2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar nerde bu makaleler? Banada link yollar misiniz? Hurma falan yaziyormu gerckten :s?

Kizlar nerde bu makaleler? Banada link yollar misiniz? Hurma falan yaziyormu gerckten :s?

canım doğumda sancı anında vucut oksitoksin salgılarmış sancı olmayınca suni sancı veriliyor ya onunda etken maddesi oksitoksinmiş oksitoksin içeren bitkiler diye arattığında en başta hurma geliyor..

kızlar bi biz dogum yapmayanlar kaldık herhalde buralara gelebilen şikayet yazmak istemiyorum ama gördüğüm kadarıyla sıkıntılarımız ortak gerçekten çok zormuş sıcak bi yandan vücudun agırlaşması bi yandan bugün bebeğim kasılma gibi bişiyler yapıyor inşallah herşey yolunda giderde normal dogum yapabilirim eşimde sıkılmış havuza mı gitsek yada daga çıkıp serinlesek mi derdinde bide yarın annemleri kahvaltıya alacakmışım adam hala farkında değil karısının ha dogurdu ha doguracak olmasından sancın yok yola devam diyor gelde bogmaaaa

kızlar suyum geldi alel acele hazırlanıyoruz ne olur bana dua edin yalvarıyorum

Allah yardımcın olsun inşallah bi nefeste kurtulursun saglıcakla bebeğini kucagına alırsın sancın olursa burnundan derin nefes al agzından ver canım ve hep mutlu sonu düşün vela havle vela kuvvete illa billahilaliyyül azim çek canım

Allah yardımcın olsun canım,inşallah herşey yolunda gider,bayramın son gününe yetişir yavrun.hadi git gel güzel haberler getir bize

geçmiş olsun. doğum sonrası benim de çok kötü geçti. anlattıkların bende de vardı. ben 15 gün hiç kucağımda emziremedim. hep koltuk altımda emzirdim cnm. iki yastık üstüste koyup bebeğin başı memeye ayakları koltukaltından arkaya bakacak şekilde. gazdan ve kabızlıktan korktuğum için hiç ekmek yemedim. kahvaltı bile yapmadım sabah bile çorba içtim ki hiç huyum değildir. çok az yedim hep zeytinyağı içtim. ağrılar için günde 3 kez majezik içtim. 10 günden sonra biraz rahatlama oldu. sırt ağrısı ve bacaklarımın ayaklarımın şişi hat safhadaydı. yine 10 gün sonra zorlaya zorlaya yan yatabildim. şişlikler sırt üstü yatmaktan olabilir. rahim küçülmediğinden damarlara baskı yapıyormuş. benim sağ böbreğe ve kanallara da baskı yapıyordu. hala işerken zorlanıyorum 18 gün oldu. bir de enfeksiyon çıktı. üroloji antibiyotik verdi ama kullanmıyorum. bakalım nasıl olacak. anlayacağın hala işler yoluna girmiş değil ama çok şükür ilk haftanın ağrısı acısı yok. bi de evin içinde bol bol yürü. ben yatınca ya da oturunca kalktığımda çok ağrı oluyordu. geze geze başım dönüyordu yoruluyordum ama oturmanın ya da yatmanın sonu çok acı olduğundan dolaşıyordum sürekli.

Merhaba kızlar 2 ağustosta nişanım geldi demiştim..

4 ağustos akşamı yürüyüş için kendi anneme gitmiştik. 5 ağustosta klimacı gelecek die akşamdan bize gel kal dedi eşim annem çekindi başta ama sonra ısrar edince geldi bizimle. Eşim uyudu ben annemle oturdum sahura eşlik etmek için ama çok dayanamadım vücudumda bi yorgunluk vardı. Gece 2 de yattım ilk kez yattıgım gibi dalmışım 3 te sancıyla uyandım.. yataktan kalkıcam kalkamadım sancım kesildi kalktım bi adım attım sancı girdiii kaldım orda ahh sesime eşim kalktı ne oldu dedi yok bişey dedim sancım geçti tuvalete gittim. anneme bakmak için yanına gidicektim gene kaldım.. öyle bi sancılar vardı ki aniden giren ve 2-3 dakıkada olan arada 1 dakikaya düşen sancıydı.. anneme dedim sanırım dogurucam bahsettıgınız sancı bu galıba adım atamıyorum.. annem evde yürümemi söyledi. 1 saat içinde evde tur attım ama 2 dakıkada durarak sancı gerçekten ınsanın adım atmasına izin vermiyor. Annem oldugu ıcın yanımda panik yapmadım rahattım.. Saat 4 te gidelim artık dedim eşim nasıl heyecanlı çantaları almış eline sırıtıyor. hastane evimize 5 dakika mesafede hemencik ordaydık. nst bağlandım ebe muayene edicem dedi noldu dedim açılman az ama dogum sancıların başlamış dedi. bi an eyvah dedim:) odaya aldılar yatış falan eşim sırıtıyor karşımda ona bağrıyorum çokmu komik diye :) sancılarımın süresi artıyordu sancı girince hemencik geçmiyordu ama geçince 2 dakıka kuş gibi oluyordum. arkasından gene bi sancı :)

