- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #38.081
merhabaaaa ; bugün ki günaydın msjı büyük kızımdan geliyor
"günaydın hamişler nasılsınız? Bebişler napıyo?"
Tatlım benim doğum sezaryen olmuştu,ama sezaryene gireceğim gün normal doğum sancılarım başlamış haberim yoktuNstye bağladıklarında istersen normal doğur dediler ama korktum :44: Bence o gün heyecan nedeniyle başladı sancılarım çünkü 37 haftalıktı gebeliğim. Ben çok zorda kalmadıkça hastaneye gitmeyi düşünmüyorum,suyum yada kanamam dışında. Son ana kadar direnicem Zaten sezaryen olacak yine mecbuuuur
Bu arada biz cumartesi günü doktorumuza gittik. Meğer resim verebiliyomuş, şimdiye kadar hiç vermediği için çok üzüldüm, çünkü aldığımız resim bildiğiniz beyin tomografisi şeklinde
Neyse... O bi doğsun da fotoğraf manyağı yapıcam ben onu
2400 civarı olmuş ağırlığı, suyu, plasentası, gelişimi iyi dedi. Yavaş yavaş pozisyon almaya başlamış ama daha en aşağı inmemiş, ve rahim de henüz açılmamış dedi. Yani 15-20 gün daha doğum görünmüyor şimdilik.
10 gün sonra gel alttan bakıcam dedi, çatı muayenesi sanırsam. Eli hafiftir, hiç gergin değilim sadece utanıyorum
Doğum yapacağımız hastaneyle ilgili bikaç şey sordum. Hastanenin suni sancıya yaklaşımı nedir dedim, sen benim hastamsın hastane sana elini bile süremez dedi. Çok rahatladım... Doğal şekilde başlasın istiyorum... Gereksiz bi müdahale istemiyorum, o yüzden çok erken gitmemeye çalışıcam. Ama hastane, trafik varsa (ki İstanbulda hep olur gece yarısı hariç) 45 dakka sürer. Trafik yoksa 15 dakkada gideriz. Nasıl ayarlasam bilmiyorum ki...
Normal doğum istediğimi söyledim, bir engel yok dedi, ek olarak ne olur ne olmaz epidural de isteyebilirim dedim. (Tırsıyorum da) Çok iyi bir uzman başladı tavsiye ederim dedi. Eski uzman gitmiş, yeni gelen daha iyiymiş genç olmasına rağmen. Hiç korkma 30 yıldır uygulanan bişey epidural dedi.
Şimdiye kadar ondan dinlen, kendini yorma, ağır iş yapma, istirahat et dışında birşey duymamıştım, ilk defa normal istiyosan yürüyüş yap dedi, hayret
Artık daha sık görüşücez dedi, 10 gün sonra tekrar çağırdı. Hafta içi olduğu için bu sefer eşim gelemeyecek, arabayla da o kadar mesafeyi gitmemi istemiyor tek başıma. Başın döner, sancın olur, gözün kararır falan filan... Gündüz anneme taksiyle gidip (annem doktora yakın) onun mesai bitiminde beraber geçeriz doktora. Anneme sordum gelirim tabiiii dedi canım annem
Ben de daha nstye falan girmedim. Gerçi girsem de bendeki bu şansla olacağı varsa da olmaz kasılmalar
İşte böyle fıstıklar. Çenem düştü gene
Bakaaa nolceeeek :)
herkese günaydınlarr....
biz 35. haftamıza girdik bugün. çok mutluyum
haftasonu çok canım sıkıldı bu ciğer geliştirici iğneden dolayı canım kızım hiç oynamadı desem yeridir. bende de bütün yan etkileri gösterdi. alev alev yandım yüzüm gözüm kabardı kızardı... neyse ki etkilerini atlattım ben. can kızım da kasılmaya bile yeltenmıyordu sımdı kaldıgı yerden devam eıdyor. karnımın sag tarafı delindiz delinecekartık canımı da acıtıyor. gülüyorum ağlana ak halime............
birazdan yolluyorum numaramı funda. ilgin için teşekkürler... çok az kaldı nasıl sıralanacağız bakalım :))
ya maşallah de kendine!! nasıl şanslısın farkında değilsin heralde
hergün ölüp diriliyoruz geldi mi geliyor mu diyeee
suba takviminde 36 gözüküyorsunn artık erken merken düşünme bu haftanda bitti mi şahane cnm. sıkma canını....
Eki Görüntüle 745958 kızlar bu da benim canımmmm.. halamın kızı.. 15 haziranda doğdu. 2 haftalık daha.. maşallah diyin nolur.. böyle elini ayağını ısırmamak için zor tuttum kendimi :)
Eki Görüntüle 745958 kızlar bu da benim canımmmm.. halamın kızı.. 15 haziranda doğdu. 2 haftalık daha.. maşallah diyin nolur.. böyle elini ayağını ısırmamak için zor tuttum kendimi :)
Bugün benim doğum günüm ve 6.evlilik yıldönümüm :))))
Arasta bu arada bugun tam 5 hafta kaldı kavuşmamıza farkında mısın :)
senin o 'büyük kızının' günaydın hamişler diyen dillerini yirim
benim ilk doğumumda tam 39 haftalıkken sabah kalktığımda hafif hafif suyum geliyordu
kalktım evi süpürdüm sildim, çamaşırlarımı toplayıp katladım,
kahvaltıyı hazırladım eşim kalktığında 'yahu sendeki telaş ne sabahtan beri tıkır tıkır ne yapıyorsun dediğinde
ben 'sen daha uyu suyum geliyor sanırım bugun doğum olacak dedim
adamdaki surat ifadesini görmeliydiniz
akşama kadar bekledim ne sancı ne bişey sadece hafif ıslaklıklar...
