daha ne isterim.. bana benzemesi gibi bi derdim yok sağlığı yerinde olsun isterse sana benzesin benim için farketmez dedim.. ama kızlar hep dua ettim kayınvalideme benzemesin diye.. vallahi evde kalırdı

dimi insanı bişeylerden soğutuyorlar. 2. ci yuapacagın varsa yapmak istemiyorsuın :))) ay canım çatlakasın yaa güldürdü nbenii

Bi de ben anlatayım. şimdi 32+0 da çalışabilir raporunu aldın ya canım kendini iyi hissedersen 37 ye kadar çalışabilirsin demek bu. 37 den sonra istesen de çalışamazsın. Çalışamaz raporu almak mecburi. eve geçersin.
Örneğin 38 de doğum yaptın diyelim. doğum sonrasına 8 (Doğum sonrası yasal izin)+5(Çalıştığın süreler)+2 (Kullanamadığın doğum iznin) yani toplam 15 hafta ekleniyor.

Ya da çalışabilir raporu aldın ama 35. haftaya kadar çalıştın. Baktın olmuyor çok yoruluyorsun. gidip çalışamaz raporu alıp eve geçiyorsun. yine 38. haftada doğum yaptın diyelim. Doğum sonrasına 8 (Doğum sonrası yasal izin)+3(Çalıştığın süreler)+2 (Kullanamadığın doğum iznin) yani toplam 13 hafta ekleniyor.

Son düzenleme:
dimi insanı bişeylerden soğutuyorlar. 2. ci yuapacagın varsa yapmak istemiyorsuın :))) ay canım çatlakasın yaa güldürdü nbenii

öyle ama.. bi tanısanız.. eşimi çok zor doğurmuşş. onunda nedeni gittiği doktorun ellerini beğenmemiş çok büyükmüş korkmuş.. o yüzden doğumu evde kendi yapmışş. dolayısıyla 2. ye tövbe etmiş.. eşim tek çocuk.. 2. ye hamile kalmış ama aldırmış malesef.. eşimden sonra eşimin babaannesiyle çok iyi anlaşıyorum.. ikimizde aynı duyguları paylaşıyoruz.. ne de olsa düşmanımın düşmanı dostumdur misali

maşallah yavruna canım pozu gerçekten bir harika,allah esirgesin...

ya benim karnım acayip kasılıyor çok acımıyor ama çok kasılıyor.sabahtan beride yatıyorum yattığım yerden bakıyorum pcye daha ne yapmam lazım anlamadım. bizim oğluş kıpır kıpır bugün doğum hikayeleri okuyordum aşka geldi durduramıyorum :))))))[/QUOTE]

canım benim miniğim eğer o gün çok kıpırdaksa kasılmalarımın sayısı da artıyor.

sen sıkma canını söylenenlere. onlar öyle dedikçe daha kötü olduğunu söyle ne bu böyle moral vermeleri gerekirken bi de suçluyolar. parmenin dediği gibi kulaklarını tıka. şu an itibariyle bebeğin ve senin moralinden kıymetli hiç bişi yok.

Canım şuan 32 desin zaten. Raporu 33+0 da alman gerekiyor. Onu hastanede ayarlıyorlar zaten. Mesela ben 33+4 te aldım ama 33+0 gösterdik.
Neyse raporu aldığım gün 33-37 . haftalarda 5 hafta çalışabileceğini ve de bu günleri doğumdan sonra kullanmak istediğini belitmiş oluyorsun resmiyette..
Ama 37. bitecek illa çalışacaksın diye bir kural yok. Sadece son 3. hafta çalışamazsın kesin bıracaksın diyor kanun. Bu 5 haftayı çalışabilirsen doğumdan sonraya ekliyorsun canım.
Yani 38+0 da işi mecburi olarak bırakıyorsun 40. ta doğum yaparsan 3 hafta önce+ 13 hafta doğum sonrası olmak üzere izin kullanıyorsun.

Ama dayanamadın 35 te ayrıldın ise fiili olarak çalışabildiğin kısmı yani 3 haftayı ekliyorsun.
Bu durumda doğumdan önce 5 hafta + doğumdan sonra 8+3=11 hafta kullanıyorsun. yani canım. yine toplam 16 hafta.

