2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım facede grubumuz var orada ayrıntılı konuşuyoruz 2013anneleri olarak gir.

hmm..saol tatlim bn yaptirdim dierlerinin hepsini saglik ocaginda bi bunlar kaldi artik bnde unlari yaptrcm ozelde mecbur ..tel actim prenspleriymis gitmeden ffiyat vermiolarmis..:) aç tok farketmiodu heralde dimi cnm bunlar icin?

hanımlar merhabalar bende hamileliğimin 9. haftasındayım şuan 9+3 olduk bugün. kasıklarım belim dün özellikle çok ağrıyordu. bugün hafif bel ağrım var. sürekli idrara gidiyorum artık tuvalete kamp kuracam yani. birde kasıklarımda bi şişkinlik hissediyorum. sanki gaz sancım varda gaz çıkarınca rahatlıcakmış gibi bi şişkinlik ama gaz değil yani böyle anlatabiliyorum ancak. forumda yorumların bi kısmını okudum. ben hamileliğimi 8. haftasında öğrendim. öncesinde hafif bulantılarım oluyodu ama hamileliğe bağlamıyodum. kesinlikle baş dönmem kusmam olmadı şimdiye kadar. sadece hafif bulantım vardı. bu yönden şanslıyım galiba. sizde de varmı benzer şikayetler ?

inşallah canım öyledir bende 17sinde tekrar gideceğim bakalım sende haber verirsen gelişmelerden sevinirim

İkili Test

11-14 haftalık testi diye de bilinen ikili test trizomi 21( Down sendromu ) ve trizomi 18 adı. verilen kromozom anomalilerinin tespiti için yapılan bir tarama testidir.Bu anomaliye sahip bebekleri erken gebelik aylarında saptamaya yardımcı olur.Tanı koymak amaçlı değildir.Sadece riski belirler.Riskin yüksek olması bebekte anomali olduğunun kanıtı değildir.Riskin düşük olması da bebeğin tamamen sağlıklı olduğunu garanti etmez.
.
Duyarlılığının üçlü teste göre daha yüksek olduğu iddia edilmektedir.Down sendromu ve trizomi 18’in %90 oranında tanı konmalarına yardımcı olur.Üçlü teste göre daha erken dönemde yapılması da avantajdır.
.
İkili test iki bölümden oluşur.İlk yapılan bebeğin ense derisinin arkasındaki sıvı kısmın kalınlığının ölçümüdür.Bu Ense Kalınlığı ölçümü (NT:Nuchal Translucency) diye isimlendirilir.Bu test ile yapılan ikinci bir işlem ise anneden alınan kan ile gebelik hormonu olan B-hCG’ nin serbest kısmı (free B-hCG) ile PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A) ölçümüdür.
.
İkili test incelemesinde en büyük problem Ense Kalınlığı ölçümü standardizasyonudur. İki ayrı hekim değişik ölçebilir ve sonuçlar da değişik çıkabilmektedir. Bu testte insan faktörü (ölçümün doğruluğu) maalesef belirleyici olabilmektedir.
.

Ense Kalınlığı. Ölçümü(NT);
.

ü...... Ultrasonografi ile gebeliğin 11-14 haftaları arasında bebeğin baş- popo mesafesinin (CRL) ölçüldüğü kesitte ense kalınlığının 3 milimetreden fazla olması artmış fetal ense kalınlığı olarak kabul edilir.

ü ..... Fetal ense kalınlığını arttığı durumlar;

§........ Kromozom anomalileri;Trizomi 21(Down sendromu),Trizomi 18,Trizomi 13

§........ Kalp anomalileri

§........ Boşaltım sistemi anomalileri

§........ Karın ön duvar anomalileri-defektleri

§........ Değişik genetik sendromlar

ü...... ..Ense kalınlığı artışı ile kromozom anomalilerin ilişkisi;

.
Güvenirlilik;.

ü...... Ense kalınlığı ölçümü kromozom anomali riskini saptamada tek başına kullanılmamalıdır.Ölçümdeki en ufak hatanın risk değerini değiştireceği unutulmamalıdır.Ölçümün iyi şartlarda yapılmalıdır.

