2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

senden yaklaşık 1 hafta önce falan gittiğimizde 3780 gr dı bebek en son arefeden 1 gün önce gittik öyle kabaca baktı ultrasona ve kilo söylemedi bende dikkat etmedim açıkçası. benim doktor olabilir falan da demedi kesin ve net genel anesteziyle sezeryan dedi noktayı koydu :) tabi önemli olan en başta bebeklerimizin ve bizim sağlıklı olmamız ama insanın iser istemez kafası karışıyo.Aallah hepimizin yardımcısı olsun hayırlısıyla sağlıkla kavuşalım yavrucaklarımıza ...

Bu nazar ne kötü şeymiş
Odanın ortasındaki sehpa katlarken kırıldı , dolu pilav tenceresi tam ters devrildi kulpu kırıldı , elekt süpürgesinin motoru yandı , dolapların kulpu gitti, haslanmak icin koyulan yumurta bomba gibi patladı duvarları yumurta sarısı yaptı
Bakalım basımıza daha neler gelecek
Allah beterinden saklasın

Biz bugün 8 günlük olduk ama daha dikiş yeri ağrısı hafifte olsa var
Sisliklerim yavaş yavaş indi , hala da biraz devam ediyor
Tam 15 gün olunca eski haline tamamen donuyorsun , benim öncekinde öyle olmuştu

Birde cocuk emdikce rahim toparlanıyor o da biraz ağrı yapıyor
Ağrı kesici parol icebilirsin canım , ben faydasını gördüm

a aaa inanmıyorum cidden neler olmuş öylee

nazara ben de çok inanırım..Allah korusun hepimizi kötü gözlerden...

bu arada bişey sorucam size,bu sabah 5 te uyandım wc ye gitmek için günlük pedimde çok ufak iki nokta gibi yani ufacık leke şeklinde bişey vardı koyu renk,,koyu kahve siyah gibi..ne olduğunu anlamadım...pedi değiştirdim tekrar gelecek mi diye baktım az önce kalktığımızda yine vardı ufacık..eşime de söyledim...dr.u arıycaz ama ne olabilir bu?? nişan böyle bişey değil anladığım kadarıyla..o daha kanımsı akıntı gibi oluyor galiba? bu nedir ki,yaklaştığını gösteren bişey olduğu kesin de...

dr.umuz yarın dönüyor tatilden..of keşke 15 ini görebilsek doğum için ama bu gidişle zor sanırım

DÜN GECE ÇOK KORKTUM otururken birden belim ağrımaya başladı ama bi türlü geçmedi doğum inş. çarşamba günü şehirdışında özel hastanede olacak bizde gece mecburen devlet hastanesine gittik beni doğumhaneye aldı ebeler vajinal muayne yapmak istediler kadınlar dizilmiş herşey ortada yatıyor doktor yok o kadar kötü oldum ki normal doğum istemediğimi söyledim muayne de olmadım nst de sancı 10 çıktı doğum başlamış dedi ebe ama nasıl korkuyorum anlatamam nst de 15 dk filan durdum sonra sancım geçti
eve geldik kendi doktorumuz bayram tatilinde inş 14 üne kadar bekler

aynı korku bende de var biz de 14 ünü bekliyoruz dün sancım oldu çok korkuyorum kendi doktorumu hastanemi istiyorum ((

günaydınlar bana geceden beridir vuruyor sancılar bebek toplanıp duruyor karnımda onun haricinde başka belirti yok acaba doğuruyor muyum

Canım ben ilk zamanlar emzirme yastığının altına yanlardan ek yastıklarla yükseltip kullanıyordum. Bebeğin ve yastığın basıncı azalıyordu faydasını gördüm.

