- 8 Ocak 2013
- 1.248
- 318
- 323
- 36
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #40.281
slm arkadaşlar...normalde ağustos 16 doğumdu ama ben 04.07.2013 perşembe 06.25te 33+5 de normal doğum yaptım.kızım erken geldi ve küvezde şimdi.ciğerlei tam gelişmediği için oradaama şimdilik herşey normal.çooooooooooookkkkkkkkk duaya ihtiyacımız var:26:üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim
kızlar eşim burnumla dalga geçiyor.. hamilelikte burnum kusur kalmadı oda büyüdübakın buda halamın kızı.. 22 günlük.. tutmaya korktum.. kendi kızımı nasıl alacağım kucağıma bilemedim maşallah diyin nolur Eki Görüntüle 751265
kızlarr eşleri oruç tutacak olanlar varmıııı...eşlerinize sahur hazırlayacak hali olan varmıı ben cok zorlanacağım gibi geliyor ama dayanmam lazım oruç süresince heralde geceleri birlikteyiz burda
Biz geldik...
Maceramızı anlatayım hemen
Önce hastaneye gittik çalışamaz raporu almaya (37. hafta)
Ordan muayenehaneye geçtik. Baya bekledik çok kalabalıktı. Neyse sıra bize geldi önce bebeği inceledi, herşey yolunda. Önceden bacaklar 2-3 hafta önde gidiyordu şimdi nedense kafa 39 haftalık çıktı, bacaklar 37 haftalık. Sırayla mı büyüyolar nedir. Ben cuma günü olan sıkıntımı anlattım. Bebeğin suyunu inceledi, suyu da iyi.
Gel çatına bakalım dedi yan tarafa geçtim.
Parmakları soktu çıt yok. Normalde çok konuşkan bir kadın. Kurcaladıkça kurcalıyor ama konuşmuyor. Çıldırıcam ben tabi. Akıntın arttı mı dedi evet dedim. Kedicim senin nişanın gelmiş demez miRahim duvarı çok incelmiş, 2 cm de açılman var dediii ben şok!!! O ana kadar sakin, lay lay lom olan ben o kadar stres oldum ki ağladım ağlicam... Nst çektir dedi biz geri gittik hastaneye. Eşim benden de panik :) İşyerini aradı yıllık iznini başlattı. Nst çekildi 20 dakika kadar. 40 birimlik ağrıyı doğum ağrısı kabul ediyolarmış, benimkiler 20 birim çıktı ama 5 dakkada bir. Oradaki ebe (çok tatlı bir kızdı, bizi çok rahatlattı hep) yarın da olabilir 1 hafta sonra da dedi. Tekrar döndük bizim doktorun muayenehanesine. o da aynı şeyi söyledi.
Yani fıstıklar kıssadan hisse, bizim zibidinin bi gelesi var anlayacağınız...
Ben tutturdum lohusa tacım yok daha diyeHadi gittik bi alışveriş merkezine kırmızı taç arıyoruz
Bulduk neyse ki. Dışarda yemek yedik sonra geldik evimize.
Şimdi yatağı kuruyo eşim. Sonra da oto koltuğunu takacak arabaya. Yarın da temizlik yapacakmış :)
Bu arada uyku setini attık hemen makineye
Koşturmaca yani :)))))
Selam kızlarr muayane çok yorucu stresli geçti kontrol oldum sıra nstye gelince sancılar çıktı ve bebiş az hareket ediyordu çatı muayanesi yapıldı 1cm açılma kalmış artmamış ama rahimde kısalma ve yumuşama haydi tekrar nst bu defa bebek iyi sancılar devam işin garibi 10dk bir sancı çıktı ben sancıyı sertleşme olarak hissediyorum canım çok sıkıldı yatırıcaklardı bebişimin hareketleri meyve suyu içince normale döndü yatırmadı doktor her an hazır ol geliyor bebiş dedi 1 hafta daha sabretse paşam keşke
kızlar 37. haftadan once hurma yeme dogumu hızlandırır erken dogum yaparsın dıolar dogrumu acaba ?
