2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gecmiş olsun kuzucum dinlen sen bizi habersiz bırakmaa...
bizim minnaklarr cok acelecii valla yaa bende tırsıyom en ufak ağrıdan geliyomuu modundayım sürekliii

bende de çeşit çeşit ağrılar oluyor anlayamaıom ne ağrısı doğum sancısı bılmıorumki bnde umursamıom sankı hamıle degılmısımde bıyerımı vurmusuum ağrısını gecmesını beklıo modundayım dogruo olsam anlamıcamm umursama maya çalışıyorum ağrıları :44: iyimi ediyorum acaba ..bilemedim:44:...doktorun tek dedıgı takıp et kasılmaları duznlı gelır veya su gelırse ara bnı dedı eeeee de !ben nerden bılcem ney ,ney ,dir . vala agrı olunca konusuom dur oğlum sakin ol diyip kıına vuruom bıyer seçip yağ ıle masaj yapıom uzanıom hemen şeyime kadr vuruo agrı bazen ..sabahları zaten kemiklerim aayrılıomus gıbı kalkıom oramın kemıklerı fln sızlıo hep...bu arada kasılma olunca karnımın bı tarafı ole bole değil çocuk yırtıp çıkacakmış gıbı şişiyorro sırada sırtıma baskı yapıoo sankı gerılıo organlara baskı yapıo gıbııı nefes alamıomm hemen duzenlı nefesalıp vermeye calısom 2dk kadr sonra azalıo...off bn ansıl ayırt etcm dogumagrısını bıde bıraz canım pek hıc ayırt edemem gıbı ama olumlu dusunup umursamamaya calsıom daha 28 gun var randevumuzaa

cnm bni anlatiyosn.hyatimda 50 kilo olmadim ilclarla 48 oldum o kdar 47de hamile kldm bulantidn 46 ya dustm smdi 58im..bi ilk yani bnm icn. popm falan yok bnm eskisi gbi koca bi gobus

ben hickirmayi gectim o surekli oluyorda...hatta denize girdim gecen hafta hergun her girdigimde hickirdi bizde anlamadik usudumu diyorum su mu yuttu diyorum gorseniz halimizi....

birde benim karnimdan cit diye bi ses gelio o bazen hareket ederken...doktora sordum sacmaladi dediki senin bagirsak hareketindir bebekten gelmez...ya ben anlamazmiyim nerden geldigini esim bile duyuyo yani oyle bi ses...

[/QUOT çalışabilir raporumu aldımda çalışamaz raporumu almaya gittiğimde geçen hafta doktorum rapor yerine numaralar yazılı bi kağıt verdi canım...bu numaraları muhsebene vericeksin giriş yapıcak otamatik olarak onaylanıcak dedi..muhasebeciye verdim o da yapamadı rapor vermesi filan lazım dedi bende anlamadım vallahi ya...yarın tekrar gidicem bakalım konuşayım doktorumla:44:[/QUOTE]

çalışabilir raporunu normal rapor gibi verdiyse çalışamazı da öyle vermesi lazım. eczaneden ilaç mı alcaz canım ne numarası? benim bildiğim de raporda "şu kişi şu kadar haftalık gebedir, çalışamaz" gidisinden bişey yazacak...

bu arada bebek yatağı alan var mı? nasıl bişey alacağıma karar veremedim, yorumlar farklı farklı :26:

tesekkrler cnm benim esimde dugunumuzde bana yazdigi sarkiyi soyledi gitarini falan getirmis arkadaslari bana surpriz yapmisti dugundeki herkes ayakta alkislamisti cok guzel bi sarki yazmis ayyy bak cok duygulandim ne guzeldi....ama 3 yil gecinde tabi artik azalmaya basladi surprizler malesef....bakalim bi cicek alir heralde artik oyle yapio :)

canım 20 dk sürmese de 5 - 10 sürüyor ve hemen hemen her gün hıçkırıyor. çok canım sıkılıyor o hıçkırırken sanki rahatsız oluyormuş gibi hissediyorum :)

bende aynı seylerı hıssedıyorum mylovel hıçkırık gecene kadr huzursuz oluom sankı rahatsız oluomus gıbı dusunuorum gecınce bebegım rahatladı gıbı gelıo ..ahh ah analık böyle bıseyyy dmeekkiii

merhaba annişler hepimizin aşşa yukrı 1 ay kadarı kaldı çok heyecanlıyım ben ve biraz da korkuyorum doğumdan.. ama yinede hazırlıklar her şey tastamam bi an önce de gelsin istiyorum karmakarışık ve çok tatlı heyecanlar...

anlamamak mumkun degil cnm baktiginda bile gorunuyo gobegin tik tik tik atiyo esit araliklarla yani vurma olsa oyle ayni hiz ve aralikta vuramaz imkansiz..

