2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aynı korku bende de var :) Birde ben hamile iken manda yoğurdu yedim. Bunu söylediğimde herkes 10 ayda doğurursun dedi. Mandalar 10 ayda doğuruyor ya hahahah

İlk söyleyende kendi annemdi neden yedin 10 ayda doğurda gör dedi :) ( saçma buluyorum ama yinede içimde bir acaba var ? )

Off kızlar dünden beri yemeklerden o kadar çok geriliyorum ki karnım patlayacak sanıyorum bir de yemekten hemen sonra öyle tatlı bir uyku ve yorgunluk hissi oluyor ki siz de böyle misiniz ?

Kızlar bebeğinize emzik vermeyi düşünüyor musunuz ?

ilk bir ay kesinlikle önermiyorlar emziği bende o yüzden zorda kalmazsam düşünmüyorum nasipse
uyku arkadaşı olarak uyutmak için vermeyi düşünüyorum verilmediği zaman çocuk elini emiyormuş. en geç iki yaşında bıraktırın sonra bırakmıyorlarmış bi yerde okdum geçenlerde
şimdiden ahkam kesmek kolay ama yaşayınca bakalım neler olacak :)

Damak yapısını bozmayan emzikler var :) Ayrıca doktor 3 yaşına kadar bırakabilir dedi 3 yaşından sonra damak ve dişler tam oturuyormuş. :) Valla neler yaptılar bırakmadı. çok emmiyor ama ara sıra emiyor. hatta kendi eczaneye gidip anne kardeşim bunu daha çok seviyor diyor :) yani kendine alamıyor utancından :) bahane sunuyor kardeşi de yok :)

ben aldım chicco physio orthodontic bir çok kişi bunu önerdi. :) araştırdım güzeldi aldım ama verip vermeme konusunda tereddütlüyüm. İnşallah sütümüz bol olur bebeklerimiz emer de yalancı emziğe gerek kalmaz.

Canıııım kıyamam geçmiş olsun.... Dinlen bakalım bol bol...

içine nasıl bir yatak aldın canım? sanki şiltesi ince, yetmez gibi.

ay çok hoşsun tatlım ilk kez duydum manda yoğurdu yiyince 10 ayda doğurulduğunu :) Bakalım tutacakmı bu teori çok merak ettim

Cucu bende senin gibi sansliyim.. Babamin bahçesi var salça konserve vs. Pek düşünmeyiz ananem annem teyzem yaparlar sagolsunlar.. Meyve suyunu da kayinvalidemle Cok yaptık gecen sene kayısı erik boldu bu sene pek yok...

sende cok şanslısın valla canım ama cok rahat oluyoo yaa ...evet bu sen ck fazla yokmuş kayısı ama pazardan alıp yaparlar yinee erik yine cok bolmuşş bizim bahcedee annem herkese dağıttım bitmiyoo diyoookeşke simdi orda olsamm kızım doğsun bi ara giderizz bol oksijen alsın minnakımm

Off kızlar dünden beri yemeklerden o kadar çok geriliyorum ki karnım patlayacak sanıyorum bir de yemekten hemen sonra öyle tatlı bir uyku ve yorgunluk hissi oluyor ki siz de böyle misiniz ?

yemek yedikten sonra bana bi ağırlık cöküyooo canım masayı toplayıp kendimi koltuğa zor atıyorum hemen uzanıyorummm uykumdaa gelioo 15-20 dk dinlenip kalkıyorumm kalkmasam ölece kalıcammm

İşte bende senin gibi düşünüyorum :) yengem 2 yaşında bıraktırdı ablam ( görümcem) henüz bıraktırmadı. uyurken hala istiyor kızı. bazen dışarı çıkıyoruz anne mememi istiyom diyor. hepimizin çantasında bir emzik var olur da birimiz unutursak diğerini verelim diye. Bakalım kolay bırakacak mı. ? Mesela oyun parkında yatıyordu 1 haftadır kendi odasında karyolasında yatıyor. Bende oyun parkı alacaktım ilk zamanlarda sonradan vazgeçmiştim ve karyola yaptırıyorum. iyi ki almamışım karyolada yatmazsa sallanır ana kucağı var onda da uyumazsa ablamın oyun parkını alırım :)