neyse sabah 8.30 kadar sancı çekitm. doktorum geldi muayene etti. alala çok ilginç diye kendince konusurken benim korkulu gözlerle bakışım.. noluyor dedim 6 cm açığın var ama bebek hala kanalda bu açılma nasıl oldu anlamadım bebeğin kafası baskı yapmadan açılman olmuş dedi ( hurma çok yemiştim belki ondandır)

ebeden çubuk istedi ve suyumu patladı. karnım yumuşacık olmuştu. odaya aldılar suni sancı verdiler. ardından anestezi uzamnı gelip epidureli yaptı.. öyle bir rahatlama yoktu.. nst de sancılarım 1 dk. da bir 100 lerde ama ben gülüyorum okadar rahatlamışım.. ebeler gelip muayene ediyorlardı. ıkınma taktiklerini öğrettiler. Saat 12 oldu ve 10 cm açılma ile doğumhaneye götürüldüm. doktor iki ıkınma ile bebek gelicek dedi.

işte ne olduysa o saatten sonra oldu. masaya cıktım makatta baskı hissettikçe ıkındım. ama bebeğim gelmiyordu. kafası kanaldaydı. doktor geldi ıkın ded, ıkındım gene yok. üzerime çıkıp destek yaptı ben biyandan ıkınıyordum ama kızım gene gelmiyordu o dakika hayatım donduu.. çünkü nst de kalp atışları yoktu. korkulu gözlerle doktora baktım ne oldugunu anlamaya calısıyordum kimsede ses yok.. başladım ağlamaya doktor karnımdaki nstnin cihazını sağ sol hareket ettiriyor tık yok. sonra yavaşça bi tık sesi duydum yavaş yavaş ve gittikçe arttı çok şükür dedim ve katılarak ağlıyorum. doktor ebelere biraz bekleyelim dedi ve cıktı. ebeler ıkındırıyordu var gücümle ıkındım yeterki bebeğim saglıklı gelsin die tek istediğim buydu. bıraz zaman sonra doktor geldi. özlem karnına birkere daha destek yapıcam baskı gelince ıkın dedi. baskı oldu var gücümle ıkındım doktor üstümde kulaklarım gözlerim patlayacak biyandan ıkınıyorum o basınç felaket bişey ama umrumda deil. tek istediğim masalım..

ebeler yok gelmiyor dedi. doktor bana döndü ve özlem üzgünüm ama seni acil sezeryana alıcam elimizzden birşey gelmiyor dedi. tam ağlamam kesilmişti ki gene başladım. korktum bişey oldu die ama bebeğim iyimiş çok şükür. rahimin agzındaki kemikten birtürlü çıkmadıgı için riske atmak istememiş. bir kere girdi zatgen riski ömrüm durdu o an o dakikalarım ıtarif edemem kızlar. beni hazırladılar sedyeyle odadan cıkardılar. ama ben dogum yapana kadar hıckırarak agladım. annem beni ağlayarak gördü sarıldı annem üzülme kavusucaz size dedi. eşim hemen elimi tuttu ve benimle beraber ameliyathaneye kadar indi gözleri dolu birşekilde ben koridorları inleten aglama ile.. bebeğimi kaybetme korkusu o an canıma okumuştu.

Neyse eşim elimi bıraktı bian bi baktım ameliyathaneye giriyorum. anestesi uzmanı geldi nie aglıyorsun bak sımdı kavusucaksın bebeğine dedi o sezeryana giriyorum die ağladım sandı.. Ama kalbi durdu bebeğimin çok korkuyorum dedim.. epidurel ile devam edelim bebeğini gör dedi tamam dedim. karnım uyuşmuştu doktor geldi. şimdi bi test yapıcaz dedi hissediyomusun ama hiç bişey yoktu bende. o sırada içim geçmiş ve uyumuşum gözlerimi açamıyorum sanki bilincim gidiyordu. üstten bebeğimi gösterdi doktor ağlamaya başladım. koklattılar kızımı bilincim yarı kapalı o anları hayalmiş gibi hatırlıyorum. sanırım normal doğumdaki yorgunluğum üzüntüm güçsüzleştirmişti heralde oyüzden yarı uyukluyordum.. dikildiğim anı falan bilmiyorum bi masadan beni sedyeye kaldırdıklarını hatırlıyorum. dışarı cıkardılar ve buğulu gözlerimle eşimi gördüm ve kızımıza kavuştuk gözleri masmavi dedi.. o kavuşmak sesini duyunca dünyalar benim olmuştu. odama geçtiğimde herkes kızımın üzerindeydi. belli zaman sonra yüzünü görmüştüm mis kokulu yavrum.

