- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #34.521
Malesef canım yanımda yok şu an sen yapmıuşsan zaten gerekli olan her şeyi yazmışsındır kolay gelsin şimdidenya aynenn benim de içim kıpır kıpır aslında bakma gözüm korkuyor dediğimesizler bişeyler aldıkça resimlerini koydukça nasıl imreniyodum varyaaa öyle yapcam ben de canım atcam kendimi ilk bulduğum yere bulamazsam kasadaki kişiyi kaldırırım sen çok oturdun kalk da azcık biz oturalım derim
yaptım kuzum var elimde bir liste ama varsa elinizde kolayda bir liste hemen paylaşabilirsiniz hiç hayır dememeksik falan var mı görmüş olurum hem
canım çok sağol cevabın için Allah razı olsun
2 dk değil ama sık sık oluyor ne bileyim dikkat etmedim çok ama 15 dk da bir gibi...
dr.umla görüştüm şimdi kasılma oluyor der demez öğleden sonra gelin nst ye bağlayalım dedi...:18:
çok korkuyorummm,dua edin nolurrr((((((((((
kızım çok küçük daha çok erkennnn
hastanede yatmakta istemiyorummm inşallah gerek kalmazzz...
bu arada herhangi ağrım yok,bel ağrısı vs...sadece ara ara kasıklarda hafif bi sancı oluyor o kadar...offff
canım bugün yatakla uyku setini alcaz kısmetse..hafta sonu da istanbula gitmeyi düşünüyoruz diğer ihtiyaçlar için. burada çok fazla seçenek yok malesef. o yüzden bir gün içinde alabildiğimizi alırız herhalde ist.dan napalım..
Ah ah sormayın bu duruma hep sinir olurdum başıma gelince daha da arttı sinir :) Miyomlarım olduğu için büyük olasılıkla sezaryen olacağım . Soranlara söylediğimde '' aaaa olurmuymuş hiç , başka dr'a git , normal olmalı '' lafını duydum , bunu söylerken de tüh tühler , acıyarak bakmalar vs. Zannedersin uzmanlık alaını kadın doğum ! Normal doğum yapmayan anne oldum demesinler vs.ler . Ne saçmalık !!
Dr.umdan memnunum , her trimestreda perinatoloji uzmanına da gidiyorum keza bir seferinde acile gitmiştim oradaki nöbetçi kadın doğumcu da sezaryen olur demişti .
Normal doğum anne yapıyorsa ; normal doğurup bebeklerini atanlara kızmamak gerek , normal doğurmuş anne olmuş . 9 ay yatak istirahati ile doğum yapanlar var sonunda sezaryen olduğu için anne değil mi ; 9 ay neler yaşamış ; hadi onu da geçtim asıl annelik doğurduktan sonra çocuğuna ne katabildiğinde ona nasıl bakabildiğinde bence .
Nerdeyse normal doğum yapana madalya takılacak arkadaş ; bir tanıdık öyle demişti ; herkes şaşırmış , bu zamanda normal doğum mu yaptın aferin demişmişmişler !!
Artık bununla ilgili iğneleyici laf söylediğini düşündüklerime sanane diyorum ; dikiş vs. zor olurmuş , kendime gelemezmişim hemen vs. diyene sanane o durumları yaşayacak benim . Normal doğurup dikiş atılanlar da dikiş acısını yaşıyor benim ki biraz daha fazla olur veya olmaz . Her şey kişiden kişiye değişiyor da bir tanıdığım sezaryen doğum yapıp 3 günde toparlandı desteksiz , yardımsız çocuğunu kendi büyüttü , normal doğum yapıp da dikişi vs derken anne , kayınvalide yardımı alan da oldu .
