- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #40.401
kızlar merhaba size bu defa farklı bir kaygımı danışmak istiyorum benim daha önce iki düşüğüm var ve bunların sonucunda kan pıhtılaşması olduğum ortaya çıktı şu anki hamileliğimde 35+3 bu haftaya kadar aspirin ve iğne tedavisiyle geldim ve yarın itibariyle aspirini bırakmam gerekiyor. bu haftadan sonra aspirin kullanımı bebeğin kalp damarlarından birinin kapanmamasına neden oluyormuş bu sebepten dolayı artık kesmemiz gerekiyor ama kanı sulandırdığı için kestiğim takdirde bebekte geriliğe ve farklı şeylere yol açıp açmayacağı bilinmiyor ama normal gelişimi olan bebeklerde var tabi örnek olarak ve ben baştan beri normal doğum düşündüğüm için son zamanı beklesem mi yada 37 haftaya girmemle beraber sezaryenmı olsam karar vermiş değilim herkes doktora bırakmamı söylüyor ama ben hem bebeğimi hem kendi canımı sadece ona emanet etmek istemiyorum keşke 3 gün sezeryan ağrısını çekseydim de bebeğime bir şey olmasaydı diye keşke demek istemiyorum beni en ii siz anlarsınız siz yerimde olsanız neye karar verirdiniz. Doktorum daha çatı muayenesi de yapmadı çatına baktıktan sonra doğum şekline karar veririz dedi.
kızlar merhaba size bu defa farklı bir kaygımı danışmak istiyorum benim daha önce iki düşüğüm var ve bunların sonucunda kan pıhtılaşması olduğum ortaya çıktı şu anki hamileliğimde 35+3 bu haftaya kadar aspirin ve iğne tedavisiyle geldim ve yarın itibariyle aspirini bırakmam gerekiyor. bu haftadan sonra aspirin kullanımı bebeğin kalp damarlarından birinin kapanmamasına neden oluyormuş bu sebepten dolayı artık kesmemiz gerekiyor ama kanı sulandırdığı için kestiğim takdirde bebekte geriliğe ve farklı şeylere yol açıp açmayacağı bilinmiyor ama normal gelişimi olan bebeklerde var tabi örnek olarak ve ben baştan beri normal doğum düşündüğüm için son zamanı beklesem mi yada 37 haftaya girmemle beraber sezaryenmı olsam karar vermiş değilim herkes doktora bırakmamı söylüyor ama ben hem bebeğimi hem kendi canımı sadece ona emanet etmek istemiyorum keşke 3 gün sezeryan ağrısını çekseydim de bebeğime bir şey olmasaydı diye keşke demek istemiyorum beni en ii siz anlarsınız siz yerimde olsanız neye karar verirdiniz. Doktorum daha çatı muayenesi de yapmadı çatına baktıktan sonra doğum şekline karar veririz dedi.
çok geçmiş olsun tatlım ben olsam bu durmda sezeryan olurdum hiç normali bekleme bence
Cnm benm de senn gbi iki düşüğüm oldu ve benimde pıhtılaşma sorunum varmış.. Ben de iğne kullanıyorum ama aspirine hiç gerek duymadı doktorum, aspirin iyi değil bile demişti sorduğumda.. Gerçi pıhtılaşmanın dereceleri olduğu gbi tedavilerin de dozu var.. Sen Dr unla karar vermelisin ama bence bu saatten sonra Allah'ın da izniyle birşey olmaz , içini herah tut. Bukadar büyüttük bebişlerimizi kucağımıza da Alcaz.) normal ya da sezeryan ne olman gerekiyorsa ol. Ben hem korkuyorum normalden hem de sakin olmaya çalışıyorum, Dr um sezeryan olman gerek derse de ısrar etmem.. Hayırlısıyla alalım da kucağımıza...
kızlar kociş kahvaltı yapayım die eve gelmişti sabah müşteriye çıkmış. Neyse yaparken o yedi gitti bende yedim birden fenalaştım. şu sıralar her gün yaşıyoru msanki ilk günlerim gebelikte. kalp çarpıntısı tansiyonum düşüyor yığılıp kalıcam sanki kendimi zor attım yatağa hala yatıyorum sofra kaldı öyle.. ağdaya gidicem yolda düşüp bayılıcam diye cesaret edemiyorum..
