- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #4.361
merhaba hanımlar bende sizin gibi inşallah ağustos annesi olacağım bebeğim 10+2 bugün kontrolümüz vardı testlerim temizdi çok şükür bebeğimde gayet iyiymiş maşallah tek sorun biraz fazla kilo almışım doktorum dikkat et dedi son aylar daha çok kilo alacaksın ilk başlarda ayda 1 kilo idealmiş. yürüyüş içinde spor tarzında yapma dedi havalar zaten soğuk bi 20 dk. falan yürü yada günlük hareketlerini hızlandır dedi.ilk aylar anlamadım rehavetle saldım kendimi ama bugünden itibaren bebişim için elimden geleni yapacağım.
ilk kanamam 8+6 dayken olmustu, cok az kırmızı renktı ama cook korktum temmuzda kanamadan kaybetmıstım cunku bebegımı... Hastaneye gıttık hemen, yatırdılar benı ıkı gun yattım hastanede... Benım kanamam plesantadaymıs...
Ole aman aman bı kanamam olmamıstı acıkcası...
İşte doktor 15 gun tuvalet harıcı kalkmadan yat dedı, ıkı gun kaldı suremın dolmasına... bu surecte toplamda 4-5 gun kahverengı akıntım oldu, doktoru aradım endıselenmene gerek yok dedı...
aynen ben de bı kere ıyıyım dıye kalktım yemek yaptım hemen o gece kahverengıyı gordum, doktorunuz ne dıyorsa onu yap canım, calısıyormusun bılmıyorum ama evdeysen yat canım
merhaba hayırlı olsun ve masallah:) inş böyle sorunsuz ve saglıklı devam edersiniz:)
inşallah canım inşallah hepimiz sağlıklı keyifli hamilelikler geçiririz.ilk çocugumda her gittiğimde kötü şeyler duyduğum için doktor kontrolleri benim için resmen kabus gibi kalbim her defasında yerinden çıkacak gibi atıyor.halbuki sagsağlim bi bebek olarak doğdu kızım sağ olsun doktorum felaket tellali gibiydi çok şükür şimdiki doktorum rahatlatıyor beni
Ben bu testlerı bu gebelıgımde yaptırmadım temmuzda yaptırmıstım gerek gormedı doktorum ben de ozelde yaptırmıstım bu ve daha bırsuru test ıcın yanlıs hatırlamıyorsam 80 cıvarı bı para odemıstım, ozeller artık ıyıce zıvanadan cıktı...
Benım bıldıgım devlette yapılıyor tum bu testler...
Ben de sımdı ıkılı testın fıyatını arastırıyorum...
geçmıs olsun canım progesteronu günde kaç defa alıyosun?
-idrar tahlili
-idrar kültürü
-toxoplazma ıgG
-toxoplazma ıgM : şu testlere 209 ytl istediler ya yuh devlet te yapılıyormu acaba olmadı devlete gidicem :/
canım içli köfte istiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
cnm dier büsürü testi anasağlıkta yaptırttım tüp bebek yontemıyle hamıle kaldıgım ıcınmı bılıyorum bu testlerı ayrıca kendı doktorum ıstedı sana katılıyorum cnm özeller iyce cıktı zıvanadan 4teste 200küsür ne demek ya yrn erkenden gıdıcem devlete artık rica edicem dr dan bu 4testı yazsın erkenden yaptırır gelırım olmadı..inşllah su bu yapılmıo demezler bosuna yol yapıcam bu halımle bıde en cok ondan korkuom
günde 3 kere alıyorum canım
elimdeki liste ile aile hekimime gittim sağlık ocağına sadece 1 tanesi yapılıyormuş sağlık ocağında oda en fazla 3 tl tutar özelde dedi boşu boşuna 2 kere kan verme dedi aile hekimim bende doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastahenede yaptırdım ssk çalışan olmasam anlaşmasıda olmasa hastahenenin Allah bilir ne kadar tutardı 113 bile çok fazla ama 4 test değildi benimki bir sürü şey vardı
canım seni hatırladım diyet başarı öykülerinden inşallah bebişini sağlıcakla kucağına alırsın Rabbim hepimizin evladını sağsağlim kucağımıza almayaı nasip etsin inşallah
selam kızlar ben ultrasona göre 7 haftalığım dün sağlık ocağına gittim aile hemşirem sata göre 9 haftalık olduğumu söledi 3 hafta sonra 2 li tarama testi yaptır dedi. daha özel doktora başlamadım sizler nezaman yaptırcaksınız ikili testi
canım cok sevındım dün öglen cıktıktan sonra bidaha giremedım ama baya merak ettım naptın diye inş hepimiz duyarız dünyanın en güzel sesini kendinize cok dıkkat edın:)
iyimiş cnm bi sürütest dediğini tahmın ediyorum 2tane a4 sayfasıydı bnmkıde yaptırdıklarım hyrlısı hakkımızda artık hangı hastaneye guvenecegımı sasırdım bende vala..
Allah razı olsun canım hepımız saglıkla alalım ıns yavrularımızı kucagımıza...
Zaman ne cabuk gecıyor o zamanlar tek derdım kılo vermektı
hayat akıp gıdıyor
kızlar selam
Bende bugün gidip ilk hamile kıyafetimi aldım.Kotlarım ciddi anlamda sıkıyodu.Kendime gidip pantolon aldım.Oh çok rahatım şimdi:)
Yaaa kızlar çok tutuyomuş bu ikili test
Bu ay acaip sıkıştık geçen aydan -200deydik şimdi tabii katlanarak gidiyor
Bütün masraflar üst üste geldi nasıl kalkıcaz altından(((
Bu arada çocuğu kreşe gidip hasta olanlar; ben anasınıfı öğretmeniyim. Çocuk toplu ortama girdiğinde mutlaka hasta oluyor bu çok normal.
Sizler çok şanslısınız aslında çünkü anasınıfına-kreşe-yuvaya gitme şansı bulamayıp direk 1. sınıfa başlayan çocuklar sapır sapır dökülüyorlar.
Sizin bu sene yaşadığınızı onlar ilk defa 1. sınıfta yaşıyorlar ve pek çok konu kaçırıyorlar.
1. sınıfta da kaçan konuları evde tekrar etmek okuldakinin yerini asla tutmuyor.
O yüzden bardağın dolu tarafından bakın :)
Evet hastalanıyorlar, anne olarak çok zorlanıyoruz, keşke hiç hastalanmasalar ama bağışıklık kazanabilmek için bu hastalıklar bile çok değerli.
canım benım ilk gebeliğim banada baya test verdiler ama suara yaptıracak durum yok tahmınen ne kadar tutuyor bu testlerbirde ikili test ne zaman yapılıyor canım bilgin var mı?benım 8+3 oldu inş
ilaçı aldıgın halde genede kanaman oluyormu azcıkda olsa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?