akşam 6 da ablamı aradım 'ablam kızım sen manyakmısın beni arayacağına önce doktoruna danışsaydın ya
bebeğin suyu filan azalır sıkıntı olur sen bi bilgi al dedi'
doktorumu aradığımda sen gel bi bakalım dedi
tabi bizim gidişimiz 7'yi buldu hastanedeki muaynede açılman var doğum başlamış dediler
anaaa doğum başlamışda bende tık yok
(annemi aradım anne doğum başlamış diye, kızım ne gülüyosun diyor kadın dalga geçiyorum sandı...)
tabi sonuç olarak suni sancıııı
ve sabah 4,5 da kızım dünyaya geldi
yani diyeceğim suni sancı ile normal doğum sancısı aynımı oluyor onu merak ediyorum
oğluşda acaip hareketli
bazen karnımı yırtıp çıkacak sanıyorum walla
doğum haberleri duydukca iyice tırsmaya başladım :18:
canım doğum tarihimiz aynı :) benim bebişin kilosuda seninki gibitakvimde 2700 yazıyo yani zayıf mı bebişlerimiz acaba ? benim dr da kilosu olması gerektiği gibi dedi. gelişimi iyi gidiyomuş. ama bu takvim beni üzüyo
Aynı durumdayız şekerim öylece kalakaldım almak zorunda değiliz ama insan istiyor işte şimdi de nerden bulacam nasıl olacak telaşı sardı püfffff....Ben bu hediyelik bebek sekeri, süsü vs ısını beceremiycem galiba. Netten fiyat/performans kriterlerime uygun bişey bulamıyorum. Kapı kapı dolaşacak gücümde kalmadı. Ne yapıcam bilemedim
Cnm ciger gelistiricinn oyle yan etkileri varmi..bn nerdeyse 20 gun once oldum bna hcbsey olmadi ama ilk zamnlar nidilat mhvetti bni bogazimi flan sisirsi doktor alerji ypmis dedi dozu azaltti
Canım ağzın bal yesin.. Bize böyle şeyler anlattın ya Allah razı olsun. Ben anlamadım hem herkes 'normal doğum yap,en iyisi' diyor hem göz korkutmaktan başka bir şey yapmıyor!Benim kızım 41.ci haftada doğmuştu ve son haftaya kadar ne nst de ne de hissettiğim hiçbir ağrı sancı yoktu, sonra o gece bi başladı sancım, 4saat sonra hastaneye gittim hastanede suni sancı da verdiler, o zamana kadar çekmediğim bütün sancılar heralde toplandı 12 saat sürdü ve kızım dünyaya geldi :) yorucuydu ama tabi korkutmak için söylemiyorum, çünkü hep söylüyorum uzun sürmesine rağmen benim kadar doğumun zevkli oluşundan bahseden yoktur heralde, bence harika bişey, bi sağlık sorununuz yoksa kesinlikle normal doğumu tavsiye ediyorum arkadaşlar. Ben doğumdan hemen sonra yine olsun yine yaparım diyodum :)
2.30 da kalkan biri olarak söylüyorum çok beter durumdayım! Önceden 4'te kalkıyordum geriye gele gelee 2.30 oldu. Allah yardımcımız olsun..ne olacak bu durum böyle bilmiyorum.Günaydın kızlar :)
Hergün 3-4 saatlik uykuya duruyorum. Uyuyamıyorum bir türlü. Sizin de uyku problemleriniz oluyor mu?
Tatlım nice 6'lı yıllara inşallahGünaydınlar,iyi haftalar dilerim kızlar.
Bugün benim doğum günüm ve 6.evlilik yıldönümüm :))))
Mutluyum en güzel doğum günüm,oğlum göbişimde şuan hernekadar korkutsada erken gelmek için hayırlısını diliyorum. :)
Birazdan kahvaltımı yapıp hast.gideceğim kociş izin almış nst gireceğim bakalım c.tesinden sonra ne durumdayım.Dönüşte size bilgileri veririm.
Öpücüklerimi gönderiyorum size ve kuzularınıza. :)
Aynı durumdayız şekerim öylece kalakaldım almak zorunda değiliz ama insan istiyor işte şimdi de nerden bulacam nasıl olacak telaşı sardı püfffff....
Offf nidilat derdi bende de var o ilacı aldıktan sonra araç kullanmaya korkuyorum ,konuşurken bile eksik cümle kuruyorum, doğru düşünemiyorum umarım bizi etkilediği gibi bebeklerimizi de etkilemiyordur ....
Hastane odasi susleme kapı süsü falan islerinden zaten bu yüzden vazgeçtim . Ugrasamiycam dedim. Ama gelene de bir hediye vermek lazım dımı ya .
Masallah nasi tatliallah nazarlardn saklasin dunyann masum en guzel varliklari
ay yerim ben onu ya
resimleri gördükçe dayanamıyorum gitcem sezeryanla aldırcam şu cocuğu daha fazla dayaanmıycam hasretine
ooyy ölürüüümmmmaşallah subhanallah...
çok tatlıymış yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?