- 8 Ocak 2013
- 1.248
- 318
- 323
- 36
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #40.361
günaydın canlar,
iyi dilekleriniz için herkese binlerce teşekkür. tek tek alıntı yapamıyorum. malum bizimki ilgi olmayınca basıyor zılgıtı basıyor zılgıtıdoğumu yaklaşmış olanlar var bekliyorum dört gözle haberlerinizi. Allah bir avazda kurtarsın inşallah.
kızlar bir şey danışıcam size. malum benim bıdık erken geldi. dolayısıyla 40 ı ramazana denk geliyor. mevlüdünü hep 40 ında yaparım diye düşünmüştüm ama minik turtam bizi ters köşe yaptı. ramazanda aç aç millet mevlüde gelmez. bayram sonrasına bırakayım mı yapayım mı sizce?
bi de, kızçemin 30 günlük olunca aşısı var onu yaptırıp ayvalığa anneme kaçmak istiyorum. ama yol nerden baksan 7 8 saat sürer. karar veremedim. doktoruna danışıcam en doğrusunu o söyler gerçi. sizce yola dayanabilir mi bebik yahu? kaçsak şöyle deniz havası, yemyeşil huzurlu anne kucağıma. çok bunaldım kv de yanımda 2 haftadır sürekli onun bebği öle bunun bebeği öle, yok o öle emzirmiş yok bu böyle delirtiyor beni herseferinde hatırlatıyorum benim bebeğim prematüre normal doğan bebeklerden farklı diye he he diyor ama kafası basmıyor sanırım. sütüm kesilecek diye tırsıyorum inanın. bi de takmışlar şimdi pompa sütü kesiyormuş. yahu 1 yıl sırf sağarak bebeğini besleyenler var o kadar. kafayı yememe ramak kaldı. bozucam birgün eşime saygımdan ses etmiyorum.
günaydın canlar,
iyi dilekleriniz için herkese binlerce teşekkür. tek tek alıntı yapamıyorum. malum bizimki ilgi olmayınca basıyor zılgıtı basıyor zılgıtıdoğumu yaklaşmış olanlar var bekliyorum dört gözle haberlerinizi. Allah bir avazda kurtarsın inşallah.
kızlar bir şey danışıcam size. malum benim bıdık erken geldi. dolayısıyla 40 ı ramazana denk geliyor. mevlüdünü hep 40 ında yaparım diye düşünmüştüm ama minik turtam bizi ters köşe yaptı. ramazanda aç aç millet mevlüde gelmez. bayram sonrasına bırakayım mı yapayım mı sizce?
bi de, kızçemin 30 günlük olunca aşısı var onu yaptırıp ayvalığa anneme kaçmak istiyorum. ama yol nerden baksan 7 8 saat sürer. karar veremedim. doktoruna danışıcam en doğrusunu o söyler gerçi. sizce yola dayanabilir mi bebik yahu? kaçsak şöyle deniz havası, yemyeşil huzurlu anne kucağıma. çok bunaldım kv de yanımda 2 haftadır sürekli onun bebği öle bunun bebeği öle, yok o öle emzirmiş yok bu böyle delirtiyor beni herseferinde hatırlatıyorum benim bebeğim prematüre normal doğan bebeklerden farklı diye he he diyor ama kafası basmıyor sanırım. sütüm kesilecek diye tırsıyorum inanın. bi de takmışlar şimdi pompa sütü kesiyormuş. yahu 1 yıl sırf sağarak bebeğini besleyenler var o kadar. kafayı yememe ramak kaldı. bozucam birgün eşime saygımdan ses etmiyorum.
kızlar kociş kahvaltı yapayım die eve gelmişti sabah müşteriye çıkmış. Neyse yaparken o yedi gitti bende yedim birden fenalaştım. şu sıralar her gün yaşıyoru msanki ilk günlerim gebelikte. kalp çarpıntısı tansiyonum düşüyor yığılıp kalıcam sanki kendimi zor attım yatağa hala yatıyorum sofra kaldı öyle.. ağdaya gidicem yolda düşüp bayılıcam diye cesaret edemiyorum..