Bi de çok acım olduğunda yatarak emzirmeye çalıştım ortam müsait oldukça. O da iyi geliyordu. Dene istersen. Tabi yan dönmek de çok kolay değil ama yavaş yavaş dönersin artık sanırım...

kaç gündür nete filan giremiyorum kızlar
ama aklım hep burda, hayırlısıyla doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum darısı başımıza
ama bu gidişle benim doğumum ne kadar geç olursa benim için o kadar iyi olacak sanki
eşimin ailesin bitmek bilmez sorunları nedeniyle bu seneki bayramımız malesef berbat geçti
bizim oğluştan önce evimize kayınvalidemin küçük oğluşu geliyor
ve sanırım bir kaç kalacak
kızlar ne yapacağımı şaşırdım 18 yaşında koskoca delikanlı
oku desen, okumaz çalış desen çalışmaz sorumsuzun, serserin biri
kayınvalıdemler doğum yapan görümcemin yanında onlar gider gitmez bizimki hemen işyerinden ayrılmış
serseriliğe devam yani
buda benim eşimin kulağına gelince bana sormayı aklına bile getirmeden kardeşini arayıp hemen biletini alıp buraya geliyorsun demiş
bizimkinden biraz çekinen kardeşi de tamam haftaya geliyorum demiş
eşim bir kaç ay kalsın olmazsa burda bir işe başlar diyor
kızlar sinirimden çatlıcam ben şu halimle 4 yaşındaki kızımla zor başediyorum
şurda doğuma ne kaldıki ben nasıl dayanıcam bu kadar işe güce
yahu kayınvalidem de eşimi arıyo naptın konuştunmu kardeşinle diye
senin eşinde hamile son zamanları sıkıntı olur boşver çağırma demiyor
anlıcanız bu bayram bana zehir oldu
ALLAH sonumuzu hayır etsin...

ya sezeryan deyince ne soracağımı unuttum inan ki. bi de acil serviste ayak üstü söyledi bunları arka arkaya neye uğradığımı şaşırdım. yani nst bebekte sorun var mı ona bakıyor di mi?
ve benim normal doğum yapmam için sancımın başlaması veya suyun gelmesi lazım.

günaydınlar bana geceden beridir vuruyor sancılar bebek toplanıp duruyor karnımda onun haricinde başka belirti yok acaba doğuruyor muyum

geçen hafta benimde öyle oldu hatta kasılma toplanmalar 7 dkda bir oldu ama belimde hiç bir ağrı yok diye gitmedim doktora ve sabah geçmişti.. her sancı oldgunda işte başladı diyorum uyuyp uyanıyorum geçmiş moralim bozuluyo

Kızlar umarım hepinizin bayramı güzel geçmiştir. Ben artık çok ağırlaştım heryerim ağrıo öle aşırı kilo almadım ama son zamanda karnım çok büyüdü hiç bir şeyim olmaz oldu dün gittim elbise aldım doğurur ayak :)) kasılmalarım yalancı sancılarım oluo özellikle akşamları ama gerçek sancıların başlamaya niyeti yok sanırım internetten doğumu doğal yollarla tetiklemek hakkında yazılar okuyorum kafayı bozdum iyice :))40 haftayı geçer de sezeryan olurum die korkuyorum Allah herşeyin hayırlısını versin tabi sağlıkla sıhhatle olması önemli ama ben ameliyattan daha çok korkuyorum hurma ve almamas doğumu tetikliyormuş doğumu başlatan hormon oksitosin mevcutmuş bazı okuduğum makalelerde daha sık takip ile 42 hafta ya kadar beklenmesi tavsiye ediliyor zamanında bie doğum 38 ile 42 hafta arası oluyormuş topikteki bomboş ayrıca bayramda doğuran falan yok heralde :))

