2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok rahatsız ediyor olmalı yaaa, zaten vücutta ağırlaştı, doktorun ne diyor bu duruma? Ne yapmanı önerdi?

ayaklarımın şişliğini söylemedim cnm, ellerim uyuşuyor demiştim. normal diyor. zaten ne söylesem normal diyor, magnezyum calsiyum içiyor musun? diye soruyor. içiyorum diyince de tamam yapacak başka bişşey yok diyor.

canım benim teşekkür ederim.. inanmayacaksınız dün kocam elinde karpuzla geldii. bebeğe aldım dedi. topiği mi okuyo napıyoo kocacığımmmm seni çoook seviyommm

ayyy inanmıyorum ya. o kadar çok sevindim ki. topiği genellikle telden okumaya başladım bu yüzden muhabbete pek katılamıyorum. ama dünden beri içime dert olmuştu inan. hatta daha yarım saat önce mutfakta karpuzu görünce yine daldım gittim, seni düşündüm. çok içime batmıştı. eşinin içine doğmuş sanki. afiyet bal şeker olsun, yarasın :)

böyle şeyler ilk aylarımızda çok oluyordu. millet şunu cnm çekti, bunu cnm çekti diyordu. bazıları yazmayın dedikçe de tartışma çıkıyordu. benim öyle cnm pek bişey çekmez ama bence de yazılmaması gerekiyor.

slm kızlar bugün biraz dışarı çıktık kocişle alışverişe içime sinen bi pijama bulamadım ben yaa ne pahalı lohusa pijamaları bence hiç gerek yok o kadar paraya gider takım alır evde giyerim en ucuzu 90-100 lira bana afaki geldi bu rakamlar valla gecelik sabahlık almıştım ama pijamasız kaldım valla:))

cnm sıkıntı edilecek bi durum olduğunu düşünmüyorum. birkaç günden ne olacak allah aşkına. ayrıca 1800 gr olması lazım demişsin ama öyle nokta atışı kilo olur mu? bunun belli bir aralığı vardır. ayrıca 140 gr. fark bence o aralık dahilindedir. benim bebeğim ilk zamanlar hep 2 hafta ileriydi. onu da ben ultrasona bakınca görüyordum. doktorum hiç iri bebek demedi. sonra 1 hafta ileri çıkmaya başladı. şimdi bazı ölçümlerde 1-2 gün ileri, bazılarında gününde, ya da 1-2 gün geri. dr. hiç ileri ya da geri demiyor. normal diyor. doktorun abartmış bence kafana takma. leke olayını ben 3 kere yaşadım, sonrakileri artık saymayı bıraktım. hatta biri 15-20 gün önceydi düzenli kasılma ve sancı vardı, ama nst de sancı çıkmamıştı. evde dinlenerek geçti. hiç ilaca başlamadık. rahim duvarın yumuşamış olduğu için ilaca başladı herhalde. benim öyle bir sorunum yoktu. geçmiş olsun. bol bol dinlen.

cnm ben bitane lohusa pijama aldım. bi tane sabahlıklı gecelik aldım, bitane de kaprili pijama aldım. ilki şık, diğer 2'si spor tarzda. lohusa olanda emzirmek için havalandırma delikleri var :) ama ben oraları kullanabileceğimi sanmıyorum. düğmeli zaten yakadan emziririm inşallah. bence hepsini lohusa almana gerek yok. normallere de bakabilirsin. bu göbek doğumdan sonra kalacak değil ya.

