2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende mevlüdü 40 ını geçtikten sonra yapıcam.. bence yolda fazla sallanmadığı sürece bişi olmaz.. eşine iş düşüyor.. ben halam doğum yapalı 22 gün oldu onlarda yarın 8 saatlik yola tatile gidiyorlar 1 ay kalıcaklar.. sen yinede doktoruna danış ama için ferah olsun bişicik olmaz Allah ın izniyle..

bence cnm kesinlikle annenin yanına kaç ve huzuru bul. neyle gitceğini bilmiyorum Ayvalığa ama otobüs fln sa biraz zor olabilir. Ama annenin yanında olmanı şiddetle tavsiye ederim, biraz bulunduğun yerden uzaklaşmakta çok iyi gelecektir. mevlut meseleside ramazana denk geliyorsa yapacak bişe yok,bayramdan sonraya kalsın, ne olur ki? millet keyfi 2-3 ayında yapıyor. bence hiç problem değil.

canım çok geçmiş olsun sıcaktan olmuştur belki yemekten hemen sonra..sağlık ocağı falan yok mu bi tansiyonuna baktırsan

Alınmaz o alınmaz Karnımda dalga yaptıkça ben de sanki yeraltı canavarı diyorum.Alınmıyordur değil mi? C.tesi doktoruma bir danışayım. Bu hafta soracağım o kadar çok soru var ki...Doğum tarihimizi ve şeklini çok merak ediyorum. Burayı okudukça beni de bir heves sardı.İçimde kalsın, doğurmayayım, hep beni mıncıklasın tekmelesin diyordum; ama... Bir de yeni doğum yapan arkadaşlarım çok kötümser. Hamilelik çok güzel, bazen doğurmasa mıydım, çocuğa bakmak çok zor diyorlar. E kolay olduğunu kim söyledi? Tabii zorluğu olacak. Benim hayallerimi niye yıkıyorsunuz şimdiden? [/QUOTE]

aynısı banada oluyo,genelde uyuduğu zaman sağ tarafıma toplanıyo orası sert oluyo baya acıyoda sonra oradan çekiliyo.bu kasılma mı ozaman???

içimde olması cok güzel aynen ama artık kucağıma alıp kızımı sevmek istiyorum gözlerine bakayım dyorum artık bnde..ne bilim bakmak için zorlanmak da istiyo gibiyim benim ya benden bi parça ya cok güzel bi duygu kaplıyo içimi düşündükçe

en güzeli ramazandan sonra yap canım herkes gelir. ramazanda bi çok insan oruçlu olacagı için gelemeyebilir.
zaten bu insanların çenesi sıkıyo Allah yardımcın olsun.. bende şimdidien düşünüyorum kv yanıma gelmek için şimdiden can atııyor sürekli soruyo ne zaman gelyim bayram üstü bilet bulamazsam şimdiden ayırtayım, kız bebek erken gelir, yahu gelirse gelsin bebk sen mi doğuracan ya da senmi emzirecen Allaha şükür bakanım var ne bu sık boğaz anlamıyorum doğduktan sonra gel çokmu şey kaçıracaksın

Benim doktorum olsa sana nooormal hamilelik iste böyle bir şey derdi. Tansiyon öyle oluyor zaten yüksek olmasında tek sekerim :)

Bizimki de dün esim aradı napiyosunuz diye ne zaman geleyim diyor. Şimdiden gelecek birde onlara hizmet edicem. Doguma yakın gelin dedi esim. Ama hala parme nasil cocuk nasil diye sormuyor . BUnlar böyle sekerim stres yapma stres sütun en büyük düşmanı konuşsun o kendi kendine

Doktor yorum yapar ama bence hiçbirşey olmaz. Nasil gidiceksib deniz otobüsü araba falan klima olunca bişey olmaz bence. Biz araba gunesligi aldık araba ile gidersen kesin al

canım inşallah darısı bizlerin başına artık sağ salim bizlerde kurtuluruz inşallahhh..

Canım sıcaklarda insanlar için ramazanda mevlüt zor olur gerçekten. insanın dili damağı kuruyor çünkü İstersen bayramın hemen ardından okutursun. Biraz geçer ama napacaksın mübarek günlare denk gelindi olsun..

Ayvalı kharika bir yer yaaa bayılıyorum oraya durumum olsa ordan bi ev alırım yazları kafa dinlemek için offff.. Doktorun uygun görürse mutlaka git canım.