kızlar eşim burnumla dalga geçiyor.. hamilelikte burnum kusur kalmadı oda büyüdübakın buda halamın kızı.. 22 günlük.. tutmaya korktum.. kendi kızımı nasıl alacağım kucağıma bilemedim maşallah diyin nolur Eki Görüntüle 751265
Heracm cok tatlisin cnm..masallh mini bebise..o zamn kucuk flan demeden oyle bi tutucazki cnm.annelik icgudusy
Ben de gece kalkıp eşime bişeyler hazırladım zaten o saate kadar uyuyamamıştım 4ten sonra uyudum iş için kalkmam gereken saatte zor kalktım
Canım benimmm oğluş geliyo demek yaşasınnn çok heyecanlıAy ne güzel bi telaş vardır şimdi evinizde ha geldi ha gelecek Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin kolaycacık ağrıyı sancıyı anlamadan doğurursun inşallah canım. Haberlerini merakla ve heyecanla bekliyoruz :18:
İştee bir bebiş daha yolda :) Üzülme canım sevinmen lazım kavuşuyosun yavruna artık kritik dönemi atlattılar sağlıkla gelsin inşallah
Evet yeme sakın kasılmaları artırıyormuş o yüzden doğuma yardımcı diyorlar :)
Oyy maşallah canım ikiniz de çok güzelsinizMinik kuzucuğun saçları çok şeker :) Sen merak etme kendi kızını kucağına alıp kimseye vermek istemezsin
Kizlar cepten giriyorm bnm takvimi paylasirmisnz.... Gunaydn kuzular..herkese hyrli ramazanlar olsun bu sicakta oruc tutan herkese allah sabrini versnn
canım normal doğum bekliyorsun sanırım hurma ye rahmin kolay açılmasını sağlıyormuş bol bol ye rahmin kolay açılsın banada saçma gelmişti ama deneyip olumlu sonuç alan var baktım netden bilimsel açıklamasıda var ramazan hurması ama içindeki maddeler bir hormonu artıtıyormuş buda doğuma yardımcı oluyormuş
sonra orana zeytin yağı sür doğuma kadar senin günün yakın bana 10 gün kala başla demişlerd buda rahmin kolay açılmasını sağlıyormuş i sen kenarlarına sürmeye başla masaj yaparaak sana kolay gelsin
günaydın güzel anneler..
kedicik canım geçmiş olsun.. demek normal akıntı da nişan olabiliyormuş.. bende de 3 gündür çok fazla geliyor. bildiğin koyu beyaz ne zaman tuvalete gitsem akıntı görüyorum.. baya yoğun.. bende tırstım şimdi.. cuma günü minik faremle görüş günümüz.. doktorumu öne mi çeksem acaba :S neyse.. canım hakkında hayırlısı olsun.. sen sona yaklaştın artık.. Allah bir avazda kurtarsın seni.. bizim yerimize de çek bebeğinin kokusunu içine :)
Ben de gece kalkıp eşime bişeyler hazırladım zaten o saate kadar uyuyamamıştım 4ten sonra uyudum iş için kalkmam gereken saatte zor kalktım
Canım benimmm oğluş geliyo demek yaşasınnn çok heyecanlıAy ne güzel bi telaş vardır şimdi evinizde ha geldi ha gelecek Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin kolaycacık ağrıyı sancıyı anlamadan doğurursun inşallah canım. Haberlerini merakla ve heyecanla bekliyoruz :18:
Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 26-08-2013
Hamileliğimin 34. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 48 gün kaldı.
Bebeğiniz bu hafta içinde yaklaşık 10-15 mm. uzayacak. Bebeğiniz bugünden itibaren yaşamaya uyum sağlayacak gerekli olgunluğa ulaşmış durumda. Bu doğmak için doğum gününü bekleyemeyecek sabırsız bebekler için güven verici bir haberdir. Bebeğinizin boyu yaklaşık 30-32 cm aralığında ve ağırlığı yaklaşık 1900-2100 gr aralığında.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2200 gr. - Yaklaşık boyu : 45.1 cm. (Baştan Topuğa)
Günaydın teyzeler buda benım minik kızımın minik odasıııı:)
Eki Görüntüle 750637 Eki Görüntüle 750638 Eki Görüntüle 750639 Eki Görüntüle 750640 Eki Görüntüle 750641 Eki Görüntüle 750642 Eki Görüntüle 750643
Kizlar keyfinizi kaçırmak istemem ama benim biraz canım şıkkın. Cumadan pazara kadar sanıyorum hayatımın en kötü anlarını geçirdim . Kabus gibiydi üste üste geldi hersey. Detayları anlatacak güçte değilim su an. Ama o kadar çok ağladım ki
Anlatamam. Çok kastım kendimi . Sonunda ne mı oldu . Tabi ki hastanelik oldum.