Sizlerde de birden baygınlık geçiricek gibi halsizlik oluyormu???
küçük küçük sancılara benziyor sanki reoc. alıştırma kasılmasıda olabılır rahımın bı dr.una sor ıstersen. ama kasılma bildiğin kasılıyorsun yaa bela bişey. yaşayan bilirr
bebek bi trafından çıkıcak gibi karnının yükseliyor yükseliyorrr tümsek oluyor böyle. allahım ne oluyo rbana dıyorsun. içimdeki bebek mi bir canavar mııı
güzel kızımm şaka yapıyorum sen alınma sakın
günaydın canlar,
canım bayılacak kadar olmuyor da bende çok fazla nefes darlığı ve akabinde gelen çarpıntı ve ateş basması oluyor maalesef :// bir de benim tansiyonum hep düşük. 9/5-4 gibi hep. bilmiyorum ki nedendir :26: :26:
günaydın canlar,
günaydın canlar,
canım çok geçmiş olsun sıcaktan olmuştur belki yemekten hemen sonra..sağlık ocağı falan yok mu bi tansiyonuna baktırsan
kızlar kociş kahvaltı yapayım die eve gelmişti sabah müşteriye çıkmış. Neyse yaparken o yedi gitti bende yedim birden fenalaştım. şu sıralar her gün yaşıyoru msanki ilk günlerim gebelikte. kalp çarpıntısı tansiyonum düşüyor yığılıp kalıcam sanki kendimi zor attım yatağa hala yatıyorum sofra kaldı öyle.. ağdaya gidicem yolda düşüp bayılıcam diye cesaret edemiyorum..
Sizlerde de birden baygınlık geçiricek gibi halsizlik oluyormu???
günaydın canlar,
ay ne bileyim minik ya için titriyor bir şey olacak diye. Allah ım ne zormuş erken doğan bebek bakımı. neyse bu da benim imtihanım herhalde umarım geçerim. canım halan biliyordur gerçi ama 30 günlük olunca hepatit aşısı var ikinci doz onu unutmasınlar. belki de gidecekleri yerde vurduracaklardır onu bilemedim tabi. ben aradım taradım çocuk doktorumu buldum artık onunla büyüyecek bebişim. aşılarını ben yapıcam dedi. sağlık ocağına götürmekten imtina ediyordum iyi oldu.bende mevlüdü 40 ını geçtikten sonra yapıcam.. bence yolda fazla sallanmadığı sürece bişi olmaz.. eşine iş düşüyor.. ben halam doğum yapalı 22 gün oldu onlarda yarın 8 saatlik yola tatile gidiyorlar 1 ay kalıcaklar.. sen yinede doktoruna danış ama için ferah olsun bişicik olmaz Allah ın izniyle..
bence cnm kesinlikle annenin yanına kaç ve huzuru bul. neyle gitceğini bilmiyorum Ayvalığa ama otobüs fln sa biraz zor olabilir. Ama annenin yanında olmanı şiddetle tavsiye ederim, biraz bulunduğun yerden uzaklaşmakta çok iyi gelecektir. mevlut meseleside ramazana denk geliyorsa yapacak bişe yok,bayramdan sonraya kalsın, ne olur ki? millet keyfi 2-3 ayında yapıyor. bence hiç problem değil.
en güzeli ramazandan sonra yap canım herkes gelir. ramazanda bi çok insan oruçlu olacagı için gelemeyebilir.
zaten bu insanların çenesi sıkıyo Allah yardımcın olsun.. bende şimdidien düşünüyorum kv yanıma gelmek için şimdiden can atııyor sürekli soruyo ne zaman gelyim bayram üstü bilet bulamazsam şimdiden ayırtayım, kız bebek erken gelir, yahu gelirse gelsin bebk sen mi doğuracan ya da senmi emzirecen Allaha şükür bakanım var ne bu sık boğaz anlamıyorum doğduktan sonra gel çokmu şey kaçıracaksın
Biz geldik...
Maceramızı anlatayım hemen
Önce hastaneye gittik çalışamaz raporu almaya (37. hafta)
Ordan muayenehaneye geçtik. Baya bekledik çok kalabalıktı. Neyse sıra bize geldi önce bebeği inceledi, herşey yolunda. Önceden bacaklar 2-3 hafta önde gidiyordu şimdi nedense kafa 39 haftalık çıktı, bacaklar 37 haftalık. Sırayla mı büyüyolar nedir. Ben cuma günü olan sıkıntımı anlattım. Bebeğin suyunu inceledi, suyu da iyi.
