2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Buyur canım cevabı

yani 36 hafta bittimi bizde gün saymaya başlayabiliriz oluyor sanırım :) teşekkürler cnm

canım geçmiş olsun inşaallahh doktorların dediği gibi olmaz sağlıkla zamanında gelir erken gelirsede erken kavuşmuş olursunuz ne güzel :) allah kolaylık versin herkese...

Fıstıklar biz de geldik, öğlende bir uyumuşum ki akşam 8de uyandım. Gece kuşuyum sabaha kadar galiba :)

Görüş günümüzdü, çok mutlu gittik eşimle ama 1 saat bekleyince tadımız kaçtı. 1 ay bu günü bekledim ve hiç içime sinmedi. Eşime de kızdım. Söylendi söylendi sinirimi zıplattı. Huysuz...

Haberlerimiz güzel, herşey yolunda. Bu haftadan sonra, özellikle de temmuzdan itibaren zorlanabilirsin dedi doktorum. Gece pozisyon bulursan 1 saat falan uyursun artık dedi. Gözüm korktu valla

Reflü başladı bikaç gündür onun için ilaç verdi. Ferruma devam, magvitale devam, kalsiyum 2 günde bir, coraspine 15 gün daha devam...

Ben bir bebek değil leylek bekliyorum galiba, bacak boyu 36 haftalık çıktı Kadıncağız defalarca ölçtü, 36 haftalık çıkıyor. Bakalım son haftalarda belki ortalama sınırlara gireriz ama sanırım bizim tarafa çekti velet :) Neyse kafası normalmiş, 33 haftalık çıktı o.
Ağırlığımız 2kilo 30gram olmuş. Ben de fazla kilo almamışım son görüşmemizden beri. Aferin sadece bebeğe almışsın dedi.

Artık 2 haftada bir görüşecekmişiz. Tam kan sayımı ve idrar tahlili istedi sonraki randevu için. Artık o tahlille doğuma kadar gideriz başka istemicem gerekmezse dedi. Oh :)

Nts için bişi demedi. kasılmalarım oluyor ara ara dedim çok normal, sıklaşabilir bundan sonra hiç panikleme dedi. Rahatladım.

Çok yazdım gene.

Yarın babalar günü, gece eşim uyurken hediyesini bilgisayarının önüne koyucam. (Bi kart yapıp oğluşun ağzından kutlama notu yazmıştım) Ufak bir hediye ama eşşek kocam anneler gününde sadece kutlu olsun demişti. Hrrr kızgınım da kızgınım :)

Görüşürüz fıstıklar, geçmişi okumaktayım...

ben babalar günü için eşime hiç bir şey almadım almayacağımda çünkü o anneler gününde bana hiç birşey almadı kızgınım ona :) 4 tane don aldım bugün :) hediye diye kabul etsin gerçi eşim hiç takmaz öyle şeyleri hediye almışsın almamışsın kocaman bir öpücükkkk yeter ona

nefes darlığı bende de oluşuyor canım ama benimki nabzım yükselince sıkışıyor onun harici yatarken falan pozisyona göre sıkışma yaşıyorum hemşiremiz bana artık ayın ilerledi daha çok sıkışacaksın dedi.

yav arkadaş bizim 1 tane bile fotomuz yok oğlumuz o kadar utangaç ki her defasında eli yüzünde bir kere ağzını bir kere de burnunu görebildik ama foto için uygun pozisyonu yakalayamadık hiç.yani biz de senin gibi doğunca tanışacağız miniğimle.

Babalar günü için eşime bende hediye almadım ama zaten böyle günleride gereksiz bulurum,kasıyor beni.eşimde almadı ama alacaksa kızım alsın zaten büyüyünce yada babasıyla birlikte.az önce pasta yaptım eşime,yarın işten gelince körler sağırlar oturup üfleyip kesip yeriz.dün de pazar günü kahvaltıya dışarı çıkalım diyordu,en olmadı kahvaltıyı biz ısmarlarız kızımla babasına olur biter.havalarda keşke hep böyle olsa ya ne güzel serincecik.bi de ben daha 30. Haftalarımda bile değilim,hele sizi hiç düşünemiyorum,Allah yardımcımız olsun hepimize.