Kızım iyi çok şükür . Ama nst de dogum sancılarım çıktı. Rahimde açıklık yokmuş çok şükür . Yatış vermedi o yüzden serum taktılar. Seramdan sonra sancılarım azaldı. Ha birde tabi yine sistit çıktı. Tekrar antibiyotiğe başladım. Doktor bu enfeksiyon belli ki doguma kadar geçmeyecek.
2 hafta daha bebek beklerse iyi olur dedi doktor. O zaman sorunsuz doğarmış. Su an evdeyim yatıyorum sancılarım oluyor ama enfeksiyondan mı dogum sancısımi bilmiyorum artık . Hersey karıştı. Evde bebeğin hazırlıklarında bitmedi . Öylece dürüyor hersey. Umrumda da değil.
Biz geldik...
Ordan muayenehaneye geçtik. Baya bekledik çok kalabalıktı. Neyse sıra bize geldi önce bebeği inceledi, herşey yolunda. Önceden bacaklar 2-3 hafta önde gidiyordu şimdi nedense kafa 39 haftalık çıktı, bacaklar 37 haftalık. Sırayla mı büyüyolar nedir. Ben cuma günü olan sıkıntımı anlattım. Bebeğin suyunu inceledi, suyu da iyi.
Parmakları soktu çıt yok. Normalde çok konuşkan bir kadın. Kurcaladıkça kurcalıyor ama konuşmuyor. Çıldırıcam ben tabi. Akıntın arttı mı dedi evet dedim. Kedicim senin nişanın gelmiş demez miRahim duvarı çok incelmiş, 2 cm de açılman var dediii ben şok!!! O ana kadar sakin, lay lay lom olan ben o kadar stres oldum ki ağladım ağlicam... Nst çektir dedi biz geri gittik hastaneye. Eşim benden de panik :) İşyerini aradı yıllık iznini başlattı. Nst çekildi 20 dakika kadar. 40 birimlik ağrıyı doğum ağrısı kabul ediyolarmış, benimkiler 20 birim çıktı ama 5 dakkada bir. Oradaki ebe (çok tatlı bir kızdı, bizi çok rahatlattı hep) yarın da olabilir 1 hafta sonra da dedi. Tekrar döndük bizim doktorun muayenehanesine. o da aynı şeyi söyledi.
Ben tutturdum lohusa tacım yok daha diyeHadi gittik bi alışveriş merkezine kırmızı taç arıyoruz
Şimdi yatağı kuruyo eşim. Sonra da oto koltuğunu takacak arabaya. Yarın da temizlik yapacakmış :)
Biz geldik...
Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 26-08-2013
Hamileliğimin 34. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 48 gün kaldı.
Bebeğiniz bu hafta içinde yaklaşık 10-15 mm. uzayacak. Bebeğiniz bugünden itibaren yaşamaya uyum sağlayacak gerekli olgunluğa ulaşmış durumda. Bu doğmak için doğum gününü bekleyemeyecek sabırsız bebekler için güven verici bir haberdir. Bebeğinizin boyu yaklaşık 30-32 cm aralığında ve ağırlığı yaklaşık 1900-2100 gr aralığında.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2200 gr. - Yaklaşık boyu : 45.1 cm. (Baştan Topuğa)
hera17, bebeklerimizin tahmini doğum günleri aynı.Ben de dün 34. haftaya başladım.Bu günleri hiç hayal edemezdim. Başkası 20 haftalık, 30 haftalık hamileyim deyince "Vaay ne kadar uzun zaman.Yolu yarılamış, yolun sonuna gelmiş..." gibi şeyler söylerdim. Ben minnoş kızımı daha 4 haftalık bile değilken öğrendim. Zaman geçmez asla deyip dururken şimdi 5-6 hafta kaldı. Hem heyecan hem korku hissediyorum.Allah inşallah kimseyi korktuklarıyla sınamaz.
Fotoğrafta gayet iyi görünüyorsun.Fazla kilo almadın sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?