Bazı doktorlar üç ay diyor bazıları bir yıl bazılar iki yıl dediğin gibi inşaallah sütümüz bol olur da gerek kalmaz.

ay çok hoşsun tatlım ilk kez duydum manda yoğurdu yiyince 10 ayda doğurulduğunu :) Bakalım tutacakmı bu teori çok merak ettim

Ya ben merakla bekliyorum :) bir gün oturuyoruz kabalık ortam biraz dedim eğer ahmetbey in köftesi ile manda yoğurdunu yemeyen varsa mutlaka yesin dedim. herkes sen manda yoğurdumu yedin 10 ayda doğur da gör dediler.

çalışabilir raporunu normal rapor gibi verdiyse çalışamazı da öyle vermesi lazım. eczaneden ilaç mı alcaz canım ne numarası? benim bildiğim de raporda "şu kişi şu kadar haftalık gebedir, çalışamaz" gidisinden bişey yazacak...

bu arada bebek yatağı alan var mı? nasıl bişey alacağıma karar veremedim, yorumlar farklı farklı :26:[/QUOTE]

bende öyle biliyorum ama ..muhasebeci o numaraları girince otamatik olarak sgk da görülcekmiş onaylanıcakmış...yeni bi sistemmiş sanırm...

sanki gün yaklaştıkça iştahım kesildi yaa bişey yiyesim gelmio

aynen bende öyleyim canım yemekten hemen sonra bi uyku bastirıyo ve elim kolum tutmuyo halsizlik geliyo ya felaket bişi...şekerim yok ama acaba diyorum sonradan şekeri çıktı bende...bi ölçtürsemmiki sağlık ocağında..

arasta gecmis olsun cnm..artk her agridan tirsiyorm erken dogum diye diye..her akintiyi su saniyrm...vla paronayaga bgladm..mmlk senn dedgn agrilari bnde yasiyrm..cok fzla korkmamaya calisiyrm nidilat ictigm icn..bnmde daha var kntrole...bde dogum ypana kurtuldu allah yda dogum yakin olunca allah kurtarsn diyolr snir oluyrm o nasi laf ya bebism iyi olsun 10 yil desnler 10 yil tasirim...zaten dodgunda sanki bi sure adapte olamicm gbi 9 aydr beraberz kucuk zillimle nerdeyse 1 yil yani

selam kızlar ben geldim.. dün hiç giremedim. önce elektrikler kesikti.. sonra da biraz iş yapayım dedim. ama biraz(!) yormuşum kendimi :/ bütün vücudum ağrıdı yataktan kalkamadım kızdım kendime sonra sanki madalya verecekler ne diye bu kadar zorluyosun ki! dedim :) bugün de kocişin dişçide randevusu vardı.onunla beraber gittim.. anca geçebildim pc'nin başına.. enerjim çok düşük anlaşılıyor mu bilmiyorum ama bir huzursuzluk bir içe atılan sinir hali var üstümde :S biraz geçmişe bakayım da geleyim..

Kızlar bende aventin 2 li emziğinden ve biberonundan kullanıcam. Ablam yeğenimce tercih etti çok memnun kaldı, 0-3 ay ve sonrasında 6-9 ay vs diye değişiyor. Yani sonuna kadar aynı emzik kullanılmıyor ki damak bozulmasın Bende emziğe alıştırmak istiyorum inşaallah tutar. Çünkü geceleri çok rahat ediyordu ablam emzirmek için giderdi emzik olduğu için bütün gece uyurdu. Sütüm ise 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum. İnşaallah herşey yolunda gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…