Ahh o kv hep çok biliyor beee birçoğumuzda bunları düşünüyoruz ya nasıl olacak napacagız die. Ağızları var die herşeyi söyluyorlar en nefret ettiğim başkalarıyla birşeyın kıyaslanmasıı.. Eşine saygın için susuyorsun ama sen sinir oluyorsun. Bence eşine bi şekilde durumu anlat rahatsız oldugunu dile getir.. Zaten ne zorluklar atlattın çok şükür sağlıkla kucagına aldın birde başkaları cok bilmişlik yapınca delirir insan.. Ben şimdiden kayırıyorum nasıl olacak karışanlar die. Kocama bile ara ara nasıl olacak kim karısacak cok merak edıyorum diyorum

Son düzenleme:

Evet canım bende de var bu sorun tansiyonum düşüyor kalbim hızlı çarpıyor. Ayakta çok kalıp yorulunca oluyor. Bayılcam diye korkup kendimi koltuğa atıyorum.

Canım bencede bayramdan sonraya bırakman daha uygun. Yol meselesi ise biz yetişkinler bile 7 8 saat yolculuklarda bunalıyoruz o yavrunun halini düşünemiyorum. Açıkcası bu zor bir durum. Ablam çalıştığı için hep sağdı maşallah sütüde sağdıkça daha arttı. Yani onun bunun lafına bakma. Cehalet böyle bir eziyet işte.

ay ne bileyim minik ya için titriyor bir şey olacak diye. Allah ım ne zormuş erken doğan bebek bakımı. neyse bu da benim imtihanım herhalde umarım geçerim. canım halan biliyordur gerçi ama 30 günlük olunca hepatit aşısı var ikinci doz onu unutmasınlar. belki de gidecekleri yerde vurduracaklardır onu bilemedim tabi. ben aradım taradım çocuk doktorumu buldum artık onunla büyüyecek bebişim. aşılarını ben yapıcam dedi. sağlık ocağına götürmekten imtina ediyordum iyi oldu.

anne gibi yar olmaz boşuna dememişler. gül kokulum benim. varlığı bile huzur. arabayla gidicez canım gidersek. valla dediğin doğru mevlüd mevlüd diye burda kalırsam delirebilirim doktor amcamız izin verirse kaçalım biz :)

evet canım zaten oruçlu oldukları için karar veremedim. mevlüdde malum pilav et falan verilecek kimse yiyemez içemez sevaba girelim derken günaha girerim Allah korusun. Milletin ağzı torba değil büzemiyorsun malesef. ben de çok dertliyim bu konuda. ağzı olan konuşuyor hey Allam

ayyy heyecan bastııı kedicikk teker teker peşpeşe gelicekler artık minnoşlarrrrAllahım Allahımmm
tacınıda almışsın zaten artık gönğl rahatlığıyla doğurabilirsin canımm
sağlıklaa oğluşunu kucağına al inş... canım benimmmmmmm...
bizimde randevumuz bugün 16:30 da bakalım bize ne dicekkk cok az kaldııı cok heyecanlıyım yaaaa

Bu arada ramazan ayımız mübarek olsun ...
bende kocişe sahurluk hazırladım uyuyup uyandık kocişte bana kıyamıyoo sen bu halde kalkıp bana hazırlık yapıyosun diyooo halbukii ben keyif alıyorum bende ona kıyamam kiii hem o kadarcıkm sevabını alıyımmm yemek hazırlayıppp

sanırım bunu böyle cekicez canım bi çözümü yok heralde bende hemen kendımı koltuga atıyorum uzanıyorum ama nefes alısım değişiyor. uzun süre baygınlıgım geçmiyor..

maşallahhhh maşalllah bebişine canımçok iyimiş kilosu bizde perşembe günü gidicez bakalım bizimkisi ne durumda ne kadar büyümüş

önce epidural olma şansın varsa dediğin gibi kaçırma derim o anı sonra mecbur bayıcaklar zaten bari bebeğinle o anı yaşa.en azından mutlu uyanırsın uyanırken...Allah yardımcın olsun...