Sezeryanım sorunlu geçti. belki normal dogumda yıpranıp ordan sezeryana girdğim içindir. gaz sorunum oldu. laman yapıldı o şekilde rahatladım. 2. günü hastaneden çıktık. 3. günü hastaneye sabahtan yatış yaptım. gaz sancısı beni öldürdü. sırtım boynum kalbime olan baskı sancı o anlar ölmek istedim. adım dahi atamıyordum. tekrar laman yapıldı serumlar verildi. ağrı kesiciler. doktor bebeğimi istedi annenin yanında durur bebek die. annem kv. geldiler yanıma. kv kurtuluş yoktu. neyse ki gece yarısı az biraz gaz sorununu atlattım. Dün gece gene acillik oldum cunku dısarı cıkamıyorum sanırım bagırsaklarım laman yapılmasına alışacak.

Kv gelince her dakika peişimde nefesimi kesti beni okadar bunalttı ki.. ilk dakikalarımda sen şimdi sezeryansın sütün gelmez hemen mama yaptıralım dedi ve kızıma mama verditti. şuan kızım beni emmek istemiyor. bebemi zorla veriyorum almadıkça ağlıyorum. Dün gece eşime eczaneden emzirmek için meme ucu aldırttım. Göğsüme onu koyuyorum biberon sanıyor ve emmeye calısıyor içim parçalanıyor çok gerginim kızlar. bebeğim aglıyor kucagımdan alıyor ver bakayım die kızımın gazı var karnı agrıyor belli ayaklarını çekiyor. onun şimdi karnı acıktı mama yapayım dio. ya emzırıcem dıorum almıo sımdı senı dıo.. salak ınsan kımın yuzunden almıo acaba. gecen gece annem yoktu o vardı. normalde annemle kv. kalıo. kv sabaha kadar uyuo annem bakıo beni kaldırtıo emzırtmeye calısıo . o kaldı o gece hep mama verdi.. sinirden azcık gelen sütümde kaçtı.. şimdi meme ucuyla emdikçe çogalır inş. sütüm dua edın kızlar çok hırs yapıyor biberon ucu arıyor hep çok üzülüyorum (((

İşte benim dogum hikayem ve kv. ile yaşadıgım sıkıntım..

Birde beni sezeryan mahfetti. hamileliğimde şişmediğim. dogumdan sonra ödüm oluştu vücudumda. burnum bile kocaman oldu. ayaklarım bacaklarım hele karnımı görseniz her gören dogurmadınmı sen dio (

Buda benim miniğim kızlar maşallah demeyi unutmayın :)))

Maşallah subhanallah meleğine bahtı açık kotuluklerden uzak bir ömrü olsun inşallah. Rabbim sizlere hayırlı evlat eylesin. Bende geçtiğimiz pazar suyum geldi diye gittim sancım gelmeyince 11 saat suni sancı çektim ama açılma olmadı mecburen sezaryanla küçük kızım dünyaya geldi hem normal hem sezaryan doğum yapmış gibi vahim durumdaydim. Şimdi unuttum hatırlamıyorum. Doğumu gerçeklesen herkesin melekleri rabbim korusun. Doğum yapacaklara rabbim kolay doğum nasip etsin.

canım benim ağlattın okurken şükürler olsunki meleğin şimdi iyi inşallah en kısa sürede seni çok güzel emer.. seninde ağrıların biter.. ahh bu kvler insanın doğurmadan önce strese girmesine sebep oluyolar..

Sezeryan olanlardan yardim isteyen bi ark.vardi. gecmis birikmis, nicki gene unuttum. Gecmisi de bi cirpida okuyamiyorum zaten. Bebisim var camasr var bulasik var yemek var. Sukur hepsi bitti. Simdi cevap yazabilirim oglum uyanmadan.