şimdi anladım bende merak ediyodum bu ne böyle diye ara ara bana da oluyor. sanki elinde bir taş var tık tık duvara vuruyor. ritmik bir ses, düzenli bir şekilde oluyor. demekki oğluşum hıçkırıyomuş. canım benim

Bebek hıçkırdığı zaman ne yapılmalı?
Bebekler, anne karnındaki iken de hıçkırırlar. Bu bebeklerin diyaframlarının gelişmesiyle ilgili bir durumdur. Dolayısıyla biyolojik bir gelişimdir. Bu hıçkırıkları geçirmek için başvurulabilecek yöntemlerden biri, refleksolojiyle ilgilidir. Bebeğin ayaklarının tam altına, orta kısma iki parmakla bastırılmalıdır. Bir süre basılı tutulduktan sonra bebekte hıçkırığın geçtiği görülecektir. Çünkü ayağın tabanındaki bu noktalar, diyafram noktalarıdır. Bu uygulama hem bebeği rahatlatacak hem de anneyi endişeden kurtaracaktır.

doğunca yapabiliriz ancak bunu oğluşumun ayağını nerden buluyım şimdi yaw

Kızlar bende de bebek erken gelecek değil de, gününü geçecek korkusu var nedense. 41. haftaya uzayacak diye korkuyorum. inşallah korktuğum gibi olmaz.

bu arada bebek yatağı alan var mı? nasıl bişey alacağıma karar veremedim, yorumlar farklı farklı :26:

ben graco nun şu modelini aldım yanımda yatırmak için. her yere taşırken de pratik olur diye düşündüm. ayriyeten de çocuk odası dizdim. 1 yaşına gelince odasına geçiririm miniğimi.

aynen öyle canım.. Tura çıkmadan Önce bir kez gidelim bı daha Allah Kerim gitmeyiz herhalde dıyorduk... Ama gittikten sonra ilk fırsatta tekrar gideceğimiz yer dedik.. Ama bu sefer daha doğayla iç ice olan özellikle batı Karadeniz'i ve yaylaları kapsayan bı tür istiyoruz oğlanı bı dünyaya getirelim büyütelim o zaman inşallah....

aynen öyle canım sadece hıçkırınca değil çok hareketlenince rahatsız mı oldu acaba diyorum, durgunlaşınca keyfi mi yok acaba diye düşünüyorum. konuşuyorum onunla oğlum nasılsın diye.. evet şimdiden tek derdimiz onlar.. hele artık hareketleri iyice belirginleşince farklı hissetmeye başladım. doğmuş da karnımda taşıyormuşum gibi hissediyorum of of acaba nasıl miniğim, öyle özlüyorum öyle merak ediyorum ki..

Emzik önemli bir konu öncelikle anne sütünü yeterince alan bebeklere illa emzik vermek gerekmez ama emzik bebeğin doğal emme içgüdüsünü tatmin ettiği için bir de sakileşleşirip güven verdiği için önemlidir Emzik verilse de en geçir yıla kadar bıraktırımalı diye düşüüyorum çünkü hem damak yapısını bozuyor hem de konuşmayı geciktiriyor ayrıca bana hijyenik de gelmiyor 9 yaşında bir çocuğun emzik kullanması çok yanlış gelişimi açısından bu çocuk sıkıntı yaşayabilr yazık

Cucu bende senin gibi sansliyim.. Babamin bahçesi var salça konserve vs. Pek düşünmeyiz ananem annem teyzem yaparlar sagolsunlar.. Meyve suyunu da kayinvalidemle Cok yaptık gecen sene kayısı erik boldu bu sene pek yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…