Gel çatına bakalım dedi yan tarafa geçtim.
Parmakları soktu çıt yok. Normalde çok konuşkan bir kadın. Kurcaladıkça kurcalıyor ama konuşmuyor. Çıldırıcam ben tabi. Akıntın arttı mı dedi evet dedim. Kedicim senin nişanın gelmiş demez miRahim duvarı çok incelmiş, 2 cm de açılman var dediii ben şok!!! O ana kadar sakin, lay lay lom olan ben o kadar stres oldum ki ağladım ağlicam... Nst çektir dedi biz geri gittik hastaneye. Eşim benden de panik :) İşyerini aradı yıllık iznini başlattı. Nst çekildi 20 dakika kadar. 40 birimlik ağrıyı doğum ağrısı kabul ediyolarmış, benimkiler 20 birim çıktı ama 5 dakkada bir. Oradaki ebe (çok tatlı bir kızdı, bizi çok rahatlattı hep) yarın da olabilir 1 hafta sonra da dedi. Tekrar döndük bizim doktorun muayenehanesine. o da aynı şeyi söyledi.
Yani fıstıklar kıssadan hisse, bizim zibidinin bi gelesi var anlayacağınız...
Ben tutturdum lohusa tacım yok daha diyeHadi gittik bi alışveriş merkezine kırmızı taç arıyoruz
Bulduk neyse ki. Dışarda yemek yedik sonra geldik evimize.
Şimdi yatağı kuruyo eşim. Sonra da oto koltuğunu takacak arabaya. Yarın da temizlik yapacakmış :)
Bu arada uyku setini attık hemen makineye
Koşturmaca yani :)))))
Evet canım bende de var bu sorun tansiyonum düşüyor kalbim hızlı çarpıyor. Ayakta çok kalıp yorulunca oluyor. Bayılcam diye korkup kendimi koltuğa atıyorum.
Canım bencede bayramdan sonraya bırakman daha uygun. Yol meselesi ise biz yetişkinler bile 7 8 saat yolculuklarda bunalıyoruz o yavrunun halini düşünemiyorum. Açıkcası bu zor bir durum. Ablam çalıştığı için hep sağdı maşallah sütüde sağdıkça daha arttı. Yani onun bunun lafına bakma. Cehalet böyle bir eziyet işte.
bizim de dün kontrolümüz vardı tam ramazan öncesi dr bi yoğundu ki sormayın fazla beklemeyelim die geç gittik 6 gibi ama hastane hıncahınç dolu.numaramızı alıp geri döndük 9 gibi tekrar gittik hala sıra var, saat 10u geçiodu sıra geldiğinde
neyse girdik oğlum doğum pozisyonunu almış ama sezaryen olacağım için ne yazık ki bi işimize yaramadı
31 haftalık olmamız gerekirken oğlum ölçümlere göre 34 haftalıkmış, kilosu da 2300 civarı, biraz kilosu fazla diil mi dedim, biraz öyle ama 200-300 yanılma payı şişlik olabilir dedi.
böbrekte biraz büyüme varmış, erkek çocuklarında olabilio normaldir dedi, böyle bişi yaşayan var mı kızlar aranızda:26:
bu ay sonu tam tarih vericek ama dün dediği ağustosun 20si gibi alırız
genel anestezi olursun dedi, bebek alındıktan sonra bi de kist operasyonum olacak çünkü, epidural olmaz mı dedim, istiosan öyle başlar bebeği aldıktan sonra komple bayıltırız dedi, bu komple bayıltma işini pek sevmedimnarkozdan ayılmam ve arınmam çok zor oluo benim ya
günaydın canlar,
kızlar bir şey danışıcam size. malum benim bıdık erken geldi. dolayısıyl0 ı ramazana denk geliyor. mevlüdünü hep 40 ında yaparım diye düşünmüştüm ama minik turtam bizi ters köşe yaptı. ramazanda aç aç millet mevlüde gelmez. bayram sonrasına bırakayım mı yapayım mı sizce?