Yani teknik olarak değişen birşey yok.
Sadece ne kadarını önce ne kadarını sonra kullanacağın ile ilgili aslında bu durum...
Çok uzattım heralde ama açıklayabildim inşallah canım.
Aklına takılan bişey varsa sor yine....
Bende durumu tam olarak çözene kadar uğraştım baya

beklebekle,

canım sen zaten şu an zor bir durum geçiriyorsun daha fazla zorlanmaman için de yapman gereken şey hiçbir şeyi içine atmaman,seni üzen ne söylenirse karşılığını uygun bir dille ver ,kimse de kırılıp gücenmez gibime geliyor sen bu haldeyken.ama en önemlisi köprü vazifesini eşin yapacak eşini kv değil de sen etki altına al ki sana destek çıksın bu da nacak makulca konuşmaktan geçiyor sankimmmmm

kızlar ben sımdı 29+5ım.temmuzun 7 sınde 32 haftada olacagım!!!ve hazıranın 24unden ıtıbaren bır hafta senelık ıızn alacagım!!24 28 hazıran!!ızınden dondukten sonrada rapor almayı duusnuyordum takıı 3 haftalık zorunlu dogum ızınıne kadar!!ama bugun okuduklarımdan hıc bırsey anlamadım!!kafam ıyıce kaeıstııı!!!ben sımdı rapor aldıgımda dogumsonrasına aktaracagım ızınden mı dusuyooo!off kafam ıyıce karıstıı!!!!!!yardım kızlarrr!!!yada calısır ıznı aldıgımda rapor alamıyormuyumm!!ne yapıcamm yaa!!bıde 6 ay cıktımm!!bugun pazarda oyle dıyorkklardıı!!haberlere bktım bulamadım,oyle bı haberr

Seyyahcım oğlunun tulumuna bayıldım çok güzel olmuş

Beyazçekirge o arkadaşına çok üzüldüm ya 4cm açıklıkla doğuma almak ve kesmek ne demek Bana öyle geldi ki kadın kendini sezaryene odakladığı için zorluk çekmiş ağlayıp bağırmalarından yılmış olan doktor da çareyi bu şekilde doğurtmakta bulmuş. Bebek kanala girince zaten sezaryen söz konusu değil.

off ev yapımı yoğurt yedim üstüne yarım saat sonra balık hapı ve demir hapını içtimm öffffffffffffff şimdi balık kokusu ağzıma kadar çıktıı yemınlen midem bulanıyorrr nıe bu hapın kokusu balık kokusu devamlı bogazımdaaa midemı bulandırıyor artıkk

Sorma o problem bende de var migde bulantin varmi diye sorduklarinda yok ama demir hapi var o yeterli diyorum dayaniyorum o ilaca cok feciiii :)))

Canım herkesin doğum anı farklı elbet... Annem bile olsa aynı olacak diye birşey yok...
Benim ablalarımın 2. de 32-34 . hafta gibi erken doğum yaptılar bende sürekli bu yüzden tetikteyim ister istemez. İnsan etkileniyor elinde olmadan.

Ama yıl 2013 olmuş hala böyle şeylerin yaşanabiliyor alması içler acısı gerçekten....
Her kadın normal veya sezeryan doğumuna karar verebilme özgürlüğüne sahip olmalı bence. Bunu kanunlarla veya başka yollarla kısıtlamanın hiç bir mantıklı açıklaması uyok bence....
Bu benim bebeğim, benim bedenim, birilerinin dayatması ile zorla veya acılar içinde doğum yapıp, doğum sonrası benim psikolojimi bozmaya ve bebeğimle geçireceğim güzel zamanlarımı kabusa çevirmeye kimsenin hakkı yok...
Bende normal doğumdan çok korkuyorum, dr. ile sezeryan konusunda hemfikir olduk ama demiyorum asla normal doğurmam diye.
Eğer öylesi hayırlı ise ve sezeryan gününde normal yollarla bebek gelir, rahim yeteri kadar açılır ve herşey yolunda olursa belki pıt diye doğuruveririm kim bilebilirki.

Ama inat edip saatlerce suni sancı verip sonrada rahim açılmayınca çocuğu illa aşağıdan çıkarmak psikopatlık bence.
İlla keseceksen yukarıyı kes madem demi ama....
Hiç olmazsa kadın o kadar acı çekmez, psikoloiji bozulmaz. Dah ilerde başka sorunları olacak belki bunu da bilmiyoruz....

Offf çok sinirlendim yaaaaaa.....

Allah bizleri iyi insanlarla karşılaştırsın, acısız güzel hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. AMİN.

Allah hepimizin dualarını kabul etsin canım.
O kv leri ve anlayışsız kocaları,dr.ları ve kalbi kötülükten arınamamış tüm insanları allaha havale ediyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…