ü...... İkili test sonuçları ile alınan PAPP-A ve free B-hCG gebeliğe özgü olup belli haftalarda belli düzeyde olmalıdır. Anomalili bebeklerde PAPP-A düzeyi düşük, free B hCG düzeyi ise tipik olarak yüksek saptanmaktadır. Testin sağlıklı sonuç vermesi için bu kan testi ultrasonografi ile CRL ve Ense kalınlığının ölçüldüğü aynı gün ölçümü takiben yapılmalıdır.

ü...... Tarama testi sonucu risk yüksek ise (+) sonuç,risk düşük ise (-) sonuç olarak ifade edilir.

ü...... İkili test ile .Trizomi 21 (Down sendromu) anomali yakalama oranı değişik çalışmalara göre %88-91 arasında değişmektedir. Hatalı (+) oranı yani risk yüksek iken ileri inceleme yapıldığında bebeğin normal olduğunun görüldüğü oran (kısacası boşuna-gereksiz işlem yapılması) yaklaşık değişik çalışmalara göre %5-7’dir.

ü...... İkili test ile. Trizomi 18 yakalama oranı %96, hatalı (+) oranı yani risk yüksek iken ileri inceleme yapıldığında bebeğin normal görüldüğü oran (kısacası boşuna-gereksiz işlem yapılması) yaklaşık değişik çalışmalara göre %1-2dir.

İkili Test sonuçları na göre izlenecek yol;

ü...... İkili test ( - ) çıkar ise. bu riskin fazla olmadığını gösterir fakat %100 kromozom bozukluğu olmadığını göstermez. Doktorunuzun önerisi ile 1 ay sonra üçlü testi de yaptırabilirsiniz. Hem ikili hem de üçlü testin ( - ). çıkması güvenirliğini daha da yükseltmektedir. Eğer ikili testten sonra üçlü test yaptırmayacaksanız. 16-20 haftalar arası. Alfa fetoprotein düzeyine baktırınız. Alfa fetoprotein. nöral tüp defekti, anensefali gibi bebeğin kafatasında,omurgasında olabilen ciddi hasarları gösterilmesi için duyarlı bir testtir. Üçlü test yaptıranların bu testi yaptırmasına gerek yoktur, çünkü zaten üçlü test ile birlikte yapılmaktadır.

ü...... İkili test ( + ). sonuç verir ise ileri tetkikler gerekir. Hastaya perinatolojik danışma ,detaylı ultrasonografi , amniosentez, korion villus biopsisi gibi ileri incelemeler önerilir.

ü...... 35 yaşının üzerindeki. gebelerde ikili test,üçlü test,dörtlü test gibi tarama testleri yerine direkt amniosentez. yaparak kromozom anomalileri kesin olarak tespit edilmesi önerilir.

gebelik.net - Hamile (Gebe) Kalamama ve Gebeliin Salkl lerlememesi - Jinekolog Operatr Dr. Kaan (Kaan) Kocatepe

burun kemiği hı? hiç bilmiyordum iyi ki varsınız vallahi

ben de 29'unda gidicem 2 li test için, ben de sorayım bakalım...

hayırlı sonuçlarla karşılaşalım hepimiz inşallah.

bakalım bugün kontrole giden ladybird ne yaptı

selam kızlar nasılsınız, bebişleriniz nasıl? inşallah herkes iyidir. ben çok çok çok sabırsızım yarın kontrole gidicem sata göre 8 haftalık hamileyim ama adet döngülerim ortalama 35 gün falandı acaba yarın kalp atışlarını duyabilir miyiz? geç döllenme olmuş olabilir mi ? kalp atışlarını duyamazsak herhalde korkudan oracıkta ölürüm