Benim doktorum olsa sana nooormal hamilelik iste böyle bir şey derdi. Tansiyon öyle oluyor zaten yüksek olmasında tek sekerim :)
Bizimki de dün esim aradı napiyosunuz diye ne zaman geleyim diyor. Şimdiden gelecek birde onlara hizmet edicem. Doguma yakın gelin dedi esim. Ama hala parme nasil cocuk nasil diye sormuyor . BUnlar böyle sekerim stres yapma stres sütun en büyük düşmanı konuşsun o kendi kendine
Doktor yorum yapar ama bence hiçbirşey olmaz. Nasil gidiceksib deniz otobüsü araba falan klima olunca bişey olmaz bence. Biz araba gunesligi aldık araba ile gidersen kesin al
evet canım ayvalık harika gerçekten. bizimkilerin orda yazlığı var yaklaşık 4 5 ay orda kalırlar yazları. bizim de ilerde isteğimiz o taraflara yerleşmek hayırlısı bakalım.canım inşallah darısı bizlerin başına artık sağ salim bizlerde kurtuluruz inşallahhh..
Canım sıcaklarda insanlar için ramazanda mevlüt zor olur gerçekten. insanın dili damağı kuruyor çünküİstersen bayramın hemen ardından okutursun. Biraz geçer ama napacaksın mübarek günlare denk gelindi olsun..
Ayvalı kharika bir yer yaaa bayılıyorum oraya durumum olsa ordan bi ev alırım yazları kafa dinlemek için offff.. Doktorun uygun görürse mutlaka git canım.
Ahh o kv hep çok biliyor beee birçoğumuzda bunları düşünüyoruz ya nasıl olacak napacagız die. Ağızları var die herşeyi söyluyorlar en nefret ettiğim başkalarıyla birşeyın kıyaslanmasıı.. Eşine saygın için susuyorsun ama sen sinir oluyorsun. Bence eşine bi şekilde durumu anlat rahatsız oldugunu dile getir.. Zaten ne zorluklar atlattın çok şükür sağlıkla kucagına aldın birde başkaları cok bilmişlik yapınca delirir insan.. Ben şimdiden kayırıyorum nasıl olacak karışanlar die. Kocama bile ara ara nasıl olacak kim karısacak cok merak edıyorum diyorum
Evet canım bende de var bu sorun tansiyonum düşüyor kalbim hızlı çarpıyor. Ayakta çok kalıp yorulunca oluyor. Bayılcam diye korkup kendimi koltuğa atıyorum.
Canım bencede bayramdan sonraya bırakman daha uygun. Yol meselesi ise biz yetişkinler bile 7 8 saat yolculuklarda bunalıyoruz o yavrunun halini düşünemiyorum. Açıkcası bu zor bir durum. Ablam çalıştığı için hep sağdı maşallah sütüde sağdıkça daha arttı. Yani onun bunun lafına bakma. Cehalet böyle bir eziyet işte.
Alınmaz o alınmazKarnımda dalga yaptıkça ben de sanki yeraltı canavarı diyorum.Alınmıyordur değil mi? C.tesi doktoruma bir danışayım. Bu hafta soracağım o kadar çok soru var ki...Doğum tarihimizi ve şeklini çok merak ediyorum. Burayı okudukça beni de bir heves sardı.İçimde kalsın, doğurmayayım, hep beni mıncıklasın tekmelesin diyordum; ama... Bir de yeni doğum yapan arkadaşlarım çok kötümser. Hamilelik çok güzel, bazen doğurmasa mıydım, çocuğa bakmak çok zor diyorlar. E kolay olduğunu kim söyledi? Tabii zorluğu olacak. Benim hayallerimi niye yıkıyorsunuz şimdiden?
evet canım ayvalık harika gerçekten. bizimkilerin orda yazlığı var yaklaşık 4 5 ay orda kalırlar yazları. bizim de ilerde isteğimiz o taraflara yerleşmek hayırlısı bakalım.
kv nin ettiklerini eşime ilettim nazikçe canım. ama malum o da onun annesi azcık sabret diyor. dedim o kadar şey atlattım neler yaşadım ben bu bebek için sütüm giderse müsebbibi sizssiniz dedim. biraz bozuldu ama arada sert çıkmam lazım sanırım. bazen kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum inan
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?