2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarrrr bimarekete gittitm geldim geberiodumm böylee bir sıcak yokkkk Allahtan eve klıma bağlattım gelır gelmez attım karşısına kendımı ama çoook zorr ölücem sandım dışarı hayatımız bıtmıs bulunmaktadır artık ..klımasız ortamda çalışan hamiş annelerımıze allah yardım etsınn..şuandada yemek yapacak halım kalmadı pc karsısında oturuom olecee

kızlar bebişleriniz döndümü baş aşağıya benim ki hala poposu üzerinde kaburgalarıma baskı yapıyor kafası ile durumum vahim anlayacağınız

arkadaslar hemen oda almayın,
ilk yıl sadece park yatak yetiyor.
odayı yapınca aktivite odası kutuphane ve bebeğin oyuncakları için çok yer kalmıyor, demedi demeyin :)
yavaş yavaş buyutun odayı, inanın hiç acelesi yok. ayşe öner hemşire de böyle söyler eğitimlerinde.

özel hastane doğumu ise bazı hastaneler veriyor yenidoğan tulumları filan, çok almadan bir sorun isterseniz. zaten o kadar çabuk büyüyorlar ki.

avent 0-6 ay emzik ve yenidoğan biberon seti iyi olur. bir tane de avent natural seriden biberon olsa daha da süper olur. koliğe çok etkili ve aynı anne memesi gibi. yalnız biberon ilk 3 haftadan sonra veriliyor ki bebiş memeden soğumasın. niye alıyoruz peki? acil durum için. 3 haftadan sonra gönül rahatı ile verebilirsiniz ama. emmeyi öğreniyor o sürede çünkü.

kendi ihtiyaçlarınızı unutmayın. göğüsler çok acıyacak. emin olun sadece krem yetmeyecek. kalkan lazım, kelebek uç lazım, göğüs ucunuz düzse niplette lazım. ben bu yazıdan tamamlamıştım eksiklerimi: Emzirememe Sorunu ile Başa Çıkma Rehberi | Hamile ve Anne

ıslak pamuk için unibay en iyisi diye biliyorum, içinde parfum ve paraben olmasın en önemli konu o.
sampuan aslında olmasa da olur, ne kirlenecek ki melek. sadece kafası kabuk kabuk olunca bir şampuan vardı onu kullanmıştım ben. aslında çok kimyasal oluyor o şampuanlar ama bir tek öyle geçirebilmiştik.

bir de düzgün bir pompa şart bence. odası sart değil ama pompa elzem çünkü pompa demek anne sütünün sürekli tedariği demek. ben avent tekli elektronik kullandım ama sen diğerlerine de bir bak canım. manuel alma yalnız, çok yorucu oluyor.
kolay gelsin.

Kızlar ya çalışan annele olarak keşke tek sıkıntımız sıcak hava olsa ben ona da razıyım....
Klima sürekli çalışıyor ama oda çarpıyor çok fena insanı, tutuluyırum resmen....
Ayakta dursam biraz dolaşsam ağrıdan duramıyorum, karmplar artıyor.
Otursam popom acıyor belim kopuyor sanki şuan. Birde karnım kocaman bira öne eğilince kızım heryerden vuruyor sığamıyor yavrum artık ne yapsın.
Yani zor artık yaaaa... Galiba son ana kadar çalışamayacağım ben... Erken ayrılacağım izne....

Zaten cumartesi kontrolden önce NST ye bağladılar şuan NST olayını tam çözemedim ama bir ara sancım 70 lere falan çıktı. Ama ben çok kötüydüm o sırada, bu acının sancı olduğunun farkında değildim acemilik işte.
Hemşire kız sordu : " Az önce bir kasılman oldu farkkettin mi diye. "
Halbuki o sıra yüzüme baksa anlayacaktı eşimde telaşlandı yanımda ama sesini çıkarmadı. Neyse evet farkındayım dedim. Ne sıklıkla oluyor böyle dedi. Gün içinde 2-3 defa oluyormu dedi ....

OOhhhoooo dedim ne 2-3 bazen 10-15 oluyor böyle diye eşim atladı. Hemşire şaşırdı böyle olduğuna eminmisin diye.
Evet doğru aynı böyle oluyor ben bebek elini ayağını ittirdiği için canım acıyor sanıyordum bu DOĞUM SANCISI mı yani demişim...
Evet dedi hemşire.. Ben tabi yusuf yusuf yusuf.... Çalışıyormusun dedi, evet dedim... Ayakta kalmaman ve kendini yormaman lazım çok tehlikeli dedi.....

Neyse dr.un yanına gittik NST yi de alıp. Oda demesin mi bebek hala dönmemiş, sorun yok zaten sezeryan olacağız ama dikkar etmelisin artık, yorulma ayakta kalma, iş yapma zaten bebek iri olacak gibi görünüyor diye....

Uzun lafın kısası artık ACI, AĞRI ve SANCI arasındaki farkı biliyorum ... Herün birşey öğreniyorum ve de korkuyorum.
Allahım sağ sağlim doğurup rahatlasaydık iyiidi iiiiiii :)

Son düzenleme:
Merhaba annişler ve melekleri

doktordan geldik :) maşallah herşeyimiz çok iyi. bebeğim 32 haftalık çıkıyor ultrasonda ve ölçümlerde. ama 30. haftanın içindeyiz biz şuan . kilomuz 1942 çıktı boyumuzu ölçemedi doktor amcamız hala doğum pozisyonundayız.geçen aydan 10 mayıstan beri pozisyonumuzu bozmamışız. maşallah böyle giderse normal olacakmış. size birde resim getirdim uyurken meleğim :) koca gece uyumaz doktor amcasına gidince uyur uykucu şirine :)
boyumuzu ben hesaplıyorum 44 cm çıkıyor fl yi 7 ile çarpıyorduk dimi ? fl 6.35

Maşallah benim çirkin kızıma

Son düzenleme:

Canım sana bişey sorucam son ana kadar çalışamıycam dedin ya aklıma geldi. 32. haftada aldığın çalışabilir raporunda hangi haftaya kadar çalışabileceğin yazmıyor değil mi? Mesela dayanamadın 35. haftanda gidip işgöremezlik raporunu alabiliyorsun

arkidiişlerrr pijamam nasıl??ayy çok rahat bir şey, incecik de penyesi var.renkleri aynı gibi çıkmış ben ayakta duran mankenin giydiği lila rengini aldım.