Oncelikle 3300 gr 49 cm boyunda bir oglum oldu. 5.gun dr a gittigimizde, zayiflamasini bekleriz masallah seninki ayni duruyo dedi. 3300 grla ilk kontrolumuzu gectik. Arefeden bigun once de saglik ocagina gittik. 13 gunluktu ve 3600 gr 51 cm olmustu pasam. Sariligimiz olmadi. Sutum olmicak diye hic endise duymadim. Ki benimde iki gun sutum yoktu. Ve seve seve mama teklifini kabul ettim. O kadar canim yaniyoduki emzirirken... hem ameliyat yerim hem meme uclarim cildrtti beni. Ekstra bisey yiyip icmedim sut olsun diye. Sanirim 4.gundhyada 5 yan yatmaya calistim beceremedim. Destek koydurttum sirtima gene de yan yattim bi yarm saat kadar. Kalktgmda carsaf sutten sirilsiklamdi.

Sıkıntılar sebebiyle tek gogsum kupkuru oldu bigunde. Inatla emzirdim. Bu defa vazgecmedim ole kolay teslim olmadim. Sukur. Simdi her ne kadar digerinden nispeten kucuk de olsa o da sut veriyo.

Sezeryanin her seferinde soledigim gibi olumcul tek darbesi var. Ilk yuruyus. Ilk yuruyuste olmezseniz bi daha olmuyosunuz yatip kalkarken cok dikkat istiyo tabi. Ertesi gun yukumu anneme vermek istemedim kendi gucumle kalkayim istedim ve karnimi kastim. Cunku sirtustu yatiosunuz ve yan donulmuyo malesef. Agladim. Yanlis kalktim dedim dedim agladim. Ters kalktim dedim agladim. Elimi banyonun kapisina yumruk yapip vurdum. Amelyat yerim iylesti. Hala parmagim acir

5 gune kadar dogrulurken otuz snligine nefesim kesildi. Sonra toparladim ve azonce ölmeye calisan ben degilmisim gibi oldum. 3 gun bi destekciyle kalkip bi destekci yardimiyla yattim. Onun disinda surekli yurudum. Bilenler vardr zaten yalnizdim. Mecburen kalktim gezdim. Cok cabuk yoruluyodum ve kanepeye uzaniyodum. Yatmaktan kastim bu. Gece hep sirtustu yatmaktan bitap dustum. Sanirim haftasina yan yatmaya basladim. Cok zor oluyo tabi ama suan cok rahatca yatiyorum. 16.gunumuzdeyiz. 24 temmuzda dogurdum. Hala yuzustu yatmaya cesaret edemedim. Ama bugun ilk defa agrim sifir! Oksurebiliyorum, gulebiliyorum, tuvalet pozisyonunda oturabiliyorum. Hapsirmaya cesaret edemiyorum hala. Kendi banyomu dort gun once kendim yaptim.

Bugun ise ilk kez oglumu tek yikadim.cok korktum ama basardim. Aglio kizlar ben kactim. Bi meme verip gelcem

maşallah canım okurken ağladım valla ,zor bir doğum hikayen olmuş ama inş bundan sonrası iyi olacak ,kv ni de uygun bir dille uyarıp söylesen ya da annen girse araya da senin emzirme çabanın içine etmese. allah yardımcın olsın senin de güzel kızının da canım...

maşaallah bebeğine canım Allah nazarlardan saklasın. Rabbim bol bol süt versin bebeğin de emsin inşaallah. herşey çabucak geçer de masalını mutlu mesut emzirdiğin günler çabuk gelir inşaallah bu günleri unutturur Rabbim.

Canım üzüldüm valla, neler yasamışsiniz , insallah hemen iyilesirsin. Allah yardımcın olsun , insallah bol bol sütun olsun, malesef büyükler bazen cok anlayışsız oluyor, Allah kolaylık versin
benim ilk bebekte de bir adım dışarı çıksam hop hemen mama veriyordu annem , halbuki ben acele isimi halledip gelecegim sıkıntı olursa diye mama bırakıyordum daha arkamı doner dönmez hop içiriyordu, seni cok iyi anlıyorum insan kendini yetersiz hissediyor , mama verince dunyanın en kötü şeyi gibi geliyordu , cok üzülüyordum inat ettim 40 günlükten sonra cok sukur sadece anne sutuyle beslenir olmuştu ,
Bu ilk günler zor olacak ama sezeryan sıkıntıları geçince sıcak banyo da yaparsın , sıcak su sütün inişini kolaylaştırıyor
Allah kolaylık versin , insallah bu ilk günlerin sıkıntısını carcabuk atlatirsin , 15 gün geçince hic sezeryan olmamış gibi oluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…