Sizlerde de birden baygınlık geçiricek gibi halsizlik oluyormu???
Merhaba Anneler.... Ramazan hepimiz için hayırlı olur umarım...
Azcık geçmişi okuyayım dedim ama kafam ambole oldu yahuu
Sıcaklar çok fenaa hiç terlemeyen ben terliyorum gece uykulardan uyandırıyor bunalıyorum..
Ama Ramazanın hoş bir güzelliği varya onun sevinci var içimde ama oruç tutamadığım için üzülüyorum..
Kızlar günlük neler yiyorsunuz sanırım ben çok iyi beslenemiyorum
Özellikle bebeğe kilo aldıracak yiyecekleri şöyle hafif olanından :) bana bi yazar mısınız rica etsem :26:
Nasya odanız çok şirin olmuş mis kokulun huzurla büyüsün içinde
Kedicik hadi bakalım hayırlı doğumlar cnm bir avazda..
aslında benimde bir yanım sezeryan ol diyor ama aspirini bırakalıda 10 gün olacak ozaman kadar kapanırmı o damar bilmiyorum yoksa küvezlerdede süründürmek istemiyorum yavrumu
Canım aspirini bırakınca gelişim geriliği olup olmayacağı bir muallak. Aspirin alırken tamamlanamayan damarın gelişebilmesi için ve bebişin gelesi yoksa her türlü gelişimi vs. için anne karnı dış ortamdan daha iyi. Erken sezeryanı düşünme derim zaten doktorun bu sürede her hafta görür bilgilendirir. Aksi bir durum olmadıkça 37 hafta senin bebeğin için erken olabilir diye düşünüyorum.
Kızlar size en içten duygularımı açmak istiyorum dün gece bu düşüncemi ilk kez eşime açtım bana güldü :) Haklı belki gülmekte ama ne yapayım psikolojim beni artık iyice paranoyak yapmış
Neyse sadede geliyorum; mesela yolda gören birileri falan soruyorlar aaa bebek kaç aylık diye ben bu insanlara cevap vermeye çekiniyorum. Sanki niyetleri kötü olabilirmiş, beni kaçırıp bebeğimi karnımdan çalabilirlermiş gibi geliyor :18: Sizde de böyle paranoyalar var mı?
stacım, aspirini bazı doktorlar hiç vermiyorlar bile, dediğin gibi kalp kapakçıklarına zararı olabiliyormuş onu hiç tereddüt etmeden bırakmadan fayda var,
normal mi sezeryan mi konusunda ise bence doktoruna bırakmalısın, zaten o gidişattan anlayacaktır bir risk olması durumunda ve sezeyanla alınmasına karar verecektir diye düşünüyorum,
içini ferah tut lütfen bundna sonra bir şey olmaz allahın izniyle.
Canim hapi kesmekten korkma hap igne kadar etkili degil zaten igne daha etkili emin ol bende senin gibiyim ama igne kullaniyorum 0, 6lik benim doktorum 22 haftalikken ignemi kesti bir ay hap verdi boyle deneyelim dedi ve bir ay hap bana hic yaramamis ama allaha sukur bebegime hic bisey olmadi demem oki eger igne kullaniyosan hapi kesitigin icin korkma zaren hap da ignede hamileligin son zamanlarinda kesilmek zorunda cunku dogumda kanda pihtilasmasyi engelliyormus buda annenin hayatini teklikeye atiyormus
Tabi ben senin ne derece pihtilasma sorunun var bilmiyorum ama icin rahat etsindiye baska doktorada sorabilirsin hhatta sor bence allah yardimcin olsun
canım senin mutasyonun ne kaçlık kullanıosun iğneyi hangi marka ve nezaman kesecek doktorun iğneyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?