İzmitten arkadaşlar var mı aramızda bilmiyorum ama akademi hastanesinde Nuri bey'e gidiyordum sürekli. Gidiyordum diyorum çünkü bugün eşimle birlikte hastaneyi ayağa kaldırdık. Her gittiğimizde yarım saat 45 dakika arası bekliyorduk. Ama son 3 seferdir 1-1,5 saate çıktı bekleme olayı. Geçen sefer 1,5 saat bekleyince eşim sinirlenmişti ve bir daha olmaz tarzı avutulduk, ama bugün eşim baktı bekliyoruz ve dahada bekleyeceğiz sinirlendi ve olay çıkardı yarım saat bağırdıktan sonra gelen ilk yetkili yetkim yok dedi başkası geldi özürü yarım ağızla diledi savunmaya başladı. Zaten doktordan memnun olmama rağmen yoğunluktan adamın acele acele iş yapmasından rahatsızdım. Doğumla ilgili konuşacaktık bugün ilk defa sinirlendik çıktık. Şimdi kocaelinde yeni doktor arıyorum mümkünse Derince eğitim hastanesinde olsun istiyorum.

benımde canım sıkılıyor evde yatma pskolojısı cok sıkıcı sancım bişeyım yok ama korkuyorum bişey olursa kendım suclu hıssederım sonucta dr yat tuvalete kalk dedı bıtek

Aman canım yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik,aman lütfen dikkat et.iş yap yap bitmez,bitmeyecekte.uğraşmanın ve bunun için kendini üzmeninde bir anlamı yok.kabul sıkılıyorsundur tabiki ama tehlikeli durum geçene kadar azıcık daha sık dişini.

evet canım dediğin gibi sabrediyorum mecbur minikkuşum için
pazartesi gunu annemle babam geleck yanıma ozaman daha guzel gecer gunler

Evet Bencede çok iyi gelecektir,oyalanırsın ve daha hızlı geçer zaman kalabalıkta.hem de tek başınayken saçma sapan ve negatif şeyler düşünmek çok kolay ama kalabalıkta fırsatın bile olmaz.keyif yap ve şu son dönemlerde şımar bol bol.bu bir bayrak yarışı,senin annene yaptığın nazları ilerde senin bıdıkta sana yapacak

benim gibi gunduzleri kiziyla uyuyup, gece de uykusu gelmeyen var miii?
offf heryerm agriyrrr
guzelim yatakta bile dort donuyrm hep

bi doğum hikayesinle uykusunda suyu geldiğini okudum..ayhhh o nasıl bişi şaştım kaldım.ilkkez duydum böyle bişiyi kızlar...

"Zaten doktordan memnun olmama rağmen yoğunluktan adamın acele acele iş yapmasından rahatsızdım."

Acele yapmayınca da hastaneyi ayağa kaldırıyorsunuz işte :) Beklemekten hoşlanmayan insan kendine sıra gelince acele iş yapıyor diye yaknınca tezat oluyor. Siz içerdeyken de öbür bekleyenler kaldırırlar ayağa. Meksika dalgası yaparsınız. Hayır adam hasta bakmadan içerde eğlenerek bekletse şikayetçi olun da, hasta varken bekletmesi doktorun suçu mu oluyor şimdi. Konuşmıyayım diyorum da dayanamıyorum böyle olunca.

Sıra her zaman beklediğimiz bişey, bankada, market kasasında, otobüse binerken vs...Buralarda sıra beklerken tık yok, ama iş hastaneye gelince herkes cık cık cık. Kaç parçaya bölünsün de hepinize baksın aynı anda bu insanlar bilemiyorum.

arkdslar herkes rahat rahat uyuyr herhalde
yatamayan bir benmiym acepp
kizim hala ters pozisyonda oldugu icin tum kaburgalarm agryrrr
elim ayagim aksamlari hep uyusuk vaziyetttee
ilginctir ama hic sisme yook sadece uyusukluk var
magnezyum bile fayda etmiyr
sadece aksamlari boyle oluyrm, gunduz turp gibiyim kizimi durmafan gezdryr oynuyrmm....
neyseki az bi zamnimiz kaldii
bnm kizimda bi kac hafta onden gidiyrrr
ilk bebegim iri degildiii ama bubaska bi cimcime olcak galibaa
bebegm iri ama bn degilm
sadece 6 kilo aldmmm desem::::

