- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- 373
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #34.321
Uzun yazmaya üşenince anlatamadım galiba ben doktordan değil hastane politikasından şikayetçiyim. 15 Dakika'ya 1 hasta yazmışlar ve hiç molasız. Haliyle yetmiyor birde araya işi kısa diye kontrol diye randevusuzları alıyor. Bunu doktor 1 kez bizede yaptı çünkü randevulu kayıtlı gelince kontrol de olsa hastane ücret almaya çalışıyor adamda yardımcı oluyor Buda iyi aslında ama tüm bunların üstüne plânsız bir sezeryan olunca bizler çileden çıkıyoruz. Ben senin saydığın hiç bir yerde 1,5 saat beklemiyorum. En kötüsü vergi dairesidir orada bile numara var hiç olmazsa arada çıkıp işini hallediyorsun. Devlet hastanesine randevulu gidiyorsun en fazla yarım saatte sıran geliyor. Sonuçta biz kadınlar bu doktorların güleryüzüne aldanıyoruz ve bu beklemelerin bebeğimiz için olduğuna inandırıyoruz kendimizi özel hastanelerin bir çoğu devletten beter.
arastacmmm
sen bir dr esi olarak hakli bir sekilde savunma yapiyrsunnn
dediklerin tabiki dogruuu
ama bir de hasta acisindan dusunursennn,,, bn kendimden ornek veriyimm. esim sadece cumartsei gunleri goturebiliyr benii hastaneye. o yuzden gunler oncesinden c.tesi gunune randevu aliyrm. birde pesinden kostgm minik bir kizim var. bu halimle ozel bi hastanede o kadar beklemek bende istemezdm acikcasi. tabiki bu durum dr un degil hastanenin yanlis politikasi. dr ne yapsinn
demiii canimm
Dogun iznine ayrılınca maaşımız yatmicakmis sgkdan 4 ayın sonu da toptan para alicakmisiz. Eğer bu doğruysa benim kredimi kim ödeyecek yanmisim simdi anlıyorum. Cok moralim bozuk SGK maasi niye hemen yatirmio
Hımm siz öyle yazınca burdan doktorun suçuymuş gibi göründü. Demek doktor iyi bir doktor ki çok talep görüyor. Eminim o da bıkmıştır hasta yoğunluğundan ama hastanenin ayakta durması için maalesef ses çıkaramaz. Hastane de gelen hastayı geri çevirme gibi bir lükse sahip değil. O kadar insanın maaşı ödeniyor.
Bir de sıra beklemeden rahatça muayene olacağınız bir tarih belirlemeye kalksa size istediğiniz günden belki de 1 hafta sonraya randevu vermek zorunda kalabilirler. Hangisi daha iyi olur bilemiyorum. Bir de o çok saat sıra bekelemediğimiz yerlerde insan hayatı söz konusu değil , ama hastanede küçük bebişlerimizin sağlığı söz konusu.
Bugün ben de 45 dakika kadar sıra bekledim. Doktor hastaya müdahaleye çıktı, tahlil sonucu göstermeye gelenler oldu. Belki başka bir hasta da bana müdahale yapılırken beklemek zorunda kalıcak 1.5 ay sonra. Bunu düşündüm ve beklemekten 1 dakika bile sıkılmadım ki normalde beklemekten nefret eden bir insanım :)
arkdslar herkes rahat rahat uyuyr herhalde
yatamayan bir benmiym acepp
kizim hala ters pozisyonda oldugu icin tum kaburgalarm agryrrr
elim ayagim aksamlari hep uyusuk vaziyetttee
ilginctir ama hic sisme yook sadece uyusukluk var
magnezyum bile fayda etmiyr
sadece aksamlari boyle oluyrm, gunduz turp gibiyim kizimi durmafan gezdryr oynuyrmm....
neyseki az bi zamnimiz kaldii
bnm kizimda bi kac hafta onden gidiyrrr
ilk bebegim iri degildiii ama bubaska bi cimcime olcak galiba
bn boyle ara ara girip uzunca yazyrmm
umarm faydali olmusumdur
bosverin arkdslar
az kaldi sunun surasinda
valla ankarada olsaniz hemn hast. ve dr tavsye ederdm
sagolsn dr um cok anlayisli sabah aksam arasam neden aryrsun demezzz
bi sikintisi olunca da o beni arar
daha erken yada gec gelebilir misin dyeee
keske dogumumu da o yaptrsa
amaaa memlekete gdyrm maleseffff
Zaten bizler tek seferlik müstakil bir olayla bu kadar hiddetlenecek kadar anlayışsız değiliz ama her seferinde olunca insan enayi yerine konduğunu düşünüyor. Acil müdahale falan yok yani ortada. Geçen seferki bizi bekletmesine neden olan sezeryan Acil değil plansızdı. Adam açık açık söyledi. Programı yanlış yapmışlar diye. İdareciye en çok onu söyledik zaten yazık dedik doktorada 10-15 dakikada hızlı hızlı paketlenen soracağını soramayan hastayada, biz dışarıda bağırıp muhatap ararken içeride huzursuz olanlarada. Hadi biri sustursun bizi diyoruz kimse yok. Dile kolay ya yarım saat sürdü kaale alınmamız diyorum. Kadına dedim açık açık siz bu doktorlara günlük kota koyuyorsunuz aylık ciro hedefi koyuyorsunuz diye. Bana bu hizmeti bu şekilde veremiyorsan randevuyuda verme dedik dolu de ileri at tercih benim olsun. Biz kadınlar aman doktor değişmesin aman yeterli bebek iyi olsun diye o kapıda kuzu kuzu bekliyoruz. Sonuçta kadın doğum orası plânsız şeyler için boşluk koyarsın kayma oluncada diyelim sabahtan itibaren kaydı, etkilenecek hastalara birer mesaj atarsın. Zor mu yani. Devletin belirlediği fark 42 tl iken 80 lirayı almayı biliyosun. Onuda sordum idareciye 4 boyutlu ultrason farkı dedi. Bana sormadınız ki dedim istermisiniz farkı bu kadar diye. Her ay 4 boyut gereklimidir sanki. Yani anlayacağın canım Allah devlet hastanesinde tanıdık birini nasip etsin insana
hemn gonderyrm ozeldennnKim arkadasım , hangi hastane
Ben Ankara'dayim ve hala kararsızım
Ama eşin olmayan bir tanıdık nasip etsin. Çünkü böyle olunca insana faydası olmuyor
Mrb kizlar.beklebekle senin adina sevindim hergecen gun daha iyi olucaksin ins...medcezirden bi haber yok heralde gecmise bi goz gezdirdim.umarim o ve kizida iyidir.cok yorgunum bugun.hepinizi optummmm:105:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?