Alınmaz o alınmaz Karnımda dalga yaptıkça ben de sanki yeraltı canavarı diyorum.Alınmıyordur değil mi? C.tesi doktoruma bir danışayım. Bu hafta soracağım o kadar çok soru var ki...Doğum tarihimizi ve şeklini çok merak ediyorum. Burayı okudukça beni de bir heves sardı.İçimde kalsın, doğurmayayım, hep beni mıncıklasın tekmelesin diyordum; ama... Bir de yeni doğum yapan arkadaşlarım çok kötümser. Hamilelik çok güzel, bazen doğurmasa mıydım, çocuğa bakmak çok zor diyorlar. E kolay olduğunu kim söyledi? Tabii zorluğu olacak. Benim hayallerimi niye yıkıyorsunuz şimdiden? [/QUOTE]

ben hiççç o lafları duymuyorum duysamda bana işlemiyor aylardır yatıyorum o yüzden elbet zordur sıkıntılıdır ama bu durumumdan bu belirsizlikten iyidir gibi geliyor. rabbim sagsaglım kavusmamızı nasip etsinn çok yoruldum artık...
22 sine çok az kaldı ama ben bu cuma doğurmak istiyorum

medcezir nasıl güzel kızınn ne mutlu sana hemencecik kavuştıun yaa hem de kuvez müvez derdin olmada. annene gitmen çok iyi gelir sana bence de. buarada o pompalarla 6 gibi verim alınabiliyor diye biliyorum ben de. ama bebek emmiyorsa başının etini yemelerine gerek yok tabi...napıcaksın...

Merhaba tatlı anneler yorgunluktan bittimmmmmm sabahın 7'sinden beri ayaktayım ütü toparlama ve çamaşırla boğuşuyorum nasılsınız giremedim kaç gündür geçmişe bir bakayım neler olmuş :)

kvler keşke uzak dursalar ama torun olunca dayanamıyorlar dır dır dır. arabayla giddicez canım dediğin gibi deniz otobüsü, klima herşey olacak tabi. güneşliği eşim de söyledi bak sen de söyledin hemen alayım bari teşekkürler canım.

evet canım ayvalık harika gerçekten. bizimkilerin orda yazlığı var yaklaşık 4 5 ay orda kalırlar yazları. bizim de ilerde isteğimiz o taraflara yerleşmek hayırlısı bakalım.
kv nin ettiklerini eşime ilettim nazikçe canım. ama malum o da onun annesi azcık sabret diyor. dedim o kadar şey atlattım neler yaşadım ben bu bebek için sütüm giderse müsebbibi sizssiniz dedim. biraz bozuldu ama arada sert çıkmam lazım sanırım. bazen kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum inan

canım benim minik 32 + 5 te geldiği için emme refleksi henüz gelişmemişti mecburen bireron falan devam ediyoruz şu ara ama günde 2 3 kere de emiyor ama aç kalıyor tabi. üstünü sağıp tamamlıyorum. ilk başlarda iki göğüsten 30 40 cc çıkarken şimdi 140 lara kadar çıkıyor. 40 ından sonra daha da artar yazıyor heryerde. inşallah artar. eltimin kesilmiş sütü 1 ayda pompa kesti demiş bunlarda buna inanmışlar bana da bır bır ediyorlar. halbuki onun sağamadığını yanlış yaptığını biliyorum çünkü kendisi söylemişti bana. ceremesini ben çekiyorum malesef.

Kızlar ne kadar şanslısınız. Yanınıza gelmek için can atanınız var.Benim kv rahmetli.Annem de bayramdan sonra gelecekmiş Keyfine düşkündür sağ olsun. Bayramda veya hemen sonrasında zaten doğum olur büyük ihtimalle. Gelmesin daha iyi.9 ay yanımda olmayan iki üç gün surat yaparak gelecekse...Hamileliğin başında 1 ay gelip kaldı; ama öldüm öldüm dirildim. Bir surat bir surat.Zaten temizlikçi geliyor eve.Tek yapacağı yemekti; ama ona da nazlandı. Gitsin diye dua ettim. En güzel günlerimi bana zehir etti. Artık eşim de ben de istemiyoruz. Ben sormadan da gelmekten bahsetmiyor.Sırf konu açılmasın diye de her gün arayan kadın, 3 günde bir arıyor. Babam da ayrı alem.Bir de utanmadan eşimin yemek, ev toparlama vs.ye yardım ettiğini söylediğimde ya da artık rahat hareket edemediğimi söylediğimde "Eee hayat müşterek, aferin sana bu işin de üstesinden gelirsin, şöyle pişir şu kadar yap..." gibi şeyler söylüyorlar. Allah'a şükür sorunsuz bir hamilelik geçiriyorum ve eşim çok yardım ediyor.Bir gün olsun "of" demedi. Size belki bir evladın ailesi hakkında bunları yazması garip gelecektir;ama o kadar bunaldım ki... Allah dualarımı kabul ediyor.Hep yalvardım beni kimseye muhtaç etmesin diye.İnşallah bundan sonra da eşim hariç kimseye muhtaç olmam.