sizede faydasi olacagini dusundgm bi kac sey paylasayimmmmmmm
yatarken sol yaniniza yatmaya ozen gosterin . bebek daha fazla oksjen alacagindan yedikleriniz bebege daha etkili olur
yatarken gobeginizin altina incebir yastik koyup oyle yatabilirsiniz
ic camasrlariniz dar siki olmasn. yuzde yuz pamuk tercih edin. dgerleri enfeksiyona daha elverisli oluyrr
emzrme atlet ve sutyenleri cokk faydali oluyrr . ekstra kucultucu sutyen de alabilirsinizzz. emzirme ve lohusalik doneminde anne cok terleyebiliyrr. bence camasirlarinizi bolca alinn
semiz otu, pekmez, kaymak, tereyag, boll peynir, yumurta, sut ve sutlu tatlilar, kuruyemis, meyveli yogurt yapip yiyebilirsiniz. sade sut icemiyrsaniz muzlu sut yapip deneyinn.
simdiden dogum sekli icin endiselenmeyn.hersey son dk da belli oluyr.
bn ilkini epidural sezeryan oldum. cok memnunkaldim.boyle bir imkan varken aci cekmeye gerek olmadgini dusunenlerdenim. epidural normal yada sezeryann.epidural anesteziden korkmayn derim.
tabiki en onemlisi annenin bol bol istirahiti ve mutlulugunun daim olmasii

bebek odasi hazrlayan tum arkadslrn odalari cokk guzel olmuss gule gule kullansinlarr

simdilik aklima gelnler bunlarr

bn boyle ara ara girip uzunca yazyrmm
umarm faydali olmusumdur

Uzun yazmaya üşenince anlatamadım galiba ben doktordan değil hastane politikasından şikayetçiyim. 15 Dakika'ya 1 hasta yazmışlar ve hiç molasız. Haliyle yetmiyor birde araya işi kısa diye kontrol diye randevusuzları alıyor. Bunu doktor 1 kez bizede yaptı çünkü randevulu kayıtlı gelince kontrol de olsa hastane ücret almaya çalışıyor adamda yardımcı oluyor Buda iyi aslında ama tüm bunların üstüne plânsız bir sezeryan olunca bizler çileden çıkıyoruz. Ben senin saydığın hiç bir yerde 1,5 saat beklemiyorum. En kötüsü vergi dairesidir orada bile numara var hiç olmazsa arada çıkıp işini hallediyorsun. Devlet hastanesine randevulu gidiyorsun en fazla yarım saatte sıran geliyor. Sonuçta biz kadınlar bu doktorların güleryüzüne aldanıyoruz ve bu beklemelerin bebeğimiz için olduğuna inandırıyoruz kendimizi özel hastanelerin bir çoğu devletten beter.

Dogun iznine ayrılınca maaşımız yatmicakmis sgkdan 4 ayın sonu da toptan para alicakmisiz. Eğer bu doğruysa benim kredimi kim ödeyecek yanmisim simdi anlıyorum. Cok moralim bozuk SGK maasi niye hemen yatirmio

arastacmmm
sen bir dr esi olarak hakli bir sekilde savunma yapiyrsunnn
dediklerin tabiki dogruuu
ama bir de hasta acisindan dusunursennn,,, bn kendimden ornek veriyimm. esim sadece cumartsei gunleri goturebiliyr benii hastaneye. o yuzden gunler oncesinden c.tesi gunune randevu aliyrm. birde pesinden kostgm minik bir kizim var. bu halimle ozel bi hastanede o kadar beklemek bende istemezdm acikcasi. tabiki bu durum dr un degil hastanenin yanlis politikasi. dr ne yapsinn
demiii canimm

Aynen öyle. Doktorumdan memnundum. Bu olayda hastane 1 kişi kaybetti ama ben daha büyük sorun yaşıyorum şimdi baştan doktor bulmam grerekiyor. Bende memnun değilm hastaneyi ayağa kaldırmaktan ama düzgün söyleyince mırın kırın edip doktora söyleyin sizi bekletmeden alsın dediler bizde dedik önüne geçeceğimiz hastaların ne günahı var. Eşim yarım saat bağırdı güvenlik gelsin atsın beni ama biri kaale alsın dedi. Yarım saatin sonunda gelen kişi ona yetkim yok buna yetkim yok dedi. Sonra iyice sinirlenince bir yönetici üst kattan indi. Düşün o raddeye getirmezsen kimse seninle muhatap olmuyor. Ve gelen yönetici ağzından ne kaçırdı biliyormusun buraya tekrar gelmem deyince ben; burada 1 saat bekleme Konak a git 2 saat bekle dedi. Bende bir tek ikiniz mi varsınız dedim devlete giderim daha iyi dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…