Neyse uzattım :):)
slm kızlarr herkes ıyıdr umarımmmm...bn artık yuvarlanma modundayımmm böcekler ters dönerde çırpınır ys gecelerı oyleyımm solumdan sağıma dönmek bıle ıskence..bnı görenler 9 aylıkmı dıye soruyo...gecen gun 1 gce hstanede yattmm cok sukur sancım yokk enfeksıyonmuss aıleden gelen bı erken doğum hıkayem olduğu ıcın doktorum her ağrımı onemsıyo bı dünya ılac ıcıyrmm ıgne olurmm popom kevgire dondu :) cıger gelıstırıcımızıce oldukkk...nyse hstanedede bna dogumamı gldın dıye soruyodu orda doğum sezeryan olan hamısler :) sezeryanlılar bı assa bı yukarı yuruyolardı...gaz sorunu cok zor dıyolar...bnm kızz totoyu ıyıce yerlestrmıss hc donesı yok rahatına düşkün...doktor sna zaten sezeryan dusunuyodmm sanırım artıkk gerçekten zorunlu olucak dıyo....cnku kılosu boyu arttıkça dönme ıhtımalı azalıyomuss :) bnı merak eden arkadslarr teşekkür edermm hepınızee
slm kızlarr herkes ıyıdr umarımmmm...bn artık yuvarlanma modundayımmm böcekler ters dönerde çırpınır ys gecelerı oyleyımm solumdan sağıma dönmek bıle ıskence..bnı görenler 9 aylıkmı dıye soruyo...gecen gun 1 gce hstanede yattmm cok sukur sancım yokk enfeksıyonmuss aıleden gelen bı erken doğum hıkayem olduğu ıcın doktorum her ağrımı onemsıyo bı dünya ılac ıcıyrmm ıgne olurmm popom kevgire dondu :) cıger gelıstırıcımızıce oldukkk...nyse hstanedede bna dogumamı gldın dıye soruyodu orda doğum sezeryan olan hamısler :) sezeryanlılar bı assa bı yukarı yuruyolardı...gaz sorunu cok zor dıyolar...bnm kızz totoyu ıyıce yerlestrmıss hc donesı yok rahatına düşkün...doktor sna zaten sezeryan dusunuyodmm sanırım artıkk gerçekten zorunlu olucak dıyo....cnku kılosu boyu arttıkça dönme ıhtımalı azalıyomuss :) bnı merak eden arkadslarr teşekkür edermm hepınızee
ben de son zamanlarda çok yordum kendimi...geçen hafta alışveriş için çıktık ilk defa tam 6 buçuk saat ayakta dolandım manyakk gibi ! işte bunun için diyodum eşime de sürekli bir an önce başlayalım yavaş yavaş alalım halledelim,ben ilerledikçe zorlanıcam diye ama....!
çarşamba günü de yine dışarda ayakta çok dolaştım...bir de evde yok orayı sileyim buranın tozunu alayım eğil kalk yordum kendimi...
dr.öğleden sonra gelin nst ye bağlayalım dedi canım...çok korkuyroum...ilk defa böyle içim huzursuz...daha önceki olan şeylerde normal,oluyor vs diye kafama takmadım hiç bişeyi ama 2 gündür buna kafam çok takıldı,huzursuz etti beni...hissettim resmen..
of Allahım sen koruuu...dr.dan sonra yazarım inşallah son durumu...
canım bende cok tırsıyorum aslında korkmak diilde görmüyosun yaa napıyooo o adam orda oluyosunaslında ben sezeryan düşündüğüm için inş. gerekte kalmazz çatı muayenesi için erken diilmi canım:44:bildiğim kadarıyla 36-37 haftalarda yapılıyor :44:
1:
cnm bnm bebekk bı tarafa hc toplanmadıı o nasıl bılmıyrmm ama ablamn dedıgıne gore bı tarafa toplanırken sancı olurmuss...gergınlık bnde hep oluyo ama sancı hc cıkmıyo sukur...kndını kasma dedı bna ebe kastıkça korkudan bebekk etkılenıp gerılıyomuss hıssettgn bu olabılır..saknce kasılma aralıklarına bakıcakmısn...korkma bnce bsey yoktur ıns
Canım tedirgin olma ama kasılmalar açılmaya sebep olduğundan erken doğum riski olabiliyor ben geçen hafta 2 gün hastanede yattım enfeksiyon, üşütme, yorgunluk ve bebeğin pozisyonu da kasılmaya sebep olabiliyor umarım bir sorun yoktur ... Gelince haber ver bize ...
ben de son zamanlarda çok yordum kendimi...geçen hafta alışveriş için çıktık ilk defa tam 6 buçuk saat ayakta dolandım manyakk gibi ! işte bunun için diyodum eşime de sürekli bir an önce başlayalım yavaş yavaş alalım halledelim,ben ilerledikçe zorlanıcam diye ama....!
çarşamba günü de yine dışarda ayakta çok dolaştım...bir de evde yok orayı sileyim buranın tozunu alayım eğil kalk yordum kendimi...
dr.öğleden sonra gelin nst ye bağlayalım dedi canım...çok korkuyroum...ilk defa böyle içim huzursuz...daha önceki olan şeylerde normal,oluyor vs diye kafama takmadım hiç bişeyi ama 2 gündür buna kafam çok takıldı,huzursuz etti beni...hissettim resmen..
of Allahım sen koruuu...dr.dan sonra yazarım inşallah son durumu...
