- 5 Aralık 2012
- 198
- 2
- 96
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #4.141
Canım çok geçmiş olsun, bol bol yatarak geçirmeye çalış bu dönemi. 8. hafta civarı normalde regl döngü zamanı olduğundan vücut bazen kanama yapabilirmiş. Doktor kontrollerini de aksatma, içini de fazla sıkma. Sağlıkla atlatırsın inşallah.
Hoşgeldin aramıza. Şeker yükleme de mi gelecek başımızaBen de aynen senin gibi iğneden kan vermekten falan hiiiiç hoşlanmıyorum. Bizi bir de doğum bekliyor, düşündükçe kabuslar görüyorum ne yapacağız hiç bilmiyorum
hoşgeldin aramıza bebişin hayırlı olsun inş sağlıkla kucağına alırsın kızın da kardeş sevgisini tadar ne güzel yaşını da problem etme bende 36 normal bir yaş bence
Sağol arkadaşım:) Valla ne biliyim bana öyle zor geliyor anlatamam,ama kızım şimdiden bayılıyor kardeş olayına,bense, ben şu yaştayken o bu yaşta olacak diye hesaplar peşindeyim...
Çok gecmis olsun. Saglicakla atlatirsin inşallah .
Canım çok geçmiş olsun, bol bol yatarak geçirmeye çalış bu dönemi. 8. hafta civarı normalde regl döngü zamanı olduğundan vücut bazen kanama yapabilirmiş. Doktor kontrollerini de aksatma, içini de fazla sıkma. Sağlıkla atlatırsın inşallah.
Hoşgeldin aramıza. Şeker yükleme de mi gelecek başımızaBen de aynen senin gibi iğneden kan vermekten falan hiiiiç hoşlanmıyorum. Bizi bir de doğum bekliyor, düşündükçe kabuslar görüyorum ne yapacağız hiç bilmiyorum
kırmızıydı canım o yüzden telaşlanıyorum 1 hafta içinde birkaç kez yaşadım. Doktor kontrolünde kesede herhangi bir bozulma yok diyor düşüğe yapılabilecek çok fazla şey yok dedi hormon ilacı ve dinlenmekten başka... çok dikkat ediyorum inşallah birşey olmaz
İnşallah canım çok sağol. Evde 1 haftadır hiçbirşey yapmıyorum ne temizlik ne yemek. 8. haftada kanama olduğunu duymamıştım biraz içim rahatladı çok teşekkürler
Hanımlar merhaba,
Bende ağustos annesi olacağım inşallah. Bu benim ilk bebeğim bu haftalarda ikili test yaptırmak gerekiyor.Doktorum bana dilersen yaptırmayabilirsin dedi.Kararsız kaldım sizler ne yapıyorsunuz ikili test işini?
kızlar göbüşüm büyümeye başladı artık pantolonlar sıkıyo cok garip bi duygu bu :)
canım benim bebeğimin ense kalınlığını ölçünce dr gerekli görmedi ikil teste,ense bu olayın %70i dedi,test %12 siymiş yani önemli olan ense kalınlığı dedi .ben zaten yaptırmayı düşünmüyordum.
Teşekkür ederim arkadaşım ya kafam o kadar karışmıştıki, işim ne testler nede doktorlar konusunda bi türlürast gitmedi 4 tane yer değiştirdim şimdiden kan testlerini 3 kere verdim.Ya kaybediyolar ya kan pıhtılaşıyor sonunda düzgün bi doktor buldum o söyledi bana zaten istersen yaptırma diye ikili testi.Ense kalınlığının ölçümü peki ultrason sırasında mı yapılıyor bu konu hakkında bana bilgide verilmedi..
kızlar bu arada bu testleri yaptıranlar varmı fiyatı ne kadar tutuyor acaba normal hastanelerde yaptıranlar varsa ne kadaramaal oldugunu yazarmıı ?
DİER TESTLERİMİ ANASAĞLIĞI YAPTI COK SUKUR BI BUNLAR KALDI dr bunlar onemlı bunları hastanede yaptırmamı istedi inş çok tutmaz bu tahlıller
-idrar tahlili
-idrar kültürü
-toxoplazma ıgG
-toxoplazma ıgM
olmaz allahın izniyle..9 ay kanaması olup ona rağmen sağlıklı çocuğu olanlar var.içine ferah tut.stres olumsuz etkiliyor.senin bol bol dinlenmen lazım imkanın varsa sadece lavabo için ayağa kalk.onun dışında hep yat.benimde başımdan geçti ama atlattım çok şükür.bebeğim sağlıklıydı ancak her kanama neticede düşük tehdidi.bol bol yat dinlen en önemlisi o.benimde 8 haftada oldu kanamam devir teslim kanaması diye birşey buldum internette onlada ilgili olabilir.bir araştır istersen.progestanı kesinlikle atlama.allah sağlık versin evladına..
Aynen bizim evi bi görsenCanımızdan değerli değil ya, amaaan boşver :))
Sen rahat ol canım bak burada da yazıyor:
"
- Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
- Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir."
Kaynak: Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 8.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?