Kızlar herkese merhaba.. Her gün takip ediyorum ama telefondan girdiğim için çok fazla yazamıyorum. Dün kuzumu görmeye gittik herşey yolundaymış maşallah, birkaç hafta önce erken doğum riskim vardı ve izne erken cıkmak durumunda kalmıştım evde istirahat ediyordum. Bugun çok şükür 35. Hafta bitti ve kendimi daha rahat hissediyorum. Şu bir hafta da hayırlısıyla bitse de daha da rahatlasam..
Bugün çoook mutluyum çünkü 11 aydır yurtdışında erasmusta olan kızkardeşim türkiye ye dönüyor kısmetse uçağı 17:30 civarında inecek. Ben havaalanına gidemeyeceğim tabi ama annemler kardeşimi alıp bize gelecekler. Dünden beri kendisinin en çok sevdiği yemekleri yapmaya çalışıyorum kwndimi yormadan. Keşke daha şyi olsaydım da daha çok şey hazırlasaydım. Çokk heyecanlıyım, oğluşum teyzesiyle tanışcak bugün :) bir de bugun kocişin doğum günü akşama o da gelirr oh ne güzel.. Oğlum acele edip kardesim gelmeden doğacak diye korkuyodum bu akşamı da beklerse atlattık sanırım:)))
Medcezşr cim sana ve minik meleğine kırkbiir kere maşallah. Telden girdiğim için nazar boncuğu koyamıyorum. Herkese maşallah, hepinizi çok seviyorum öpüyorummm

ben hiççç o lafları duymuyorum duysamda bana işlemiyor aylardır yatıyorum o yüzden elbet zordur sıkıntılıdır ama bu durumumdan bu belirsizlikten iyidir gibi geliyor. rabbim sagsaglım kavusmamızı nasip etsinn çok yoruldum artık...
22 sine çok az kaldı ama ben bu cuma doğurmak istiyorum

medcezir nasıl güzel kızınn ne mutlu sana hemencecik kavuştıun yaa hem de kuvez müvez derdin olmada. annene gitmen çok iyi gelir sana bence de. buarada o pompalarla 6 gibi verim alınabiliyor diye biliyorum ben de. ama bebek emmiyorsa başının etini yemelerine gerek yok tabi...napıcaksın...
[/QUOTE]

canım Allah ın bir mucizesi o bana. çok şükür darısı başınıza. çoğunuz riskli dönemleri atlattınız şükür. benim şansım bir tuhaflı olduğunu hissedip hemen hastaneye gitmek oldu. ciğer geliştiricileri vuruldu erkenden. 7 hazirandan 19 hazirana kadar da içerde tutmayı başardık. erken davrandım bebeğim küvöze girmedi şükür. Allah düşürmesin o duruma. hastanede yatarken bebeği küvözde olup sütünü sağıp kapıdan hemşirelete uzatan anne vardı bir tane. onu hatırladım şimdi Allah kimseyi yavrusunun kokusunu duymaktan alıkoymasın.

çok güzel canım ya inş. sizinde istediğiniz olur..

Eşlere güzelce değincede haklısın sabret derler.. Bende birşeyi soyledıgımde he der geçersin bildiğini yaparsın diyor. Ama öyle olmuyor işte. Bu sabah eve gelince kahvaltıya bi arkadaşım kv ile yaşıyordu kavga etmışler kv evden gitmiş onu anlattım zor işleri seni annemle aynı evde yaşarken düşünemiyorum dedi ben hiç düşünemiyorum dedim.. Lohusa döneminde neler yapacağız allah yardımcımız olsun sen kurtulacaksın bizleri o dert alacak .. Bozulsun boşverr ser çıkmalasın gerçekten yoksa hepten sinir olursun eşler birşey demesede bilsinler rahatsız olduklarımı söylemek lazım.. Canım benim ya allah sanada sabır versin yaşamadım daha bunları ama yaşayacagıma eminim çok zor ((

Ay maşallah seyyah sana nasil bir enerji var kızım sende nazara geleceksin . Ben affedersin günlerdir kıçımı kaldıramıyorum :)

Hatay'ın yemekleri ya kesin nedeni buldum. Doğurmadan bir gelip göremedim o kadarda esime gidelim dedim. Neyse inci ile geliriz bizde cocuğa bakmaya gücümüz olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…