Bendd oyle biliyorum ama benim dr ben 32.haftada yapiyiyorum dedi anlamadim simdide kendimi kasarim fln kanamam olur diye korkuyorum
canım ben geçen hafta istanbul 'da havuzlu han'a gittim.3-4 kat sırf bebek mağazası A'dan Z'ye herşey var. yan yana olduğu için okadar çok yorulmuyorsun. fiyatları da daha uygun pazarlık falan yaptık ama canın herşeyi almak istiyor
planlarımın dışına çıktım bir sürü ciciler aldım
Tünaydın annelerrrrrBu doğum konusu bizdede var. İşin iyi tarafı benim ailemde ki kadınlar sezeryan ol normal doğum acısı çekme diyor- ki normal doğum yapmış insanlar bunlar. Eşimin tarafı da normal doğur diyor. Eşimi 4 kilo doğurmuş, en komiği kayınpederden, adam sezeryan olma o bir ameliyat en sağlıklısı normal, Allah onun kolaylığını verir demez mi HÖÖ diye kaldım Eşimde sezeryan diyor kıyamıyor normal doğum acısı çekmeme, annemde demiş ikna et onuda sezeryan yapsın. Annem pek inanmıyor çünkü normal doğum yapabileceğime.
Ayrıca bütün sıkıntılar bende de var, geceleri sağıma soluma yatayım bacak kenarlarım ezilmiş gibi acıyor, sık sık çişe kalkıyorum, hava sıcak uyuyamıyorum herşeyden bunalıyorum hiç tadım tuzum yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
canım kasma kendini kötü seylerde düşünme napalım meleklerimiz için katlanıcaz bazı seylere eminim bizim korktuğumuz kadar değildir sıkma kendini simdiden bebişinide üzmenormal doğum düşünüyosun sanırım
slm kizlarr nasilsiniz.. kizlar bn sabahtan beri aci biber gibi yaniyorummmm hemoroit oldumolup olup diriliom acidan vc gitmek izdirap oldu arkasindan aci cekiyorumm en sonunda zeytinyagi denedim biraz rahatladim off off napcz bole yaaa:))
kızlarrr aklıma gelmişken söyliyim. Bi arkadaşım yatakta dönerken mutlaka önce oturmalısın yoksa kordon bebeğe dolanabilirmiş. Ben çok tırstım dikkatli olalım. Rabbim sağlıcakla kavuştursun...
Canım hayırlı uğurlu olsun. Evladınında böylesi mutlu günlerini görürsün inşallaaah!!günaydın annişler
oğlum uğurlu geldi şansımı arttırmı maşallah ona.
Açıköğretim bitti sonunda düşük notlar almama rağmen çan eğrisinden dolayı bitirdim ohhhh.
diplomayı aldımmı tamamdır çok şükür :)
Canım şükürler olsun doğuran yok. İnşallah hepimizin yavrusu zamanında eksiksiz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir.günaydın kızlar hafta sonu düğünde memleketteydim herkesin hamilelik çok yakışmış vs pofpoflamaları üstüne gece yolculuk haşat durumdayım nasıl banyo yapıp yattım bilmiyorummm şuan işteyim ve bitik durumdayımama kuzenimin düğünü çok güzeldi....ne var ne yok bekle bekle falan nasıllar erken doğum falan yoktur kimsede inşallah 3 gündür doğru düzgün giremedim öptüm hepinizi...
Canım o sütyeni internetten bende baktım ama bedeni tam tutturamam diye cesaret edip alamadım. Önerir misin? Sezaryen kilodu nasıl bişii?Lohusa ve gebe kilodu denilen beli neredeyse göğüs altına çıkan şeylerden mi? Onuda komdan mı aldın? Normal yüksek bel kilot alsak olmaz mı acep?Günaydın kızlar.Herkese yeni haftanın ilk gününden merhaba. Henüz geçmişe bakamadım, bir sıkıntı yoktur umarım. Ben hafta sonu kaynaklı olarak biraz yorgunum. Gezmiycem gezmiycem diyorum ama dayanamıyorum Neyse bugün bol bol dinlenicez artık. Zaten bu haftadan itibaren bir daha gerçekten de gezmiycem. Hava sıcaklıkları artıcakmış o yüzden daha da dayanılmaz hale gelecek gezmeler filan.
Bu hafta sonu emzirme sütyeni ve sezeryan külodu filan almamla beraber en önemli eksikleri de tamamlamış oldum. Oh bee :))
Benimkide kaç gündür aynı durumda. Eşim bile 'ne oluyor yaa' demeye başladı artıkKızlar sanki bebeğim bugün kafasını uzatıp bakmak istiyor gibi karnımın üst taraflarında sürekli bir yumru hissediyorum offf keşke her an onları görebilsekkk ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?