Eki Görüntüle 737430

cok güzelmişş canım rahat bişeye benziyoo güzel günlerde giy

ne ciykiniii annesii dünya güzelii bi melek cok seker cıkmışşşmaşallahherşey yolunda cok sevindim canım
bizde carsamba görücez bizim minik prensesiii bakalım nekadar olmuşşş annesi cok özledii umarım herşey yolundadır

Çok teşekkür ederiz teyzesi :16

İnşallah sizde güzel haberlerle gelirsiniz :)

Çok çirkin olmuş kızın annesi :) Maşallah uykucu kuzucuk Tam mıncırmalık kıvama gelmiş artık çeneye bak sıkarım ben onun çenesini hırs yaptım yine ya içimde çoşan bir bebek özlemi var

İçerde uyuyor çıkınca bakalım uyuyacak mı hanımefendi :) Evet tam yemelik parmaklarına baktın mı teyzesi :) annesi bu ay 1,5 kilo almış bunun 1.100 ünü kızına almış :) böyle giderse kilomu 80 yada 81 ile kapatacağım herhalde :) doğsun gelir sıkarsın çenesini teyzesi :)

baston çok güzel görünüyor canım ama biz de hangi mağazaya gittiysek satıcılar bize baston yerine diğerlerinden önerdiler ,bebek ilk aylarda anneyi görmek istiyor siz de kontrol etmek isteyeceksiniz diye çift yönlü olması gerketiğini söylüyorlar baston hafif deniyor ama bebek arabalarından da hafif olanlar var 4-5-6 kg lık bir araba alınabilir diye düşünüyorum önemli olan bizim için kullanımı,bebek için rahatlığı...

Canım raporda ne yazdığını bilmiyorum, internetten direk giriş yapıyorlar bizimkiler ve elimizdeki kağıtta birşey yazmıyor açıkçası...
Ama sen ne zaman istersen Çalışamaz raporu alıp işi bırakabiliyorsun, 35 te 36da ne zaman istersen.
32 den sora fiili olarak çalıştığın süreyi doğum sonrasına ilave ediyorsun canım....

Maşallah kuzucuğuna çok tatlııııı

Maşallah sana da canım çok iyi gitmişsiniz bu ay nazar değmesin Yapma gaza getirme beni gördüm minik ellerini Gördüğüm ilk bebeğe saldırıcam diye korkuyorum

Cnm bnm riskim yok ama erken dogum hikayesnden dolayi ailemde 24.hftadan beri proluton depot oluyrm kasilmam ckmiyo nst de ama 4 saatte 1 nidilat iciyrm ve ilk 2 gun mahvoldm bas agrisndan ama gecti carpintm oluyo ama sallamiyrm..doguma kdr icicem birakmk yok dedi doktor.ciget gelistricide oldum 12 sa arayla 2 doz..hastanede yapildi herhangi biyerden almadim..ama ciger gelistirici ypilinca dunya bnm oldu bi rahtlama gldi

maşallah meleğine. Ne kadar da güzelleşmiş annesi. Çok tatlı Rabbim nazarlardan korusun. Kilo işi de süpersin canım. Bebişine yaramış yediklerin tebrikler.
Ama bu kız çokkk güzel yaaaaaa

Mmllk angy geçmiş olsun kızlar.

Kalitesi güzel ama ben emzirme sütyenlerinin hiç birini genel anlamda beğenmedim. Lazım olur diye aldım işte. Kalite anlamaında öneririm tabiki ama sakın denemeden alma. Küloda gelince evet o gebe külodu dedikleri şeyden aldım dikiş yerime değmiycek şekilde rahat gibi görünüyor. 3 tane yeter dedi tezgahtar kız. O da doğum yapmış bana önerilerde bulundu. Markası kom değildi Elija toparlayıcı hamile külodu diye aratırsan çıkar. Lastikleri biraz sıkı olduğu için hafiften korse görevi görüyo gibi :) Normal yüksek bel ben tercih etmedim, orası sana kalmış

Dogru soyluyosn tatlim..bnm doktor biraz pipirikli..ablamn 32 hftalik dogumunu o yaptrdgi icn sende ayni seyler yasansin istemiyrm gerekli her tedbiri alicm dedi aliyo bakalim

maşallah meleğine. Ne kadar da güzelleşmiş annesi. Çok tatlı Rabbim nazarlardan korusun. Kilo işi de süpersin canım. Bebişine yaramış yediklerin tebrikler.
Ama bu kız çokkk güzel yaaaaaa

Hepimizin bebişlerine maşallah :) hepimizin ki Rabbim kötü gözlerden korusun :) evet canım bu ay bebişime yemişim hep. bakalım 2 ay kime yicem :)

Bu hafta sonu yine bana düğün göründü kızlar Herkes bu yazı mı beklemiş ya düğünlerde doğurucam... Haberimiz bile yoktu üstelik eşimin yakın akrabası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…