- 8 Ocak 2013
- 1.248
- 318
- 323
- 35
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #34.061
ee düşünsenize yıllar sonraaa tesadüf dünür olduğunuzu bomba olur yaaa...
Canım şuan 32 desin zaten. Raporu 33+0 da alman gerekiyor. Onu hastanede ayarlıyorlar zaten. Mesela ben 33+4 te aldım ama 33+0 gösterdik.
Neyse raporu aldığım gün 33-37 . haftalarda 5 hafta çalışabileceğini ve de bu günleri doğumdan sonra kullanmak istediğini belitmiş oluyorsun resmiyette..
Ama 37. bitecek illa çalışacaksın diye bir kural yok. Sadece son 3. hafta çalışamazsın kesin bıracaksın diyor kanun. Bu 5 haftayı çalışabilirsen doğumdan sonraya ekliyorsun canım.
Yani 38+0 da işi mecburi olarak bırakıyorsun 40. ta doğum yaparsan 3 hafta önce+ 13 hafta doğum sonrası olmak üzere izin kullanıyorsun.
Ama dayanamadın 35 te ayrıldın ise fiili olarak çalışabildiğin kısmı yani 3 haftayı ekliyorsun.
Bu durumda doğumdan önce 5 hafta + doğumdan sonra 8+3=11 hafta kullanıyorsun. yani canım. yine toplam 16 hafta.
Yani teknik olarak değişen birşey yok.
Sadece ne kadarını önce ne kadarını sonra kullanacağın ile ilgili aslında bu durum...
Çok uzattım heralde ama açıklayabildim inşallah canım.
Aklına takılan bişey varsa sor yine....
Bende durumu tam olarak çözene kadar uğraştım baya
Çok güzel anlatmışsın sağol canım
Pekiiii ben başka bişey sorayım, öğretmenim ben, 1 temmuzda resmi izinliyim. Ama 1 temmuzda çalışamaz raporu alırsam 36. haftada almış olacağım, 1 hafta yanacak eklenecek süreden. (fiilen çalışılan süreler eklenir yazıyor ya yasada)
yok 8 temmuzda (37. haftamda) çalışmaz raporu alırsam acaba zaten çalışmadığım için sıkıntı olur mu?
1 temmuz-8temmuz arasını onlar mı keser yoksa geç aldığım için elimdekinden de mi olurum acep? :18:
pif peşin peşin de 1 temmuzda gitmek istemiyorum ya, eklerler belki
Napim ben şimdi? Var mı bilennnn?
herkese iyi günler. ne güzel kaynatıyorsunuz yaaa. ama benim kpss ye çalışmam lazım fazla yazamıyorum ancak okumaya az bi fırsatım oluyor. bu arada bebiş ne zaman dönüyor yahu. benimki hep dönük gibi geliyor bana...
canım ben bugün gittim kontrole.. benim ki dönmüş bile.. bildiğim kadarıyla 28. haftadan itibaren dönmeye başlıyorlar..
canım o tarz kremler dogumdan önce kullanıldıgında göğüsde süt kanallarını açıyormuş. şimdi erken bence doğuma yakın 1 - 2 hafta önce başla en azından..
hera canım ne güzel poz vermiş kızın allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inş.bişey sorabilirmiyim sana?
kızlarrr haziran annelerinin topiğine bakıyorum 1 ay sonra nedeyse aynı telaşlar başlıcakkkkk
Butunduamvesenam doğum hikayesini okusanıza biiii
http://www.kadinlarkulubu.com/haziran-anneleri/552731-2013-haziran-annleri-paylasim-alani-5279.html
Kizlar oncelikle size gecmis olsun diyorum.daha gecmisi tam olarak okumadim kacinci haftanizdasiniz bilemiyorum ama yasadigim seyi sizlerle paylasmak istedim... Oglumda benim sancilarim 34 haftaya girmeden basladi dr bi gittim 2cm acilma ve sancilar devam ediyor hemen bi hafta yatis verdiler ilaclar falan derken 35.haftayi bitirdim hastaneden ciktim 37 hftamda oglum dunyaya geldi erken dogdu ama digduktan sonra hergun 100 gr aldi anne sutu ile sadece...yani hic korkmayin kendinizi strese sokmayin sutunuz ile yasitlarindan hic bi farki olmaz.kendinize moral verin cevredkilerin ne dedigine bakmayin... Yuce rabbim ne zaman izin verirse ozam an gelicek kuzularimiz...ayrica beklebekle esine ve kv deki eger is yapma ve yorulma ile erken dogum olsaydi koy cocuklarinin hepsi 7 aylik olurdu...dualarimiz sizinle...
Al işte ona da aynı yorumu yaptı mı acaba. Çok yordu kendini, çok tuzlu yedi ondan mı çıktı acaba tansiyonu diyeCanım bak kimleri ciddiye alıp üzüldüğünü kendin gör işte. Bu yüzden diyorum ya sana kafana takma diye. uzan yatağına sakinleş, her şey çok güzel olacak. Buna eminim, hem sen bizden daha önce hasret gidereceksin bak bebişinle. Senin nick beklebekle diyor ama beklemek çok sıkıcı:)
Canım zaten gebelik boyunca acaba miyom bebeğime baskı yapar mı, sorun olur mu diye strese girdi kız. Bebek sağlıklı doğdu çok şükür ama kayınvalidesinin sinir bozucu tavırları yüzünden o kadar ağrı çekerken bi de sinir oldu. Dediğin gibi Allah akıl en önemlisi vicdan ihsan eylesin.