seninki 18 yaşında, hadi bazı şeyleri akıl edemiyor gençlikten diyelim. bendeki 50 yaşında, seninkinden düşüncesiz
bir baltaya sap olamamış yıllardır işsizz güçsüz geziyor. iki ay önce aradı "anneme bakamıyorum artık, size gönderiyorum"
kadın geldiği günden beri problem, sözde bana yardım edecekmiş. "gözlerim artık görmüyor, ameliyat ettir" olur dedim gidelim devlet hastanesine. yok oraya güvenmiyormuş, özelde yaptıracakmışım. bu arada rahim sarksması varmış, doktorumdan randevu alalım göstereyimmiş. dün yeni konumuz başladı..."çok kilo verdim,acaba kanser miyim". arkadaş üç katlı evde oturuyorsun, hergün merdiven in çık spor yaptın kilolarından kurtuldun daha ne istiyorsun. geldiği gün kilodan bacaklar tutmuyordu, merdiven inip çıkamıyordu şimdi çekirge gibi
bu arada bukadar çok şeyi benden talep ederken eşim bir yıldır çalışmıyor, evi geçindiren karnı burnumda halimle benim. "kızım bebek için dünyanın masrafını yaptın, durumun müsait mi" diye sormak yok..."gözüm özele götür, rahmim özele götür". bide evde ehliyeti olan sadece benim, yani gerçekten benim götürmem gerekiyor 37 haftalık hamile halimle ve İzmire 40 km mesafede oturuyoruz. biraz vicdan olamz mı insanda
evde de yaptığı bişey yok. 20.30 da iner aşağıya, kızım yapılacak bişey var mı? ozaman bende tabakları götüreyim masaya...Allah için birgünde yemek yapıp önüme koysa
offff offfffffffff

kafama takılan bir konu var, bana yardımcı olabilir misiniz?
başından beri SATımla ultrason birbirini tutmuyordu. SAT 15 Ağustos diyor, ultrason 31 Ağustos. doktor başta düzelir falan demişti ama 30. haftaya kadar istikrarlı gidince geç döllenme olmuş dedi
şimdi bu durumda doğum tarihim SAT a göre mi ultrasona göre mi olur? doktoruma soruyorum, ne kafana takıyorsun bebek vakti gelince gelecek zaten diyor

bende snein gibiyim sürekli doğumu tetikleyen neler var diye makale okuyorum... günü geçerde sezeryan olurum endşeside var hayırlısı bakalım..

bende snein gibiyim sürekli doğumu tetikleyen neler var diye makale okuyorum... günü geçerde sezeryan olurum endşeside var hayırlısı bakalım..

alın bendende o kadar, cinsel ilişki falan diyo makaler ama ben eşimi ikna edemiyorum, bişey olcak diye korkuyorum diyo :) sadece hurma aldı ve ahududunun kendisini (ahududu yaprağı çayı yazıyor bi kaç yerde),,,,,
bu gece değil önceki gece sancılarım 3- 5 dk bir oldu ve gece 1 den 4 e kadar sürdü, az daha şiddetlensin diye bekledim hastaneye gitmedim, sonra uyumuşum.... sabah geçmişti. hastaneye gidersen sunu sancı verirlerse, doğuramazsam falan diye endişeliyim bende....

bayramdaki her tanıdık eşin dostunda doğmadımı bebek, doğurmadın mı daha vs. söylemleri de cabası....

bugüne kadar hiçbir problem yokken 2 hafta önce erken doğum tehlikesi atlattım...nasıl becerdiğimi söylersem belki size faydası olur
1 hafta içerisinde İstanbuldan 3 ayrı aile yatılı misafir geldi, biri geldi biri gitti ara vermeden...her akşam millete rakı sofrası hazırlayın, hergün denize gidip yüzün, arada 1 saat bile uyku kaçamağı yapmadan insanlara şehir turu attırın hiç gelmeye niyeti olmayan bebiş bu bir haftalık yoğun tempo sonunda ben geliyorum dedi...1 hafta yataktan kalkmadan yattım, durumu toparladık
işin şakası bir yana, gerçekten bol hareket derim ben...

evet son umut ilişki benimde..eşime söyledigimde oda hemen yapamam bişey olur kızıma dedi :)
olay ilişkiden hariç spermlerin oraya ulaşmasıymış dün okudum bi makalede hani bi şekilde artık bilemiyomda ulaşması lazım
bi akrabamıza doktorda tavsiye etmişti başlatması için

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…