ben bunları yaptım canım

canım takılma bence benimde son kontrolümde biraz kilosu düşük gelmişti bana ama son aylarda toparlarlar bence .. sen sadece evde dinlen ama bişey olacak düşüncesiyle değil rajat ol cnm gün içinde neler yaşıyorum ben ama birazda ilk gebelik olduğu için dahada fazla tedirginlik oluyor galiba kayınvalidem az önce burdaydı tam o anda bi sancı girdi karnıma sağolsun beni sakinleştirdi bebek aşa basıyo dedi idararımda geldi o anda ee nede olsa tecrübeli kadın :) rahat ol cnm doktorun seni hemen korkutmuş yaa keşke öyle demeseydi ben gebeliğimin başından beri hep farklı doktorlara gittim maalesef her ağrı olduğunda hastaneye koştum hepside erken doğum riski dedi Allaha şükür bugünlere geldik.. doktordan doktora baya fark var bence

benimde hayalimde hep kışın şubat ayında doğum yapmak vardı ama öyle olmuyor bazen bizde çok bekledik gelmesi için sürpriz yaptı şimdi ne zaman gelirse razıyız demekten başka çaremiz yok :)

benimde oğlum pek hareketli değil son zamanlarda.. umarım normaldir diyorum hep ama sen istersen bi doktorunla görüş geçmiş olsun

benimkide 3 lüde maç seyrediyoo iğğğğğğ
bide soruyo mısır mı patlattıın aşkım diyo halbuki ona öyle gelmiş benden çok aşeriyor zaten :)

bende lohusa pijaması almadım cnm ablam bi takım pijama almış birde komşumun eşi iç çamaşırcı oda doğum hediyesi olarak pijama vercek baya ucuza getirdim ben

Dün ayşe öner in konferansına giden arkadaşlar ne yaptınız nasıl geçti neler öğrendiniz hiç anlatmadınız...

Bebek odamız hazır cibindiriğimizi takamadık henüz ve babamız bi tablo aldı onuda takamadık darbeli matkapla delinmesi lazım duvarın...şimdilik herşeyimiz hazır teyzeleri üstümden nasıl bi yük kalktı anlatamam

Arkadaşlar hepinize verdiğiniz destek için teşekkür ederim.İyiki varsınız.İçimi rahatlattınız.

Dün ayşe öner in konferansına giden arkadaşlar ne yaptınız nasıl geçti neler öğrendiniz hiç anlatmadınız...

Ben dün seminere gidemedim.Seminerin başladığı saatte hala hastanedeydik.Renannn gitti.Pembesümbülde seminerdemisiniz diye msj attı.Ama o gidebildimi bilmiyorum.

Aynen cnm kaç gün gezdim ben de hem uygun hem güzel bişeyler bulmak için ama sonunda gene almak zorunda kaldım gecelik sabahlık takımı ve pijama takımı, birer tane aldım ama bir pijama daha alıcım daha düz uygun bi model..

siz bahsetmeseydiniz seminerden haberim olmayacaktı heralde :) dünküne gitmedim ama 29 haziranda bizim evin hemen aşasında fatih kültür merkezinde de semineri varmış ona giderim inşallah :)

Çok güzel olmuş herşeyi cnm güle güle kullanın..) ben de odayı tamamlayamadım henüz bi bitirsem resim paylaşıcam.)

Canım sen de üzme kendini benim bebek de hep geriden geliyordu üzülmedim hiç doktor biz böyle bebeklere zayıf bebek diyouz önemli oln gelişim geriliğinin olmamasıdır dedi senin bebek de son ayda toparlar inşaallah hem zayıf doğan bebekler daha çabuk kilo alır.

Merhaba kızlar. Sonunda oğlumun odasını alabildik. Haftaya getirip kuracaklarmış. Bi heyecanlıyım ki anlatamam Odası hazır olunca sizlerle paylaşırım. Ama aldığım şeyi yinede bi göstereyim
Eki Görüntüle 741192 Eki Görüntüle 741193 Eki Görüntüle 741194
Bir takımda pijama aldım.Şimdi kendimle alakalı sadece emzirme sütyeni ve çamaşır kaldı. Önerdiğiniz bir marka veya çeşit var mı? Sütyeni alıp almama konusunda biraz tereddüt yaşıyorum. Bir de nasıl bi alt çamaşır almalıyım? Gebe kilotu denilen şeyden mi yoksa yüksek bel anne kilotu mu? Alanlar yazabilir mi?
Doğum sonrası nasıl bir ped kullanmalıyım?Hiç bilmiyorum..sizler ne aldınız,nasıl bir şey aldınız ya da aldınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…