2013 TEMMUZ AGUSTOS ANNELERI:) ----olarakmı geçiyor facebook taki grup?

Şu ikili test benimde kafamı kurcalamıyor değil ama,dr ikilide sorun çıkmazsa üçlüyü istemiycem zaten dedi,kızımda ise ikiliyi yapmamış üçlüyü yapmıştı,neyse gerçi bu kadar niyetine girmişken yaptırıcam ama her doktor kafasına göre takılıyor sanki. Benim gittiğim hastane ikili test ve diğer tüm istenen tahliller için 850 lira istedi sgk lı fiyatı üstelik,başka bir özel hastaneden 560 lira fiyat aldım,sonra tanıdıkla aynı hastane 160 liraya indi.Tabi ense kalınlığı ölçümü dahil değildi bunlara o da 55 lira dr muayenesi...Diğer testlerimin hepsi aç karnına saat 10 a kadar yapılması gerekiyormuş,ama ikili test aç tok farketmiyor,onda tek önemli şey,ense ölçümünün hemen ardından kan vermek gerekiyormuş.Doktorum dışarıya güvenemem dedi,ikili test kendi hastaneme kaldı mecbur,diğer testler içinde başka bir gün diğer hastaneye aç karnına gideceğim.Bir an önce atlatsam şu stresi,sonra birde cinsiyet konumuz var tabi,kızım kız konusunda çok takık,kendine arkadaş istiyor,ikili testin olduğu hafta belki bişeyler söyler doktor:)

senle aynıyız canım bende çarşamba günü gidicem inş. duyarız kalp atışını 2 hafta önce gitmiştim daha 5 haftalık küçük kalp atışı duyulmaz dedi 2 hafta sonra çağırdı.bu haftalar hiç uymuyo zaten gelişimi ilerledikçe tam ortaya çıkar.

2013 TEMMUZ AGUSTOS ANNELERI:) ----olarakmı geçiyor facebook taki grup?

evet canım elma resmi var.

Hayırlı olsun arkadaşım,bence duyarsınız,biz geçen hafta gittik,dr dinletti,sende duyarsın inşallah sağlıkla....

inşallah hep beraber kalp atışlarını duyarız bende perşembe gideceğim benimde haftamla uyumlu değildi . ama geç döllenme olduğunu düşünüyorum inşallahta öyledir bir birimize dua edelim kızlar

dişlerimize iyi bakıyor muyuz ki?

annelerimiz hep doğumlarda dişlerini kaybettiği için korkuyorum ben dişlerime bir şey olmasından.

bunu araştırmıştım da biraz; florürlü diş macunu kullanmak çok iyi geliyormuş hamilelikte. bir de sık fırçalayın dişlerinizi deniyor. tabi bebek gerekli kalsiyumu bizden alacağından bol kalsiyum almak gerek. kendim uygulamaya çalışıyorum sizlerle de paylaşmak istedim

günde 2 defa fırçalıyorum onun dışında başka bakım yapmıyorum inş. dişten sorun yaşamayız ya çok kötü oluyo insan birde şimdi ilaçta alamıyoruz

43yıl 13gün olmuş evleneli kadınlar kulübü az buldu bizim evlilik ayını galiba :) :) değiştirmiş.

inşallah duyarız canım yaaa çok heyecanlıyım. şu hafta olayı zaten insanı tedirgin ediyo acaba bi sorun mu var diye insanın içi içini yiyo :44:

Ay arkadaşlar rahatlattınız beni ikili test konusunda... Cumartesi gittiğimde laf arasında ense kalınlığı 2 dedi bana doktorum. Sonra neyse sonra ölçeriz dedi kapadı konuyu. Muayene sonrası karşılıklı oturunca 2 hafta sonraya gün verirken istersen ikili testini de geldiğinde yaparız dedi. İnternetten araştırdım 3ü geçtiğinde risk var demekmiş, sizler de testin %70i ense diyorsunuz. Ben acaba yaptırmasam mı bu testi?
Hem iğneden çok korkuyorum, kan verirken de yatar pozisyonda değilsem bayılıyorum, hem de kan testinin değil de ultasondaki ölçümler için doktorum ne kadar isteyecek diye kara kara düşünüyorum. Muayenesi 100 lira, teste ne kadar alır acaba...
Yaptırmazsam da içim rahat etmeyecek. Yaptırırsam da yanıltıcı sonuçlar çıkabiliyormuş, bunlar beni çok korkutur...
Kararsız kaldım...

kızlar nasılsınız bakalım????????????kızlar geçmişi okudum 8.haftada kanama oluyormuş yazıyordu bende 8+2 herkeste oluyormu yada olan ve olmayan arkadaşlar yazabilirler mi bizdede olursa ödümüz patlamasın :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…