şu anda insanların ne dediğini en son kafaya takacak insan sen olmalısın fıstığım. lütfern kafandaki seni sinir eden ne varsa unutmaya çalış. en önemlisi sen ve bebeğin. o çocuğu senden daha çok kimse düşünemez şu anda baba bile çünkü içimizde o telaşı sevgiyi ilk hisseden bizleriz. o kayınvalideyede bi daha ararsa bilerek iş yaptım hastanede yatayım diye bilerek yordum kendimi hoşuma gidiyor burda yatmak diyeceksin tövbe tövbe yahu çok biliyorlar bu yorma etme lafını gelsinler o zaman kendileri yapsınlar onca yapılacak işi laf söylemesi kolay. kız sen kızma ben yolarım bunlarıseviyoz seni bacım sıkma canını yav yesinle senin minnoş bebişiniiiiiiiiiiiiii
asıl onların seni teselli etmesi lazım değil mi korkma sakin olur böyle şeyler diyerekten..farzedelim ki senin yaptığın bişeyden dolayı böyle oldu.bu durumdada seni suçlayarak ellerine ne geçiyor ki etiketlemek kolay geliyor insanlara.kayınvalideni anladımda eşin bari yapmasa.bi çocuğu annesinden fazla kimse hiç kimse düşünemez.deli mi ne ya insanlara bak valla bilgisayarın başında ben bile sinirlendim.Allah'a şükretmeleri lazım.sanki bu haftalarda doğan bebekler yaşamıyor mu hey yarabbi ya...cadı kaynanatör seni üzme bizim arkadaşımızı.
Hamile kadınlara sözlü şiddete HAYIR!!!
Kizlar cok gecmis olsun yasadigimiz sey gercekten cok zor. Benim sancilar gecti insallah olmax birdaha. Rabbim sizlerede en kisa surede sifa versin. Etrafimizakilerede anlayis versin.
Bende kayinvalideme haber verdirmedim esime uzuluyo bide kalkip gelmek ister esim catliyo zaten haber edelim gelsin en azindan evi toplar yemegini yapar die. Ben istemiyorum elimde degil rahat olamiyorum onun yaninda kotu biri degil ama insanin kendi annesi gibi olmuyor. Esim pazartesi yurt disina gidecek persembe geri gelecek annemle babam gelecek yanimda kalmya sonrasinda hayirlisi duzelirim insallah.
Kızlar şuanda çok sinirliyım gerizekalı asistan bana çalışabilir raporu yerıne çalışamaz raporu yazmış işyerınde ık çağırdı gerçekten şok oldum ... Napıcam şimdi ben
canım onların moralini bozmasına izin verme .ALLAH büyük nasip kısmet de sustur.. ağızları laf yapan çok insan var çevremizde.. maalesef
Kızlar sizlerle yakışıklı oğlumun fotoğrafını paylaşmak istedim..öyle içimden geldiBenim kaymaklı lokum oğlum ağzıda açık eli yüzünde düşünceli gibi uyurmuş. Ne tesadüftür ki aynı pozdan babamızın da var
Eki Görüntüle 735161
Beklebekle Allah sabır versin bilirim o durumdayken birinin gelip sinirlerini zıplatmasının ne kadar kötü olduğunu duymamaya çalış canını sıkacak insanlarla konuşma uyuyor numarası yap ben yaptım valla hoşlanmadığım biri gelince uyuyor gibi yaptım ya da wc girdim hiç bir şey yapamazsam sorularına cevap vermedim ... Bugünlerde sakin olmalıyız her durumumuzdan etkileniyor bebişlerimiz... Geçmiş olsun sana da tatlım ... Ay aldığım ilaçların etkisinden sanırım bir sürü cümle kurdum ama kafam karışık artık sen hoşuna gideni dikkate al
canım lütfen sakin olmaya çalış eşine tavrını belli etmişsin zaten. Üstüne bi de en çok da onun destek olmamasına üzüldüğünü bebeğini en çok senin düşüneceğini bi baba olarak onun düşünmesi gerektiğini söylersen belki üzülür de kendine gelir birazcık.
gelelim kayınvalidene
Lütfen ama lütfen içinde tutma anlayacağı şekilde neler hissettiğini anlat. İçine atınca insan daha fazla stres oluyor bu da kanamalarını etkiliyor. Uygun bir sertlikte söylersin anlar o da heralde. Sonra da eşine söyle bir daha böyle konuşursa bozuşacağız sen uyar de o söylesin ne gerekiyorsa.
Bebeğin sağlıkla doğacak inşllah. Riskli olan dönem atlatıldı. Doktorun açıklama yaptı. Sen gönlünü ferrah tut artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?